انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

همانطور که می‌دانید؛ بعد از اتمام طراحی سایت، کار اصلی یعنی سئوی سایت انجام می‌شود. گاهی ممکن است نیاز باشد که شما تغییر دامنه در سایت خود ایجاد کنید و آن را انتقال دهید. اما این نکته بسیار حائز اهمیت است که سئوی سایت (دامنه قبلی) از بین نرود و سایت در کلمات کلیدی رتبه خود را در گوگل از دست ندهند. لذا شما باید به گوگل این موضوع را اطلاع دهید که دامنه سایت شما از دامنه قبلی به دامنه جدید انتقال یافته است. ما در ادامه این مقاله قصد داریم به آموزش انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول بپردازیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ابزارهای گوگل سرچ کنسول، مقاله‌ی آموزش صفر تا صد ابزار سرچ کنسول را مطالعه نمایید.

نحوه انتقال سایت

می‌خواهیم نحوه تغییر URL صفحات موجود در سایت خود را در عین به حداقل رساندن تأثیر منفی بر نتایج جستجوی گوگل شرح دهیم. نمونه‌هایی از این نوع انتقال سایت عبارتند از:

  • تغییر URL از HTTP به HTTPS. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله‌ی تغییر پروتکل HTTP به HTTPS  را مطالعه نمایید.
  • تغییر نام دامنه مانند example.com به example.net یا ادغام چندین دامنه یا نام میزبان.
  • مسیرهای URL تغییر دهید: example.com/page.php?id=1 به example.com/widget، یا example.com/page.html به example.com/page.htm

انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

بهترین روش‌های عمومی برای انتقال سایت

  • اگر برای سایت شما منطقی است، حرکت خود را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید.

    اگر سایت شما بزرگ است و از نظر فنی امکان پذیر است، توصیه می‌کنیم در ابتدا فقط بخشی از سایت را انتقال دهید تا تأثیرات آن بر ترافیک و ایندکس جستجو آزمایش شود. پس از آن می‌توانید بقیه سایت خود را به یکباره یا به صورت تکه تکه انتقال دهید. هنگام انتخاب بخش تست اولیه سایت، بخشی را انتخاب کنید که کمتر تغییر می‌کند و به طور قابل توجهی تحت تأثیر رویدادهای مکرر یا غیرقابل پیش بینی قرار نمی‌گیرد. همچنین به خاطر داشته باشید؛ در حالی که انتقال تنها یک بخش، روشی عالی برای آزمایش حرکت شما است، اما در مورد جستجو لزوماً نماینده کل حرکت سایت نیست. هرچه صفحات بیشتری را انتقال دهید، احتمال بیشتری وجود دارد که با مشکلات دیگری برای حل مواجه شوید. برنامه ریزی دقیق می‌تواند مشکلات را به حداقل برساند.

  • فقط یک چیز را در یک زمان تغییر دهید.

    تغییرات خود را در سایت خود یکی پس از دیگری برنامه ریزی کنید، نه همه چیز را همزمان. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید سایت خود را به یک نام دامنه جدید منتقل کنید، سیستم مدیریت محتوای خود (CMS) را تغییر دهید و سایت خود را برای استفاده از یک طرح بندی جدید به روز کنید. آن‌ها را یکی یکی انجام دهید: به یک دامنه جدید بروید، سپس طرح سایت خود را تغییر دهید.

  • در صورت امکان زمان انتقال خود را با ترافیک کمتر همزمان کنید.

    اگر ترافیک شما فصلی است یا در روزهای خاص هفته کاهش می‌یابد، منطقی است که سایت خود را در طول کاهش ترافیک تکراری جابه جا کنید. این بدان معنی است که افراد کمتری تحت تأثیر مسائل احتمالی که ممکن است در حین جابجایی سایت رخ دهد، تحت تأثیر قرار می‌گیرند و سورس بیشتری از سرور شما می‌تواند به Googlebot خزیدن سایت شما اختصاص یابد.

  • انتظار نوسانات موقتی در رتبه بندی سایت در حین جابجایی را داشته باشید.

