افزایش سرعت سایت در PageSpeed ​​Insights گوگل

افزایش سرعت سایت در PageSpeed ​​Insights گوگل

افزایش سرعت سایت در PageSpeed ​​Insights گوگل

افزایش سرعت سایت در PageSpeed ​​Insights گوگل

حال که شما طراحی سایت خود را به اتمام رسانده‌اید، ممکن است با برخی از مشکلات رو به رو شوید که بهتر است هر چه سریع‌تر آن‌ها را بر طرف کنید. گاهی ممکن است احساس کنید که وب سایتتان کند شده است و سرعت پایینی دارد. همانطور که می‌دانید؛ اگر سایتتان کند باشد ممکن است بازدید کننده‌های سایت خود را از دست دهید. چراکه گوگل معتقد است که سرعت برابر است با درآمد. به صورت کلی سرعت وب سایت شما تاثیر مستقیمی بر سئو و نرخ تبدیل (conversion rates) دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم ابتدا به شما بگوییم که PageSpeed ​​Insights چیست و راه‌های افزایش سرعت سایت در PageSpeed ​​Insights گوگل را توضیح دهیم تا بتوانید این مشکل را به‌راحتی برطرف کنید. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

PageSpeed ​​Insights گوگل چیست؟

PageSpeed ​​Insights ابزاری رایگان است که توسط گوگل ارائه می‌شود تا به شما کمک کند عملکرد وب‌سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید و پیشنهاداتی را برای بهبود آن ببینید. در واقع، این احتمالاً محبوب‌ترین ابزار تجزیه و تحلیل سرعت صفحه است؛ بنابراین ارزش دارد وقتتان را صرف آن کنید تا بتوانید امتیاز بالایی در آن کسب کنید.

تفاوت PageSpeed و Load Time

  • PageSpeed

    PageSpeed ​​امتیازی است که گوگل از 100 توسط ابزار PageSpeed ​​Insights خود به آن می‌دهد. PageSpeed ​​Insights و ابزار عملکرد صفحه وب Lighthouse که به آن قدرت می‌دهد، معیارهای عملکرد خام را می‌گیرد و آن‌ها را به امتیازی بین 1 تا 100 تبدیل می‌کند. و اگرچه فرصت‌ها و گزارش‌های تشخیصی را به عنوان بخشی از گزارش خود ارائه می‌کند، اما این موارد مستقیماً به آن کمک نمی‌کنند. نسبت به نمره عملکرد این بدان معناست که PageSpeed ​​به تنهایی نشانگر واقعی زمان بارگذاری یک سایت نیست.

  • Load Time (زمان بارگذاری)

    load time میانگین زمانی است که طول می‌کشد تا یک صفحه برای کاربر بارگذاری شود. نمره حساب شده نیست این زمان واقعی است که یک صفحه برای بارگیری، در ثانیه یا میلی ثانیه، بین شروع و پایان بارگذاری صفحه طول می‌کشد. البته، load time به تنهایی بینشی در مورد عوامل ایجاد مشکلات سرعت یا نحوه رفع آن‌ها نمی‌دهد.

Google PageSpeed ​​Insights می‌تواند مفید باشد، اما نمی‌توانید از آن به‌صورت مجزا برای ارزیابی عملکرد سایت خود استفاده کنید. برای شناسایی و حل مشکلات باید از چندین شاخص استفاده کنید.

دیتای تجربه‌ی کاربرهای واقعی

دیتای تجربه کاربران واقعی در PSI توسط مجموعه دیتای گزارش تجربه کاربر Chrome (CrUX) ارائه می‌شود. PSI تجربه‌های (FCP)، (FID)، (LCP)، (CLS) و (INP) را در طول دوره مجموعه 28 روزه قبلی گزارش می‌کند. PSI همچنین تجربیاتی را برای متریک آزمایشی Time to First Byte (TTFB) گزارش می‌کند.

