تاثیر تبلیغات سایت روی سئو
ممکن است این سوال برای شمایی که طراحی سایت خود را به اتمام رساندهاید و حال روی بهبود سئوی سایت خود تمرکز کردهاید، پیش بیاید که آیا تبلیغات واقعاً بر سئوی وب سایت شما تأثیر میگذارد؟ برای پاسخ این سوال با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا تاثیر تبلیغات سایت روی سئو را بررسی کنیم.
اصول اولیه
یکی از عوامل مهم در بازگرداندن مخاطبان شما (یا آوردن ترافیک جدید) راضی نگه داشتن گوگل است. بنابراین مطمئن شوید که در صدر نتایج جستجو باقی خواهید ماند. این کار آسانی نیست. الگوریتم فراگیر و اسرارآمیز گوگل یک راز کاملا محفوظ است و بهترین بینشی که ما میتوانیم انتظار داشته باشیم که چگونه کار میکند، حدس زدن است.
شما همچنین میتوانید برای آموزش افزایش ترافیک وب سایت، کلیک کنید.
اگرچه اینها حدسهای آموزش دیدهای هستند که توسط افرادی انجام میشوند که زندگی خود را وقف درک روشهای نتایج جستجوی گوگل کردهاند، که بیشتر به عنوان سئو (بهینهساز موتورهای جستجو) شناخته میشوند. انبوهی از افراد دائماً در حال انجام آزمایشها و تستهایی هستند تا تلاش کنند و بفهمند؛ سپس عملکرد درونی جعبه سیاه گوگل را مستند کنند. تیم جستجوی گوگل همچنین سرنخها و breadcrumbs را در وبلاگها و وبینارهای خود باقی میگذارد که به علاقهمندان به سئو اجازه میدهد مسیر را دنبال کنند و درک بهتری از آنچه ما را در رتبهبندی بالا و پایین میآورد، شکل دهند. شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد breadcrumbs، مقالهی معرفی و رفع مشکل breadcrumbs را مطالعه نمایید.
هدف اصلی گوگل
هدف اصلی گوگل با پیچیدگی الگوریتمی آن این است که هر بار مرتبطترین و معتبرترین محتوا را به کاربران کنجکاو خود ارائه دهد. بیانیه ماموریت آنها، (یعنی سازماندهی اطلاعات جهان و قابل دسترس و مفید ساختن جهان) این موضوع را کاملاً دقیق منعکس میکند. آنها میخواهند بهترین محصولی را که میتوانند بسازند تا به همه سؤالات و جستجوهای شما تا حد امکان پاسخ دهند؛ بنابراین شما حتی به تغییر به Bing فکر نکنید.
گوگل چگونه ما را رتبه بندی میکند؟
تصور میشود که گوگل بیش از 200 عامل رتبهبندی دارد که هنگام خزیدن وبسایت شما به الگوریتم آن وارد میشوند تا به آن کمک کنند تا بفهمد محتوای شما باید در کجای رتبهبندی جستجو قرار گیرد. ملاحظات بر این اساس است که آیا محتوای شما مفید، کاربر پسند و ساختار خوبی از جمله موارد دیگر است. این را میتوان به یک معادله کمی سادهتر خلاصه کرد که تمام این 200 عامل رتبه بندی را در بر میگیرد:
محتوا + کد سئو فرندلی+ تجربه کاربری + بک لینک = رتبه بندی (rankings)
به بیان سادهتر، گوگل به اعتبار و ارتباط نگاه میکند. آیا در فضای خود یک مرجع هستید (آیا مردم به محتوای شما لینک می دهند، آیا ترافیک بالایی دارید و غیره) و آیا محتوای شما به عبارت جستجو مرتبط است (آیا گوگل میتواند صفحه شما را بخزد و بفهمد در مورد چیست؟).
آیا تبلیغات در سایت به سئو سایت آسیب میزند؟
اکنون که متوجه شدیم سئو چگونه کار میکند، راههایی برای نزدیک شدن به این سوال وجود دارد که در این مقاله میخواهم آنها را بررسی کنم.
ابتدا، بررسی خواهیم کرد که آیا گوگل واقعاً شما را برای هر یک از تبلیغات شما جریمه کرده است و باعث شده رتبه شما پایینتر باشد.
دوم، ما معیارهای تجربه کاربر موجود در گوگل آنالیتیکس را بررسی میکنیم تا ببینیم آیا تراکم تبلیغات ما بر نحوه تعامل خوانندگان با صفحه ما تأثیر منفی میگذارد؛ زیرا این نیز چیزی است که گوگل برای تعیین رضایت از جستجو اندازهگیری میکند. شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Google Analytics، مقالهی گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه نمایید.