    با هر تغییر قابل توجهی در یک سایت، ممکن است در حین بررسی مجدد و ایندکس شده مجدد سایت شما، نوسانات رتبه بندی را تجربه کنید. به عنوان یک قانون کلی، یک وب سایت با اندازه متوسط ​​ممکن است چند هفته طول بکشد تا اکثر صفحات در ایندکس شده در گوگل جابجا شوند. سایت‌های بزرگتر ممکن است بیشتر طول بکشد. سرعتی که Googlebot و سیستم‌های گوگل URLهای منتقل شده را کشف و پردازش می‌کنند، تا حد زیادی به تعداد URLها و سرعت سرور شما بستگی دارد. ارسال نقشه سایت می‌تواند به سریع‌تر شدن فرآیند کشف کمک کند، و خوب است که سایت خود را به بخش‌ها منتقل کنید.

  • نگران اعتبار لینک نباشید.

    تغییر مسیرهای 301، 302 و دیگر سمت سرور باعث از دست رفتن رتبه صفحه نمی‌شود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطاها، مقاله‌ی لیست تمام خطاهای سایت به همراه کد آن‌ها را مطالعه نمایید.

  • از سرچ کنسول استفاده کنید.

    سرچ کنسول دوست شماست، به خصوص در هنگام جابجایی سایت. داده‌های هر ویژگی را به‌طور جداگانه در سرچ کنسول تأیید کنید. از گزارش وضعیت شاخص برای یک نگاه گسترده استفاده کنید. از گزارش نقشه سایت (Sitemaps) برای مشاهده تعداد URLهای ارسال شده در نقشه سایت ایندکس شده استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Google Search Console، مقاله‌ی معرفی کامل گوگل سرچ کنسول را مطالعه نمایید.

  • صبور باشید و به آن زمان دهید.

    برای اینکه یک جابجایی سایت را کامل در نظر بگیرید، Googlebot باید حداقل یک بار از هر URL در سایت قدیمی و جدید شما بازدید کند. هیچ فرکانس خزیدن ثابتی وجود ندارد. سرعت خزیدن Googlebot به اندازه سایت شما و سرعت خزیدن آن بستگی دارد. این حرکت بر اساس URL انجام می‌شود.

سایت جدید را آماده کنید.

جزئیات آماده سازی سایت برای هر جابجایی سایت متفاوت است، اما معمولاً یک یا چند مورد از موارد زیر را انجام دهید:

  • CMS را تنظیم کنید.

    (ترجیحاً همان سایت قدیمی مورد استفاده) و محتوا را از سایت قدیمی وارد کنید.

  • تصاویر و دانلودهایی (مانند اسناد PDF) را که در حال حاضر میزبانی می‌کنید، انتقال دهید.

    اینها ممکن است در حال حاضر ترافیک را از جستجوی گوگل یا لینک‌ها دریافت کنند، و مفید است که به کاربران و Googlebot در مورد مکان جدیدشان بگویید.

  • به HTTPS انتقال دهید.

    برای انتقال به HTTPS، گواهی‌های TLS مورد نیاز را در سرور خود دریافت و پیکربندی کنید.

  • یک robots.txt برای سایت جدید خود راه اندازی کنید.

    مطمئن شوید که قوانین موجود در فایل robots.txt سایت جدید به درستی منعکس کننده قسمت‌هایی است که می‌خواهید از خزیدن مسدود شوند. توجه داشته باشید که برخی از صاحبان سایت تمام خزیدن را در حین توسعه مسدود می‌کنند. اگر از این استراتژی پیروی می‌کنید، مطمئن شوید که پس از شروع انتقال سایت، فایل robots.txt باید چگونه باشد. به همین ترتیب، اگر در طول توسعه از قوانین noindex استفاده می‌کنید، فهرستی از URLها را تهیه کنید که با شروع انتقال سایت، قوانین noindex را از آن‌ها حذف کنید. اگر نمی‌دانید فایل robots چیست و چگونه آن را بسازیم، کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای رفع این خطا مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Blocked by robots.txt را مطالعه نمایید.