برای نمایش داده‌های تجربه کاربر برای یک صفحه معین، باید داده‌های کافی برای گنجاندن آن در مجموعه داده‌های CrUX وجود داشته باشد. اگر صفحه‌ای اخیراً منتشر شده باشد یا نمونه‌های بسیار کمی از کاربران واقعی داشته باشد، ممکن است داده‌های کافی نداشته باشد. هنگامی که این اتفاق بیفتد، PSI به سطح اصلی granularity باز می‌گردد، که شامل تمام تجربیات کاربر در تمام صفحات وب سایت می‌شود. گاهی اوقات ممکن است مبدا داده‌های ناکافی داشته باشد، در این صورت PSI نمی‌تواند دیتای تجربه کاربر واقعی را نشان دهد.

ارزیابی کیفیت تجربیات

PSI کیفیت تجربیات کاربر را به سه دسته تقسیم می‌کند: خوب (Good)، نیاز به بهبود (needs Improvement) یا ضعیف (Poor). PSI بازه‌های زیر را در راستای ابتکار Web Vitals تعیین می‌کند:

ارزیابی کیفیت تجربیات

Distribution and selected metric values

PSI توزیعی از این معیارها را ارائه می‌دهد تا توسعه دهندگان بتوانند دامنه تجربیات آن صفحه یا مبدا را درک کنند. این توزیع به سه دسته تقسیم می‌شود: خوب، نیاز به بهبود، و ضعیف که با نوارهای سبز، کهربایی و قرمز نمایش می‌دهد. برای مثال، دیدن 11% در نوار کهربایی LCP نشان می‌دهد که 11% از تمام مقادیر LCP مشاهده شده بین 2500 میلی‌ثانیه و 4000 میلی‌ثانیه قرار می‌گیرند.

"</p

در بالای نوارهای توزیع، PSI  %75 را برای همه معیارها گزارش می‌کند.  75% به گونه‌ای انتخاب شده است که توسعه دهندگان بتوانند ناامید کننده‌ترین تجربیات کاربر را در سایت خود درک کنند. این مقادیر با اعمال همان بازه‌های مشخص در بالا به عنوان خوب، نیاز به بهبود و ضعیف طبقه‌بندی می‌شوند.

Core Web Vitals

Core Web Vitals مجموعه‌ای رایج از سیگنال‌های عملکردی هستند که برای تمام تجربیات وب حیاتی هستند. معیارهای (Core Web Vitals)، FID ،LCP و CLS هستند و ممکن است در سطح صفحه یا مبدا جمع شوند. برای aggregationهایی که داده‌های کافی در هر سه معیار دارند، اگر 75% از هر سه معیار خوب باشند، aggregation ارزیابی Core Web Vitals را پشت سر می‌گذارد. در غیر این صورت، aggregation ارزیابی را قبول نمی‌کند. اگر aggregation داده‌های کافی برای FID نداشته باشد، اگر هر دو 75% LCP و CLS خوب باشند، ارزیابی را قبول می‌کند. اگر LCP یا CLS داده‌های کافی ندارند، نمی‌توان صفحه یا aggregation سطح مبدا را ارزیابی کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Core Web Vitals، مقاله‌ی معرفی و رفع خطای Core Web Vitals را مطالعه نمایید.

تفاوت بین دیتاهای میدانی در PSI و CrUX

تفاوت بین داده‌های میدانی در PSI با مجموعه داده‌های CrUX در BigQuery این است که داده‌های PSI روزانه به‌روزرسانی می‌شوند، در حالی که مجموعه داده‌های BigQuery ماهانه به‌روزرسانی می‌شوند و به داده‌های سطح مبدا محدود می‌شوند. هر دو سورس دیتا، دوره‌های 28 روزه را نشان می‌دهند.

تشخیص آزمایشگاهی خطاها

PSI از Lighthouse برای تجزیه و تحلیل URL داده شده در یک محیط شبیه سازی شده برای دسته‌بندی‌های عملکرد (Performance)، دسترسی (Accessibility)، بهترین روش‌ها و سئو استفاده می‌کند.

نمره (Score)

در بالای بخش امتیازات، برای هر دسته وجود دارد که با اجرای Lighthouse برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات تشخیصی در مورد صفحه تعیین می‌شود. نمره 90 یا بالاتر خوب است. 50 تا 89 نمره‌ای است که نیاز به بهبود دارد و زیر 50 ضعیف محسوب می‌شود.

