گزارش ایندکس شدن صفحات در گوگل سرچ کنسول

گزارش ایندکس شدن صفحات در گوگل سرچ کنسول

گزارش ایندکس شدن صفحات در گوگل سرچ کنسول

‌گزارش ایندکس شدن صفحات در گوگل سرچ کنسول

همانطور که می‌دانید؛ بعد از اتمام طراحی سایت شروع به انجام بهبود سئو وب سایت خود می‌کنیم. یکی از این ابزارها برای سئو وب سایت، ابزار گوگل سرچ کنسول است. در گوگل سرچ کنسول ممکن است با برخی از مشکلات و خطاها مواجه شوید که که ممکن است بر ایندکس کردن URL‌های خاص تاثیر بگذارد. در این مقاله گزارش ایندکس شدن صفحات در گوگل سرچ کنسول را با هم بررسی می‌کنیم و به شما کمک می‌کنیم تا آن‌ها را رفع کنید. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطاهای گوگل سرچ کنسول، مقاله‌ی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول را مطالعه نمایید.

راهنما برای افرادی که تخصص کافی در این زمینه ندارند.

اگر در زمینه ایندکس یا سئو تازه کار هستید، یا یک سایت کوچک دارید، در اینجا نحوه شروع به کار آورده‌ایم:

  1. تصمیم بگیرید که آیا نیاز به استفاده از این گزارش دارید یا خیر. اگر سایت شما کمتر از 500 صفحه دارد، احتمالاً نیازی به استفاده از این گزارش ندارید. در عوض، از جستجوهای گوگل زیر استفاده کنید تا ببینید آیا صفحات کلیدی (یا هر صفحه‌ای) در سایت شما ایندکس می‌شود یا خیر. تنها در صورتی که این جستجوها هیچ نتیجه‌ای برای سایت شما نداشته باشند و شما مایل به صرف زمان برای درک کامل این گزارش هستید، باید از گزارش Indexing Page استفاده کنید تا ببینید چرا سایت شما ایندکس نشده است.نمونه‌ای از صفحات سایت خود را ببینید که گوگل در مورد آن‌ها می‌داند:

    Syntax: site:<<site_root_domain_or_path>>
    Examples: site:example.com or site:example.com/petstore

    موضوعات تحت پوشش سایت خود را جستجو کنید (عبارات را از مهم‌ترین صفحات خود، از جمله صفحه اصلی خود جستجو کنید):

    Syntax: site:<<site_root_domain_or_path>> term1 term2
    Example: site:example.com/petstore iguanas zebras.

    URL دقیق یک صفحه در سایت خود را جستجو کنید تا ببینید آیا گوگل آن را ایندکس کرده است یا خیر (جستجوی مهم‌ترین صفحات سایت، از جمله صفحه اصلی):

    Syntax: site:<<exact-url>
    Example: site:http://example.com/petstore/gerbil

  2. مطمئن شوید که گوکل تمام صفحات شما را پیدا کرده است. برای مطالعه توضیح سریع و کوتاه لطفا مقاله‌ی آیا گوگل تمام صفحات سایت را پیدا کرده است را مطالعه نمایید.
  3. اگر می‌خواهید عمیق‌تر کاوش کنید:
    معرفی کامل گوگل سرچ کنسول را بخوانید. اگر ایندکس کردن را درک نمی‌کنید، این گزارش شما را گیج یا ناامید می‌کند. اما نگران نباشید در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.
    این گزارش برای بررسی وضعیت ایندکس صفحات خاص استفاده نمی‌شود. برای پیدا کردن وضعیت ایندکس یک صفحه خاص، از ابزار URL Inspection استفاده کنید.

 

آنچه در این گزارش باید جستجو کرد:

آیا همه URL‌های مهم شما سبز هستند (ایندکس شده‌اند)؟

اکثر سایت‌ها حداقل چند صفحه ایندکس نشده دارند، اما همه صفحات مهم شما باید ایندکس شوند. به یاد داشته باشید که URL‌های تکراری نباید ایندکس شوند. با استفاده از ابزار URL Inspection وضعیت ایندکس صفحه اصلی و صفحات کلیدی خود را بررسی کنید. توجه داشته باشید که فهرست نشانی‌های اینترنتی نمونه در گزارش به 1000 مورد محدود می‌شود و تضمین نمی‌شود که همه URL‌ها را در یک وضعیت مشخص نشان دهد، حتی اگر کمتر از 1000 مورد باشد.

