معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

به زبان ساده، Google Search Console یک مرکز داده محور برای اطلاعات در مورد سلامت وب سایت شماست که موبایل فرندلی بودن سایت شما و رتبه بندی عبارات جستجو و موارد دیگر را مورد بررسی قرار می‌دهد. هنگامی که در کنار Google Search Analytics استفاده شود، می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیمات بهتری برای بهینه سازی جستجوی سایت خود و محتوای آن بگیرید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا به معرفی کامل گوگل سرچ کنسول بپردازیم تا بیشتر با آن آشنا شوید. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشد.

شما می‌توانید بعد از اتمام این مطالب، مقاله‌ی آموزش صفر تا صد گوگل سرچ کنسول را مطالعه فرمائید.

معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

نکات کلیدی برای آشنایی بیشتر با گوگل سرچ کنسول:

  • می‌توانید بررسی کنید که برای کدام کلمات کلیدی رتبه‌بندی می‌کنید. ببینید کدام صفحات بیشترین کلیک را دارند، کدام یک در موقعیت‌های برتر در نتایج جستجو (SERP) قرار می‌گیرند، کدام عبارات بیشترین تاثیر را ایجاد می‌کنند و همچنین CPC برای کلمات کلیدی مختلف را بررسی کنید.
  • شناسایی و رفع خطاهای فنی هنگامی که صفحات نمی‌توانند ایندکس شوند یا ممکن است مشکلات فنی دیگری داشته باشند،گوگل سرچ کنسول به شما اطلاع می‌دهد.
  • کمک می‌کند صفحات خود را سریع‌تر جستجو کنید. وقتی URLها را برای ایندکس در URL Inspector ارسال می‌کنید (چیزی که قبلاً Fetch as Google نامیده می‌شد) گوگل بلافاصله صفحات جدید شما را می‌خزد. به این معنی که آن‌ها سریع‌تر در نتایج جستجو در دسترس خواهند بود.
  • می‌توانید از آمارهای کلیدی سایت مانند میانگین نرخ کلیک، تعداد بازدیدها و میانگین موقعیت خود، تصویر بزرگی دریافت کنید.
  • ببینید کدام سایت‌های خارجی به سایت شما لینک می‌دهند، از کدام یک از صفحات خودتان برای لینک‌های داخلی استفاده می‌کنید، و سایت‌های خارجی از کدام عبارات کلیدی در انکرتکست خود هنگام لینک به شما استفاده می‌کنند.

با تمام آنچه گفته شد، گوگل سرچ کنسول در نگاه اول می‌تواند کمی پیچیده باشد. علاوه بر این، گوگل اخیراً رابط سرچ کنسول را مجدداً تغییر داده‌است؛ بنابراین حتی اگر یک متخصص باتجربه سرچ کنسول هستید، حال بهترین زمان برای آشنایی با اصطلاحات و منوهای جدید است.

افزودن سایت خود به گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

برای شروع به جمع آوری داده‌های جستجو، باید سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل متصل کنید. در رابط جدید، روی “Add Property” در بالا سمت چپ کلیک کنید و URL کامل صفحه اصلی خود را وارد کنید.

نکته حرفه‌ای: برای کامل‌ترین تصویر از سلامت و قابلیت جستجوی سایت خود، بهتر است هر تغییر URL را اضافه کنید:

(http://www.yoursite.com, https://www.yoursite.com/, http://yoursite.com, and https://yoursite.com)

به عنوان یک ویژگی جداگانه، یکی را به عنوان “preferred domain” خود انتخاب کنید. برای preferred domain، بهتر است یک تغییر “https” را انتخاب کنید، زیرا این پروتکل پیام “Secure” را برای بازدیدکنندگان سایت نمایش می‌دهد.

هنگامی که یک ویژگی را اضافه کردید، باید با قرار دادن کد در تگ‌های “head” خود و همچنین آپلود یک فایل HTML و اضافه کردن یک کد رهگیری Google Analytics به سایت خود، یا استفاده از گوگل، مالکیت خود را بر آن ملک به عنوان مدیر تگ وریفای کنید.