Metrics

دسته عملکرد همچنین دارای عملکرد صفحه در معیارهای مختلفی است، از جمله: First Contentful Paint (LCP)، Largest Contentful Paint، Speed Index، Cumulative Layout Shift و Total Blocking Time.

هر معیار نمره‌گذاری می‌شود و با یک نماد علامت گذاری می‌شود:

  • خوب با دایره سبز نشان داده شده است.
  • Needs Improvement با مربع اطلاعاتی کهربایی نشان داده شده است.
  • ضعیف با یک مثلث هشدار قرمز نشان داده شده است.

Audits

در هر دسته Auditsهایی وجود دارد که اطلاعاتی در مورد چگونگی بهبود تجربه کاربری صفحه ارائه می‌دهد.

PageSpeed ​​Insights چگونه کار می‌کند؟

بزار Google PagesSpeed ​​Insights توسط Lighthouse پشتیبانی می‌شود. به صورت دقیق‌تر PageSpeed Insights یک ابزار قدرت گرفته از ابزار Lighthouse گوگل است که برای هر صفحه دو بخش Lab Data (اطلاعات آزمایشگاهی) و Field Data (داده‌های میدانی) را بررسی می‌کند. Lab Data یا اطلاعات آزمایشگاهی در حین اسکن صفحه توسط ابزار جمع‌آوری می‌شوند و کمک زیادی به بهینه‌کردن عملکرد سایت می‌کنند. در Lab Data بررسی سایت با یک دستگاه مشخص، سرعت اینترنت مشخص و از یک مکان مشخص (که معمولا آمریکاست) انجام می‌شود. ثابت بودن این شرایط باعث می‌شود که نتایج بررسی سایت با Lab Data قابل تکرار باشد و این امر در بهینه سازی سرعت سایت بسیار کمک کننده است.

Field Data زمانی جمع‌آوری می‌شود که کاربران واقعی از طریق مرورگر کروم به سایت سر می‌زنند. مرورگر کروم این آمار را در زمان بارگذاری صفحه برای کاربران اندازه‌گیری و جمع‌آوری می‌کند. برخلاف Lab Data، نوع دستگاه، سرعت اینترنت و مکان در Field Data ثابت نیست چرا که کاربران با دستگاه‌های مختلف، سرعت اینترنت گوناگون و مکان‌های گسترده از سایت‌ها بازدید می‌کنند.

به طور خلاصه، این ابزار یک امتیاز عملکرد از 100 را به شما نشان می‌دهد. این ابزار، چند معیار مختلف را بررسی می‌کند و در نهایت از جمع‌بندی آن‌ها، امتیاز نهایی را محاسبه می‌کند. ضریب اهمیت این معیارها با هم برابر نیست؛ برای مثال معیار FCP تاثیر زیادی در امتیاز نهایی دارد. ضرایب اهمیت این معیارها به شرح زیر است:

3x – first contentful paint.

1x – first meaningful paint.

2x – first CPU idle.

5x – time to interactive.

4x – speed index.

0x – estimated input latency

اما شما هیچ یک از اینها را نخواهید دید. شما یک امتیاز عملکرد گزارش شده و رنگی را خواهید دید که بستگی به امتیازی دارد که در آن قرار می‌گیرد. به این صورت گزارش می‌شود:

قرمز (امتیاز ضعیف): 0-49

نارنجی (متوسط): 50-89

سبز (خوب): 90-100

نحوه استفاده از PageSpeed ​​Insights

1. به ابزار PageSpeed ​​Insights بروید:

نحوه استفاده از PageSpeed ​​Insights

2. URL یک صفحه وب را وارد کنید. لزومی ندارد که دامنه اصلی/صفحه اصلی باشد. پس از محاسبه امتیازات و پیشنهادات توسط ابزار، موارد زیر را مشاهده خواهید کرد:

نحوه استفاده از PageSpeed ​​Insights

3. توجه داشته باشید که این ابزار به‌طور پیش‌فرض این محاسبه را برای موبایل انجام می‌دهد. می‌توانید از با کمک دکمه‌ بالای صفحه، گزارش Desktop را نیز مشاهده کنید:

نحوه استفاده از PageSpeed ​​Insights

برای درک واقعی نحوه استفاده از PageSpeed ​​Insights، باید بدانید هر چیزی که می‌بینید به چه معناست و چگونه آن را تفسیر کنید.