آیا URLهای خاکستری (ایندکس نشده) به دلایل خوبی ایندکس نمی‌شوند؟

خوب است که URL به دلایل درست ایندکس نشود. به عنوان مثال، یک قانون robots.txt مورد انتظار در سایت شما، یک تگ noindex در صفحه، یک URL تکراری، یا یک 404 برای صفحه‌ای که حذف کرده‌اید و جایگزینی برای آن ندارید.اگر تعداد کل URL در این گزارش بسیار کمتر از تعداد صفحات سایت شما باشد، گوگل صفحاتی را در سایت شما پیدا نمی‌کند. برخی از دلایل احتمالی این امر:

صفحات گم شده یا سایت شما جدید است.

ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد تا گوگل شروع به خزیدن و ایندکس کردن یک صفحه یا سایت جدید کند. اگر صفحه یا سایت شما جدید است، چند روز صبر کنید تا گوگل آن را پیدا کند و بخزد. در شرایط اضطراری، یا اگر به نظر می‌رسد انتظار کارساز نیست، می‌توانید صریحاً از گوگل بخواهید که صفحات جداگانه را بخزد.

صفحات گم شده توسط گوگل قابل یافتن نیستند.

گوگل به راهی برای پیدا کردن یک صفحه برای خزیدن در آن نیاز دارد. این بدان معنی است که باید از یک صفحه شناخته شده یا از نقشه سایت لینک داده شود. برای یک وب سایت جدید، بهترین قدم اول درخواست ایندکس کردن صفحه اصلی شما است، که باید شروع به خزیدن گوگل در وب سایت شما کند. برای بخش هایی از سایت که از دست رفته است، مطمئن شوید که به درستی لینک داده شده‌اند. اگر از یک سرویس میزبانی سایت مانند Wix یا SquareSpace استفاده می‌کنید، آن‌ها احتمالاً در مورد هر صفحه جدیدی به گوگل می‌گویند: پس از انتشار آن‌ها اسناد میزبان سایت خود را بررسی کنید تا یاد بگیرید چگونه صفحات خود را منتشر کنید و آن‌ها را توسط موتورهای جستجو قابل یافتن کنید.

اسناد مربوط به مشکل ایندکس کردن خاص خود را بخوانید تا متوجه شوید و در صورت لزوم، مشکل را برطرف کنید.

نادیده گرفتن مستندات در دراز مدت نسبت به خواندن اسناد هزینه و زمان بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت.

چه چیزی را نباید جستجو کرد:

انتظار نداشته باشید که هر URL در سایت شما ایندکس شود. برخی از URL‌ها ممکن است تکراری باشند یا حاوی اطلاعات معنی‌داری نباشند. فقط مطمئن شوید که صفحات کلیدی سایت شما ایندکس شده‌اند.
URL های غیر ایندکس شده می‌توانند خوب باشند. دلیل خاص هر URL ایندکس نشده را بخوانید و درک کنید تا تأیید کنید که صفحه نباید ایندکس شود.
انتظار نداشته باشید که مجموع در اینجا دقیقاً با برآورد شما از تعداد URL‌های سایت شما مطابقت داشته باشد. مجموع ایندکس شده + ایندکس نشده بالای نمودار از دیدگاه گوگل کامل و دقیق هستند، اما به دلایل مختلف ممکن است اختلافات جزئی رخ می‌دهد.
فقط به این دلیل که یک صفحه ایندکس شده است، تضمین نمی‌کند که در نتایج جستجوی شما نشان داده شود. نتایج جستجو برای تاریخچه جستجوی هر کاربر، مکان و بسیاری از متغیرهای دیگر سفارشی می‌شوند، بنابراین حتی اگر صفحه‌ای ایندکس شود، در هر جستجو یا در همان رتبه‌بندی نمایش داده نمی‌شود. بنابراین، اگر سرچ کنسول بگوید URL ایندکس شده است، اما در نتایج جستجوی شما نمایش داده نمی‌شود، می‌توانید فرض کنید که ایندکس شده است و واجد شرایط ظاهر شدن در نتایج جستجو است.

