تغییر پروتکل http به https
همانطور که میدانید؛ در هنگام طراحی سایت بعد از خرید هاست و دامنه، میبایست آن را تعریف کنیم. برای این کار باید بتوانید پروتکل http را به https تغییر دهید. در این مقاله قصد داریم پروتکلهای http و https را تعریف کرده، مزیت https را نسب به http بررسی و روش تغییر پروتکل http به https را بیان کنیم.
پروتکل http چیست؟
http مخفف hyper text transfer protocol میباشد. از این پروتکل برای ایجاد ارتباط، دریافت و ارسال دادهها بین سرور و کلاینت (کلاینت، به کامپیوتری گفته میشود که تقاضایی را از یک سرور دارد) استفاده میشود. بستههای اطلاعاتی، دادهها را بین سرور و کلاینت رد و بدل میکنند؛ به این ترتیب که داده ارسالی قبل از ارسال به مقصد، به بخشهای کوچکتر تقسیم میشوند و سپس هر کدام از این بخشها با ترتیب مشخص به مقصد ارسال میشوند.
پروتکل https چیست؟
https مخفف hyper text transfer protocol secure به معنای پروتکل امن است. https نیز مانند http اطلاعات را بین سرور و کلاینت جابجا میکند، اما همان s اضافه شده در آخر http، امنیت اطلاعات تبادل شده را تا حد زیادی بالا میبرد.
اما چرا باید برای برقراری ارتباط امن از پروتکل https به جای http استفاده کرد؟
مزیت تغییر پروتکل http به https
پروتکل http رمزگذاری نشده است و این موضوع اصلیترین مشکل https است.ئچرا که عدم رمزگذاری http این امکان را برای افرادی که بین وب سرور و مرورگر وب شما هستند (مثل سرویس دهنده اینترنت)، فراهم میکند تا با استفاده از ابزارهای مختلف مانند sniffer، اطلاعات رد و بدل شده اینترنتی شما را رصد کند؛ و به اطلاعات ارسالی و دریافتی شما دسترسی داشته باشند.
این موضوع باعث سوءاستفاده از رموز اینترنتی، اطلاعات بانکی و سایر اطلاعات مهم کاربران میشود. اما در پروتکل https دادهها رمزنگاری میشوند و از کلیدهایی برای کد کردن تمام اطلاعات وب سایت اعم از محتوا، آدرس و… استفاده میشود. این موضوع در سایتهایی که فعالیت اقتصادی و یا پرداخت آنلاین دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
امروزه بیشتر مدیران سایت سعی دارند، از پروتکل https در سایت خود استفاده کنند. دلیل این اقدام مربوط به الگوریتم جدید گوگل است که استفاده از https را در بهبود رنک و رتبه سایت مؤثر میداند.
هنگامی که شما برای سایتتان از پروتکل https استفاده میکنید، اعتماد کاربران را جلب کرده و ایشان با خیالی آسوده از سایت شما بازدید و خرید میکنند. همچنین اگر وب سایت شما دارای صفحات ورود اطلاعات مهم است یا از یک سیستم مدیریت محتوا ( CMS ) مثل وردپرس استفاده میکنید، بهترین روش استفاده از ورود امن یا همان https Login است.
در ادامه مراحل تغییر پروتکل http به https را بیان میکنیم.
مراحل تغییر پروتکل http به https
1- یک گواهی SSL و یک IP اختصاصی از شرکت میزبانی وب (وب هاستینگ) برای ایجاد یک لایه امنیتی خریداری کنید.
2- SSL را نصب و پیکربندی کنید.
3- از وب سایت خود یک پشتیبانی تهیه کنید، تا در صورت لزوم بتوانید آن را برگردانید.
4- تمامی لینکهای داخلی وب سایت را دوباره تنظیم و از http به https تغییر دهید.
5- کتابخانههای کد از جمله جاوا اسکریپت، آژاکس و… را بروزرسانی کنید.
6- تمام لینکهای خارجی از جمله لیست پوشهها را به https هدایت کنید.
7- برای هدایت ترافیک http به https، اپلیکیشنهای htaccess مثل وب سرور آپاچی، لایت اسپید، NGinx را بروزرسانی کنید.
8- توابع مدیریت سرویسهای اینترنتی از جمله وب سرور ویندوز همچنین شبکه تحویل محتوا یا همان CDN را آپدیت کنید.
9- خطای 301 را پیادهسازی کنید. برای کسب اطلاهات بیشتر در مورد این خطا میتوانید مقالهی لیست تمام خطاهای سایت به همراه کد آنها را مطالعه نمایید.
10- تمامی لینکها مثل لینکهای ایمیل را با استفاده از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی بروزرسانی کنید.
11- لینکهای جستجوی پولی و صفحه اصلی را بروزرسانی کنید.
12- نسخه https سایت را در کنسول جستجوی گوگل و سرویس گوگل آنالیتیکس ثبت کنید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل سرچ کنسول و همچنین گوگل آنالیتیکس، مقالهی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه نمایید.
نکته پایانی
مراحلی که بیان شد، مربوط به سایتهای بزرگ بود، برای وب سایتهای کوچک که کمتر از 50 صفحه دارند و اغلب از CDN استفاده نمیکنند؛ تغییر پروتکل نیاز به زمان کمی دارد. برای تغییر پروتکل http به https در سایتهای بزرگتر بهتر است از یک وب مستر کمک بخواهید؛ تا بتوانید همه لینکها را بروزرسانی کنید.
دو مرحله اول توسط شرکت میزبان وب انجام میشود. شما میتوانید این دو مرحله را با کمک شرکت وب هاستینگ انجام دهید.
جهت مشاوره رایگان و همچنین تغییر پروتکل http به https میتوانید با کارشناسان ما در شرکت تبلیغاتی ماکان تماس بگیرید.