Speed Score (امتیاز سرعت)

Speed Score (امتیاز سرعت)

همانطور که در بالا توضیح دادیم، امتیاز سرعت یک نمایش رنگی از تعداد زیادی از معیارهای عملکرد از Lighthouse است که با هم محاسبه شده‌اند. این یک معیار سرعت عالی، سریع، اما خشن است.

به خودی خود، به دلایلی که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، معیار دقیق عملکرد نیست. هرچه زمان بارگذاری سایت شما در معیارهای عملکرد اندازه گیری شده بدتر باشد، امتیاز سرعت شما بالاتر خواهد بود. مطمئن شوید که امتیاز سرعت خود را برای موبایل و دسکتاپ مقایسه کنید.

داده‌های میدانی (Field Data)

داده‌های میدانی (Field Data)

Field Data عملکرد صفحه را در 30 روز گذشته در مقایسه با سایر موارد در گزارش تجربه کاربر Chrome (که مجموعه‌ای از معیارهای عملکرد جمع‌آوری‌شده از برخی از کاربران مرورگر Chrome Google است) گزارش می‌کند. در صورت موجود بودن، می‌توانید خلاصه‌ای از مبدا و همچنین URL خاصی را که در حال آزمایش هستید مشاهده کنید. در اصل، این به شما امکان می‌دهد مقایسه بین یک صفحه خاص و همه صفحات از مبدا را مشاهده کنید.

مهم است بدانید که داده‌های فیلد از کاربران واقعی Chrome جمع‌آوری می‌شوند. اما ممکن است اطلاعات کافی برای URL وارد شده وجود نداشته باشد. در این صورت، فقط می‌توانید Lab Data را مشاهده کنید.

داده‌های میدانی (Field Data)

Largest Contentful Paint (LCP)

این مقدار زمان صرف شده از پیمایش به صفحه تا زمانی که اولین بیت محتوا از DOM ارائه می‌شود را اندازه‌گیری می‌کند. این اولین نقطه عطفی است که نشان می‌دهد صفحه شروع به بارگیری می‌کند. FCP سرعت رسیدن به این نقطه را گزارش می‌کند.

First Input Delay (FID)

این معیاری است که زمان اولین تعامل کاربر، مثل کلیک محاسبه می‌کند. FID پایین نشان می‌دهد که یک صفحه زودتر قابل استفاده است. در حالی که، از آنجایی که FCP سرعت بارگذاری یک صفحه را اندازه می‌گیرد، نشان‌دهنده اولین برداشت کاربر در هنگام تعامل واقعی با یک صفحه است.

داده‌های آزمایشگاهی (Lab Data)

داده‌های آزمایشگاهی (Lab Data)

Lab Data (داده‌های آزمایشگاهی)، در مقایسه با Field Data (داده‌های میدانی)، بر اساس تحلیل Lighthouse صفحه و یک دستگاه و اتصال شبیه‌سازی شده است. اگرچه این داده‌های دنیای واقعی را نشان نمی‌دهد، اما همچنان برای درک مکان‌هایی که مشکلات رخ می‌دهند مفید است. باز هم، PageSpeed ​​Insights از سیستم رنگ‌آمیزی چراغ راهنمایی آشنا خود برای نمایش عملکرد استفاده می‌کند: نمایش یک دایره برای نمرات سبز، یک مربع برای نارنجی، و یک مثلث برای قرمز.

Cumulative layout Shift (CLS)

این معیار نشان می‌دهد که چقدر صفحه در هنگام لود تغییر مکان ناگهانی دارد.

Interaction to Next Paint (INP)

بیشترین تاخیری که در هنگام تعامل با یک المان ایجاد شده است را توضیح می‌دهد.

 First Contetful Paint (FCP)

در حالی که FCP در گزارش Field Data نشان داده شده است، به جای داده‌های دنیای واقعی، بر اساس تجزیه و تحلیل شبیه سازی شده از Lighthouse است. به صورت کلی این معیار زمان لود اولین المان بامحتوای صفحه را نشان می‌دهد.