راهنمای استفاده سئوکارها، توسعه دهندگان و صاحبان وب سایت با تجربه

اگر یک سئوکار، توسعه دهنده یا صاحب وب سایت با تجربه هستید، اما هنوز از گزارش ایندکس کردن صفحه استفاده نکرده‌اید:

  1. معرفی کامل گوگل سرچ کنسول را بخوانید. اگر ایندکس کردن را درک نمی‌کنید، این گزارش شما را گیج یا ناامید می‌کند. اما نگران نباشید در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.
  2. دستورالعمل‌ها را در پیمایش گزارش دنبال کنید، از جمله چه چیزی را باید جستجو کرد و چه چیزی را نباید جستجو کرد.
  3. برای درک و رفع مشکلات رایج، بخش عیب‌یابی را که در ادامه به آن خواهیم پرداخت بخوانید.
  4. به یاد داشته باشید که Not indexed لزوماً بد نیست. دلیل ارائه شده برای ایندکس نشدن یک URL داده شده را بررسی کنید.
  5. اسناد مربوط به مشکل خاص خود را بخوانید تا مشکل را درک کنید و نحوه رفع آن را ببینید.

مشاهده و بررسی گزارش

گزارش ایندکس کردن صفحه، وضعیت ایندکس گوگل همه URL‌هایی را که گوگل در دارایی شما می‌داند، نشان می‌دهد.

صفحه خلاصه

صفحه خلاصه سطح بالا در گزارش نمودار و تعداد صفحات ایندکس شده و غیر ایندکس شده (اما درخواستی) شما و همچنین جداولی را نشان می‌دهد که دلایل ایندکس نشدن URL‌ها یا سایر پیشرفت‌هایایندکس کردن را نشان می‌دهد.

جدول چرا صفحات ایندکس نمی‌شوند مشکلاتی را نشان می‌دهد که مانع از ایندکس شدن URL‌ها در سایت شما می‌شود. روی یک ردیف کلیک کنید تا صفحه جزئیاتی را ببینید که نشانی‌های اینترنتی تحت تأثیر این مشکل و سابقه سایت شما با این مشکل را نشان می‌دهد.

جدول page experience بهبود می‌دهد مشکلاتی را نشان می‌دهد که مانع ایندکس شدن صفحه نمی‌شود، اما توصیه می‌کنیم برای بهبود توانایی گوگل در درک صفحات شما، آن‌ها را برطرف کنید. روی یک ردیف کلیک کنید تا صفحه جزئیات را ببینید که بر روی همه URL‌هایی که مشکل مشابه دارند تمرکز دارد.

لینک مشاهده داده‌های مربوط به صفحات ایندکس شده، اطلاعات تاریخی درباره تعداد صفحات ایندکس شده شما و همچنین ایندکس نمونه‌ای از حداکثر 1000 نشانی وب ایندکس شده را نشان می‌دهد.

می‌گردید دنبال:

در حالت ایده‌آل، با رشد سایت خود، باید تعداد صفحات ایندکس شده را به تدریج افزایش دهید. هدف شما این است که نسخه canonical هر صفحه مهم ایندکس شود. صفحات تکراری یا جایگزین نباید ایندکس شوند. داشتن یک صفحه با علامت تکراری یا جایگزین معمولاً چیز خوبی است. این بدان معناست که ما صفحه canonical را پیدا کرده و آن را ایندکس کرده‌ایم. با اجرای ابزار URL Inspection می‌توانید برای هر کدام URL استانداردی را پیدا کنید.

چیزهایی را که نباید جستجو کرد:

100% coverage : این فکر را که همه URL‌های سایت شما ایندکس شوند را کنار بگذارید. (فقط صفحات canonical) ؛ همانطور که در بالا توضیح دادیم.

ایندکس کردن فوری: وقتی محتوای جدیدی اضافه می‌کنید، ممکن است چند روز طول بکشد تا گوگل آن را ایندکس کند. با درخواست ایندکس شدن می‌توانید تاخیر ایندکس شدن را کاهش دهید.

خزنده اصلی (Primary crawler)

مقدار خزنده اصلی در صفحه خلاصه، نوع عامل پیش‌فرض کاربر را نشان می‌دهد که گوگل برای خزیدن سایت شما استفاده می‌کند. مقادیر موجود عبارتند از: گوشی هوشمند یا دسکتاپ. این خزنده‌ها به ترتیب با استفاده از یک موبایل یا لپ تاپ یک بازدیدکننده را شبیه سازی می‌کنند. گوگل تمام صفحات سایت شما را با استفاده از این نوع خزنده اصلی می‌خزد. گوگل ممکن است علاوه بر این، زیرمجموعه‌ای از صفحات شما را با استفاده از یک خزنده‌ی ثانویه (alternate crawler)، که نوع دیگر عامل کاربر است، بخزد. به عنوان مثال، اگر خزنده اصلی سایت شما موبایل است، خزنده ثانویه دسکتاپ است. اگر خزنده اصلی دسکتاپ باشد، خزنده ثانویه شما موبایل است. هدف از خزیدن ثانویه تلاش برای به‌دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد نحوه رفتار سایت شما هنگام بازدید کاربران در نوع دیگری از دستگاه است.