  • اگر تمام محتوای قدیمی خود را به سایت جدید منتقل نمی‌کنید، خطاهایی را برای محتوای حذف شده یا ادغام شده ارائه کنید، مطمئن شوید که آن URLها به درستی کد پاسخ خطای HTTP 404 یا 410 را در سایت جدید نشان می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطای 404 و رفع آن، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404 را مطالعه نمایید.
  • از تنظیمات صحیح سرچ کنسول که ممکن است به جابجایی سایت کمک کند، اطمینان حاصل کنید.

    اگر قبلاً این کار را نکرده‌اید، سایت‌های قدیمی و جدید را در سرچ کنسول تأیید کنید. مطمئن شوید که همه انواع سایت‌های قدیمی و جدید را تأیید کنید. به عنوان مثال، www.example.com و example.com را تأیید کنید و اگر از نشانی‌های اینترنتی HTTPS استفاده می‌کنید، هر دو نوع سایت HTTPS و HTTP را وارد کنید. این کار را برای سایت‌های قدیمی و جدید انجام دهید.

  • بررسی تایید سرچ کنسول

    مطمئن شوید که تأیید سرچ کنسول شما پس از انتقال سایت به کار خود ادامه خواهد داد. اگر از روش دیگری برای تأیید استفاده می‌کنید، به خاطر داشته باشید که هنگام تغییر URL، نشانه‌های تأیید ممکن است متفاوت باشند.اگر از روش فایل HTML برای تأیید مالکیت سایت خود در سرچ کنسول استفاده می‌کنید، مطمئن شوید که فراموش نکنید فایل تأیید فعلی خود را در نسخه جدید سایت خود قرار دهید.

    به همین ترتیب، اگر مالکیت را با یک فایل شامل تأیید می‌کنید که به متا تگ یا Google Analytics برای تأیید مالکیت ارجاع می‌دهد، اطمینان حاصل کنید که نسخه جدید CMS شامل این موارد نیز می‌شود. شما می‌توانیید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد   Google Analytics، مقاله‌ی گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه نمایید.

  • تنظیمات پیکربندی شده در سرچ کنسول را که ممکن است برای سایت قدیمی انجام داده باشید، مرور کنید.

    مطمئن شوید که تنظیمات سایت جدید به روز شده است تا این تغییرات را نیز منعکس کند. مثلا:
    – نرخ خزیدن: میزان خزیدن را برای سایت قدیمی و جدید روی Let Googlebot determine تنظیم کنید.
    – بک لینک های غیرفعال شده: اگر فایلی را برای رد کردن لینک‌ها در سایت قدیمی خود آپلود کرده‌اید، توصیه می‌کنیم دوباره آن را با استفاده از حساب سرچ کنسول سایت جدید آپلود کنید.

  • دامنه خریداری شده اخیر خود را پاکسازی کنید.

    شما باید مطمئن شوید که از هر گونه مشکل باقی مانده از مالک قبلی پاک است. تنظیمات زیر را بررسی کنید:
    اقدام دستی برای هرزنامه قبلی اگر اقدامات دستی در سایت جدید اعمال شده است، مشکلات ذکر شده در آنجا را برطرف کرده و درخواست بررسی مجدد را ثبت کنید.
    – URLهای حذف شده مطمئن شوید که هیچ URL حذفی از مالک قبلی باقی نمانده است، به خصوص حذف URL در سراسر سایت.

  • از تجزیه و تحلیل وب برای تجزیه و تحلیل استفاده در سایت‌های قدیمی و جدید استفاده کنید.

    نرم افزار تجزیه و تحلیل وب می‌تواند در این مورد کمک کند. به طور معمول، پیکربندی تجزیه و تحلیل وب شامل یک قطعه جاوا اسکریپت است که در صفحات شما تعبیه شده است. جزئیات ردیابی سایت های مختلف بسته به نرم افزار تجزیه و تحلیل شما و تنظیمات ثبت، پردازش یا فیلتر آن متفاوت است. برای کمک با ارائه دهنده نرم افزار تجزیه و تحلیل خود تماس بگیرید. علاوه‌براین، اگر قصد داشتید هر گونه تغییر پیکربندی را در نرم افزار تجزیه و تحلیل خود ایجاد کنید، اکنون زمان خوبی است. اگر از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنید، اگر می‌خواهید در گزارش‌های محتوای خود جداسازی کاملی داشته باشید، یک ایندکس جدید برای سایت جدید خود ایجاد کنید.