هنگامی که سایت شما وریفای شد، گوگل هر گونه داده جستجوی موجود برای سایت شما را نشان می‌دهد. داشبورد شما چیزی شبیه به این خواهد بود:

معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

اضافه کردن Sitemap و Indexing صفحات جدید

افزودن نقشه سایت (sitemap) به گوگل سرچ کنسول در خزیدن وب سایت شما کمک می‌کند. همچنین گوگل را قادر می‌سازد تا ببیند URLهای متعارف (preferred) در وب سایت شما کدام است. برای افزودن sitemap (نقشه سایت) در گوگل سرچ کنسول، روی sitemap در منوی سمت چپ کلیک کنید، URL نقشه سایت خود را وارد کنید و روی submit کلیک کنید. اگر از پلتفرمی استفاده می‌کنید که به طور خودکار نقشه سایت (sitemap) را برای شما ایجاد می‌کند (به عنوان مثال، Shopify این کار را انجام می‌دهد)، URL باید “sitemap.xml” باشد. اگر این کار نکرد، قبل از اینکه بتوانید این مرحله را کامل کنید، باید یک نقشه سایت (sitemap) ایجاد کنید. مطمئن شوید که URLهای موجود در نقشه سایت (sitemap) شما با اولویت دامنه شما مطابقت دارند. برای مثال، اگر “https://www.yoursite.com” را به عنوان دامنه ترجیحی خود انتخاب کرده‌اید، می‌خواهید همه URLهای نقشه سایت (sitemap) شما با “https” شروع شوند ://www.

معرفی کامل گوگل سرچ کنسول

برای ایندکس کردن یک URL جداگانه، روی “URL Inspection” و سپس روی گزینه‌ی  “Request Indexing” کلیک کنید.

رفع خطاهای فنی در کنسول جستجو

برای مشاهده ایندکس و جستجوی داده‌های ظاهری برای یک specific URL  در سایت خود از “URL Inspection” استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر نگران این هستید که یک صفحه وب جدید ایندکس نشده است، وارد کردن آن در این نوار صحت فرض شما را تأیید می‌کند. در برگه Mobile Usability، گام‌های عملی را بیابید که می‌توانید برای سازگاری بیشتر سایت خود با موبایل انجام دهید که یک ویژگی ضروری برای هر وب‌سایت مدرن است.

شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر خطاها، مقاله‌ی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول را مطالعه کنید.

رفع خطاهای فنی در کنسول جستجو

در بخش Coverage، گوگل سرچ کنسول نشان می‌دهد که چه تعداد از صفحات شما خطاها و هشدارهای خزیدن را برمی‌گردانند. جزئیات مربوط به نوع خطا یا اخطار صفحات آسیب‌دیده را ارائه می‌دهد تا شما یا مدیر وب شما بتواند از جدی بودن مشکل و نحوه رسیدگی به آن مطلع شوید. اگر نیاز دارید کاربر دیگری (مانند یک مدیر وب) به سرچ کنسول خود اضافه کنید، به Settings بروید و Add User را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که برای اضافه کردن کاربران دیگر به یک دارایی وب، باید مالک تأیید شده باشید.

سرچ کلمات کلیدی با سرچ کنسول گوگل

یکی از عملکردهای کلیدی گوگل سرچ کنسول این است که ببیند کدام queryها یا کلمات کلیدی کاربران اینترنتی را به سایت شما هدایت می‌کنند. در بخش Performance، جستجوی همه عبارت‌های جستجویی که منجر به نمایش سایت شده‌اند را بیابید (برداشت زمانی است که صفحه‌ای از سایت شما در نتایج جستجو نشان داده می‌شود، اما لزوماً روی آن کلیک نشده است).

در بخش Queries در قسمت Performance، می‌توانید یک فایل CSV از همه کلمات کلیدی که جستجو شده را دانلود کنید و آن‌ها را بر اساس حجم جستجو، CPC، رقابت (competitiveness)، بازدیدها (impressions) و کلیک‌ها مرتب کنید. برگه‌های دیگری نیز وجود دارد. صفحات، کشورها، دستگاه‌ها و ظاهر جستجو که در آن می‌توانید ایده‌ای در مورد اینکه کدام صفحات محبوب‌ترین هستند، بازدیدکنندگان سایت شما در کجا قرار دارند و از چه نوع دستگاه‌هایی برای دسترسی به سایت شما استفاده می‌کنند، بدست آورید.

سرچ کلمات کلیدی با سرچ کنسول گوگل

اگر می‌خواهید بازدیدکنندگان جدید و مکرر را به وب‌سایت خود هدایت کنید، گوگل سرچ کنسول یک الزام مطلق است و از همه مهم‌تر رایگان است.

مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینه‌ی ارتقای سئوی سایت می‌‌تواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.

 

آموزش انتقال سایت و تغیر دامنه در سرچ کنسول را در مقاله زیر یادبگیرید

انتقال سایت و تغییر دامنه در گوگل سرچ کنسول

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