معرفی و رفع خطای Page with redirect
همانطور که میدانید؛ بعد از طراحی سایت ممکن است با برخی از خطاها در گوگل سرچ کنسول روبهرو شوید که باید آنها را هر چه سریعتر برطرف کنید. یکی از این خطاها Page with redirect است. این بدان معنی است که برخی از صفحات شما ایندکس نمیشوند، زیرا کاربران و خزندههایی که وارد آنها میشوند به URLهای دیگر هدایت میشوند. در واقع گوگل به جای صفحه مدنظر شما، صفحه ای که ریدایرکت روی آن انجام شده است را ایندکس میکند. در بیشتر موارد، تغییر مسیر (redirect) صفحات طبیعی است و هیچ خطری برای دید وب سایت شما ندارد. با این حال، اگر صفحه مهم و canonical را مشاهده کردید که به عنوان Page with redirect گزارش شده است، باید به آن رسیدگی کنید. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به معرفی و رفع خطای Page with redirect بپردازیم.
نگاه کلی به معرفی و رفع خطای Page with redirect
برای رفع این خطا با 2 موضوع کلی مواجه خواهید شد.
موضوع اول این است که ریدایرکتهایی که وجود دارد کاملا درست است و از سمت خود شما ایجاد شده و یا خود شما هم با ریدایرکتهایی که ایجاد شده مشکلی ندارید. بنابراین اصلا نیازی به انجام کاری نیست و خیالتان راحت باشد که مشکل جدی برای سایت شما ایجاد نخواهد کرد.
موضوع دوم اما دقیقا به جایی باز میگردد که شما با ریدایرکت بوجود آمده مشکل دارید و میخواهید آن را برطرف نمایید. جهت انجام این کار کافیست به سایت خود مراجعه نمایید و روش ریدایرکتی که با آن این انتقال ایجاد شده را بیابید و لینکهایی که ریدایرکت شده را حذف نمایید.
اگر ریدایرکت توسط شما ایجاد نشده و نباید آن ریدایرکت وجود داشته باشد و یا به عبارتی شما میخواهید صفحه و محتوای قبلی که در حال حاضر روی صفحه و محتوای جدیدی ریدایرکت شده است را ایندکس کنید، باید صفحه مورد نظر را بیابید و ریدایرکت آن را حذف نمایید. ریدایرکتها معمولا توسط افزونهها ایجاد میشود و یا بصورت دستی توسط خود کاربر در فایل htaccess ایجاد شده است. با مراجعه به افزونههای ریدایرکت ساز مثل yoast یا فایل htaccess میتوانید تمام این تغییر مسیرها را در سایت خود بیابید و مشکل را برطرف نمایید.
برای دستیابی به فایل htaccess ابتدا وارد cpanel و file manager شوید. در مسیر public_html از قسمت تنظیمات گزینه show hidden file را بزنید. با کلیک راست روی فایل htaccess و زدن گزینه edit میتوانید این فایل را ویرایش نمایید.
تغییر مسیر (Redirect)، دلیلی برای وضعیت Page with redirect
ریدارکت به این معنی است که یک بازدید کننده از یک URL به URL دیگری انتقال پیدا میکند. این روند توسط مرورگر و سرور بصورت اتومات انجام میشود. هنگامی که یک کاربر صفحهای را باز میکند، یک درخواست به سرور ارسال میکند و سرور نیز در پاسخ با یک کد وضعیت ××3 پاسخ میدهد. این بدین معنی است که محتوای مورد نظر کاربر به یک آدرس جدید منتقل شده و باید به URL جدید برود. اغلب این اتفاق بسیار سریع رخ میدهد، تا جایی که کاربر متوجه این تغییر مسیر نشود.
زمانیکه رباتهای خزنده گوگل (Googlebot) نیز برای خزش صفحات شما وارد URLها میشوند نیز این ریدایرکت اتفاق میافتد. بنابراین از آدرس قبلی به آدرس جدید میرود و محتوای آدرس جدید را خزش میکند. هر محتوایی که در آدرس جدید باشد توسط خزنده گوگل شناسایی و ایندکس خواهد شد. و محتوای صفحه قبلی که به صفحه جدید ریدایرکت شده است ایندکس نخواهد شد.
چه زمانی Page with redirect عادی است؟
نکته مهم اما اینجاست که همیشه وجود ریدایرکت به معنای خطای مهم و اساسی برای سایت شما نیست. گاهی برخی از این ریدایرکتها را خود شما ایجاد کردهاید تا محتوای قدیمی یک صفحه دیگر نمایش داده نشود و با محتوای آدرس جدید جایگزین شود و یا به دلایل مختلفی محتوای ثابتی را از یک URL به URL جدیدی منتقل کردهاید. در ادامه چند نمونه از ریدایرکتهایی که برای سئو شما مفید هستند را در اختیارتان قرار خواهیم داد :
تغییر مسیرهای انجام شده در هنگام مهاجرت وب سایت
یک مثال خوب از انتقال وب سایت، انتقال URLهای شما از پروتکل HTTP نا امن به HTTPS است که هم کاربران و هم Googlebot بیشتر از آن استقبال میکنند. شما میخواهید که بازدیدکنندگان شما همیشه از نسخه مدرن HTTPS بازدید کنند و میخواهید گوگل در رتبهبندی روی آن تمرکز کند. تغییر مسیرها (Redirect) ابزار لازم برای رسیدن به این هدف هستند.
