معرفی و رفع خطای Product snippet rich report و merchant listing experience
اگر شما هم برای کسب و کار خود سایت فروشگاهی طراحی کردهاید، ممکن است با برخی از خطاهای shopping در گوگل سرچ کنسول مواجه شوید؛ که بهتر است آنها را رفع کنید. گاهی وبمستران برای سئوی سایت و در هنگام استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول با خطاهایی مواجه میشوند که منحصرا برای سایتهای فروشگاهی (آنلاین شاپها) میباشد. یکی از آن خطاها Product snippet rich report و یکی دیگر از این خطاها merchant listing experience میباشد. ما در تیم تولید محتوای ماکان تصمیم گرفتیم در ادامه این مقاله به معرفی و رفع خطای Product snippet rich report و merchant listing experience در سرچ کنسول بپردازیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
Product (Product, Review, Offer) structured data چیست؟
وقتی شما یک اطلاعات ساختاریافته (structured data) را به صفحه محصولات خود اضافه میکنید، نتایج جستجوی گوگل (شامل Google Images و Google Lens) میتواند محصول را در شرایط بهتری نشان دهد. کاربران میتوانند قیمت، موجودی، امتیاز محصول، اطلاعات حمل و نقل و اطلاعات بیشتری را در نتایج جستجو ببینید.
تجربیات خرید
در اینجا گوگل ممکن است تجربیات خرید کاربران قبلی از سایت را در نتایج جستجوی خود به نمایش بگذارد. لیست تجربیات خرید کامل نیست. گوگل مدام در حال بررسی راههای جدید و بهتر برای کمک به مردم میباشد تا آنچه را که به دنبال آن هستند را پیدا کنند. این تجربیات ممکن است دائما در حال تغییر باشند.
انواع نتایج
به صورت کلی دو نوع دستهبندی برای انواع نتایج وجود دارد :
1- product snippets
2- merchant listing experience
-
product snippets
product snippets یک فرم کامل از snippets هستند که در نتایج جستجو در مقابل متن قرار میگیرند. در واقع گوگل بهجای اینکه در هنگام جستجوی فقط متن به شما نشان دهد میتواند جزئیات اطلاعات محصول را نیز به شما نمایش دهد. آنها برای محصولات و نظرات محصول استفاده میوند و میتوانند شامل اطلاعات کاملتری مانند امتیازدهی، اطلاعات نظرات، قیمت و موجودی شوند.
- استفاده از نشانهگذاری ساختاریافته در صفحات محصول شما مشکل است و همیشه این احتمال وجود دارد که با خطاها یا هشدارهای rich snippet مواجه شوید؛ حتی اگر از پلتفرم بررسی WooCommerce استفاده میکنید.اولین چیزی که باید بدانید این است که آیا خطاهای rich snippets دارید یا خیر. در اینجا چند ابزار وجود دارد که میتوانید برای بررسی خطاهای نشانهگذاری ساختاریافته در rich snippets استفاده کنید:
- گوگل سرچ کنسول
- ابزار تست اطلاعات ساختاریافته گوگل
- Rich Results Test
گوگل سرچ کنسول
برای معرفی و رفع خطای Product snippet rich report و merchant listing experience میبایست قبل از هر چیز بهوسیله ابزارهای مختلف آن خطاها را شناسایی نمایید. گوگل سرچ کنسول به شما کمک میکند تا روی وب سایت خود صفحاتی که ممکن است خطاهای زیر منوی Manual action یا Unparsable structured data را داشته باشند، پیدا کند. به خاطر داشته باشید که به شناسایی هشدارها کمک میکند نه خطاها.
در بخش Manual action اطلاعاتی راجع به هشدارهایی که غیر طبیعی یا اسپم ظاهر میشوند، در اختیارتان قرار میدهد. بخش Unparsable structured data هشدارهایی که به اطلاعات ساختاریافته لینک شدهاند را نشان میدهد که فرمت نامناسبی دارند و باعث خطاهای خوانایی از طرف گوگل میشوند.
ابزار تست اطلاعات ساختاریافته گوگل
این ابزار شما را قادر میسازد تا structured data را روی صفحات سایت خود با استفاده از یک URL اعتبار دهید. این ابزار به شما جزئیات اطلاعات در مورد انواع ورودیتان روی صفحات سایتتان و پارامترهای مرتبط با هر خط را میدهد. شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اطلاعات ساختار یافته، مقالهی structured data چیست و چگونه کار میکند را مطالعه نمایید.
شما خطاها را در سمت راست در امتداد tool’s interface با یک توضیح مختصر در مورد اینکه شما چگونه میتوانید آن را رفع نمایید مشاهده خواهید کرد.
Rich Results Test
ابزاری است که اجازه میدهد شما به طور جداگانه صفحات وب سایت خودتان را برای علامتگذاری structured data تست کنید و همچنین تایید اعتبار کنید واجد شرایط بودن آنها را برای ایجاد rich snippets در SERPها.
اگر خطاها یا هشدارهایی را تجربه میکنید، این ابزار میتواند کمک کند به شما تا بتوانید آنها را شناسایی کنید و درک بهتری از هر خطا داشته باشید. این باعث میشود که به راحتی به صفحات خود بازگردید و هر مشکلی را برطرف کنید.
چگونه خطاهای rich snippets را رفع کنیم؟
در اینجا ما برخی از راههایی که شما بتوانید خطاهای rich snippets را پیدا و رفع نمایید را بررسی خواهیم کرد :
-
فیلدهای خالی را پر کنید.
یکی از رایجترین خطاها و هشدارهایی که شما میبینید به دلیل خالی بودن برخی فیلدها (Missing field) مانند (Missing field review) میباشد. این هشدار به schema محصول برای تک تک محصولات فروشگاه شما بستگی دارد.
در اینجا مثالهایی از خطاهای Missing field برای شما آوردهایم که ممکن است شما نیز همانند آنها را در صفحات محصول ببینید :هشدارها و خطاهای Missing field
Missing field review : زمانی اتفاق میافتد که یک کامنت یا نظر برای محصول یا آیتم وجود نداشته باشد.
Missing field aggregateRating : زمانی اتفاق میافتد که رتبهبندی کلی بر اساس مجموعهای از امتیازدهی برای یک محصول وجود نداشته باشد.Missing field brand : زمانی اتفاق میافتد که برند مرتبط با محصول مشخص نشده باشد.
Missing field priceValidUntil : تعیین یک تاریخ مشخص برای قیمت محصول شما.
Missing field availability : به این معنی است که باید مشخص کنید محصول موجود است یا خیر و یا در حال سفارش است.
Missing field offers :زمانی اتفاق میافتد که شما برای انتقال برخی حق و حقوق (حق معنوی محصول) برای یک محصول را مشخص نکردهاید.
Missing field URL : زمانی اتفاق میافتد که URL محصول ارائه نشده باشد.
Missing field offerCount : تعداد پیشنهادات (مانند یک تنوع) برای محصول.راه آسان برای رفع این خطاها با کلیک بر روی “Data Highlighter” و پر کردن schema در منوی “information to highlight” است. یادتان باشد که schema باید با موضوع اصلی صفحات مرتبط باشد. بنابراین اگر شما در حال رفع خطاهای Missing field برای محصولات آنلاین خود هستید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
با استفاده از ابزار Data Highlighter شما میتوانید در یک حرکت، به راحتی خطای Missing field را رفع کنید. برای انجام این کار بهراحتی میتوانید بر روی تگ این صفحه و بقیه گزینههای مشابه به آن کلیک کنید. شما باید لیست Missing field را در سمت راست صفحه ببینید. عناصر موجود در صفحات خود مانند نظرات، نام تجاری و URL را برجسته و مشخص کنید. پس از اتمام کار صفحه را برای ایندکس شدن ارسال کنید.
لازم به ذکر است که به طور پیشفرض WooCommerce فیلد برند برای تک تک محصولات ارائه نمیکند.
یکی از راههای تخصیص فیلد برند به تمام محصولات استفاده از افزونهها میباشد. همچنین شما میتوانید بدون نصب افزونه و بصورت دستی برای تک تک محصولات فیلد برند را تعریف نمایید. این کار در وردپرس و ووکامرس از طریق منوی ویژگیهای محصول انجام میشود.هیچ شناسه جهانی ارائه نشده است.
شما ممکن است با این هشدار بدون شناسه جهانی (به عنوان مثال gtin، mpn، isbn) مواجه شوید. اگر تولید کننده بارکد معین کرده باشد، آن را در فیلد GTIN اضافه نمایید و گزینه identifier exists را روی بله تنظیم کنید. با این حال اگر تولیدکننده یا کارخانه برای محصول بارکد تعیین نکرده است به سادگی مقادیر نام برند تجاری، gtin و mpn را حذف کرده و گزینه identifier exists را روی نه تنظیم کنید. اگر از WooCommerce استفاده میکنید میتوانید از افزونههایی مانند Google Product Feed برای افزودن این مقادیر به محصولات خود استفاده کنید.
عدم تطابق اطلاعات میکرودیتای قیمت
به همین ترتیب، ممکن است با هشدار Insufficient match of microdata price information (عدم تطابق اطلاعات میکرودیتای قیمت) مواجه شوید. زمانیکه بهروزرسانی خودکار یک آیتم برای قیمت در حساب کاربری شما در کشوری که انتخاب کردهاید در دسترس نباشد. این اتفاق ممکن است به این دلیل باشد که قیمتهایی که شما برای محصول وارد کردهاید و قیمتها در ریزدادههای Schema.org در صفحات محصول اغلب متفاوت است. برای رفع این هشدار، باید ریزداده خود را بررسی و بهروز کنید. از ابزار تست Structured Data برای چک کردن عدم تطابق بین دادههای محصولات تبلیغات خرید گوگل (Google Shopping ads) و میکرودیتایتان استفاده کنید. فراموش نکنید که دادههایتان را تایید مجدد کنید.
-
محتوای علامتگذاری شدهی قابل مشاهده را پنهان کنید.
چندین نمونه علامتگذاری شده schema وجود دارد که از شما میخواهد عناصری را در صفحه اضافه کنید که جزئیات زبان علامتگذاری شده schema را نشان میدهد. اگر یک وبسایت eCommerce با صفحات محصول جداگانه بالا میآورید، در حالت ایدهآل باید از طرح محصول استفاده کنید که موتورهای جستجو را قادر میسازد تا محصول را در صفحه بخوانند و رتبهبندی کنند.
چگونه خطای rich snippet را رفع کنیم؟
برخی از صاحبان فروشگاه آنلاین امتیازدهی نظردهندگان محصولاتشان را نمایش نمیدهند. اما به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند که روی دکمه یا لینک (چیزی مانند مشاهده نظرات و امتیازدهی) کلیک کنند و آنها را ببینند. حتی اگر اطلاعات قابلیت دسترسی داشته باشد، خزندههای گوگل متوجه نمیشوند که شما این گزینه را در صفحه محصول خود ارائه کردهاید.بهترین کاری که باید انجام دهید این است که تا حد امکان داده ها را نشان دهید و schema را به گونه ای تغییر دهید که به طور دقیق نشان دهد که کاربران سایت شما هنگام ورود به سایت می توانند در صفحه محصول چه چیزی را مشاهده کنند.
پس از اتمام کار، به یاد داشته باشید که صفحه به روز شده را برای ایندکس شدن به Google ارسال کنید. -
از شر علامتگذاری structure شده اسپم خلاص شوید.
گوگل به وضوح توضیح نمیدهد که در کجا مشکلات اطلاعات علامتگذاری structure شده اسپم رخ میدهد که اغلب یافتن آنها را دشوار میکند. با این حال طبق گفته گوگل اگر با افزودن اطلاعات به SERP از نوع دیگری از علامتگذاری سوء استفاده میکنید، ممکن است علامتگذاری structure شده اسپم داشته باشید.
چگونه این خطای rich snippet را رفع کنیم؟
بررسی کنید که خطا در یک صفحه خاص میباشد یا در سراسر سایت است. این کار به شما کمک میکند تا متوجه شوید کدام قسمت از علامتگذاری schema ممکن است باعث ایجاد خطا شده باشد. اگر خطا در سرتاسر سایت باشد، باید بهصورت تک تک بررسی کنید تا مطمئن شوید که هر نوع علامتگذاری با Google’s Structured Data Guidelines مطابقت دارد.
گاهی اوقات گوگل سرچ کنسول پیامهایی میدهد که میگوید این خطا بر تمام صفحات سایت شما تأثیر میگذارد. این ممکن است به این دلیل اتفاق بیفتد که تعداد زیادی از صفحات سایت با همین مشکل روبرو هستند.
الگوهای خاصی را که در سرتاسر وبسایت خود استفاده میکنید آزمایش کنید و با استفاده از ابزار Structured Data یا ابزار Rich Text اعتبارسنجی کنید تا ببینید آیا خطاهای خاصی را برمیگردانند یا خیر.
در اینجا برخی از خطاهای رایج علامتگذاری structure آورده شده است:Incorrect value type
Parsing error: Missing ‘,’ or ‘]’ in array declaration
Invalid top level element “string”
Bad escape sequence in stringپس از اتمام کار، به یاد داشته باشید که از گوگل درخواست کنید تا وب سایت شما را دوباره بررسی کند.
-
خطاهای Structured Data غیر قابل تجزیه را رفع کنید.
یافتن و رفع خطاهای structured data غیرقابل تجزیه نسبتاً سادهتر است. اغلب اوقات خطاهای structured data غیرقابل تجزیه یا به دلیل خطاهای معنایی یا اشتباهات املایی است.
رفع این خطا
همانطور که قبلا ذکر شد، این خطاها در گوگل سرچ کنسول در بخش structured data غیرقابل تجزیه ظاهر می شوند. روی خطا کلیک کنید تا URL و خطی که خطا در آن رخ میدهد را ببینید. برای حل اشتباهات معنایی و املایی در گوگل سرچ کنسول، آن را در ابزار کپی کنید تا مطمئن شوید که از فرمت صحیح استفاده میکنید. پس از رفع خطا، روی دکمه Validate Fix از Google Search Console کلیک کنید.
-
merchant listing experience
merchant listing experience بر اطلاعات خاصتری درباره یک محصول، مانند قیمت و موجودی آن تکیه میکند. فقط صفحاتی که خریدار میتواند محصولی را از آنها خریداری کند، واجد شرایط merchant listing experience (تجربه فهرستبندی تجاری) هستند، نه صفحاتی که به سایتهای دیگری که محصول را میفروشند لینک میشوند. مانند صفحاتی که افیلیت مارکتینگ فروشگاههای دیگر را انجام میدهند. گوگل ممکن است قبل از نمایش اطلاعات در نتایج جستجو، تلاش کند تا merchant listing اطلاعات محصول را تایید نماید.
گوگل بهروزرسانیای را منتشر کرده است که اجازه میدهد دادههای ساختاریافته محصول را به لیستهای خرید رایگان در نتایج جستجوی گوگل اضافه کند. تغییرات قابل توجهی در الزامات دادههای ساختاریافته محصول آنها وجود دارد. اکنون میتوانید مواردی مانند رنگ، متریال، اندازه و الگو (طرح) را مشخص کنید. اگر سایت با دچار مشکل باشد با برخی خطاها و هشدارها مواجه میشود که بهتر است خطاها را بررسی کنید و به رفع آنها اهمیت دهیم. اما بر طرف کردن هشدارها بسیار حائز اهمیت نیست و فقط بهتر است بر طرف شوند. اگر هشدارها را رفع نکنید مشکل بزرگی ایجاد نمیشود.
خطاهای گوگل سرچ کنسول در بخش merchant listing experience
- priceType
- priceSpecification
- GTIN نامعتبر
- offers نا معتبر
هشدارهای گوگل سرچ کنسول در بخش merchant listing experience
- material
- pattern
- color
- name
- description
- شناسه مثل (e.g., gtin, brand) وارد نشده است.
- brand
محصولات محبوب
ارائه کاربردی قابل رویت از محصولات برای فروش
پنل Shopping knowledge
اطلاعات دقیق محصول با لیستی از فروشندگان (با استفاده از جزئیاتی مانند شناسه محصول)
Google Images
عکسهای حاشیه نویسی شده از محصولات قابل دسترس برای فروش
نتایج پیشرفتها
اگر شما اطلاعات بیشتری از محصول، فراتر از آنچه که هست ارائه دادهاید؛ محتوای شما ممکن است پیشرفتهای چشمگیر بیشتری را دریافت کند که کمک میکند تا محتوای شما در نتایج جستجو دوام آورد.
بهبود نتایج جستجو به صلاحدید هر تجربه نشان داده می شود و ممکن است در طول زمان تغییر کند. به همین دلیل توصیه میشود، تا آنجایی که اطلاعات کاربردی محصول در دسترس میباشد، ارائه دهید، بدون نگرانی از تجربیات دقیقی که از آن استفاده میشود. در اینجا برخی از مثالهایی از چگونگی merchant listing experience که ممکن است افزایش یافته باشد آمده است:
Ratings (امتیازدهی) : ظاهر نتایج جستجو را توسط بررسی و امتیازدهی مشتری بهبود دهید.
Pros and Cons (مزایا و معایب) : مزایا و معایب را در توضیحات نظرات محصول شناسایی کنید، چراکه آنها میتوانند در نتایج جستجو برجسته شوند.
Shipping (حمل و نقل) : قیمت حمل و نقل مخصوصا ارسال رایگان را به اشتراک گذارید، به این خاطر که خریدارها قیمت کلی (قیمت کالا + هزینه ارسال) را متوجه میشوند.
Availability (موجودی) : اطلاعات موجودی محصول را برای کمک به مشتریان ارائه دهید، تا بدانند که در حال حاضر محصول در انبار وجود دارد.
کاهش قیمت : گوگل تغییرات قیمت محصول را در طول زمان مشاهده میکند و توسط آن کاهش قیمت را محاسبه مینماید. کاهش قیمت هیچ تضمینی برای نمایش محصول شما در نتایج گوگل نیست.
ارائه اطلاعات محصول به جستجوی گوگل
برای ارائه اطلاعات کاربردی محصول به جستجوی گوگل، میتوانید اطلاعات ساختار یافته محصول (Product structured) را به صفحات وب خود اضافه کنید، فید اطلاعات را از طریق Google Merchant Center آپلود کنید و فهرستهای رایگان را در کنسول Merchant Center یا هر دو انتخاب کنید. این صفحه بر روی اولی تمرکز دارد.
ارائه اطلاعات ساختاریافته در صفحات وب و فید Merchant Center واجد شرایط بودن شما را برای تجربهها و کمک به گوگ برای درک اطلاعات دزست شما و تأیید اطلاعات به حداکثر میرساند. بعضی از اطلاعات تجربیات را از اطلاعات ساختاریافته و فیدهای Google Merchant Center (اگر هر دو آنها در دسترس باشند)، ترکیب میکند.
به عنوان مثال، جزئیات محصول (product snippets) اگر اطلاعات ساختاریافته در صفحه وجود نداشته باشند، ممکن است از اطلاعات قیمتگذاری را از فید merchant شما استفاده کنند.
نحوه اضافه کردن اطلاعات ساختاریافته (structured data)
اطلاعات ساختاریافته یک قالب استاندارد شده برای ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و طبقهبندی محتوای صفحه است. در اینجا مروری بر نحوه ساخت، آزمایش و انتشار اطلاعات ساختار یافته میپردازیم:
- ویژگیهای مورد نیاز را اضافه کنید. بر اساس قالبی که استفاده میکنید، بیاموزید که کجا اطلاعات ساختاریافته را در صفحه درج کنید.
- دستورالعمل ها را دنبال کنید.
- کد خود را با استفاده از Rich Results Test اعتبار سنجی کنید و هر گونه خطای حیاتی را برطرف کنید. همچنین اخطارهایی را که ممکن است در ابزار علامتگذاری شده باشند را برطرف کنید؛ زیرا میتواند به بهبود کیفیت اطلاعات ساختاریافته شما کمک کند (با این حال، برای واجد شرایط بودن برای نتایج کاربردی لازم نیست).
- چند صفحه را قراردهید که شامل اطلاعات ساختاریافته شما باشد و از ابزار بازرسی URL (URL Inspection tool) برای آزمایش نحوه مشاهده صفحه توسط گوگل استفاده کنید. مطمئن شوید که صفحه شما توسط گوگل قابل دسترس است و توسط فایل robots.txt، تگ noindex یا الزام به ورود مسدود نشده است. اگر صفحه سالم به نظر میرسد، می توانید از گوگل بخواهید که URLهای شما را دوباره بخزد.
- برای آگاه نگه داشتن گوگل از تغییرات آینده، توصیه می کنیم نقشه سایت (sitemap) را اضافه کنید. شما میتوانید این کار را با Search Console Sitemap API بصورت خودکار انجام دهید.
سخن پایانی در مورد معرفی و رفع خطای Product snippet rich report و merchant listing experience
همانطور که میدانید برای بهینه سازی وب سایت باید با ابزارهای مختلفی کار کنید که گوگل سرچ کنسول یکی از این ابزارهای پرشمار میباشد. اگر احساس میکنید که برای کار کردن با این ابزارها و سئوسازی سایت به اندازه کافی دانش ندارید و یا زمان کافی برای کسب دانش و سئو کردن سایت خود ندارید، نگران نباشید. کارشناسان ما در شرکت تبلیغاتی ماکان بصورت کاملا تخصصی میتوانند سئوی سایت شما را بهبود داده و بصورت کاملا تخصصی روی سایت شما کار کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان میتوانید با همکاران ما در واحد فنی در تماس باشید.
از اینکه تا پایان با مقاله معرفی و رفع خطای Product snippet rich report و merchant listing experience با ما همراه بودی از شما متشکریم. شما همچنین میتوانید برای آشنایی بیشتر با گوگل سرچ کنسول، آموزش صفر تا صد ابزار گوگل سرچ کنسول را مطالعه نمایید.
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.