  • اطمینان حاصل کنید که سرور شما منابع محاسباتی کافی دارد:

    پس از انتقال، گوگل به طور موقت سایت جدید شما را بیشتر از حد معمول می‌خزد. این به این دلیل است که سایت شما ترافیک را از سایت قدیمی به سایت جدید هدایت می‌کند و هر خزیدن از سایت قدیمی علاوه بر هر خزیدن دیگری به سایت جدید هدایت می‌شود. مطمئن شوید که سایت جدید شما ظرفیت کافی برای مدیریت ترافیک افزایش یافته گوگل را دارد. اگر سایت شما به خصوص بزرگ است، با ارائه دهندگان هاست خود تماس بگیرید و در مورد جابجایی سایتی که در نظر دارید به آن‌ها اطلاع دهید.

نقشه URL را آماده کنید.

مهم است که نشانی‌های اینترنتی سایت قدیمی خود را با URLهای سایت جدید نگاشت کنید. این بخش تعدادی از رویکردهای کلی را شرح می‌دهد که می‌توانید برای ارزیابی صحیح URLها در دو سایت خود و تسهیل نگاشت کردن (mapping)، استفاده کنید. جزئیات دقیق نحوه تولید این نقشه بسته به زیرساخت فعلی وب سایت شما و جزئیات حرکت سایت متفاوت است.

URL‌های قدیمی خود را تعیین کنید.

در ساده ترین انتقال‌های سایت، ممکن است نیازی به ایجاد لیستی از URLهای قدیمی خود نداشته باشید. به عنوان مثال، اگر دامنه سایت خود را تغییر می‌دهید (به عنوان مثال، از example.com به example.net) می‌توانید از تغییر مسیر سمت سرور استفاده کنید.

در حرکت‌های پیچیده‌تر سایت، باید فهرستی از URL‌های قدیمی ایجاد کنید و آنها را به مقصد جدید خود ترسیم کنید. نحوه دریافت فهرستی از URL های قدیمی به پیکربندی وب سایت فعلی شما بستگی دارد، اما در اینجا چند نکته مفید وجود دارد:

  • با URLهای مهم خود شروع کنید. برای پیدا کردن آن‌ها:

    – به نقشه سایت خود نگاه کنید؛ زیرا به احتمال زیاد مهم‌ترین URLهای شما در سرچ کنسول به این روش ارسال شده است.
    – گزارش‌های سرور یا نرم افزار تجزیه و تحلیل را برای URLهایی که بیشترین ترافیک را دریافت می‌کنند، بررسی کنید.
    – برای صفحاتی که دارای لینک‌های داخلی و خارجی هستند، ویژگی لینک به سایت خود را در سرچ کنسول بررسی کنید.

  • از سیستم مدیریت محتوای خود استفاده کنید، که معمولاً می‌تواند راهی آسان برای دریافت فهرستی از همه URL‌هایی که محتوا را میزبانی می‌کنند، ارائه دهد.
  • گزارش‌های سرور خود را برای URLهایی که حداقل یک بار اخیراً بازدید شده‌اند بررسی کنید. با در نظر گرفتن تنوع فصلی ترافیک، دوره زمانی را انتخاب کنید که برای سایت شما منطقی باشد.
  • مطمئن شوید که URLهای محتوای جاسازی شده را در برنامه‌های جابجایی سایت خود قرار می‌دهید: فیلم‌ها، تصاویر، جاوا اسکریپت و فایل‌های CSS. این URL‌ها باید به همان روشی که همه محتوای دیگر در وب سایت شما منتقل شوند.

نگاشت URL‌های قدیمی به جدید ایجاد کنید.

هنگامی که فهرستی از URLهای قدیمی را دریافت کردید، تصمیم بگیرید که هر کدام به کجا باید هدایت شوند. نحوه ذخیره این نقشه به سرورهای شما و حرکت سایت بستگی دارد. ممکن است از یک پایگاه داده استفاده کنید یا برخی از قوانین بازنویسی URL را در سیستم خود برای الگوهای تغییر مسیر (redirect) رایج پیکربندی کنید.