وضعیت

URL می‌تواند یکی از وضعیت‌های زیر را داشته باشد:

  • Not indexed: در واقع URL ایندکس نمی‌شود، یا به دلیل یک خطای ایندکس کردن، یا به دلیل قانونی (به عنوان مثال، اگر صفحه توسط فایل robots.txt شما از ایندکس شدن مسدود شود، یا یک صفحه تکراری است). اسناد را برای هر دلیل بخوانید تا مشخص کنید که آیا چیزی است که باید اصلاح کنید یا خیر. مقدار Source نشان می‌دهد که آیا این احتمالاً چیزی است که می توانید آن را برطرف کنید.
  • indexed: این URL‌ها با موفقیت ایندکس شدند. نمونه‌ای از URLهای ایندکس شده را با کلیک روی مشاهده داده‌های مربوط به صفحات ایندکس شده در زیر نمودار در صفحه خلاصه گزارش مشاهده کنید.

دلیل

دلیل اینکه URL نمی‌تواند ایندکس شود. برای توضیح هر مسئله و نحوه رسیدگی به آن، در صورت لزوم، توضیحات زیر را ببینید.

Source (منبع)

مقدار Source در جدول نشان می‌دهد که منبع مشکل گوگل است یا وب سایت. به طور کلی، شما می‌توانید فقط مشکلاتی را که منبع آن به عنوان “وب سایت” ذکر شده است برطرف کنید.

اعتبارسنجی (Validation)

اینکه آیا برای این مشکل تأیید اعتبار درخواست کرده‌اید، و اگر چنین است، وضعیت تلاش برای تأیید اعتبار چگونه است. شما باید رفع مشکلاتی را که در حالت اعتبارسنجی “failed” یا “not started” هستند و همچنین Source وب سایت را در اولویت قرار دهید.

فیلتر نقشه سایت (sitemap)

می‌توانید از فیلتر کشویی بالای نمودار استفاده کنید تا نتایج ایندکس را بر اساس اینکه آیا در نقشه سایت (sitemap) گنجانده شده‌اند یا خیر، فیلتر کنید. گزینه‌های ذیل در دسترس هستند:

  • همه صفحات شناخته شده [پیش‌فرض] : همه نشانی‌های اینترنتی شناخته شده برای گوگل را نمایش می‌دهد، خواه در نقشه سایت (sitemap) ایندکس شده باشند یا نه.
  • همه صفحات ارسال شده: فقط نشانی های اینترنتی ایندکس شده در نقشه سایت (sitemap) یا ایندکس نقشه سایت که با استفاده از گزارش نقشه سایت (sitemap) یا فایل robots.txt در سایت شما ارسال شده است را نشان دهید.
  • فقط صفحات ارسال نشده: فقط نشانی‌های اینترنتی را نشان دهید که در نقشه سایتی که با استفاده از گزارش نقشه‌های سایت یا فایل robots.txt در سایت شما ارسال شده، ایندکس نشده‌اند.
  • URL نقشه سایت خاص: فقط نشانی‌های اینترنتی ایندکس شده در یک نقشه سایت (sitemap) خاص یا ایندکس نقشه سایت (sitemap) با استفاده از گزارش نقشه‌های سایت یا فایل robots.txt در سایت خود را نشان دهید.

یک URL توسط نقشه سایت (sitemap) ارسال می‌شود حتی اگر از طریق مکانیسم دیگری نیز کشف شده باشد.

صفحه جزئیات

روی یک ردیف در صفحه خلاصه کلیک کنید تا یک صفحه جزئیات برای URL‌های آن سایت با همان مشکل یا وضعیت باز شود. نمودار این صفحه تعداد صفحات آسیب‌دیده را در طول زمان نشان می‌دهد. جدول مثال‌ها فهرست نمونه‌ای از صفحاتی را نشان می‌دهد که تحت تأثیر این مشکل قرار گرفته‌اند. این لیست لزوماً همه URL های دارای آن مشکل را نشان نمی‌دهد و به 1000 ردیف محدود می‌شود. هر ردیف نمونه عملکرد زیر را دارد:

  • برای مشاهده جزئیات بیشتر در مورد آن URL، روی ردیف کلیک کنید.
  • URL را در یک تب جدید باز می‌کند.
  • URL Inspection را برای آن URL باز می‌کند.
  • URL را کپی می‎‌کند.