تغییر مسیر (Redirect) به عنوان راهی برای بهینهسازی محتوای تکراری
شما نمیتوانید از تکرار محتوا در سایت خود جلوگیری کنید. برای مثال، صفحه اصلی شما ممکن است بیش از یک URL داشته باشد و در homepage.com و www.homepage.com در دسترس باشد. از آنجایی که هدف گوگل، ایندکس کردن تنها یک نسخه از همان محتوا است، شما باید صفحات تکراری خود را بهینهسازی کنید تا کنترلی بر آنچه که در ایندکس گوگل قرار میگیرد به دست آورید. باید یکی از این url ها بعنوان آدرس اصلی انتخاب شود و url دیگر به آدرس اصلی ریدایرکت شود.
شما نباید در سایت خود محتوای یکسان و تکراری داشته باشید. به همین دلیل باید صفحاتی که محتوای یکسان دارند را روی صفحه مهمتر ریدایرکت کنید. همان مثالی که در رابطه با صفحه اصلی سایت چند سطر بالاتر زدیم. گوگل تمام صفحات شما را پیدا میکند ولی به لطف ریدایرکت ها، صفحات قدیمی که شما نمیخواهد ایندکس شود را ایندکس نمیکند و صفحات جدیدی که ریدایرکت روی آنها میباشد توسط گوگل ایندکس میشود.
چه زمانی Page with redirect مشکل دارد؟
دو نوع ریدایرکت میتواند باعث مشکلات ایندکس کردن در وب سایت شما شود. اول، تغییر مسیرهای اشتباهی وجود دارد که به اشتباه ایجاد شدهاند. در بخش بعدی توضیح خواهیم داد که چگونه میتوانید آنها را در گوگل سرچ کنسول پیدا کنید. دوم، تغییر مسیرهای موقتی وجود دارد که گوگل آنها را دائمی میداند. برای درک این موضوع، باید تفاوت بین ریدایرکتهای 301 (دائمی) و 302 (موقت) را بدانید.
-
301
ریدایرکت 301 برای یک انتقال دائمی است. یعنی صفحه و آدرس URL قبلی دیگر برای شما اهمیتی ندارد و نمیخواهید کاربران و گوگل هم آن صفحه را ببینند و آن را به صفحه و آدرس URL جدیدی انتقال میدهید.
-
302
وقتی که شما به طور موقت از ارائه یک محصول خاص منصرف شدهاید و آن را با یک معادل فصلی جایگزین میکنید؛ صفحه و آدرس URL قبلی هنوز برای شما مهم است و باید ایندکس شود. در واقع شما میخواهید بازدیدکنندگان شما برای مدت کوتاه و موقتی به صفحه دیگری هدایت شوند.
معمولا، گوگل تغییر مسیر (Redirect) موقت را به عنوان نشانهای برای حذف صفحه شروع از ایندکس نمیبیند. پس از مدتی، شروع به برخورد با تغییر مسیرهای 302 مانند تغییر مسیرهای دائمی 301 میکند. در نتیجه، ممکن است برخی از صفحات مهم از ایندکس حذف شوند.
بنابراین اگر میخواهید از ریدایرکت ها استفاده نمایید بهتر است از ریدایرکت دائمی یا ریدایرکت 301 استفاده نمایید.
چگونه خطای Page with redirect را رفع کنیم؟
شما میتوانید لیست URLهای هدایت شده را در گوگل سرچ کنسول خود پیدا کنید. برای این کار ابتدا در نوار ناوبری سمت چپ از بخش Index گزینه Pages را انتخاب کنید تا گزارش ایندکس شدن وب سایت خود را ببینید.
یک لیست کامل از تمام وضعیتهای موجود را مشاهده خواهید کرد. اگر این خطا را داشته باشید مانند تصویر زیر گزینه page with redirect را مشاهده مینمایید.
میتوانید با کلیک روی وضعیت مورد نظر خود آن را باز کنید تا لیست صفحات خود را همراه با تغییر مسیرهای کشف شده و نموداری که نشان میدهد تعداد آنها در طول زمان تغییر کرده است را مشاهده کنید.
از قسمت فیلتر میتوانید URLها را به یک پوشه یا دایرکتوری خاص فیلتر کنید. همچنین میتوانید یک خروجی (Export) از این لیست تهیه فرمایید. میتوانید با انتخاب نماد ذرهبین که ابزار بازرسی URL (URL Inspection) را راهاندازی میکند، نگاه دقیقتری به هر URL بیندازید.