تمام جزئیات URL را در سایت جدید به روز کنید.

هنگامی که نقشه URL خود را تعریف کردید، باید سه کار را انجام دهید تا صفحات را برای دریافت ترافیک آماده کنید.

  1. یادداشت‌ها را برای اشاره به URLهای جدید در ورودی HTML یا نقشه سایت برای هر صفحه به روز کنید:
    a. هر URL جدید باید یک تگ <link> rel=”canonical” خود ارجاع دهنده داشته باشد.
    b. اگر سایتی که منتقل کردید دارای صفحات چند زبانه یا چند ملیتی است که با استفاده از حاشیه نویسی rel-alternate-hreflang، حاشیه نویسی شده است، حتماً یادداشت‌ها را برای استفاده از URLهای جدید به روز کنید.
  2. لینک‌های داخلی را به روز کنید.
    لینک‌های داخلی سایت جدید را از آدرس‌های قبلی به آدرس‌های جدید تغییر دهید. برای کمک به یافتن و به‌روزرسانی لینک‌ها در صورت لزوم می‌توانید از نقشه برداری که قبلاً ایجاد شده است استفاده کنید.
  3. لیست‌های زیر را برای انتقال نهایی خود ذخیره کنید:
    یک فایل نقشه سایت حاوی URLهای جدید دردر حال نگاشت کردن، می‌باشد.
    لیستی از سایت‌هایی که به URL‌های قدیمی شما لینک می‌دهند. می‌توانید لینک های سایت خود را در سرچ کنسول پیدا کنید.

استراتژی تغییر مسیر (redirect) خود را برنامه ریزی کنید.

هنگامی که نگاشت کردن دارید و سایت جدید شما آماده است، گام بعدی این است که استراتژی تغییر مسیر خود را برنامه ریزی کنید. توصیه می‌کنیم همان طور که در نگاشت کردن خود نشان داده‌اید، تغییر مسیرهای دائمی سمت سرور از URLهای قدیمی به URLهای جدید انجام دهید. با مدیر سرور خود (یا شرکت میزبان) در مورد اینکه چه نوع تغییر مسیرهای سمت سرور را می‌توانید از نظر فنی انجام دهید، بررسی کنید. اگر سرور شما از سرور HTTP Apache یا توابع تغییر مسیر (redirect) در CMS شما استفاده می‌کند، ممکن است قوانین تغییر مسیر (redirect) در فایل‌های htaccess باشد. اگر هیچ یک از تنظیمات تغییر مسیر (redirect) سمت سرور امکان پذیر نیست، می‌توانید به عنوان آخرین راه حل به تغییر مسیر (redirect) سمت مشتری بازگردید.

تصمیم بگیرید که چگونه سایت خود را جابجا می‌کنید (به یکباره یا در بخش‌ها) :

سایت‌های کوچک یا متوسط

توصیه می‌کنیم به جای جابجایی یک بخش در یک زمان، همه URLها را در سایت خود به طور همزمان جابجا کنید. این به کاربران کمک می‌کند تا در شکل جدید آن بهتر با سایت تعامل داشته باشند و به الگوریتم‌های ما کمک می‌کند تا سریع‌تر حرکت سایت و به‌روزرسانی ایندکس شده ما را شناسایی کنند.

سایت‌های بزرگ

می‌توانید انتخاب کنید که سایت‌های بزرگ‌تر را یک بخش منتقل کنید. این می‌تواند نظارت، شناسایی و رفع سریع‌تر مشکلات را آسان‌تر کند.
موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • در صورت امکان از تغییر مسیرهای دائمی سمت سرور استفاده کنید. اگرچه Googlebot از چندین نوع تغییر مسیر پشتیبانی می‌کند، توصیه می‌کنیم در صورت امکان از تغییر مسیرهای دائمی HTTP مانند 301 و 308 استفاده کنید.
  • از تغییر مسیرهای زنجیره‌ای خودداری کنید. در حالی که Googlebot می‌تواند تا 10 پرش را در یک زنجیره از تغییر مسیرهای متعدد دنبال کند (به عنوان مثال، صفحه 1 > صفحه 2 > صفحه 3)؛ اما ما توصیه می‌کنیم مستقیماً به مقصد نهایی هدایت شوید. اگر این امکان پذیر نیست، تعداد تغییر مسیرها را در زنجیره کم نگه دارید، در حالت ایده آل بیش از 3 و کمتر از 5. تغییر مسیرهای زنجیره‌ای باعث تأخیر کاربران می‌شود، و همه عوامل کاربر و مرورگرها از زنجیره‌های تغییر مسیر طولانی پشتیبانی نمی‌کنند.