در نهایت، بررسی خواهیم کرد که آیا تبلیغات در سایت شما برای گوگل قابل مشاهده است یا خیر و آیا شما بیش از حد از نرخ خزیدن گوگل را به خود اختصاص دادهاید.
آیا گوگل برای تبلیغات شما را جریمه میکند؟
یکی از عواملی که گوگل در رتبه بندی کلمات کلیدی به آن توجه میکند، تبلیغات است. هر بار که گوگل بهروزرسانی الگوریتم جدیدی را منتشر میکند، دورهای از نوسانات پیش میآید. اما یک ترفند کمی شناخته شده برای اینکه ببینید آیا سایت شما واقعاً به دلیل تجربه تبلیغات ضعیف توسط گوگل جریمه میشود وجود دارد که در ادامه به شما نشان خواهیم داد. گوگل در واقع یک گزارش تجربه تبلیغاتی در ابزارهای وب خود ارائه میدهد که به شما امکان میدهد جریمههایی را که ممکن است برای تراکم تبلیغات و تجربه تبلیغات خود دریافت میکنید، مشاهده کنید.
چگونه میتوان به گزارش تجربه تبلیغات دسترسی داشت؟
- از https://www.google.com/webmasters/tools/ad-experience-unverified بررسی کنید.
- در پنل سمت چپ، در بخش Ad Experience، دسکتاپ یا موبایل را انتخاب کنید تا گزارش هر محیط را مشاهده کنید.
- اگر بیش از یک ویژگی سایت دارید که با سرچ کنسول مورد تأیید است، یکی را انتخاب کنید که تجربیات تبلیغات آن را میخواهید مشاهده کنید.
همچنین میتوانید با رفتن به نسخه قدیمی (Old version) در سمت چپ پایین صفحه و سپس رفتن به ابزارهای وب (Web Tools) از گوگل سرچ کنسول خود به آن دسترسی داشته باشید. شما همچنین میتوانید برای آشنایی بیشتر با گوگل سرچ کنسول، مقالهی معرفی کامل گوگل سرچ کنسول را مطالعه نمایید.
گزارش تجربه تبلیغات چیست؟
گزارش تجربه تبلیغات ترکیبی از طرحبندی سایت است که رفتار و تبلیغات کاربران شما در دسترس آن هستند. گوگل سایت شما را تجزیه و تحلیل میکند تا ببیند آیا تبلیغات شما با استانداردهای تبلیغات بهتر مطابقت دارد یا خیر. به صورت کلی مجموعهای از تجربیات تبلیغاتی که ائتلاف برای تبلیغات بهتر ارائه کرده است. شامل مواردی مانند پخش خودکار تبلیغات ویدیویی با صدا یا داشتن تراکم تبلیغات بیش از 30 درصد است.
اگر وضعیت شما “failing” باشد، گوگل URL و مشکل شما را برجسته میکند. حتی ممکن است تصویر یا ویدیویی از تجربه تبلیغات را در اختیار شما قرار دهد. هنگامی که هر مشکلی را اصلاح کردید و سایت خود را دوباره بررسی کردید، هر گونه جریمه در رتبه بندی جستجوی شما باید حذف شود. اگر گزارش شما میگوید “وضعیت: بررسی نشده است (Status: Not reviewed) “، گوگل سایت شما را تجزیه و تحلیل نکرده است. بسیار بعید است که شما به صراحت برای تبلیغات خود توسط گوگل جریمه شوید.
آیا تبلیغات شما بر تجربه کاربری و بنابراین سئوی شما تأثیر میگذارد؟
خوب است بدانید؛ هر چیزی که به تجربه کاربری شما آسیب برساند، تأثیر نامطلوبی بر سئوی شما خواهد داشت. گوگل برای ایجاد روشهای پیشرفته برای نظارت بر تجربه کاربر در وب سایت شما بسیار سخت کار میکند. اگر تبلیغات بر تجربه کاربری شما تأثیر منفی بگذارد، در رتبه بندی کلمات کلیدی شما لحاظ میشود. همانطور که قبلاً گفتیم، گوگل میخواهد بهترین تجربه مرور ممکن را به کاربران خود ارائه دهد و اگر تبلیغات شما مانع این کار شود، در نتیجه آسیب خواهید دید.
شما میتوانید برای کسب آشنایی بیشتر با تبلیغات در وب سایت، مقالهی روشهای مختلف تبلیغات وب سایت را مطالعه نمایید.
