موتورهای جستجو و انواع آن

موتورهای جستجو و انواع آن

موتورهای جستجو و انواع آن

موتورهای جستجو و انواع آن

تا چندین سال قبل مردم برای تحقیق و به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز خود از کتاب‌های مربوطه و یا افراد متخصص استفاده می‌کردند. در آن زمان در صورت تخصصی بودن موضوع، پیدا کردن منابع معتبر کار مشکلی بود. در این مقاله قصد داریم تا در مورد موتورهای جستجو و انواع آن صحبت کنیم.

با آمدن اینترنت و انواع موتورهای جستجو، یافتن اطلاعات مورد نیاز برای کاربران راحت‌تر شد. افراد متخصص و شرکت‌ها با طراحی وب سایت‌هایی در حوزه کسب و کار خود و آپلود مطالب و داده‌های مرتبط در آن، نیازها و سؤالات مخاطبان را رفع می‌کنند.

در این مقاله توضیحاتی درباره موتورهای جستجو و انواع آن به شما ارائه خواهیم داد. ابزاری که اطلاعات مورد نیاز کاربران را از وب سایت‌ها و پایگاه داده‌ها بر اساس الگوریتم‌های مشخص، استخراج می‌کند و در اختیار کاربران قرار می‌دهد، موتور جستجو نام دارد.

امروزه الگوریتم موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد؛ چرا که تعداد سایت‌ها و سرعت انتشار داده‌ها چند برابر شده است.

انواع موتورهای جستجو

همانطور که می‌دانید معروف‌ترین موتور جستجو گوگل است، اما موتورهای جستجوی دیگری نیز با کارایی‌های مختلف وجود دارد. در حالت کلی موتورهای جستجو به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند :

  • موتورهای جستجو براساس خزیدن در سایت‌ها و پایگاه داده‌ها
  • دایرکتوری‌ها

موتورهای جستجو براساس خزیدن در سایت‌ها و پایگاه داده‌ها :

گوگل یکی از موتورهای جستجوی بر اساس خزیدن است؛ که از یک ربات عنکبوتی برای خزیدن در وب سایت‌ها استفاده می‌کند. به این ترتیب که در وب سایت‌ها، به ویژه وب سایت‌های جدید خزش می‌کند و بر اساس کلمات کلیدی و شاخص‌های دیگر، وب سایت‌های بدون مشکل را در پایگاه داده خود ذخیره می‌کند و در صورت نیاز آن را به کاربران نمایش می‌دهد.

دایرکتوری‌ها :

یاهو یکی از موتورهای جستجوی دایرکتوری می‌باشد. این نوع موتور جستجو اطلاعاتی را که شامل کسب و کار، فعالیت و… است، دسته‌بندی و ذخیره می‌کند. به این ترتیب که ابتدا کارفرمایان یا صاحبان کسب و کار اطلاعات خود را در یکی از فهرست‌های دایرکتوری به همراه کلمات کلیدی و لینک سایت وارد می‌کند. سپس اطلاعات او توسط مدیران دایرکتوری بررسی و تأیید می‌شود.

موتورهای جستجوی برتر

1- گوگل

همه می‌دانند اولین، معتبرترین و پر استفاده‌ترین موتور جستجو، گوگل است. براساس آخرین گزارشات (در فوریه 2016) مقدار جستجو در گوگل 65 درصد و در بینگ (به عنوان دومین موتورجستجوی برتر) 21.4 درصد است.

2- بینگ

موتور جستجوی بینگ دومین رتبه را بین موتورهای جستجو دارد.

3- یاهو

همانطور که گفته شد یاهو یک دایرکتوری معروف است و توسط بینگ مدیریت می‌شود. سرویس ایمیل یاهو یکی از پر استفاده‌ترین سرویس‌های ایمیل است. چندین سال قبل سرویس یاهو چت متوقف شد.

4- ASK.com

اساس کار سایت Ask همانطور که از نامش پیداست، پرسش و پاسخ است به این صورت که کاربران سؤالاتی پرسیده و به سؤالاتشان جواب داده می‌شود. امروزه Ask سه درصد از کل جستجوی کاربران را دربرمی‌گیرد.

5- AOL.com

شبکه AOL از چند وب سایت معروف مثل engadget.com ،techchrunch.com و the huffingtonpost.com برای جستجوی اطلاعات استفاده می‌کند. AOL امروزه 0.6 درصد از کل جستجوی کاربران را به خود اختصاص داده است.

6- Baidu

سایت Baidu در چین معروف‌ترین موتور جستجو است. این سایت در سال 2000 تأسیس شد و رتبه 4 الکسا را به خود اختصاص داده است.

7- Wolframapha

اساس کار Wolframapha با سایر موتورهای جستجو فرق می‌کند. این موتور جستجو محاسباتی عمل می‌کند و داده‌ها و فرمول‌هایی را برای محاسبات علمی و عددی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

8- DuckDuckGo

این موتور جستجو به دلیل رابط کاربری ساده، ذخیره نکردن اطلاعات و مسیر جستجوی کاربران و نداشتن و پشتیبانی نکردن تبلیغات نسبت به سایر موتورهای جستجو برتری دارد. با معروف شدن این سایت بین کاربران، حتی می‌تواند با گوگل رقابت داشته باشد.

9- Internet Archive

آرشیوی از داده‌ها و اطلاعات تمامی سایت‌ها و دامنه‌ها در Archive.org وجود دارد.

10- Yandex.ru

براساس رتبه‌بندی الکسا، سایت Yandex.ru  بین 30 سایت محبوب قرار دارد و دارای رتبه 4 در روسیه است؛ که نمایش اطلاعات و معرفی محصولات، خدمات و کسب و کارها را برعهده دارد. موتور جستجوی Yandex.ru توانسته 65 درصد از کل جستجوی کاربران روسیه را به خود اختصاص دهد.

موتورهای جستجوی داخلی

امروزه تعداد زیادی موتور جستجو به وجود آمده است که بیشتر آنها در دسته موتورجستجوهای دایرکتوری قرار دارند و به معرفی کسب و کارها و خدمات آن‌ها می‌پردازد. از معروف‌ترین موتورهای جستجوی داخلی می‌توان به کتاب اول اشاره کرد.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.