انتقال سایت را شروع کنید.

هنگامی که نگاشت URL دقیق است و طرحی را برای نحوه تغییر مسیر نهایی نهایی کردید، آماده انتقال هستید.

  1. تغییر مسیرها را اجرا یا روشن کنید.

    بستگی به تصمیم شما دارد؛ استراتژی تغییر مسیر شما، ممکن است به این معنی باشد که به‌روزرسانی فایل‌های پیکربندی سرور خود را انجام می‌دهید یا CMS خود را احتمالاً با کد سفارشی به‌روزرسانی می‌کنید.

  2. تغییر مسیرها را تست کنید.

    شما می‌توانید از ابزار بازرسی URL برای آزمایش URLهای فردی یا ابزارهای خط فرمان یا اسکریپت‌ها برای آزمایش اعداد یا URLهای بزرگ استفاده کنید.

  3. تغییر آدرس را در سرچ کنسول برای سایت قدیمی ارسال کنید.
  4. تغییر مسیرها را تا زمانی که ممکن است (معمولاً حداقل تا 1 سال) حفظ کنید.

    این بازه زمانی به گوگل اجازه می‌دهد تا همه سیگنال‌ها را به آدرس‌های اینترنتی جدید منتقل کند، از جمله بازیابی و تخصیص مجدد لینک‌ها در سایت‌های دیگر که به URL‌های قدیمی شما اشاره می‌کنند.از دیدگاه کاربران، تغییر مسیرها را به طور نامحدود حفظ کنید. با این حال، تغییر مسیر برای کاربران کند است، بنابراین سعی کنید لینک‌های خود و هر لینک با حجم بالا از سایر وب سایت‌ها را به روز کنید تا به URLهای جدید اشاره کنید.

  5. نقشه سایت (sitemap) جدید را در سرچ کنسول ارسال کنید.

    این به گوگل کمک می‌کند تا در مورد URLهای جدید بیاموزد. در این مرحله می‌توانید نقشه سایت (sitemap) قدیمی خود را حذف کنید، زیرا گوگل از نقشه سایت (sitemap) جدید در آینده استفاده خواهد کرد.مدت زمانی که Googlebot و سیستم‌های ما برای کشف و پردازش همه نشانی‌های وب در جابجایی سایت صرف می‌کنند، به سرعت سرورهای شما و تعداد آدرس‌های اینترنتی درگیر بستگی دارد. به عنوان یک قاعده کلی، یک وب سایت کوچک تا متوسط ​​ممکن است چند هفته طول بکشد تا اکثر صفحات جابجا شوند و سایت‌های بزرگتر زمان بیشتری می‌برد. سرعتی که Googlebot و سیستم‌های ما URLهای منتقل شده را کشف و پردازش می‌کنند به تعداد URLها و سرعت سرور بستگی دارد.

لینک‌ها را به روز کنید.

بلافاصله پس از شروع جابجایی سایت، سعی کنید تا حد امکان لینک‌ها را به‌روز کنید تا تجربه کاربری بهبود یابد و بار سرور شما کاهش یابد. این شامل:

  • لینک‌های داخلی: بر اساس نقشه‌برداری URL که قبلا ایجاد کرده‌اید، همه URL‌هایی را که به صفحات شما اشاره می‌کنند جایگزین کنید.
  • لینک‌های خارجی: سعی کنید با سایت‌های موجود در لیست ذخیره شده‌ی سایت‌هایی که به محتوای فعلی شما لینک دارند، تماس بگیرید. از آن‌ها بخواهید لینک‌های خود را به سایت جدید شما به‌روز کنند. اولویت بندی تلاش‌های خود را بر اساس تعداد بازدیدهای ورودی برای هر لینک در نظر بگیرید.
  • لینک‌های پروفایل مانند فیس بوک، توییتر و لینکدین.
  • کمپین‌های تبلیغاتی برای اشاره به صفحات فرود جدید.