وقتی همه موارد خطا یا اخطار را برطرف کردید، روی اعتبارسنجی رفع مشکل کلیک کنید تا به گوگل اطلاع دهید که مشکل را برطرف کرده‌اید.

عیب‌یابی (Troubleshooting)

جدول بر اساس آنچه که ما فکر می‌کنیم مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن‌ها پرداخته شود مرتب شده است. برای بررسی یک دلیل خاص در جدول خطاهای ایندکس کردن:

  1. روی یک ردیف در جدول چرا صفحات ایندکس نمی‌شوند کلیک کنید. تصمیم بگیرید که آیا مشکلی بر اساس دلیل ایندکس نشده و هدف ایندکس کردن شما وجود دارد یا خیر، و آیا این چیزی است که می توانید بر اساس مقدار منبع برطرف کنید.
  2. اطلاعات خاص در مورد این موضوع را در ادامه بخوانید.
  3. یک URL نمونه تحت تأثیر این مشکل را بررسی کنید:
    روی نماد بازرسی در کنار URL در جدول مثال‌ها کلیک کنید تا URL Inspection برای آن URL باز شود.
    جزئیات خزیدن و ایندکس کردن آن URL را در بخش Coverage > Crawl and Coverage > Indexing گزارش بازرسی URL ببینید.
    برای تست نسخه زنده صفحه، روی Test live URL کلیک کنید.

درک و رفع مشکلات رایج ایندکس شدن

در اینجا برخی از رایج ترین مشکلات ایندکس شدن که ممکن است در این گزارش مشاهده کنید آورده شده است:

دلایل ایندکس شدن

دلایل زیر را می‌توان برای ایندکس نشدن یا ایندکس شدن مشکل‌دار در گزارش ایندکس شدن صفحه نشان داد:

  • Not indexed

    این صفحات ایندکس نشده‌اند، اما نه لزوماً به دلیل خطا. توضیحات پایین را بخوانید تا ببینید آیا این خطایی است که باید به آن رسیدگی کنید یا نه.

Server error (5xx)

سرور شما هنگام درخواست صفحه یک خطای 500 سطحی را برگرداند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا و رفع آن، مقاله‌ی آموزش رفع خطاهای 5xx یا Server Error 5xx را مطالعه نمایید.

Redirect error

گوگل یکی از خطاهای تغییر مسیر (redirect) زیر را تجربه کرد:

یک زنجیره تغییر مسیر که خیلی طولانی بود.
یک حلقه تغییر مسیر (redirect)
URL تغییر مسیری که در نهایت از حداکثر طول URL بیشتر شد.
یک URL بد یا خالی در زنجیره تغییر مسیر (redirect).
از یک ابزار اشکال زدایی وب مانند Lighthouse برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد تغییر مسیر (redirect) استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا می‌توانید مقاله‌ی معرفی و رفع خطای redirect را مطالعه نمایید.

URL blocked by robots.txt

این صفحه توسط فایل robots.txt سایت شما مسدود شده است. می‌توانید این موضوع را با استفاده از تست‌کننده‌ی robots.txt تأیید کنید. توجه داشته باشید که این تضمین نمی‌کند که صفحه از طریق روش‌های دیگر ایندکس نمی‌شود. اگر گوگل بتواند اطلاعات دیگری درباره این صفحه بدون بارگیری پیدا کند، احتمال کمی وجود دارد که صفحه همچنان ایندکس شود. برای اطمینان از اینکه یک صفحه توسط گوگل ایندکس نمی‌شود، block robots.txt را بردارید و از دستورالعمل ‘noindex’ استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Blocked by robots.txt را مطالعه نمایید.

“URL marked “noindex

هنگامی که گوگل سعی کرد صفحه را ایندکس کند با دستورالعمل “noindex” مواجه شده و بنابراین آن را ایندکس نمی‌کند. اگر نمی‌خواهید این صفحه ایندکس شود، به شما تبریک می‌گویم! اگر می‌خواهید این صفحه ایندکس شود، باید دستورالعمل ‘noindex’ را حذف کنید.

