بازاریابی بالای خط (ATL)

بازاریابی بالای خط (ATL)

تبلیغات به روش ATL

بازاریابی بالای خط (ATL)

بازاریابی بالای خط (ATL) به زبان ساده یعنی تبلیغاتی که در رسانه‌های اجتماعی و سراسری انجام شده و مخاطبان خاص خود را پیدا می‌کند. تبلیغات ATL یا اصطلاحا تبلیغات بالای خط، به تمامی شرکت‌ها و کسانی که قصد استفاده از این مدل تبلیغات را دارند، کمک می‌کند به شکل بسیار عالی به هدف‌هایی که در کسب و کار خود مشخص کرده‌اند برسند.

همچنین شما عزیزان می‌توانید برای اطلاع یافتن از مدل‌های مختلف تبلیغات مقاله انواع تبلیغات در بازار کار را مطالعه کنید.

مصداق‌های بازاریابی ALT

1- TV (تلویزیون)

طبق آمار و ارقامی که توسط معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی در دست هست که یک مقداری هم باور کردن آن سخت است، بیشتر از 80 درصد از مردم کشور ایران بیشتر از 120 دقیقه از وقت خود را در طول 1 روز تلویزیون تماشا می‌کنند.

شاید فکر کنید که آمار 80 درصد خیلی صحت نداشته باشد، ولی طبق آماری و تحقیقاتی که در سال‌های گذشته انجام شده است، مردم ایران در طول روز به شکل متوسط 3 الی 4 ساعت از زمان خود را صرف دیدن تلویزیون می‌کنند.

چون رسانه تلویزیون مخاطب زیادی دارد، کسانی که می‌خواهند کسب و کار خود را به عموم مردم بشناسانند، تلویزیون را برای تبلیغات برند خود و محصولات خود استفاده می‌کنند.

در این رسانه به دلیل اینکه هم از تصویر برخوردار بوده و هم صدا، سرمایه‌داران و کسانی که شرکت و کسب و کاری دارند با ساخت تیزرهای تبلیغاتی خلاقانه محصولات و برند خود را معرفی می‌کنند. با اینکه بعضی از ایده‌ها و تبلیغات آن‌ها کپی می‌باشد. اما به دلیل اینکه رسانه عمومی می‌باشد، بازدهی خود را از تبلیغات خود می‌گیرند.

تبلیغات تلویزیونی

تبلیغات تلویزیونی

2- FM (رادیو)

از دیگر مباحث BTL ، ATL و TTL در تبلیغات و بازاریابی، به خصوص در حوزه ATL ، رادیو می‌باشد. رادیو یکی از کهن‌ترین و قدیمی‌ترین رسانه‌های عمومی در دنیا می‌باشد که از سالیان بسیار طولانی مردم از آن استفاده می‌کنند. البته نسبت به زمان حال استفاده کمتری از رادیو می‌شود. یکی از دلیل‌هایی که استفاده از رادیو کم شد، تلویزیون می‌باشد.

با اینکه مخاطب کمتری نسبت به تلویزیون دارد، اما هنوز هم رادیو مخاطب خاص خودش را دارد و بیشتر صبح‌ها در ماشین راننده‌ها به رادیو گوش می‌دهند. کسانی که می‌خواهند محصولات خود را معرفی و تبلیغ کنند، می‌توانند از این فضای رسانه‌ای صوتی و نوستالژی هم استفاده کنند. به طور قطع به اندازه خود بازدهی خواهد داشت.

پایین بودن هزینه تبلیغات در رادیو، از ویژگی‌های بازاریابی به روش ATL می‌باشد. کسانی که صاحب کسب و کارهای کوچک و خرد هستند، می‌توانند از این روش و بازاریابی در رادیو بسیار خوب بهره ببرند.

رادیو

رادیو

3- مجله‌ها و روزنامه (رسانه‌های نوشتاری)

از دیگر مباحث BTL ، ATL و TTL در تبلیغات و بازاریابی و تبلیغات ATL، روزنامه‌ و مجله و در کل تمامی رسانه‌های مکتوب می‌باشد. به دلیل اینکه این نوع تبلیغات به شکل محلی، منطقه و حتی در سطح کشور می‌تواند صورت بپذیرد. صاحبان کسب و کارها از این طریق می‌توانند مخاطبان خاص خود را مورد هدف قرار دهند و باعث تقویت حضور آن‌ها در بازار خواهد شد.

با اینکه امروزه هم چیز به سمت حوزه دیجیتال و فضای مجازی سوق داده شده است، افراد کمتری به سمت این سبک از رسانه می‌روند. همچنین افزایش قیمت کاغذ و چاپ آن را نباید نادیده گرفت، که یکی از دلایل کمتر شدن طرفداران رسانه‌های نوشتاری همین موضوع می‌باشد. ولی باز هم کسانی هستند که علاقه‌مند ورق زدن می‌باشند، پس از این روش تبلیغات نیز نا امید نشوید.

