طراحی سایت چیست و ضرورت داشتن وب سایت
امروزه اکثر مشاغل در تلاش هستند تا پایگاه مشتریان خود را گسترش دهند و بتوانند تعامل بیشتری با آنها داشته باشند. همانطور که میدانید؛ جلب اعتماد مشتریان و پیشی گرفتن از رقبا اساس هر کسب و کاری است. یکی از راهها برای رسیدن به این هدف طراحی یک وب سایت خوب و معتبر است. چراکه شما میتوانید با کمک طراحی سایت برای کسب و کار خود، در آن پیشرفت کنید و فروش بیشتری را تجربه کنید. لذا داشتن سایت خوب به شما این امکان را میدهد تا بتوانید با مشتریان جدیدی که در مناطق دیگری هستند، تعامل داشته باشید و دیگر نگران مغازه و یا محل کسب و کار خود نباشید.
خوب است بدانید؛ وب سایت شما مثل ویترین مغازه شماست. پس بهتر است سایت خود را به گونهای طراحی کنید که از نظر بصری دلپذیر باشد و برای مخاطب و مشتریان جذاب باشد؛ یعنی همان چیزی باشد که مشتریان دوست دارند و از شما انتظار دارند. در ادامه این مقاله قصد داریم به شما بگوییم طراحی سایت چیست و ضرورت داشتن وب سایت برای کسب و کار چیست. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
طراحی وب سایت چیست؟
طراحی وب سایت، هنر برنامهریزی و تنظیم محتوا در یک وب سایت، به گونهای است که بتوان آن را به صورت آنلاین با جهان به اشتراک گذاشت و به آن دسترسی داشت. به صورت کلی طراحی وب سایت فرآیند برنامهریزی، مفهوم سازی و اجرای طرح طراحی وب سایت به گونهای است که کاربردی باشد و تجربه کاربری خوبی را ارائه دهد.
تجربه کاربر در فرآیند طراحی وب بسیار مهم است. وبسایتها دارای مجموعهای از عناصر هستند که به روشهایی ارائه شدهاند که حرکت در آنها را آسان میکند. طراحی وب اساساً شامل کار بر روی هر ویژگی وب سایتی است که افراد با آن تعامل دارند، به طوری که وب سایت ساده و کارآمد باشد، به کاربران اجازه دهد اطلاعات مورد نیاز خود را به سرعت پیدا کنند و از نظر بصری دلپذیر به نظر برسد. همه این عوامل، وقتی با هم ترکیب شوند، تعیین میکنند که یک وب سایت چقدر خوب طراحی شده است.
تفاوت طراحی وب سایت و توسعه سایت
اولین قدم در طراحی وب سایت این است که تفاوت بین طراحی وب و توسعه وب سایت را روشن کنیم؛ زیرا این دو ارتباط نزدیک دارند و اغلب (به اشتباه) به جای یکدیگر استفاده میشوند:
طراحی وب سایت
طراحی وب به طراحی بصری و جنبههای تجربی یک وب سایت خاص اشاره دارد.
توسعه وب سایت
توسعه وب سایت به ساخت و نگهداری ساختار یک وب سایت اشاره دارد و شامل سیستم های کدگذاری پیچیدهای است که عملکرد صحیح وب سایت را تضمین میکند. زبانهای نرمافزاری که معمولاً توسط توسعهدهندگان وب برای ساختن وبسایت استفاده میشوند، در زیر آمده است:
HTML یا HyperText Markup Language یک زبان برنامه نویسی است که برای ایجاد قسمت جلویی وب سایتها استفاده میشود. برای گنجاندن ساختار یک صفحه وب نوشته شده است و توسط مرورگرهای وب در وب سایتهایی که به صورت آنلاین میبینیم اجرا میشود.
CSS یا Cascading Style Sheets یک زبان طراحی برنامه نویسی است که شامل تمام اطلاعات مربوط به نمایش صفحه وب است. CSS با HTML کار میکند تا سبک و قالببندی یک وبسایت یا صفحه، از جمله طرحبندی، فونتها، padding و موارد دیگر را طراحی کند.
CMS یا Content Management System، یک برنامه نرم افزاری کامپیوتری است که محتوای دیجیتال یک وب سایت را مدیریت میکند. Wix نمونهای از CMS است که به عنوان یک سیستم کاربر پسند برای توسعه محتوای وب سایت عمل میکند. این امکان را برای افراد فراهم میکند که بدون اطلاع از استفاده از کد، یک وب سایت ایجاد کرده و بهروزرسانی کنند.
طراحان وب سایت چه کار میکنند؟
طراحان وب با در نظر گرفتن نیازهای مشتری، طراحی و چیدمان یک وب سایت را با تخصص و دانش فنی خود ایجاد میکنند. آنها درک عمیقی از UI (رابط کاربری) و UX (تجربه کاربری) دارند و در استفاده از برنامههای طراحی برای ایجاد عناصر بصری ماهر هستند. طراحان وب با مهارت و تخصص خود، هویت برند را در عناصر طراحی وب سایت ثبت میکنند.
بازدیدکنندگان تجربه خود را با یک وب سایت خاص بر اساس زیبایی شناسی آن و میزان شهودی بودن آن از نظر ناوبری ارزیابی میکنند. بنابراین؛ طراحان وب از Adobe، CorelDraw، Inkscape و سایر برنامههای طراحی برای ایجاد انیمیشن، گرافیک، آیکون، لوگو و سایر عناصر یک وب سایت استفاده میکنند تا آن را تا حد امکان تعاملی کنند. طراحان وب همچنین بر جنبه خلاقانه و بصری وب سایت تمرکز میکنند و از شیوههای مختلف طراحی مانند تقارن، سیستمهای رنگی، تناسبات و غیره برای جذب بازدیدکنندگان پیروی میکنند. علاوهبراین؛ آنها بر روی فونتها، قرار دادن تصاویر و ویدیوها و ایجاد طرحبندی با استفاده از زبانهای کدنویسی کار میکنند.