نظارت بر ترافیک

هنگامی که انتقال سایت را شروع کردید، نحوه تغییر ترافیک کاربر و خزنده را در سایت جدید و همچنین سایت قدیمی نظارت کنید. در حالت ایده‌آل، ترافیک سایت قدیمی کاهش می‌یابد، درحالی‌که در سایت جدید ترافیک افزایش می‌یابد. شما می‌توانید فعالیت کاربر و خزنده را در سایت‌ها با سرچ کنسول و سایر ابزارها نظارت کنید.

از سرچ کنسول برای نظارت بر ترافیک استفاده کنید.

بسیاری از ویژگی‌های سرچ کنسول به شما کمک می‌کنند تا انتقال سایت را نظارت کنید، از جمله:

  • نقشه سایت (sitemap) : دو نقشه سایتی را که قبلاً از نگاشت کردن ذخیره کرده‌اید، ارسال کنید. در ابتدا، نقشه سایت حاوی URLهای جدید دارای صفحه‌های صفر ایندکس شده است، درحالی‌که نقشه سایت URLهای قدیمی دارای صفحات زیادی ایندکس شده است. با گذشت زمان، تعداد صفحات ایندکس شده از نقشه سایت URL‌های قدیمی با افزایش متناظر ایندکس شده URLهای جدید به صفر می‌رسد. توجه داشته باشید که سرچ کنسول ممکن است هشدارهایی را برای نقشه سایتی که حاوی نشانی‌های اینترنتی قدیمی در مورد تغییر مسیر آدرس‌ها است، نشان دهد. این طبیعی است و شما می‌توانید این هشدارها را نادیده بگیرید: در واقع شما در حال انتقال به URL‌های جدید هستید.
  • گزارش صفحات ایندکس شده: نمودارها انتقال سایت را منعکس می‌کنند و کاهش تعداد URLهای ایندکس شده در سایت قدیمی و افزایش ایندکس شده در سایت جدید را نشان می‌دهند. هر گونه خطای خزیدن غیرمنتظره را به طور مرتب بررسی کنید.
  • جستجوی کلمات کلیدی: وقتی صفحات بیشتری از سایت جدید ایندکس می‌شوند و شروع به رتبه‌بندی می‌کنند. گزارش‌های عبارت جستجو نشان می‌دهد که نشانی‌های وب سایت جدید نشان داده شده و کلیک‌ها در سایت جدید دریافت می‌شود.

از ابزارهای دیگر برای نظارت بر ترافیک استفاده کنید.

مراقب دسترسی به سرور و گزارش‌های خطا باشید. به ویژه، خزیدن توسط Googlebot، URL‌هایی که به طور غیرمنتظره کدهای وضعیت خطای HTTP را برمی‌گرداند و ترافیک عادی کاربر را بررسی کنید.

اگر نرم افزار تجزیه و تحلیل وب را روی سایت خود نصب کرده‌اید، یا اگر CMS شما تجزیه و تحلیل ارائه می‌دهد، همچنین توصیه می‌شود که ترافیک را از این طریق بررسی کنید تا بتوانید پیشرفت ترافیک سایت قدیمی خود را به جدید مشاهده کنید. به طور خاص، گوگل آنالیتیکس گزارش‌دهی بلادرنگ را ارائه می‌کند و این یک ویژگی مفید برای استفاده در مرحله اولیه انتقال سایت است. باید انتظار داشته باشید که شاهد کاهش ترافیک در سایت قدیمی و افزایش در سایت جدید باشید.

عیب یابی انتقال سایت شما

در اینجا برخی از اشتباهات رایج هنگام انتقال یک سایت با تغییرات URL (از جمله HTTP به HTTPS) وجود دارد. این اشتباهات می‌تواند مانع از ایندکس شدن کامل سایت جدید شما شود.

noindex or robots.txt blocks

فراموش نکنید که هر بلوک noindex یا robots.txt را که فقط برای مهاجرت لازم بود حذف کنید.