تمامی کسب و کارها می‌توانند بنا به نیازی که دارند، برای ارائه خدماتشان از یک کادر برای تبلیغ خود استفاده کنند. از طرف دیگر روزنامه و مجلات مزیت‌های خاصی نیز دارند. آن‌ها بنا به حوزه‌های کاری مختلف که شامل زیبایی، ورزشی، اقتصاد، سیاست و .. هر کدام یک قسمت از بازار را دست گرفته و برای کارهای خود تبلیغات می‌کنند.

از مدل‌های تبلیغات ATL به 2 موردی که در ادامه خواهیم آورد نیز می‌توان اشاره کرد:

  • بیلبورد
  • تئاتر و سالن‌ها

بازاریابی بالای خط (ATL) شامل مواردی مثل نصب بنر، پخش کردن تراکت، چسباندن پوستر روی دیوار و استفاده از شبکه‌های استانی نیز اشاره کرد.

مزیت بازاریابی به روش ATL

در مباحث BTL ، ATL و TTL در تبلیغات و بازاریابی و انواع روش‌های موجود در تبلیغات ATL، اگر تلویزیون را فاکتور بگیریم باقی روش‌ها هم هزینه بیشتری را می‌طلبد و هم اینکه نسبت به بعضی دیگر از رسانه‌ها قدیمی‌تر هم هستند. در این قسمت می‌خواهیم به برخی از مزیت‌های این روش بازاریابی اشاره کنیم.

  • بازدید واحد (Reach)

بازدید بیشتری که با استفاده از روش ATL در تبلیغات و بازاریابی به دست می‌آید، در گروی استفاده به موقع و صحیح بازاریاب از کمپین‌های تبلیغاتی می‌باشد. برای مثال کسب و کارهای خرد میزان بازدید و حضورشان در بازار را با استفاده صحیح از روش بالا می‌برند. نکته قابل تامل در این قسمت این می‌باشد که Reach یعنی بازدید منفرد و یکتا از بازاریابی و تبلیغات شما.

  • جلب کردن توجه مخاطبان

تمامی این تبلیغاتی که در رسانه‌ها اعم از تلویزیون و رادیو می‌بینید در تصمیم گرفتن و ذهن بینندگان تاثیر بسزایی دارد. به دلیل اینکه کسانی که به رادیو گوش می‌دهند و یا تلویزیون نگاه می‌کنند، یا هنگامی که به موسیقی گوش می‌دهند حس خود را بیشتر جمع می‌کنند. همچنین در این حین دیدن و یا شنیدن تبلیغات شما در تصمیم‌گیری آن‌ها تاثیر خواهد گذاشت.

  • ساخت برند

برای برند سازی و شناخته شدن و دیده شدن تبلیغات و کسب و کارتان، کمپین‌های تبلیغاتی بسیار حائز اهمیت می‌باشد. پراکنده کردن پیام شرکت و برند بوسیله بازاریاب با استفاده از کمپین‌های ATL یک از مهم نقش‌های بازاریاب‌ها می‌باشد. در همان اوایل کار احتیاجی نیست که از همه قابلیت‌های روش ATL استفاده کنید. شما می‌توانید کم کم از دیگر رسانه‌ها استفاده کنید تا به موفقیت نزدیک شوید.

بازاریابی به روش ATL

بازاریابی به روش ATL

معایب بازاریابی به روش ATL

  • زیاد بودن هزینه

در کل تبلیغات در رسانه‌های عمومی و بازاریابی بالای خط (ATL) که بازدید زیادی دارد هزینه زیادی هم به همراه خود می‌آورد. عملی کردن این نوع از کمپین‌ها (کمپین بالای خط) بای کسب و کارهای کوچک و متوسط خیلی بازدهی خوبی ندارد. به دلیل که این نوع از تبلیغات باید یک سیکل ادامه داری داشته باشد و به دلیل هزینه بالای آن برای کسب و کارهای کوچک و متوسط بازدهی نخواهد داشت.

  • تغییر دادن در روندها

در یک برهه زمانی رادیو، تلویزیون، مجلات و روزنامه ها تنها رسانه‌های بودند که برای تبلیغات استفاده می‌شدند. ولی هم اکنون رسانه‌های جدید و بهتری مانند: توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و سایر نرم‌افزارهای مجازی در دسترس هستند.

  • ناتوانی در ارزیابی برگشت سرمایه از طریق تبلیغات

تا کنون روشی برای اینکه اثرگذاری روش ATL سنجیده شود پیدا نشده است. با توجه به اینکه هیچ ضمانتی در این باب وجود ندارد که با دیده شدن تبلیغات شما مثلا به صورت آگهی در تلویزیون باعث شود تا مشتری شما افزایش یابد.

تراکت

برای خواندن ادامه این مطلب، بخش دوم این مقاله را با عنوان بازاریابی پایین خط (BTL) مطالعه کنید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *