اصول و مفاهیم سئوی سایت

اصول و مفاهیم سئوی سایت

اصول و مفاهیم سئوی سایت

اصول و مفاهیم سئوی سایت

همانطور که می‌دانید؛ بعد از اتمام طراحی سایت، کار اصلی یعنی بهبود سئو وب سایت صورت می‌گیرد. SEO مخفف search engine optimization یعنی بهینه سازی موتور جستجو است. به عبارت ساده، سئو به معنای فرآیند بهبود وب سایت شما برای افزایش دیده شدن آن در گوگل، مایکروسافت بینگ و سایر موتورهای جستجو می‌باشد. به صورت کلی محصولاتی که می‌فروشید، خدماتی که ارائه می‌کنید، اطلاعات در مورد موضوعاتی که در آن تخصص و/یا تجربه عمیقی دارید، مردم هر زمانی که آن را در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند؛ می‌توانند با سئو در صدر سرچ گوگل باشند. بدین ترتیب پیشرفت چشمگیری در بهبود کسب‌وکار خود خواهید دید. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بیشتر با اصول و مفاهیم سئوی سایت آشنا شوید و بگوییم سئو چیست.

همانطور که گفتیم؛ هر چه صفحات شما در نتایج جستجو بهتر دیده شوند، احتمال بیشتری وجود دارد که شما را پیدا کنند و روی آن کلیک کنند. در نهایت، هدف بهینه‌سازی موتور جستجو کمک به جذب بازدیدکنندگان وب‌سایت است که تبدیل به مشتری یا مخاطبی می‌شوند که مدام بازمی‌گردد و به سایت شما مراجعه می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اهمیت موتورهای جستجو در سئو، کلیک کنید.

سئو چه تفاوتی با SEM و PPC دارد؟

SEM و PPC دو اصطلاح رایج دیگری هستند ممکن است در جامعه بازاریابی‌های بزرگ به آن‌ها برخورده باشید. در ادامه به تفاوت آن‌ها پرداخته‌ایم:

تفاوت SEO و SEM

SEM مخفف search engine marketing یعنی بازاریابی موتور جستجو یا همانطور که بیشتر شناخته می‌شود، بازاریابی جستجو است. به صورت کلی، SEM نوعی بازاریابی دیجیتال است. این یک اصطلاح برای ترکیبی از فعالیت‌های SEO و PPC است که به منظور هدایت ترافیک از طریق جستجوی ارگانیک و جستجوی پولی است. به زبان ساده، SEM فرآیند به دست آوردن ترافیک و دیده شدن از موتورهای جستجو از طریق تلاش‌های پولی و بدون مزد است. بنابراین SEO و SEM چه تفاوتی باهم دارند؟ باید بگوییم؛ از نظر فنی تفاوتی با یکدیگر ندارند؛ سئو به سادگی نیمی از SEM است:

  • SEO = هدایت ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو.
  • SEM = هدایت ترافیک ارگانیک و پولی از موتورهای جستجو.

حالا اینجاست که همه چیز کمی گیج کننده می‌شود. امروزه بسیاری از افراد از SEM به جای PPC استفاده می‌کنند (که در بخش بعدی در مورد آن صحبت خواهیم کرد). به نظر می‌رسد این ایده سئو را زیر سوال می‌برد. با این حال، سئو بازاریابی است، درست مانند بازاریابی PPC.  بهترین مثال در مورد SEO و SEM می‌تواند این باشد که تصور کنید SEM یک سکه است. سئو یک روی این سکه است. PPC در طرف مقابل است.

تفاوت SEO و PPC

PPC مخفف pay-per-click است؛ نوعی بازاریابی دیجیتال که در آن هر زمان که بر روی یکی از تبلیغات آن‌ها کلیک شود، مبلغی از تبلیغ‌کنندگان دریافت می‌شود. اساساً، تبلیغ‌کنندگان برای کلمات کلیدی یا عباراتی که می‌خواهند تبلیغاتشان در نتایج موتور جستجو نمایش داده شود، پیشنهاد می‌دهند. هنگامی که کاربر یکی از آن کلمات یا عبارات کلیدی را جستجو می‌کند، تبلیغ تبلیغ کننده در بین نتایج برتر ظاهر می‌شود. شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلمات کلیدی، مقاله‌ی نکات مهم کلمات کلیدی را مطالعه نمایید.

بنابراین، اگر بازاریابی جستجو را به عنوان یک سکه در نظر بگیریم، سئو و PPC دو روی یک سکه هستند – سئو طرف بدون پرداخت است، PPC طرف پرداختی است. نکته کلیدی دیگر  که مهم است این است که هرگز آن را به عنوان “SEO در مقابل PPC” در نظر نگیرید (یعنی کدام یک بهتر است)؛ زیرا اینها کانال‌های مکمل هستند. همانطور که قبلا ذکر کردیم، اصطلاحات SEM و PPC در صنعت به جای یکدیگر استفاده می‌شوند. با این حال، این مورد در اینجا در سرزمین موتورهای جستجو صادق نیست. هر زمان که SEM را ذکر می‌کنیم، به این دلیل است که به SEO (جستجوی ارگانیک) و PPC (جستجوی پولی) اشاره می‌کنیم.

اصول و مفاهیم سئوی سایت

چرا سئو مهم است؟

سئو یک کانال بازاریابی مهم است. اول و مهم‌تر از همه، جستجوی ارگانیک 53 درصد از کل ترافیک وب سایت را ارائه می‌دهد. این یکی از دلایل بزرگی است که پیش‌بینی می‌شود صنعت جهانی سئو تا سال 2028 به 122.11 میلیارد دلار برسد. سئو نتایج واقعی کسب‌وکار را برای برندها، کسب‌وکارها و سازمان‌ها در همه اندازه‌ها به ارمغان می‌آورد. هر زمان که مردم می‌خواهند به جایی بروند، کاری انجام دهند، اطلاعاتی بیابند، تحقیق کنند یا محصول/خدمتی بخرند، سفر آن‌ها معمولاً با جستجو آغاز می‌شود.

اما امروزه جستجو به طرز باورنکردنی تکه تکه شده است. کاربران ممکن است در موتورهای جستجوی وب سنتی (مانند گوگل، مایکروسافت بینگ)، پلتفرم‌های اجتماعی (مانند YouTube، TikTok) یا وب‌سایت‌های خرده‌فروشی (مانند آمازون) جستجو کنند. در واقع، 61 درصد از خریداران آنلاین ایالات متحده، جستجوی محصول خود را در آمازون شروع می‌کنند، در مقایسه با 49 درصد که از موتور جستجویی مانند گوگل شروع به کار می‌کنند. همچنین نکته‌ای از همان تحقیق:

  • 32٪ در Walmart.com شروع می‌شود.
  • 20 درصد از یوتیوب شروع می‌شود.
  • 19٪ از فیس بوک شروع می‌شود.
  • شروع 15% در اینستاگرام.
  • 11٪ در TikTok شروع می‌شود.

هر سال تریلیون‌ها جستجو انجام می‌شود. جستجو اغلب منبع اصلی ترافیک برای وب‌سایت‌ها است، که باعث می‌شود search engine friendly در هر پلتفرمی که مردم می‌توانند برند یا کسب‌وکار شما را جستجو کنند، ضروری است. معنی همه اینها این است که بهبود دید شما، و رتبه بالاتر در نتایج جستجو نسبت به رقبای شما، می‌تواند تاثیر مثبتی بر نتیجه شما داشته باشد. سئو همچنین بسیار مهم است زیرا صفحات نتایج موتور جستجو (یا SERP) فوق‌العاده رقابتی هستند. پر از ویژگی‌های جستجو (و تبلیغات PPC).

ویژگی‌های SERP عبارتند از:

  • Knowledge panels.
  • Featured snippets.
  • Maps.
  • Images.
  • Videos.
  • Top stories (news).
  • People Also Ask.
  • Carousels.

