7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل (Search Console)

همانطور که می‌دانید؛ گوگل سرچ کنسول ابزاری است که به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید گزارش‌هایی در مورد نحوه ایندکس شدن و عملکرد سایت خود در ویژگی‌های جستجوی گوگل مشاهده کنید. از منظر سئو، گوگل سرچ کنسول ابزاری ضروری است که به شما این امکان را می‌دهد تا داده‌های تغییرناپذیر سایت خود یعنی ایندکس کردن (indexing)، رتبه‌بندی (ranking)، برداشت‌ها (impressions)، کلمات کلیدی (keywords)، عملکرد سطح صفحه (page-level performance)، بهبود schema و موارد دیگر را مشاهده کنید. در واقع اولین قدم برای دسترسی به همه آن داده‌های ارزشمند، وریفای سایت در گوگل سرچ کنسول است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا 7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل را در اختیارتان قرار دهیم. پس تا انتهای این مطالب با ما همراه باشید.

شما می‌توانید بعد از اتمام این مطالب، مقاله‌ی آموزش صفر تا صد ابزار گوگل سرچ کنسول را مطالعه فرمائید.

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

روش‌های وریفای سایت در گوگل سرچ کنسول:

گوگل نسخه به‌روز شده داشبورد سرچ کنسول را در سال 2018 راه اندازی کرد و شروع به ساخت ویژگی‌هایی برای آن کرد. آن‌ها به طور رسمی سرچ کنسول قدیمی گوگل را در سال 2019 بازنشسته کردند. نسخه به‌روز شده گوگل سرچ کنسول به صاحبان وب سایت اجازه می‌دهد تا ویژگی‌های وب سایت خود را به دو روش وریفای کنند:

  1. URL Prefix
  2. Domain

روش URL Prefix

این روش فقط یک نسخه خاص از دامنه شما را ردیابی می‌کند و چندین روش وریفای از جمله تگ HTML، Google Analytics و موارد دیگر را امکان پذیر می‌کند.

روش Domain

این روش به دسترسی DNS نیاز دارد و به شما این امکان را می‌دهد تا معیارهای مربوط به همه ویژگی‌های دامنه، از جمله زیر دامنه‌ها (subdomains)، دایرکتوری، https و در مقابل غیر https و موارد دیگر را مشاهده کنید.

روش‌های وریفای سایت در گوگل سرچ کنسول

تایید دامنه root

در واقع بهترین راه برای verify سایت در گوگل سرچ کنسول از طریق DNS است:

روش‌های وریفای سایت در گوگل سرچ کنسول

تا زمانی که به ارائه دهنده (access) دامنه خود دسترسی دارید، به سادگی رشته متنی را از دستورالعمل‌ها بردارید و آن را به عنوان یک رکورد TXT در دامنه خود که می‌خواهید ردیابی کنید؛ اضافه کنید. DNS را با رکورد TXT ذخیره کنید و تا 15 دقیقه صبر کنید تا تغییرات اعمال شوند.

پس از گذشت مدتی، روی “verify” کلیک کنید.

در زیر راهنمای افزودن رکورد TXT برای برخی از رایج ترین ارائه دهندگان DNS آمده است:

  • افزودن رکورد TXT به GoDaddy
  • افزودن رکورد TXT به Namecheap
  • افزودن رکورد TXT به Domain.com
  • افزودن رکورد TXT به BlueHost
  • افزودن رکورد TXT به HostGator
  • افزودن رکورد TXT به DreamHost
  • افزودن رکورد TXT به دامنه های گوگل
  • افزودن رکورد TXT به Hover

بسته به ثبت کننده دامنه شما، گوگل سرچ کنسول نیز وریفای از طریق اعتبارنامه ورود به سیستم شما ارائه می‌دهد؛ بنابراین تنها کاری که برای verify سایت خود درسرچ کنسول باید انجام دهید ورود به ارائه دهنده خود است. ارائه‌دهندگان DNS زیر می‌توانند مستقیماً گوگل سرچ کنسول را verify کنند:

Gandi.net –
GoDaddy.com –
Internet.bs –
Name.com –
Ionos.co.uk –
Ionos.com –
Ionos.es –
Ionos.de –
Ionos.fr –

روش‌ های وریفای سایت در گوگل سرچ کنسول

وریفای کردن سایت در سرچ کنسول با استفاده از سایت Prefix

در مواردی که دسترسی مستقیم به DNS ندارید (این مورد اغلب در مورد تیم‌های فنی یا بازاریابی شخص ثالث است) می‌توانید به راحتی یک وب‌سایت با Prefix وب‌سایت خاصی اضافه کنید و مالکیت دارایی را از طریق روش‌های مختلفی verify کنید:

  • افزودن یک فایل HTML به سایت شما
  • افزودن متا تگ HTML به صفحه اصلی سایت شما
  • استفاده از حساب Google Analytics موجود
  • با استفاده از گوگل Tag Manager (تگ منیجر)
  • استفاده از ارائه دهنده DNS

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

با هر یک از گزینه‌های ذکر شده در بالا، به گوگل می‌گویید که مالک دارایی وب سایت هستید و اجازه مشاهده داده‌ها را دارید.

قبل از اینکه از طریق via prefix وریفای کنید، باید مطمئن شوید که همه چیز با دامنه شما به همان شکلی که باید تنظیم شده است. مطمئن شوید که SSL شما درست است و سایت شما به درستی با HTTPS به جای HTTP پیکربندی شده است. همچنین باید مطمئن شوید که در حال استانداردسازی یا تغییر مسیر به یک نسخه اصلی از زیر دامنه (subdomain) خود هستید، یا وب سایت شما با www و یا بدون www باشد. این مورد معمولاً از طریق ارائه دهنده هاست یا DNS شما انجام می‌شود.

اگر از طریق via prefix وریفای کنید و بعداً تنظیمات default URL خود را تغییر دهید، سرچ کنسول ممکن است داده‌ها را به درستی ردیابی نکند. اگر نسخه‌های HTTPS و HTTP URL خود را verify کرده‌اید، می‌توانید مغایرت‌هایی را در داده‌هایی که گوگل سرچ کنسول برای هر سایت نشان می‌دهد مشاهده کنید.

هنگامی که verify کردید، URL سایت شما به درستی تنظیم شده است. URL را از نوار آدرس در مرورگر خود کپی کنید و آن را در قسمت prefix در داشبورد وریفای قرار دهید. روی  continue کلیک کنید.

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

روش‌های مختلف وریفای کردن مالکیت URL

در اینجا، شما این گزینه را خواهید داشت که مالکیت URL را به چند روش verify کنید. برای اشخاص ثالث، ما ساده‌ترین راه برای verify گوگل سرچ کنسول را از طریق تگ HTML یا Google Analytics پیدا کرده‌ایم. در بیشتر موارد، دسترسی به پشتیبان سایت برای افزودن یک تگ HTML آسان است. اگر یک آژانس دیجیتال مارکتینگ هستید، احتمالاً قبلاً به یک حساب Google Analytics متصل دسترسی دارید.

در هر صورت هر دو روش به راحتی قابل انجام هستند. با سایر روش‌های وریفای فهرست‌شده، اوضاع دشوارتر می‌شود. افزودن یک فایل HTML مستلزم دسترسی به FTP سایت است، راستی‌آزمایی Google Tag Manager می‌تواند تا حدودی پیچیده باشد و رفتن از طریق یک ارائه‌دهنده DNS نیز برای شخص ثالث دشوار است. ما هر فرآیند را در ادامه بررسی می‌کنیم و شما می‌توانید ساده‌ترین راه را برای وریفای انتخاب کنید.

اضافه کردن متا تگ HTML

verify سایت شما با متا تگ HTML یک فرآیند آسان است و اکثر ارائه دهندگان شخص ثالث و صاحبان وب سایت دسترسی کافی برای انجام این کار دارند. هنگامی که روی آن روش verify کلیک کردید، سرچ کنسول یک متا تگ HTML به شما می‌دهد که چیزی شبیه به این خواهد بود:

<meta name=”google-site-verification” content=”oj7nSCpvuTGanAuwfekzeRaDPFQq4Q-mzB-xdYneKNA” />

این رشته کد HTML را کپی کنید.

7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل

برای اکثریت CMSهای وب سایت، راهی برای دسترسی و تزریق کد به header (هدر) سایت شما وجود دارد. شما به سادگی کد را در هر جایی از تگ‌های <head> قرار داده و آن را ذخیره باید کنید. در واقع هیچ چیزی را در سایت شما تغییر نمی‌دهد. سپس، به پنجره سرچ کنسول بازگردید و روی Verify کلیک کنید. سپس گوگل سایت را خزیده و به دنبال متا تگ می‌گردد. با فرض اینکه سرچ کنسول می‌تواند آن را پیدا کند، بهتر است بروید. اگر حافظه پنهان طولانی در وب سایت خود دارید، ممکن است بخواهید صبر کنید یا کش را پاک کنید و دوباره سعی کنید آن را Verify کنید.

وریفای با Google Analytics

روش اصلی دیگر برای verify سایت در سرچ کنسول از طریق Google Analytics است. در بیشتر موارد، اگر در حال verify سرچ کنسول هستید، قبلاً سایت خود را به Google Analytics متصل کرده‌اید.

روش‌های وریفای سایت در گوگل سرچ کنسول

بخش مربوط یه روش وریفای Google Analytics را باز کنید و روی “verify” کلیک کنید. Google Search Console تمام حساب‌های Google Analytics مرتبط با آدرس ایمیل وارد شده شما را جستجو می‌کند. تا زمانی که آدرس ایمیلی که استفاده می‌کنید با Google Analytics تأیید شود، سرچ کنسول وضعیت مالکیت دارایی سرچ کنسول شما را نیز به شما می‌دهد.

وریفای با Google Tag Manager

verify با گوگل Tag Manager همانند گوگل آنالیتیکس انجام می‌شود. تا زمانی که مجوزهای مناسب را داشته باشید، سرچ کنسول مالکیت سایت شما را verify می‌کند و به شما امکان می‌دهد داده‌ها را ببینید.

وریفای با Google Tag Manager

با این حال، Google Tag Manager کمی پیچیده‌تر از Google Analytics است؛ بنابراین متوجه شده‌ایم که در بیشتر موارد، مشتریان آن را به درستی راه‌اندازی یا پیاده‌سازی نمی‌کنند. این یک روش عالی برای متخصصان تبلیغات پولی است که به طور منظم از Tag Manager برای اتصال پلت فرم‌های مختلف به یک ویژگی وب واحد استفاده می‌کنند. پس از باز کردن، روی verify کلیک کنید. گوگل به دنبال مجوزهای مناسب خواهد بود و بر اساس آن به شما اجازه دسترسی می‌دهد.

وریفای با افزودن HTML File to the Site

همچنین سرچ کنسول به صاحبان وب سایت این امکان را می‌دهد که یک فایل HTML را مستقیماً در فهرست دامنه اصلی خود آپلود کنند و مالکیت خود را از این طریق وریفای کنند.

وریفای با افزودن HTML File to the Site

این فرآیند نسبتاً ساده است، اما نیاز به دسترسی به فهرست سایت، معمولاً از طریق FTP دارد. پس از دانلود فایل HTML، دایرکتوری ریشه سایت خود را پیدا کرده و فایل را در آنجا آپلود خواهید کرد. با افزودن نام فایل HTML به انتهای دامنه خود می‌توانید وریفای کنید که فایل به درستی آپلود شده‌است. به عنوان مثال:

https://www.yourdomain.com/googleb1e0f5f297ef434e.html

چنین چیزی را نشان خواهد داد:

 

وریفای با افزودن HTML File to the Site

از آنجا، به پنجره وریفای سرچ کنسول باز می‌گردید و روی “verify” کلیک کنید.

وریفای با DNS

وریفای با DNS دقیقاً همان فرآیندی است که در بالا توضیح دادیم. با وارد کردن آن به عنوان گزینه‌ای برای URL prefixes، به صاحبان وب سایت این امکان را می‌دهد که یک URL واحد را برخلاف همه نسخه‌های URL و زیر دامنه‌های مرتبط با یک وب سایت وریفای کنند. برای دستورالعمل‌های این روش به بالا مراجعه کنید.

اتصال سرچ کنسول به Google Analytics

به عنوان یک امتیاز، می‌توانید ویژگی Search Console خود را به حساب Google Analytics خود متصل کنید تا بتوانید تمام داده‌های مربوط به پرس و جو (query)، کلیک، نمایش(impression) و موقعیت(position data) را درست در داشبورد Google Analytics خود مشاهده کنید. برای انجام این کار، باید وب سایت را وریفای کرده و به Google Analytics و Google Search Console متصل کنید. از سرپرست Google Analytics خود، بخواهید روی “Property Settings” کلیک کند. در آن صفحه، بخشی با عنوان سرچ کنسول را خواهید دید. برای اتصال ویژگی Search Console خود، روی «Adjust Search Console» کلیک کنید.

شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل آنالیتیکس، مقاله‌ی گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه نمایید.

اتصال سرچ کنسول به Google Analytics

سپس با تمام ویژگی‌های سرچ کنسول وریفای شده خود به شما نمایش داده می‌شود. سایت فعلی را انتخاب کنید و روی Save کلیک کنید. سپس می‌توانید داده‌های سرچ کنسول را در داشبورد Acquisition > Search Console مشاهده کنید.

مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینه‌ی ارتقای سئوی سایت می‌‌تواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