اگر Googlebot نتواند صفحه را بخزد، با صفحه URL is not on Google مواجه میشوید، که میتوانید روی گزینه Live Test بزنید تا صفحه شما بصورت زنده مجددا بررسی شود و گوگل آن صفحه را بیابد. بعد از این مرحله گوگل در جزئیاتی که به شما نمایش میدهد، آدرس صفحهای که این صفحه به آن ریدایرکت شده است را به شما نمایش میدهد. با این حال، ابزار بازرسی URL آدرس صفحه نهایی و تست شده را نشان نمیدهد.
چگونه اشتباهات ریدایرکت را در گوگل سرچ کنسول پیدا کنیم؟
سادهترین راه برای انجام این کار این است که صفحات آسیب دیده را فقط به صفحاتی که در نقشه سایت (sitemap) شما ارسال شدهاند فیلتر کنید. میتوانید این کار را در گوشه سمت چپ بالای گزارش انجام دهید.
مطابق تصویر زیر روی گزینه All submitted pages بزنید.
اگر یک صفحه (URL) در نقشه سایت (sitemap) شما وجود دارد، مطمئناً میخواهید که ایندکس شود و ترافیک ایجاد کند. وضعیت Page with redirect برای چنین صفحهای نشان دهنده خطر از دست دادن بازدید برای کلمات کلیدی استراتژیک است.
اگر میخواهید کاربران را به صفحه دیگری هدایت کنید، اما نمیتوانید این صفحه را در Page with redirect status پیدا کنید، احتمالاً به این معنی است که تغییر مسیر (Redirect) شما کار نمیکند. در این حالت، گوگل سرچ کنسول باید آن را به عنوان وضعیت Page with redirect در گزارش ایندکس شدن صفحه گزارش کند. پس حتما مطمئن شوید که ریدایرکتی که ساختهاید درست عمل میکند.
ابزارهایی برای بررسی تغییر مسیرهای شما
هنگامی که هرگونه تغییر مسیر (Redirect) معیوب را پیدا کردید، میتوانید بررسی کنید که آنها بازدیدکنندگان شما را به کجا ارسال میکنند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL را در مرورگر خود کپی و باز کنید. خواهید دید که چگونه به طور خودکار به یک آدرس دیگر تغییر میکند. برای تعیین اینکه آیا با تغییر مسیر 301 یا 302 سر و کار دارید، از یکی از ابزارهای زیر استفاده کنید:
Redirect checker
Httpstatus
Link Redirect Trace plugin
راه حلهای کوتاه مدت و بلند مدت
اگر میخواهید صفحههایی با وضعیت Page with redirect در ایندکس گوگل گنجانده شوند، باید ریدایرکتهای معیوب را حذف کنید. با این حال، این یک راه حل موقت است.
نتیجه گیری برای حل مشکل Page with redirect
در نهایت برای سایتهای وردپرسی معمولا از افزونهها برای ایجاد ریدایرکت استفاده میشود که ریدایرکتهای ایجاد شده براحتی قابل حذف است.
برای سایتهای دیگر نیز احتمالا از طریق فایل htaccess ریدایرکتها ایجاد شده است و اگر این فایل را باز نمایید میتوانید لیست ریدایرکتها را مشاهده و حذف نمایید.
اگر نمیدانید فایل htaccess در کدام مسیر است، باید ابتدا وارد هاست خود شوید و سپس از فایل منیجر (File manager) وارد پوشه public_html شوید.
معرفی و رفع خطای Page with redirect را در اختیازتان قرار دادیم. اگر همچنان سوالی دارید و نیاز به مشاوره بیشتر دارید در انتهای همین مقاله سوال خود را مطرح نمایید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ شما را بدهند.
شما همچنین میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.
7 دیدگاه در “معرفی و رفع خطای Page with redirect”
ممنون مشکلم حل شد
خب بسلامتی 😍
آخه چه توضیح دادنیه ؟ هیچی نفهمیدیم خدایی
این محتوا دقیقا ترجمه محتوای خود گوگل هست. پیشنهاد میکنم یکبار با دقت مطالعه بفرمایید و اگر همچنان مشکل داشتید همینجا از ما بپرسید تا راهنماییتون کنیم.
واقعا گیج کننده و مسخره و مبهم توضیح دادید
هیچی دستگیر آدم نمیشه
یک ساعت دارم میخونم هیچی دستگیرم نشد . فقط چرت و پرت نوشتید . هم مخاطب رو مسخره کردید هم خودتون رو .
بلد نیستید در کمترین زمان ممکن ، بیشترین اطلاعات رو منتقل کنید
دوست عزیز اگر بعد از مطالعه این مقاله هنوز مشکلی وجود داره
بپرسید در خدمتتون هستیم.
حتما پاسخ خواهیم داد.