دلیل دیگری که سئو برای برندها و کسب و کارها حیاتی است: برخلاف سایر کانال‌های بازاریابی، کار خوب سئو پایدار است. وقتی یک کمپین پولی به پایان می‌رسد، ترافیک نیز به پایان می‌رسد. ترافیک از ترافیک رسانه‌های اجتماعی در بهترین حالت غیرقابل اعتماد است و کسری از آنچه قبلا بود. سئو پایه و اساس بازاریابی جامع است، جایی که هر کاری که شرکت شما انجام می‌دهد اهمیت دارد. هنگامی که متوجه شدید که کاربران شما چه می‌خواهند، سپس می‌توانید آن دانش را در سراسر خود پیاده‌سازی کنید:

  • کمپین‌ها (پرداخت و ارگانیک).
  • محتوای وب سایت.
  • ویژگی‌های رسانه‌های اجتماعی

سئو کانالی است که ترافیک مورد نیاز برای دستیابی به اهداف کلیدی کسب و کار (به عنوان مثال، تبدیل(conversions)، بازدید، فروش) را هدایت می‌کند. همچنین باعث ایجاد اعتماد می‌شود. وب سایتی که رتبه خوبی داشته باشد عموماً معتبر یا قابل اعتماد در نظر گرفته می‌شود، این عناصر کلیدی هستند که گوگل می‌خواهد با رتبه بندی بهتر پاداش دهد.

انواع سئو

به صورت کلی، سه نوع سئو وجود دارد:

  • سئوی فنی: بهینه سازی جنبه‌های فنی یک وب سایت.
  • سئو داخلی: بهینه سازی محتوای یک وب سایت برای کاربران و موتورهای جستجو. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو داخلی، مقاله‌ی سئو داخلی چیست و چه اهمیتی دارد را مطالعه نمایید.
  • سئوی خارجی: ایجاد دارایی‌های برند (مانند افراد، نشانه‌ها، ارزش‌ها، چشم انداز، شعارها، عبارات جذاب، رنگ‌ها) و انجام کارهایی که در نهایت آگاهی و شناخت برند را افزایش می‌دهد (یعنی نشان دادن و افزایش تخصص، اقتدار و قابل اعتماد بودن آن) و تولید تقاضا. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو داخلی، مقاله‌ی سئو خارجی چیست و چه اهمیتی دارد را مطالعه نمایید.

شما 100% کنترل محتوا و بهینه سازی‌های فنی را حفظ می‌کنید. این همیشه در مورد خارج از سایت صدق نمی‌کند (شما نمی‌توانید لینک‌های سایت‌های دیگر را کنترل کنید یا اگر پلتفرم‌هایی که به آن‌ها متکی هستید در نهایت بسته شوند یا تغییرات اساسی ایجاد کنند)، اما این فعالیت‌ها هنوز هم بخش کلیدی این سه‌گانه موفقیت سئو هستند.

سئو را به عنوان یک تیم ورزشی تصور کنید. برای پیروزی به یک حمله و دفاع قوی نیاز دارید و هم به هواداران (با نام مستعار، تماشاگر) نیاز دارید. بهینه سازی فنی را به عنوان دفاع خود، بهینه سازی محتوا را به عنوان حمله خود، و بهینه سازی خارجی را به عنوان راه‌هایی برای جذب، تعامل و حفظ پایگاه طرفداران وفادار در نظر بگیرید.

بهینه سازی فنی

در واقع بهینه سازی عناصر فنی یک وب سایت برای موفقیت سئو بسیار مهم و اساسی است. همه چیز با معماری شروع می‌شود. ایجاد یک وب سایت که می‌تواند توسط موتورهای جستجو خزیده و ایندکس شود. می‌خواهید جستجو و دسترسی موتورهای جستجو به تمام محتوای صفحات شما (مانند متن، تصاویر، ویدیوها) را آسان کنید. عناصر فنی در اینجا مهم هستند: ساختار URL، ناوبری، لینک داخلی و موارد دیگر. تجربه همچنین یک عنصر حیاتی در بهینه سازی فنی است. موتورهای جستجو بر اهمیت صفحاتی که به سرعت بارگیری می‌شوند و تجربه کاربری خوبی را ارائه می‌دهند تأکید می‌کنند. عناصری مانند Core Web Vitals ،mobile-friendliness and usability ، HTTPS، و اجتناب از میان‌افزارهای مزاحم، همگی در سئو فنی مهم هستند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مقالات معرفی و رفع خطای Core Web Vitals و آشنایی با خطاهای mobile usability و رفع آن‌‌ها را مطالعه نمایید.

یکی دیگر از حوزه‌های بهینه‌سازی فنی structured data و یا (a.k.a., schema) است. افزودن این کد به وب سایت شما می‌تواند به موتورهای جستجو کمک کند تا محتوای شما را بهتر درک کنند و ظاهر شما را در نتایج جستجو بهبود بخشد. به علاوه، خدمات میزبانی وب، CMS (سیستم مدیریت محتوا) و امنیت سایت همگی در سئو نقش دارند. شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد structured data، مقاله‌ی structured data چیست و چگونه کار می‌کند را مطالعه فرمایید.

بهینه سازی محتوا

در سئو، محتوای شما باید برای دو مخاطب اصلی بهینه شود:

  1. افراد
  2. موتورهای جستجو

این بدان معناست که شما محتوایی را که مخاطبان شما می‌بینند (در واقع در صفحه) و همچنین آنچه را که موتورهای جستجو خواهند دید (کد) را بهینه می‌کنید. هدف همیشه انتشار محتوای مفید و با کیفیت است. شما می‌توانید این کار را از طریق ترکیبی از درک خواسته‌ها و نیازهای مخاطبان خود، داده‌ها و راهنمایی‌های ارائه شده توسط گوگل انجام دهید. هنگام بهینه سازی محتوا برای افراد، باید مطمئن شوید که:

  • موضوعات مرتبطی را که در آن تجربه یا تخصص دارید، پوشش می‌دهد.
  • شامل کلمات کلیدی است که افراد برای یافتن محتوا از آن‌ها استفاده می‌کنند.
  • منحصر به فرد یا اصلی است.
  • به خوبی نوشته شده و بدون اشتباهات دستوری و املایی است.
  • به روز است، حاوی اطلاعات دقیق است.
  • شامل چند رسانه‌ای (به عنوان مثال تصاویر، فیلم‌ها).
  • بهتر از رقبای SERP شما است.
  • قابل خواندن است. ساختاری برای درک اطلاعاتی که به اشتراک می‌گذارید را برای افراد آسان می‌کند (فکر کنید: عنوان فرعی، طول پاراگراف، استفاده از حروف برجسته مورب، فهرست‌های مرتب/نامرتب، سطح خواندن و غیره).

برای موتورهای جستجو، برخی از عناصر محتوای کلیدی برای بهینه سازی عبارتند از:

  • تگ‌های عنوان
  • توضیحات متا
  • تگ‌های سرصفحه (H1-H6)
  • متن جایگزین تصویر
  • متادیتای (metadata) اوپن گراف (Open graph) و کارت توییتر (Twitter Cards)

بهینه سازی سئو خارجی

چندین فعالیت وجود دارد که ممکن است به معنای دقیق سئو نباشند، اما با این وجود می‌توانند با موفقیت سئو هماهنگ شوند و به طور غیرمستقیم به آن کمک کنند. لینک بیلدینگ (فرایند به دست آوردن لینک به یک وب سایت) فعالیتی است که بیشترین ارتباط را با سئوی خارجی دارد. می‌تواند مزایای زیادی (به عنوان مثال، رتبه‌بندی، ترافیک) از دریافت تعداد متنوعی از لینک‌هایی که به وب‌سایت شما از وب‌سایت‌های معتبر و قابل اعتماد اشاره می‌کنند، داشته باشد. کیفیت لینک بر کمیت لینک‌ها برتری دارد و تعداد زیادی از لینک‌های با کیفیت هدف است.