First Meaningful Paint

هرچه این معیار برای سایت یا صفحه وب شما کمتر باشد، صفحه سریع‌تر محتوای روی آن را نمایش می‌دهد. به زبان ساده، این نشان می‌دهد که محتوای اصلی صفحه چه زمانی روی صفحه نمایش داده می‌شود و راهی عالی برای تعیین تجربه بارگذاری کاربر است.

سرعت ایندکس شدن (speed index)

نشان می‌دهد که محتوای یک صفحه چقدر سریع قابل مشاهده می‌شود و امتیازات پایین‌تر نشان دهنده عملکرد بهتر است.

First CPU idle

این گزارش در مورد زمانی است که بیشتر، اما شاید نه همه، عناصر یک صفحه تعاملی هستند و زمانی که صفحه قادر است بدون تأخیر بیش از حد به اکثر ورودی‌های کاربر پاسخ دهد.

Time to Interactive (TTI) زمان تعامل

TTI سرعت تعامل یک صفحه را اندازه‌گیری می‌کند. بهینه سازی دید از طریق تعامل می‌تواند برای کاربران خسته‌کننده باشد. از این رو اهمیت درک کامل و اندازه‌گیری زمانی که صفحه‌ای که محتوای مفید را نمایش می‌دهد در عرض 50 میلی ثانیه پاسخ داده است، اهمیت دارد.

Max Potential First Input Delay

برای Lab Data، این به‌عنوان حداکثر تأخیر ورودی اول بالقوه گزارش می‌شود و مدت طولانی‌ترین کار پس از FCP را نشان می‌دهد که می‌تواند توسط کاربران تجربه شود.

Opportunities

Opportunities

این در بخش فرصت‌ها و پیشنهاداتی است که در آن بینشی در مورد آنچه برای بهبود زمان بارگذاری صفحه و امتیاز PageSpeed ​​خود باید روی چه مواردی تمرکز کنید، به همراه تخمین کاهش زمان بارگذاری که قابل مشاهده است، به دست خواهید آورد.

Diagnostics

از سوی دیگر، عیب‌یابی توصیه‌هایی را در مورد بهترین شیوه‌ها نشان می‌دهد که باید در نظر گرفته شوند؛ اما لزوماً زمان بارگذاری را بهبود نمی‌بخشند.

Passed Audits

Passed Audits

Passed audits همان چیزی است که به در تصویر بالا مشخص است.

 

چگونه سرعت سایت خودمو افزایش بدم؟ ما در مقاله زیر برای شما راهکار های و نکاتی رو برای افزایش سرعت سایت آورده ایم حتما مطالعه کنید و نکاتی بسیار زیادی در مقاله افزایش سرعت وبسایت  در آن گفته شده است

آموزش نحوه ایندکس کردن ویدئو ها در سرچ کنسول گوگل

کلام آخر

سئو هرگز تمام نمی‌شود. موتورهای جستجو، رفتار کاربر و رقبای شما همیشه در حال تغییر هستند. وب سایت‌ها با گذشت زمان تغییر می‌کنند و جابه جا می‌شوند (و شکسته می‌شوند). محتوا کهنه می‌شود. فرآیندهای شما باید بهبود یافته و کارآمدتر شوند. همانطور که می‌دانید؛ برای بهینه سازی وب سایت باید با ابزارهای مختلفی کار کنید که گوگل سرچ کنسول یکی از این ابزارهای پرشمار می‌باشد. اگر احساس می‌کنید که برای کار کردن با این ابزارها و سئوسازی سایت به اندازه کافی دانش ندارید؛ یا زمان کافی برای کسب دانش و سئو کردن سایت خود ندارید، نگران نباشید. کارشناسان ما در شرکت تبلیغاتی ماکان بصورت کاملا تخصصی می‌توانند سئوی سایت شما را بهبود داده و بصورت کاملا تخصصی روی سایت شما کار کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان می‌توانید با همکاران ما در واحد فنی در تماس باشید.

شما همچنین می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *