گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟

همان‌طور که اطلاع دارید؛ گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک ابزار بسیار مهم برای سایت‌ها و مدیران آن‌ها هست که از آن به طور وسیع برای بررسی سایت و تحلیل آن استفاده می‌شود؛ در این مقاله از سایت تصمیم داریم توضیحات کوتاهی را در ارتباط با اینکه گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؛ ارائه دهیم؛ پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل انالیتیکس، مقاله‌ی گوگل انالیتیکس چیست را مطالعه فرمایید.

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند

فرایند عملکرد گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

خوب است بدانید؛ گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) از طریق سه نوع عملکرد می‌توان به کاربران در آنالیز و تحلیل سایتتان کمک کند؛ اولین عملکرد شامل جمع‌آوری داده‌ها، دومین عملکرد شامل پردازش داده‌ها و سومین عملکرد شامل ایجاد گزارش از داده‌هایی است که جمع‌آوری شده است؛ این داده‌ها توسط ابزار پرقدرت گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) به‌وسیله کوکی‌ها، مرورگرها و کدهای جاوا اسکریپت جمع‌آوری می‌شود؛ به‌این‌ترتیب که پس از ثبت‌نام کاربر در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک کد جاوا اسکریپت در اختیار او قرار داده می‌شود که با قراردادن آن کد بر روی وب‌سایت تمام اطلاعات موردنیاز از قبیل ورود و خروج کاربران دیگر به سایت، مدت‌زمان ماندن آن‌ها در سایت و مواردی ازاین‌قبیل در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

پارامترهای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شامل چه چیزهایی است؟

در قسمت قبلی به این نکته اشاره کردیم که گوگل آنالستیکس (Google Analytics) از طریق کوکی‌ها، مرورگرها و کدهای جاوا اسکریپت اطلاعاتی را جمع‌آوری، پردازش و از طریق آن‌ها گزارش تهیه می‌کند؛ اما در این جا قصد داریم پارامترهایی که برای گوگل انالیتیکس (Google Analytics) مهم است و آن‌ها را مبنای کارش برای دادن گزارش قرار می‌دهد به شما معرفی کنیم.

پارامتر اول: کاربر یا کاربران

یکی از مهم‌ترین پارامترها و اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بر اساس آن گزارش تهیه می‌کند و ارائه می‌دهد؛ تعداد کاربر یا کاربران جدید و منحصربه‌فردی است که از سایت شما بازدید می‌کنند.

پارامتر دوم: مدت‌زمان حضور

یکی دیگر از پارامترهای مهم برای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) مدت‌زمان حضور کاربران در هر صفحه از سایت یا به‌طورکلی سایت شما است که این مسئله نشان‌دهنده میزان جذابیت و کارایی محتوای سایت شما خواهد بود.

پارامتر سوم: نرخ پرش

منظور از نرخ پرش که یکی دیگر از مهم‌ترین پارامترهایی است که برای تحلیل سایت به کمک گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) می‌آید درصد بازدیدکنندگانی از تمام بازدیدکنندگان سایت شما است که هر صفحه از سایت شما را باز می‌کنند و پس از مدت زمانی کوتاه بدون هیچ‌گونه ایجاد تعاملی آن را می‌بندند.

پارامتر چهارم: دوره‌ها

منظور از دوره تعاملاتی از کاربر هست که در مدت‌زمان‌های 30 دقیقه‌ای اتفاق می‌افتد. به طور مثال اگر کاربری اولین تعامل را با سایت شما در ساعت 4 بعدازظهر آغاز کرده است تا ساعت 4 و 30 دقیقه برای این کاربر یک دوره محسوب می‌شود که این پارامتر نیز یکی دیگر از پارامترهای مهم برای انجام آنالیز و تحلیل و بررسی توسط سایت هست.

پارامتر پنجم: صفحات در دوره

خوب است بدانید؛ تعدادی از پارامترهای مورداستفاده توسط گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بر اساس دوره‌هایی که در قسمت قبل آن‌ها را معرفی کردیم، تعریف می‌شوند. برای مثال منظور از صفحات در دوره تعداد صفحه‌هایی است که هر کاربر در مدت‌زمان دوره‌اش از سایت شما بازدید می‌کند.

پارامتر ششم:  بازدید از صفحه

تعداد کل صفحات مشاهده شده از سایت شما نیز یکی دیگر از پارامترهای مهم گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) هست.

پارامتر هفتم: اهداف

خوب است بدانید؛ که شما می‌توانید برای وب‌سایت خود یک‌سری اهداف تعیین کنید که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) به‌وسیله آن اهداف نرخ موفقیت وب‌سایت شما را اندازه‌گیری می‌کند.

پارامتر هشتم: دوره‌های جدید سایت

یکی دیگر از پارامترهایی که به کمک گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) می‌آید دوره‌های جدید سایت است. منظور از دورهای جدید؛ دوره‌هایی است که برای اولین‌بار توسط کاربران سایت ایجاد می‌شود. البته خوب است بدانید؛ ابن پارامتر  غالباً تخمینی است؛ زیرا ممکن است یک کاربر با یک آی پی جدیدی وارد سایت شما شود و سایت تشخیص ندهد که این همان کاربر است.

پارامتر نهم: تبدیل

خوب است بدانید؛ اگر یک کاربر سایت هدفی که شما برای موفقیت وب‌سایت خود قرار داده‌اید را علنی کند او برای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) به یک مشتری یا بازدیدکننده ثابت تبدیل می‌شود؛ به طور مثال اگر هدف شما ثبت‌نام کاربر در سایتتان باشد پس از این کار یک تبدیل انجام می‌شود که این پارامتر نیز یک پارامتر مهم برای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) است.

پارامتر دهم: میانگین زمان دوره

در قسمت قبلی در ارتباط با این که دوره چیست؟ با یکدیگر صحبت کردیم. اما خوب است بدانید؛ میانگین زمان دوره، میانگین جمع زمان‌هایی است که کاربران سایت شما دوره داشته‌اند. این پارامتر نیز یکی از پارامترهای مورداستفاده در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) است که بسیار زیاد مورداستفاده قرار می‌گیرد.

گزارش‌های گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

در قسمت‌های قبلی تلاش کردیم با ارائه مطالب متعدد شما را با روند کار گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، اطلاعات مورداستفاده توسط آن و مواردی ازاین‌قبیل تا حد بسیار زیادی آشنا کنیم. اما حال نوبت به این مسئله می‌رسد که در ارتباط با گزارشاتی که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ارائه می‌دهد نیز صحبت کنیم.

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند

خوب است بدانید؛ در گزارشتانی که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) باهدف بررسی کسب‌وکار شما ارائه می‌دهد، شما با دو نوع واژه روبرو خواهید شد که ممکن است معنای آن‌ها را متوجه نشوید. این دو واژه شامل ابعاد و متریک هست که در ادامه توضیحاتی در ارتباط آن‌ها ارائه می‌دهیم.

ابعاد

منظور از واژه بعد در گزارشاتی که به طور مرتب توسط گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ارائه می‌شود؛ یک خصوصیت و یا ویژگی بارز سایت است که می‌تواند اشکال یا مقداری متفاوتی داشته باشد. از جمله این خصوصیات می‌توان به نوع مرورگر، زمان حضور کاربر در وب‌سایت شما، صفحاتی که توسط کاربر بازدید می‌شود اشاره کرد.

متریک

منظور از واژه متریک در گزارشات گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک خصوصیت و یا ویژگی بارز و درونی ابعاد یک سایت است که قابل اندازه‌گیری است. برای مثال تعداد بازدیدکنندگان سایت در یک دوره زمانی مشخص به‌وسیله واژه بعد توسط گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ارائه می‌شود.

 

نحوه اتصال گوگل ادز به آنالیتیکس

معرفی و آموزش کامل گوگل آنالیتیکس

 

برای اینکه متوجه بشین که کاربران چگونه وارد سایت شما میشوند و از چه طریقی بازدید میکنن از صفات سایت شما پس مقاله زیر رو از دست نده

گزارش های Acquisition (کسب یا حصول) در گوگل آنالیتیکس

 

مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینه‌ی ارتقای سئوی سایت می‌‌تواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعامل در اینستاگرام
آموزشی

تعامل در اینستاگرام

تعامل در اینستاگرام اینستاگرام به عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی جهان، بستری عالی برای ارتباط با مخاطبان، افزایش شناخت

ادامه مطلب »
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