برای تایید مشکل:

  1. روی نماد بازرسی در کنار URL در جدول کلیک کنید.
  2. در قسمت Coverage > Indexing > Indexing مجاز است؟ گزارش باید نشان دهد که noindex از ایندکس شدن جلوگیری می‌کند. می‌توانید منبع صفحه یا سرصفحه‌های پاسخ را برای کلمه “noindex” جستجو کنید.
  3. تأیید کنید که تگ noindex هنوز در نسخه زنده وجود دارد:
    -روی تست URL زنده کلیک کنید.
    -Availability > Indexing > Indexing مجاز است؟ ببینید آیا دستورالعمل noindex هنوز شناسایی می‌شود یا خیر. اگر noindex دیگر وجود ندارد، می‌توانید روی درخواست ایندکس کلیک کنید تا از گوگل بخواهید دوباره برای ایندکس کردن صفحه تلاش کند. اگر noindex هنوز وجود دارد، باید آن را حذف کنید تا صفحه ایندکس شود.
  4. اگر می‌خواهید این صفحه ایندکس شود، باید تگ یا هدر HTTP را حذف کنید.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Excluded by noindex tag را مطالعه نمایید.

Soft 404

درخواست صفحه آنچه را که ما فکر می‌کنیم یک پاسخ  404 soft است، برمی‌گرداند. این به این معنی است که یک پیام user-friendly “یافت نشد” را برمی‌گرداند اما در واقع یک کد پاسخ HTTP 404 را برمی‌گرداند. توصیه می‌کنیم یک کد پاسخ 404 را برای صفحات «یافت نشد» برگردانید و اطلاعات بیشتری را در صفحه اضافه کنید تا به ما اطلاع دهید که این یک 404 soft نیست. و روی View tested page کلیک کنید تا اسکرین شات را ببینید که نشان می‌دهد گوگل چگونه صفحه را رندر می‌کند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد 404 soft، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای 404 soft و تفاوت آن با 404 not found را مطالعه کنید.

Blocked due to unauthorized request (401)

این صفحه با درخواست مجوز برای Googlebot مسدود شد (پاسخ 401). اگر می‌خواهید Googlebot بتواند این صفحه را ایندکس کند، یا الزامات مجوز برای این صفحه را حذف کنید، یا به Googlebot اجازه دهید با تأیید هویت خود به صفحات شما دسترسی داشته باشد؛ با مراجعه به صفحه در حالت ناشناس می‌توانید این خطا را تأیید (verify) کنید.

Not found (404)

صفحه در صورت درخواست، خطای 404 را نشان می‌دهد. گوگل این URL را بدون هیچ درخواست صریح یا نقشه سایتی کشف کرد. گوگل ممکن است URL را به عنوان لینکی از صفحه دیگری کشف کرده باشد، یا احتمالاً صفحه قبلا وجود داشته و حذف شده است. Googlebot احتمالاً برای مدتی این URL را امتحان خواهد کرد. هیچ راهی وجود ندارد که به Googlebot بگوییم یک URL را برای همیشه فراموش کند، اگرچه کمتر و کمتر آن را می‌خزد. پاسخ 404 لزوماً مشکلی نیست، اگر صفحه بدون هیچ جایگزینی حذف شده باشد. اگر صفحه شما منتقل شده است، از redirect (تغییر مسیر) 301 به مکان جدید استفاده کنید. رفع خطاهای 404 را ببینید. برای رفع خطای 404 یا page not found در وردپرس کلیک کنید.

Blocked due to access forbidden (403)

HTTP 403 به این معنی است که عامل کاربر اعتبارنامه‌ها را ارائه کرده است، اما به او اجازه دسترسی داده نشده است. با این حال، Googlebot هرگز اعتبارنامه را ارائه نمی‌دهد، بنابراین سرور شما این خطا را اشتباه برمی‌گرداند و در نتیجه صفحه ایندکس نمی‌شود. اگر می‌خواهید Googlebot این صفحه را ایندکس کند، باید کاربرانی را که وارد سیستم نشده‌اند بپذیرید یا صریحاً به درخواست‌های Googlebot بدون احراز هویت اجازه دهید (اگرچه باید هویت آن را تأیید کنید). برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا و آموزش رفع آن، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای 403 را مطالعه نمایید.

URL blocked due to other 4xx issue

سرور با یک خطای 4xx مواجه شد که توسط هیچ نوع مشکل دیگری که در اینجا توضیح داده شده، پوشش داده نشده است. سعی کنید صفحه خود را با استفاده از ابزار URL Inspection اشکال‌زدایی کنید. برای آشنایی بیشتر، لیست تمام خطاهای سایت به همراه کد آن ها را در این مقاله در اختیارتان قرار داده‌ایم.

Blocked by page removal tool

این صفحه در حال حاضر توسط یک درخواست حذف URL یا توسط شخصی که این ویژگی را در کنسول جستجو مدیریت می‌کند (سئوکار یا وبمستر) یا با درخواست تأیید شده یک بازدیدکننده سایت مسدود شده است.

از ابزار حذف URL استفاده کنید تا ببینید چه کسی درخواست حذف URL را ارسال کرده است. درخواست‌های حذف فقط حدود ۹۰ روز پس از تاریخ حذف مناسب هستند. پس از این مدت، Googlebot ممکن است به عقب برگردد و صفحه را ایندکس کند حتی اگر درخواست ایندکس دیگری ارسال نکنید. اگر نمی‌خواهید صفحه ایندکس شود، از «noindex» استفاده کنید، به مجوز برای صفحه نیاز داشته باشید، یا صفحه را حذف کنید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا و همچنین رفع آن، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Blocked by page removal tool را مطالعه نمایید.

Crawled – currently not indexed

این صفحه توسط گوگل خزیده شد اما ایندکس نشد. ممکن است در آینده ایندکس شود یا نشود. نیازی به ارسال مجدد این URL برای خزیدن نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Crawled ‐ currently not indexed را مطالعه نمایید.

Discovered – currently not indexed

این صفحه توسط گوگل پیدا شد، اما هنوز خزیده نشده است. به طور معمول، گوگل می‌خواست URL را بخزد، اما انتظار می‌رفت که سایت را بیش از حد بارگذاری کند. بنابراین گوگل خزیدن را دوباره برنامه ریزی کرد. به همین دلیل است که آخرین تاریخ خزیدن در گزارش خالی است. برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع این خطا مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Discovered – currently not indexed را مطالعه نمایید.

Alternate page with proper canonical tag

این صفحه به عنوان جایگزین صفحه دیگری (یعنی یک صفحه AMP با یک دسکتاپ canonical، یا یک نسخه موبایل از یک دسکتاپ canonical یا نسخه دسکتاپ یک نسخه معمولی موبایل) علامت گذاری می‌شود. این صفحه به درستی به صفحه canonical اشاره می‌کند که ایندکس شده است، بنابراین شما نیازی به انجام کاری ندارید. صفحات زبان جایگزین توسط کنسول جستجو شناسایی نمی‌شوند. شما می‌توانید برای رفع این خطا، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Alternate page with proper canonical tag را مطالعه نمایید.

Duplicate without user-selected canonical

این صفحه تکراری از صفحه دیگری است، اگرچه یک صفحه canonical ترجیحی را نشان نمی‌دهد. گوگل صفحه دیگر را به عنوان صفحه canonical برای این صفحه انتخاب کرده است، بنابراین این صفحه در جستجو ارائه نخواهد شد. می‌توانید این URL را بررسی کنید تا ببینید گوگل کدام URL را برای این صفحه canonical می‌داند. این یک خطا نیست، اما همانطور که در نظر می‌گیرد، کار می‌کند. زیرا گوگل صفحات تکراری را ارائه نمی‌دهد. با این حال، اگر فکر می‌کنید که گوگل URL اشتباهی را به‌عنوان canonical انتخاب کرده است، می‌توانید به صراحت آن را برای این صفحه علامت‌گذاری کنید. متناوبا، اگر فکر می‌کنید که این صفحه تکراری از Canonical انتخابی توسط گوگل نیست، باید اطمینان حاصل کنید که محتوا بین دو صفحه تفاوت اساسی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا می‌توانید مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Duplicate without user-selected canonical را مطالعه نمایید.

Duplicate, Google chose different canonical than user

این صفحه برای مجموعه‌ای از صفحات به‌عنوان canonical علامت‌گذاری می‌شود، اما گوگل فکر می‌کند یک URL دیگر، canonical بهتری را ایجاد می‌کند. گوگل صفحه‌ای را که ما آن را canonical می‌دانیم به جای این صفحه ایندکس کرده است.

  1. این URL را بررسی کنید تا URL canonical انتخاب شده توسط گوگل را در قسمت Page indexing > Google-selected canonical مشاهده کنید.
  2. به استانداردی که در قسمت Page indexing > User-declared canonical نگاه کنید.
  3. در مرورگر خود، به صفحه فعلی، canonical اعلام شده توسط کاربر و canonical انتخاب شده توسط گوگل نگاه کنید.
  4. این خطا به این معنی است که گوگل فکر می‌کند صفحه تست شده تکراری از canonical اعلام شده توسط کاربر نیست. درعوض، گوگل فکر می‌کند که صفحه تست شده تکراری از صفحه canonical منتخب گوگل است.
    اگر صفحه canonical انتخابی توسط گوگل صفحه تست شده باشد، گوگل فکر می‌کند که صفحه آزمایش شده مشابه هیچ صفحه دیگری نیست.
    اگر canonical اعلام شده توسط کاربر مشابه صفحه فعلی نباشد، گوگل هرگز آن URL را به عنوان canonical انتخاب نخواهد کرد. یک صفحه تکراری باید مشابه صفحه canonical باشد. (یعنی تکراری همین است.)

شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا و رفع آن، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Duplicate, Google chose different canonical than user را مطالعه نمایید.

Page with redirect

این یک URL غیر canonical است که به صفحه دیگری هدایت می‌شود. به این ترتیب، این URL ایندکس نخواهد شد. بستگی دارد گوگل در مورد آن URL هدف چه فکری می‌کند، ممکن است URL هدف تغییر مسیر(redirect) ایندکس شود یا نشود.

یک URL canonical با تغییر مسیر (redirect) را می‌توان ایندکس کرد.

اگر این URL را در گزارش بازرسی URL مشاهده می‌کنید، اطلاعات ایندکس شده برای URL تست شده اعمال می‌شود (با ندید گرفتن هرگونه تغییر مسیر (redirect)). برای مشاهده وضعیت ایندکس URL canonical مرتبط با این URL (نشانی اینترنتی که در ایندکس گوگل است)، روی دکمه INSPECT در قسمت Page indexing > Indexing کلیک کنید. تست URL Inspection test پس از تغییر مسیرها و سپس تست URL نهایی انجام می‌شود، اگرچه live test نشان نمی‌دهد که در حال دنبال کردن یک تغییر مسیر (redirect) است. برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع خطای Page with redirect کلیک کنید.

هشدار

هشدارها در جدول Improve page experience در صفحه خلاصه گزارش ایندکس کردن صفحه فهرست شده‌اند. این مسائل مانع از ایندکس شدن یک صفحه نمی‌شود، اما توانایی گوگل را برای درک و ایندکس کردن صفحات شما را کاهش می‌دهد.

Indexed, though blocked by robots.txt

این صفحه با وجود مسدود شدن توسط فایل robots.txt وب سایت شما، ایندکس شد. گوگل همیشه به robots.txt احترام می‌گذارد، اما اگر شخص دیگری به صفحه شما لینک دهد، لزوماً از ایندکس شدن جلوگیری نمی‌کند. گوگل صفحه را درخواست نمی‌کند و نمی‌خزد، اما همچنان می‌توانیم با استفاده از اطلاعات صفحه‌ای که به صفحه مسدود شده‌ی شما لینک می‌دهد، آن را ایندکس کنیم. به دلیل قانون robots.txt، هر قطعه‌ای که در نتایج جستجوی گوگل برای صفحه نشان می‌دهد، احتمالاً بسیار محدود خواهد بود.

مراحل بعدی:

اگر می‌خواهید این صفحه را از جستجوی گوگل مسدود کنید، robots.txt مکانیسم درستی برای جلوگیری از ایندکس شدن نیست. برای جلوگیری از ایندکس شدن، robots.txt block را بردارید و از «noindex» استفاده کنید.
اگر نمی‌خواهید این صفحه را مسدود کنید، فایل robots.txt خود را به‌روز کنید تا صفحه شما رفع انسداد شود. برای تعیین اینکه کدام قانون این صفحه را مسدود می‌کند، می‌توانید از تستر robots.txt استفاده کنید.

Page indexed without content

این صفحه در ایندکس گوگل نمایش داده می‌شود، اما به دلایلی گوگل نمی‌تواند محتوا را بخواند. دلایل احتمالی این است که صفحه ممکن است در گوگل پنهان شوند یا صفحه در قالبی باشد که گوگل نتواند ایندکس کند. این مورد مربوط به مسدود کردن robots.txt نیست. صفحه را بررسی کنید و برای جزئیات به بخش Coverage نگاه کنید.

  • Indexed

می‌توانید تعداد URL‌های ایندکس شده خود را در نمودار در صفحه خلاصه مشاهده کنید. می‌توانید با کلیک روی مشاهده داده‌های مربوط به صفحات ایندکس شده در زیر نمودار، فهرست نمونه‌ای از URLها و اطلاعات بیشتر درباره آن‌ها را ببینید.

Page is indexed

صفحه با موفقیت ایندکس شد. با این حال، ممکن است مشکلات دیگری داشته باشد که باید به آن‌ها بپردازید. مانند mobile usability یا مشکلات structured data.

 

دلایل پنالتی شدن و رفع پنالتی گوگل

 

مشکلات INP در سرچ کنسول گوگل و آموزش رفع خطای آن

ویژگی جدید INP در سرچ کنسول چیست

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