چطور متوجه شویم؟
برای درک اینکه آیا تجربه کاربری شما تحت تأثیر تبلیغات در صفحه شما قرار میگیرد یا خیر، باید به دادهها بپردازید. Google Analytics مکانی برای شروع است. معیارهایی که باید به آنها نگاه کرد عبارتند از:
- نرخ پرش
- میانگین زمان در صفحه
- تعداد بازدید از صفحه در هر بازدید
همه اینها در behaviour tab داشبورد گوگل آنالیتیکس شما یافت میشود. هر گونه افزایش قابل توجه در نرخ پرش و کاهش زمان در صفحه و صفحات بازدید شده احتمالاً به این معنی است که تبلیغات شما به تجربه کاربری شما آسیب میرساند، بنابراین محتوای شما دیگر بهترین گزینه برای گوگل برای نمایش آن کلمه کلیدی نیست.
میتوانید با استفاده از ابزار بهینهسازی گوگل، آزمایشهایی را اجرا کنید که به شما امکان میدهد بخشی از ترافیک را که به یک URL خاص میرود، به یک صفحه وب متفاوت با طرحبندی تبلیغاتی متفاوت هدایت کنید. این به شما امکان میدهد طرح بندیهای مختلف را آزمایش کنید و بهترین تعادل را بین تجربه کاربر و تبلیغات در صفحه پیدا کنید.
این باید بر اساس جغرافیا، صفحه وب و نوع دستگاه انجام شود. تمام تصمیمگیریها در مورد تأثیر تبلیغات شما بر تجربه کاربر باید بر اساس این نوع تحلیل باشد و نه بر اساس استدلال ذهنی. پس همیشه به دادهها اعتماد کنید. ممکن است گاهی اوقات غیر شهودی به نظر برسد، اما دادهها چیزی است که باید تصمیمات شما را حول درآمد تبلیغات هدایت کند، نه نظرات و گمانها.
گوگل سرچ کنسول
کنسول جستجوی گوگل همچنین برای مشاهده افت در رتبه بندی کلمات کلیدی و قابلیت مشاهده در نتایج جستجوی گوگل مفید است. اگر نگران هستید که صفحاتی تحت تأثیر تبلیغات شما قرار میگیرند، میتوانید عملکرد آنها را در اینجا نظارت کنید. اگر شروع به مشاهده نوسانات عمده در رتبه بندی خود برای کلمات کلیدی مختلف کردید، ممکن است زمان خوبی باشد که در دادههای آنالیتیکس برجسته شده در بالا را جستجو کنید تا علت را کشف کنید. شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با صفر تا صد ابزار گوگل سرچ کنسول، کلیک کنید.
سرعت صفحه
سرعت صفحه نیز عامل مهمی در تجربه کاربری است. اگر تبلیغات شما به طور چشمگیری سرعت بارگذاری صفحه شما را کاهش میدهد، عامل دیگری است که باید به آن توجه کنید. Google PageSpeed insights به شما در رفع این مشکل کمک میکند. باز هم، فقط به این دلیل که زمان بارگذاری صفحه شما افزایش یافته است، این لزوماً به این معنی نیست که شما به اندازه کافی بر تجربه کاربر تأثیر گذاشتهاید تا شروع به دور کردن کاربران کنید. همه اینها باید آزمایش شود و در برابر درآمد ایجاد شده سنجیده شود.
نرخ خزیدن گوگل
نرخ خزیدن گوگل تعداد صفحاتی است که گوگل میتواند در یک بازه زمانی معین بخزد و ایندکس کند. اگر صفحهای ایندکس نشده باشد، برای هیچ چیزی رتبه بندی نمیشود. گوگل در رتبه بندی سایتها بسیار خوب عمل میکند و سایت شما باید هزاران صفحه داشته باشد تا گوگل مشکل واقعی ایجاد کند. با این حال، تغییر مسیرهای (Redirects) ناشی از تبلیغات میتواند نرخ خزیدن شما را از بین ببرد و گوگل را مجبور کند به جای دیگری حرکت کند و برخی از صفحات شما را ایندکس نشده باقی بگذارد.
برای رفع این مشکل، گوگل به شما توصیه میکند که سرعت سایت را برای افزایش نرخ خزیدن افزایش دهید. استفاده از لینکهای داخلی از صفحات سایت شما میتواند به گوگل کمک کند تا راه خود را در اطراف سایت شما پیدا کند و ساختار آن را درک کند.
شرکت های تبلیغاتی چجوری فعالیت می کنند؟
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.