چگونه آن لینک‌ها را بدست می‌آورید؟

روش‌های مختلفی برای ارتقای وب‌سایت وجود دارد که با تلاش‌های سئو همکاری می‌کنند. این شامل:

ساخت برند و بازاریابی برند: تکنیک‌هایی که برای افزایش شناخت و شهرت طراحی شده‌اند.
روابط عمومی: تکنیک‌های روابط عمومی که برای به دست آوردن لینک‌های ارائه‌شده توسط سرمقاله طراحی شده‌اند.
بازاریابی محتوا: برخی از اشکال محبوب عبارتند از ایجاد ویدیو، کتاب الکترونیکی، مطالعات تحقیقاتی، پادکست (یا مهمان در سایر پادکست‌ها) و پست مهمان (یا وبلاگ نویسی مهمان).
بازاریابی و بهینه‌سازی رسانه‌های اجتماعی: برند خود را در همه پلت‌فرم‌های مرتبط ادعا کنید، آن را به‌طور کامل بهینه کنید و محتوای مرتبط را به اشتراک بگذارید.
مدیریت فهرست: ادعا، تأیید و بهینه‌سازی اطلاعات در هر پلتفرم‌هایی که اطلاعات مربوط به شرکت یا وب‌سایت شما ممکن است فهرست شده و توسط جستجوگران پیدا شود (به عنوان مثال، دایرکتوری‌ها، سایت‌های نظردهی، ویکی‌ها).
رتبه‌بندی‌ها و نظرها: دریافت آن‌ها، نظارت بر آن‌ها و پاسخ به آن‌ها.

به طور کلی، وقتی در مورد خارج از سایت صحبت می‌کنید، در مورد فعالیت‌هایی صحبت می‌کنید که قرار نیست مستقیماً بر توانایی شما برای رتبه بندی از نقطه نظر فنی کاملاً تأثیر بگذارد. با این حال، دوباره، هر کاری که برند شما انجام می‌دهد اهمیت دارد. شما می‌خواهید نام تجاری شما در هر جایی که مردم شما را جستجو کنند پیدا شود.

انواع تخصص‌های سئو

بهینه سازی موتورهای جستجو نیز دارای چند زیرمجموعه است. هر یک از این حوزه‌های تخصصی به روش خود با “سئوی معمولی” متفاوت است، به طور کلی نیاز به تاکتیک‌های اضافی و ارائه چالش‌های مختلف دارد. پنج تخصص از این قبیل سئو عبارتند از:

  • سئوی تجاری (Ecommerce SEO): عناصر اضافی سئو شامل بهینه سازی صفحات دسته، صفحات محصول، ناوبری وجهی (faceted navigation) یا همان فیلتر مرتب سازی بر اساس یک صفت یا ویژگی، ساختارهای لینک داخلی، تصاویر محصول، نظرات محصول، schema و موارد دیگر است.
  • سئوی سازمانی (Enterprise SEO): این سئو در مقیاس وسیع است. معمولاً این به معنای برخورد با یک وب‌سایت (یا چندین وب‌سایت/برند) با بیش از 1 میلیون صفحه است؛ یا ممکن است بر اساس اندازه سازمان باشد (معمولاً آن‌هایی که میلیون‌ها یا میلیاردها درآمد در سال دارند). انجام سازمانی معمولاً به معنای تاخیر در تلاش برای اعمال تغییرات سئو توسط تیم توسعه دهنده و همچنین درگیر شدن چندین سهامدار است.
  • سئوی بین المللی (International SEO): این سئوی جهانی برای مشاغل بین المللی است. انجام این سئو برای وب سایت‌های چند منطقه‌ای یا چند زبانه و بهینه سازی برای موتورهای جستجوی بین المللی مانند Baidu یا Naver انجام می‌گردد.
  • سئوی محلی (Local SEO): در اینجا، هدف بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها برای دیده شدن در نتایج موتورهای جستجوی ارگانیک محلی با مدیریت و به‌دست آوردن نظرات و فهرست‌های کسب‌وکار است.
  • سئوی اخبار (News SEO): در اخبار، سرعت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به ویژه اطمینان حاصل کنید که در سریع‌ترین زمان ممکن به ایندکس گوگل وارد می‌شوید و در مکان‌هایی مانند  Google Discover, Google’s Top Stories and Google News ظاهر می‌شوید. نیاز به درک بهترین روش‌ها برای paywalls (محتوایی که برای مشاهده آن باید پول پرداخت کنید)، section pages (صفحات بخش)، news-specific structured data (اطلاعات ساختاریافته خاص اخبار) و موارد دیگر وجود دارد.

سئو چگونه کار می‌کند؟

اگر این صفحه را از طریق جستجوی گوگل پیدا کردید، احتمالاً [seo چیست] یا [seo] را در گوگل جستجو کرده‌اید. اما بیایید سئو را به طور گسترده‌تر بررسی کنیم. به طور کلی، سئو واقعاً از طریق ترکیبی از موارد زیر کار می‌کند:

  • افراد: فرد یا تیمی که مسئول انجام یا اطمینان از تکمیل کار سئو استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی است.
  • فرآیندها: اقدامات انجام شده برای کارآمدتر کردن کار.
  • فناوری: پلتفرم‌ها و ابزارهای مورد استفاده.
  • فعالیت‌ها: محصول نهایی یا خروجی.

شش حوزه حیاتی که باعث می‌شود سئو بهتر کار کند:

  1. درک نحوه کار موتورهای جستجو

    به سادگی، اگر می‌خواهید مردم کسب‌وکار شما را از طریق جستجو پیدا کنند (در هر پلتفرمی) باید فرآیندهای فنی پشت عملکرد موتور را بدانید؛ سپس مطمئن شوید که تمام “سیگنال‌های” مناسب را برای تأثیرگذاری بر این دید ارائه می‌دهید. وقتی در مورد موتورهای جستجوی وب سنتی مانند گوگل صحبت می‌کنیم، چهار مرحله جداگانه جستجو وجود دارد:
    خزیدن (Crawling): موتورهای جستجو از خزنده‌ها برای کشف صفحات در وب با دنبال کردن لینک‌ها و استفاده از نقشه سایت (sitemaps)، استفاده می‌کنند.
    رندر: موتورهای جستجو با استفاده از اطلاعات HTML، جاوا اسکریپت و CSS ظاهر صفحه را ایجاد می‌کنند.
    ایندکس شدن: موتورهای جستجو محتوا و ابرداده صفحاتی را که کشف کرده است تجزیه و تحلیل می‌کنند و آن‌ها را به پایگاه داده اضافه می‌کنند (اگرچه هیچ تضمینی وجود ندارد که هر صفحه در وب سایت شما ایندکس شود).
    رتبه بندی (Ranking): الگوریتم‌های پیچیده به سیگنال‌های مختلفی نگاه می‌کنند تا تعیین کنند که آیا یک صفحه مرتبط است یا خیر و آیا کیفیت کافی برای نشان دادن در نتایج جستجو زمانی که جستجوگران جستجویی می‌کنند را دارد یا خیر.
    اما بهینه سازی برای جستجوی گوگل با بهینه سازی برای جستجو در پلتفرم‌های دیگر مانند یوتیوب یا آمازون متفاوت است. به عنوان مثال، فیسبوک را در نظر بگیرید، عواملی مانند تعامل (لایک‌ها، نظرات، اشتراک گذاری‌ها، و غیره) و اینکه افراد با چه کسانی مرتبط هستند، اهمیت دارند. سپس، در توییتر، سیگنال‌هایی مانند تازگی، تعامل، یا اعتبار نویسنده مهم هستند.

  2.  تحقیق (Researching)

    تحقیق بخش کلیدی سئو است. برخی از اشکال تحقیق که عملکرد سئو را بهبود می‌بخشد عبارتند از:
    تحقیق در مورد مخاطب: درک مخاطب یا بازار، هدف بسیار مهمی است. آن‌ها چه کسانی هستند (یعنی جمعیت شناسی و روانشناختی آن‌ها) نقاط ضعف آن‌ها چیست؟ آن‌ها چه سؤالاتی دارند که می‌توانید به آن‌ها پاسخ دهید؟ و سلیقه آن‌ها چیست و…
    تحقیق کلمات کلیدی: این فرآیند به شما کمک می‌کند تا عبارات جستجوی مرتبط و ارزشمندی را که مردم استفاده می‌کنند در صفحات خود بگنجانید و درک کنید که چقدر تقاضا و رقابت برای رتبه‌بندی این کلمات کلیدی وجود دارد.
    حقیق در مورد رقبا: باید بدانید که رقبای شما چه می‌کنند؟ قوت و ضعف آن‌ها در  و چیست؟ چه نوع محتوایی را منتشر می‌کنند؟و…
    تحقیقات برند/کسب و کار/مشتری: اهداف آن‌ها چیست و سئو چگونه می‌تواند به آن‌ها در دستیابی به این اهداف کمک کند؟
    تحقیق وب سایت: انواع ممیزی‌های سئو می‌تواند فرصت‌ها و مسائلی را در یک وب سایت آشکار کند که از موفقیت در جستجوی ارگانیک جلوگیری می‌کند. برخی از ممیزی‌هایی که باید در نظر گرفته شوند: سئو فنی، محتوا، پروفایل لینک و E-E-A-T.
    تجزیه و تحلیل SERP: این به شما کمک می‌کند تا هدف جستجوی یک کلمه کلیدی معین را درک کنید (به عنوان مثال، آیا تجاری، معاملاتی، اطلاعاتی یا ناوبری است) و محتوایی ایجاد کنید که احتمال بیشتری برای کسب رتبه یا دیده شدن دارد.

  3. برنامه ریزی

    استراتژی سئو برنامه اقدام بلند مدت شماست. شما باید اهداف و همچنین برنامه‌ای برای چگونگی رسیدن به آن‌ها را تعیین کنید. استراتژی سئوی خود را به عنوان یک نقشه راه در نظر بگیرید. مسیری که طی می‌کنید احتمالاً در طول زمان تغییر می‌کند و تکامل می‌یابد؛ اما مقصد باید روشن و بدون تغییر باقی بماند. برنامه سئوی شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
    – تعیین اهداف (به عنوان مثال، OKRs، SMART) و انتظارات (به عنوان مثالtimelines/milestones).
    – تعریف و تراز کردن KPIها و معیارهای معنادار.
    – تصمیم‌گیری در مورد نحوه ایجاد و اجرای پروژه‌ها (داخلی، خارجی یا ترکیبی).
    – هماهنگی و ارتباط با ذینفعان داخلی و خارجی.
    – انتخاب و پیاده سازی ابزار/فناوری.
    – استخدام، آموزش و تشکیل یک تیم.
    – تنظیم بودجه
    – اندازه گیری و گزارش نتایج.
    – مستندسازی استراتژی و فرآیند.

  4. ایجاد و پیاده سازی

    هنگامی که تمام تحقیقات انجام شد، زمان تبدیل ایده‌ها به عمل می‌رسد. یعنی:
    ایجاد محتوای جدید: توصیه به تیم محتوای خود در مورد محتوایی که باید ایجاد شود.
    توصیه یا اجرای تغییرات یا پیشرفت‌ها در صفحات موجود: این می‌تواند شامل به‌روزرسانی و بهبود محتوا، افزودن لینک‌های داخلی، ترکیب کلمات کلیدی/موضوع/موجودات، یا شناسایی راه‌های دیگر برای بهینه‌سازی بیشتر آن باشد. شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله‌ی پیدا کردن کلمات کلیدی را مطالعه کنید.
    حذف محتوای قدیمی، قدیمی یا با کیفیت پایین: انواع محتوایی که رتبه خوبی ندارند، ترافیک را تبدیل می‌کنند یا به شما در دستیابی به اهداف سئو کمک می‌کنند.

  5. نظارت و نگهداری

    شما باید بدانید که چه زمانی مشکلی در وب سایت شما پیش می‌آید یا خراب می‌شود. نظارت بسیار مهم است. شما باید بدانید که آیا ترافیک به یک صفحه مهم کاهش می‌یابد، صفحات کند می‌شوند، پاسخ نمی‌دهند یا از ایندکس خارج می‌شوند، کل وب سایت شما آفلاین می‌شود، لینک‌ها شکسته می‌شوند یا هر تعداد دیگر از مشکلات فاجعه بار دیگر.

  6. تجزیه و تحلیل، ارزیابی و گزارش عملکرد

    اگر سئو را اندازه گیری نکنید، نمی‌توانید آن را بهبود ببخشید. برای تصمیم گیری مبتنی بر داده در مورد سئو، باید از موارد زیر استفاده کنید:
    تجزیه و تحلیل وب سایت: راه اندازی و استفاده از ابزارها (حداقل، ابزارهای رایگان مانند Google Analytics، گوگل سرچ کنسول و ابزار وب مستر بینگ) برای جمع آوری داده های عملکرد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل آنالیتیکس و ابزار گوگل سرچ کنسول، کلیک کنید.
    ابزارها و پلتفرم‌ها: پلتفرم‌های زیادی وجود دارد که همه ویزگی‌ها را یکجا دارد و چندین ابزار را ارائه می‌دهند؛ اما شما همچنین می‌توانید انتخاب کنید که فقط از ابزارهای انتخابی سئو برای ردیابی عملکرد در کارهای خاص استفاده کنید. یا اگر سورس دارید و هیچ یک از ابزارهای موجود در بازار دقیقاً همان کاری را که می‌خواهید انجام نمی‌دهند، می‌توانید ابزارهای خود را بسازید.
    پس از جمع آوری داده‌ها، باید گزارشی از پیشرفت را مشاهده کنید. می‌توانید با استفاده از نرم افزار یا به صورت دستی گزارش ایجاد کنید. گزارش عملکرد باید داستانی را بیان کند و در فواصل زمانی معنادار انجام شود، معمولاً در مقایسه با دوره‌های گزارش قبلی (به عنوان مثال، سال به سال). این به نوع وب سایت بستگی دارد (معمولاً، این ماهانه، سه ماهه یا هر بازه زمانی دیگری خواهد بود).

کلام آخر

سئو هرگز تمام نمی‌شود. موتورهای جستجو، رفتار کاربر و رقبای شما همیشه در حال تغییر هستند. وب سایت‌ها با گذشت زمان تغییر می‌کنند و جابه جا می‌شوند (و شکسته می‌شوند). محتوا کهنه می‌شود. فرآیندهای شما باید بهبود یافته و کارآمدتر شوند. همانطور که می‌دانید؛ برای بهینه سازی وب سایت باید با ابزارهای مختلفی کار کنید که گوگل سرچ کنسول یکی از این ابزارهای پرشمار می‌باشد. اگر احساس می‌کنید که برای کار کردن با این ابزارها و سئوسازی سایت به اندازه کافی دانش ندارید؛ یا زمان کافی برای کسب دانش و سئو کردن سایت خود ندارید، نگران نباشید. کارشناسان ما در شرکت تبلیغاتی ماکان بصورت کاملا تخصصی می‌توانند سئوی سایت شما را بهبود داده و بصورت کاملا تخصصی روی سایت شما کار کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان می‌توانید با همکاران ما در واحد فنی در تماس باشید.

شما همچنین می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

«طراحی سایت اقساطی» همین الان ثبت سفارشت رو انجام بده

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