طراحی وب سایت چگونه بر کسب و کار شما تأثیر میگذارد؟
جذب مشتریان و آشنایی بیشتر با برند شما
همانطور که گفتیم؛ وب سایت شما مانند ویترین مغازه شماست. از آنجایی که وب سایت شما اولین چیزی است که مردم میبینند، طراحی سایت مسئول ایجاد اولین برداشت از تجارت شما است و میتواند یک عامل تعیین کننده برای مشتریان در مورد اینکه آیا شما گزینه مناسبی برای آنها هستید یا خیر.
یک وب سایت از نظر بصری و ظاهری جذاب، تصویری مثبت برای برند شما و تجربهای جذاب برای بازدیدکنندگان ایجاد میکند و آنها را تشویق میکند تا زمان بیشتری را در وب سایت سپری کنند. از طرف دیگر، یک وبسایت قدیمی اولین تأثیر منفی را روی مخاطبان شما ایجاد میکند و به عنوان یک عامل بازدارنده عمل میکند و مشتریان بالقوه را از وبسایت شما دور میکند و به سمت رقبای شما میرود. پس بهتر است وب سایتی نوین و بهروزی داشته باشید.
این اولین برداشت همچنین تصویر برند شما و آنچه را که کسب و کار نشان میدهد منعکس میکند. رنگها، تصاویر و فونتها همگی به نحوه شناسایی کسبوکار شما کمک میکنند، بنابراین مهم است که با دقت انتخاب و ثابت بماند. ثبات برای اطمینان از اینکه مخاطبان شما با برند شما آشنا میشوند، کلید اصلی است؛ اطمینان از اینکه برند شما مترادف با تجارت شما است. اگر طراحی وب شما ناسازگار و غیرحرفهای باشد، ایجاد شناخت برند چالش برانگیز خواهد بود. همچنین ناهماهنگی مشتریان را به سمت رقبا سوق میدهد؛ در حالی که ثبات باعث ایجاد اطمینان خاطر میشود و به شما امکان میدهد سرنخهای بیشتری کسب کنید و مشتریان را در کنار خود نگه دارید.
جلب اعتماد مشتریان
اعتماد یکی دیگر از عوامل مهم در طراحی وب سایت شما است . اگر بازدیدکنندهای به دلیل طراحی ضعیف سایت به قانونی بودن وب سایت شک کند، با محتوا درگیر نخواهد شد. از طریق طراحی مدرن، حرفهای و قابل اعتماد با مخاطبان خود اعتماد ایجاد کنید. این باعث جذب مشتریان جدید و جذب مشتریان فعلی میشود.
بهبود در سئو وب سایت
طراحی وب همچنین به استراتژی بهینه سازی موتور جستجو سئو وب سایت شما کمک میکند؛ زیرا طراحی وب شما بر نحوه انتشار محتوا تأثیر میگذارد و بر نحوه ایندکس شدن وب سایت شما تأثیر میگذارد. کد شما باید سئو پسند باشد، بنابراین از طراحیهای پیچیده و فناوریهای هوشمندانه غافل نشوید. آنها ممکن است خوب به نظر برسند، اما همچنین میتوانند بر بهینه سازی و رتبه سایت شما تأثیر منفی بگذارند. حضور آنلاین شما میتواند باعث ایجاد یا شکست کسبوکار شما شود؛ بنابراین مهم است که آنچه دارید را بهینه کنید و ویژگیهای خاص خود را به نمایش بگذارید. اگر دوست دارید بدانید سئو و اصول و مفاهیم سئو سایت چیست، کلیک کنید.
چگونه میتوانید طراحی وب سایت خود را بهبود بخشید؟
-
قابلیت استفاده آن را بهبود بخشید.
طراحی وب سایت شما بر میزان خوبی که مشتریان میتوانند آنچه را که به دنبال آن هستند بیابند تأثیر میگذارد. چراکه یافتن چیزها را آسان میکند و مشتریان شما را با اطلاعات مفیدی که به راحتی پیدا میشود جذب میکند.
-
مطمئن شوید که پیمایش آسان است.
بهتر است سایت پیچیده و سختی نداشته باشید که برای مشتریان خسته کننده و گیج کننده نباشد. با محدود کردن تعداد گزینهها، تصمیم بگیرید که چه صفحاتی باید بروند و چه دکمههایی را کلیک کنند که تا حد ممکن ساده باشد.
-
از موبایل فرندلی بودن آن اطمینان حاصل کنید.
اکثر جستجوهای آنلاین از طریق موبایل انجام میشود؛ بنابراین مهم است که وب سایت شما برای این مورد طراحی شده باشد. مطمئن شوید که وب سایت شما بدون توجه به دستگاه، واکنش گرا، مرتبط و آسان برای استفاده است. در هنگام طراحی سایت باید به این نکته توجه نمایید که اگر میخواهید سایت شما موبایل فرندلی باشد، میبایست سایت را ریسپانسیو یا واکنشگرا طراحی نمایید تا با خطاهای Mobile Usability مواجه نشوید. شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع این خطاها، مقالهی آشنایی با خطاهای Mobile Usability و رفع آنها را مطالعه نمایید.
شما همچنین میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.