اگر فایل robots.txt در سایت خود ندارید، مشکلی ندارد، اما اگر فایل robots.txt وجود ندارد، حتماً کد وضعیت HTTP 404 مناسب را برگردانید.

برای تست:

فایل robots.txt خود را در سایت HTTPS خود بررسی کنید و ببینید آیا چیزی نیاز به تغییر دارد یا خیر.
از ابزار بازرسی URL برای هر صفحه‌ای که به نظر می‌رسد از گوگل در سایت جدید گم شده‌اند، استفاده کنید.

Incorrect redirects

تغییر مسیرهای خود را از سایت قدیمی به سایت جدید بررسی کنید. ما اغلب می‌بینیم که افرادی به آدرس‌های اینترنتی اشتباه (غیر موجود) در سایت جدید هدایت می‌شوند.

می‌توانید از سرچ کنسول  استفاده کنید تا ببینید آیا تعداد غیرعادی بالایی از خطاهای Not found گزارش شده‌اند یا خیر. یا می‌توانید از ابزارهای دیگری مانند Screaming Frog برای خزیدن در سایت خود استفاده کنید و ببینید آیا تغییر مسیرها مطابق انتظار عمل می‌کنند یا خیر.

Other crawl errors

Index Coverage report را برای افزایش خطاهای دیگر در سایت جدید خود در طول رویدادهای مهاجرت بررسی کنید.

ظرفیت ناکافی سرور

پس از انتقال، گوگل بیشتر از حد معمول سایت جدید شما را می‌خزد. این به این دلیل است که سایت شما ترافیک را از سایت قدیمی به سایت جدید هدایت می‌کند و هر خزیدن از سایت قدیمی علاوه بر هر خزیدن دیگری به سایت جدید هدایت می‌شود. اطمینان حاصل کنید که سایت شما ظرفیت کافی برای مدیریت ترافیک افزایش یافته‌ی گوگل را دارد.

به‌روز رسانی نقشه سایت (sitemaps)

مطمئن شوید که نقشه‌های سایت شما همه با URLهای جدید به‌روز می‌شوند.

 

INP چیست و چگونه اونو در سرچ کنسول بهبود ببخشید

ویژگی جدید INP در سرچ کنسول چیست

 

برای سئو سایت ما نیازمند این هستیم که گوگل انالیتیکس رو داشته باشیم در مقاله زیر آموزش نصبش براتون گذاشتیم

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس بر روی وب سایت

مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینه‌ی ارتقای سئوی سایت می‌‌تواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.

شما همچنین می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

2 دیدگاه در “انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

  1. علیرضا گفت:

    سلام و عرض ادب من ایمیلی که با اون تو سرچ کنسول ثبت نام کرده بودم رو فراموش کردم چی بود چون ایمیل زیاد دارم. چطور می تونم سرچ کنسولم رو یه ایمیل جدید یا حذف کنم ممنون می شم راهنمایی بفرماید
    الان امکان اینکه به سرچ کنسول دسترسی داشته باشم رو ندارم و اینکه سه تا مقاله تو سایتم نوشتم ایندکس نشده بودن
    site:yoursite.com رو زدم سرچ کنسول رو گفت نکاه کنید ولی از اونجایی که دسترسی به ایمیلی که باهاش سرچ کنسول ثبت شده ندارم نمی تونم وارد سرچ کنسول بشم سرچ کنسول رو یه فرد دیگه ای ثبت کرده به خاطر ایندکس نشدن مطالب و عدم ورود به سرچ کنسول به مشکل خوردم ممنون می شم راهنمایی کنید

    1. Milad گفت:

      سلام وقت بخیر
      شما میتونی مقاله 7 روش وریفای سایت در سرچ کنسول گوگل (Search Console) رو (لینک زیر) مطالعه کنی و سایتت رو روی ایمیل جدید به سرچ کنسول متصل کنی.

      لینک مستقیم مقاله : https://macanads.com/7-روش-وریفای-سایت-در-سرچ-کنسول-گوگل/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