معرفی و رفع خطاهای shopping در سرچ کنسول
اگر برای کسب و کار خود اقدام به طراحی سایت فروشگاهی نمودهاید، قطعا با این موضوع که محصولات شما باید ویژگیهای خاصی داشته باشند، مواجه خواهید شد. در هنگام سئوی سایت توسط وبمستران و در هنگام استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول با خطاهایی مواجه میشوید که منحصرا برای آنلاین شاپها میباشد. در ادامه به معرفی و رفع خطاهای shopping در سرچ کنسول میپردازیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تب Shopping در سرچ کنسول چیست ؟
اگر سایت شما توسط گوگل به عنوان یک فروشگاه آنلاین (آنلاین شاپ) شناسایی شود، در هنگام استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول در منوی کناری سرچ کنسول گزینهای به نام تب shopping اضافه خواهد شد. این بخش شامل ابزارها و گزارشاتی در مورد تجربه خرید کاربران در سایت شما از طریق گوگل میباشد. وضعیت سایت به صورت برنامهریزی شده توسط گوگل تعیین میشود. سایتهایی که برای این مورد واجد شرایط هستند عمدتا سایت هایی هستند که کالای فیزیکی و یا محصولات خدماتی در سایتشان دارند.
پیش از این با آموزش کامل سرچ کنسول آشنا شدهایم. خطاهای shopping بخشی از خطاهای مربوط به سرچ کنسول میباشد. شما میتوانید مقالهی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول را جهت آشنایی بیشتر با انواع خطاهای گوگل سرچ کنسول مطالعه کنید.
بخش خرید (shopping) در سرچ کنسول شامل یک یا چند گزینه از موارد زیر است که به نوع اطلاعات ساختار یافتهای (structured data) که گوگل در سایت شما پیدا کرده است، بستگی دارد.
گزینه Product snippet rich report
این یک گزارش از نتایج کاربردی برای اطلاعات ساختار یافته (structured data) جزئیات محصول (Product snippet) است که در سایت شما یافت میشود. آیتمهای جزئیات محصول (Product snippet items) را میتوان به عنوان نوعی نتایج جستجوی وب با پیشرفتهای قابل رویت نشان داد. به عنوان مثال میتوان به امتیاز دهی محصول و قیمت آن اشاره کرد. اگر گوگل اطلاعات ساختار یافتهی (structured data) جزئیات محصول (Product snippet) را در سایت شما پیدا کند، این گزارش در دسترس شما خواهد بود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد structured data، مقالهی structured data چیست و چگونه کار میکند را مطالعه کنید.
گزینه Merchant listing rich report
این یک گزارش از نتایج کاربردی برای فهرست تجاری (Merchant listing) اطلاعات ساختار یافتهی (structured data) موجود در سایت شما است. فهرستهای تجاری (Merchant listings) در واقع یک گزینه افزوده شده از موارد جزئیات محصول (Product snippet items) به شمار میرود که باعث کاملتر شدن تمام ویژگیها در نتایج جستجوی گوگل خواهد شد و همیشه شامل قیمت محصول میشود. برای مثال ممکن است در یک کروسل از محصولات مشابه توسط فروشندگان مختلف ظاهر شود.
برای آموزش کامل و همچنین معرفی و رفع خطاهای Merchant listing rich report در تب shopping گوگل سرچ کنسول میتوانید مقاله معرفی و رفع خطای Product snippet rich report و merchant listing experience را مطالعه نمایید.
گزینه Shopping tab listings
احتمالا شما نیز در هنگام جستجوی کلمهای در گوگل با گزینه های متفاوتی همچون web، image، map، video و shopping مواجه شدهاید. اگر مواردی (محصولی) دارید که در برگه خرید در نتایج جستجوی گوگل ظاهر میشود یا میتواند واجد شرایط ظاهر شدن باشد، این صفحه را میبینید که اطلاعاتی درباره فهرستهای تب خرید شما یا اطلاعاتی درباره نحوه فعال کردن محصولاتتان برای نمایش در برگه خرید ارائه میدهد.
ممکن است شما Product snippet rich report و یا Merchant listing rich report را نبینید. اما همچنان تب فهرستهای خرید (Shopping tab listings) قابل رویت باشد. در این مورد، گوگل اطلاعات ساختار یافته(structured data) را در سایت شما پیدا کرده است. اما اطلاعات پایه که سرچ کنسول برای تولید گزارشها استفاده میکند را نمیتواند تشخیص دهد. در این صورت، حتی اگر نتوانید گزارشهای کاربردی (Product snippet rich report و یا Merchant listing rich report) را برای محصولات مشاهده کنید، اما گوگل همچنان میتواند محصولات شما را در تب خرید (Shopping tab) نشان دهد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Shopping tab listings، مقالهی معرفی و رفع خطای Shopping tab listings را مطالعه نمایید.
نکته مهم
اگر فروشگاه آنلاین (آنلاین شاپ) دارید اما بخش خرید را در گوگل سرچ نمیبینید؛ اطمینان حاصل کنید که Merchant listings structured data (اطلاعات ساختار یافته فهرست تجاری) معتبر در وب سایت خود دارید. میتوانید با باز کردن گزارش اطلاعات ساختاریافته فهرستهای تجاری (Merchant listings structured data)، بررسی کنید که آیا گوگل موارد فهرست تجاری (Merchant listing items) معتبری را در سایت شما پیدا و ایندکس کرده است یا خیر. اگر گزارش موجود نباشد، گوگل هیچ اطلاعات ساختاری (structured data) در سایت شما پیدا نکرده است. اگر گزارش موجود است، مطمئن شوید که فهرستهای تجاری (Merchant listings) شما معتبر هستند.
همانطور که میدانید برای بهینه سازی وب سایت باید با ابزارهای مختلفی کار کنید که گوگل سرچ کنسول یکی از این ابزارهای پرشمار میباشد. اگر احساس میکنید که برای کار کردن با این ابزارها و سئوسازی سایت به اندازه کافی دانش ندارید؛ یا زمان کافی برای کسب دانش و سئو کردن سایت خود ندارید، نگران نباشید. کارشناسان ما در شرکت تبلیغاتی ماکان بصورت کاملا تخصصی میتوانند سئوی سایت شما را بهبود داده و بصورت کاملا تخصصی روی سایت شما کار کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان میتوانید با همکاران ما در واحد فنی در تماس باشید.
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.