معرفی کامل گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
Google Analytics (گوگل آنالیتیکس) یک ابزار تجزیهوتحلیل وب است که هر صاحب وبسایت جدی باید داشته باشد. این ابزار رایگان است و به شما امکان میدهد طیف گستردهای از دادهها را در مورد عملکرد سایت، ترافیک و حتی رفتار کاربر خود ردیابی کنید. همچنین قدرت تغییر کامل استراتژی بازاریابی آنلاین شما را دارد. برای شروع فقط به یک حساب گوگل نیاز دارید. در این مقاله ما قصد داریم به ارائه معرفی و آموزش کامل گوگل آنالیتیکس یعنی به اصول اولیه نحوه عملکرد این ابزار مفید، نحوه هدایت رابط آن و راههای درک برخی از گزارشهای تحلیلی اصلی مربوطه بپردازیم. شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Google Analytics (گوگل آنالیتیکس)، مقالهی گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه کنید.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) دقیقاً چه کاری انجام میدهد؟
این ابزار شگفتانگیز عملکردهای زیادی دارد، اما اساساً راهی سریع و آسان برای یافتن تمام معیارهای حیاتی در مورد وبسایتتان است؛ مانند تعداد بازدیدکنندگانی که در یک بازه زمانی معین دریافت کردهاید، چه تعداد از آن افراد بازدیدکنندگان منحصربهفرد هستند و حتی نمایش پراکندگی جغرافیایی آنها.
روشی که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) این معیارها را ارائه میکند عمدتاً خودکار است که برای صاحبان وبسایتهای پرمشغلهای که هزاران کار وبسایت دیگر برای انجام دارند و زمان زیادی برای جمعآوری دادهها ندارند، خبر خوبی است. چیزهای دیگری که با این ابزار میتوانید به وجود آنها پی ببرید عبارتاند از:
- معیارهای رسانه اجتماعی شما (بهعنوانمثال، اینهمه ترافیک از کدام شبکه اجتماعی میآید).
- خواه ناوبری سایت شما در دستگاههای تلفن همراه آسان باشد یا نه.
- کدام سایتهای دیگر به سایت شما لینک میدهند و چه میزان ترافیک از آنها دریافت میکنید.
- میزان ترافیکی که از سایتهای دیگر در مقایسه با جستجوهای موتورهای جستجو ایجاد میکنید.
- گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) میتواند به شما کمک کند اثربخشی استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را با نشاندادن تفکیک و طبقهبندی از جایی که ترافیک شما آمده است اندازهگیری کنید تا بتوانید اهداف کلیدی برای فعالیتهای بازاریابی خود را شناسایی کنید.
- تقسیمبندی ترافیک شما از کجا بسنجید تا بتوانید اهداف کلیدی برای فعالیتهای بازاریابی خود را شناسایی کنید.
- حتی میتوانید متوجه شوید که بازدیدکنندگان پس از خروج از سایت شما به کجا میروند.
- این ابزار همچنین به شما کمک میکند تا نرخ تبدیل خود را تعیین کنید (درصد بازدیدکنندگانی که به مشتریان پولی تبدیل میشوند).
- حتی میتوانید چنین معیارهایی را برای کمک به شناسایی تعداد بازدیدکنندگانی که در لیست ایمیل شما ثبتنام میکنند، اعمال کنید.
- همچنین میتواند به شما در سادهسازی طراحی و کدنویسی وبسایت خود برای بهبود زمان بارگذاری کمک کند.
چرا باید از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) استفاده کنید؟
درک دقیق از سفر ارزش مشتری برای هر کمپین بازاریابی موفق حیاتی است. سفر مشتری اساساً فرایندی است که مشتری از اولین تعامل خود با برند شما تا آخرین تعامل خود طی میکند. این شامل مراحل زیر است:
کسب (حصول): این بخش شامل ایجاد آگاهی از برند در میان کاربران علاقهمند است.
رفتارها: شامل تقویت تعامل برای ترغیب افراد به تعامل با تجارت شما میشود.
تبدیل: این مرحله شامل تبدیل آن مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی است.
این هسته قیفهای بازاریابی را تشکیل میدهد و ردیابی و اندازهگیری این معیارها حیاتی است. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) به شما این امکان را میدهد که بهراحتی تمام دادهها را جمعآوری کنید تا بتوانید ببینید کدام یک از تلاشهای بازاریابی شما مؤثر هستند و کدامها نه. وقتی چنین تجزیهوتحلیل دیجیتالی بهراحتی در دسترس دارید، اکنون میتوانید تصمیمات تجاری آگاهانهتری بگیرید.
اطلاعات جمعآوریشده توسط این ابزار بهراحتی در گزارشهای مختلفی در دسترس است که میتوانید در رابط کاربری پیدا کنید. سپس میتوانید این گزارشها را تجزیهوتحلیل کنید تا مشتریان خود را بهتر درک کنید، زیرا آنها وارد قیف بازاریابی شما میشوند و در طول سفر مشتری حرکت میکنند که در نهایت به شما کمک میکند تا بهترین تصمیمات استراتژیک را برای کسبوکار خود بگیرید.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چگونه کار میکند؟
اولین کاری که باید انجام دهید این است که با یک حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ثبتنام کنید. پس از آن، باید وبسایت خود را به روش صحیح راهاندازی کنید. گام بعدی این است که یک کد رهگیری جاوا اسکریپت را در هر صفحه در سایت خود نصب کنید. این کد ساده دادههای ناشناس مربوط به نحوه تعامل کاربران با صفحات سایت شما را جمعآوری میکند.
سپس این دادهها بر اساس معیارهای خاصی که از قبل موجود هستند در گزارشهای مربوطه تنظیم شده و به شما تحویل داده میشود. بهعنوانمثال، چگونه یک کاربر در سایت شما (از طریق یک دستگاه دسکتاپ یا موبایل) وارد شده است. اما، راههایی برای پیکربندی تنظیمات برای سفارشی کردن دادههای شما وجود دارد.
بهعنوانمثال، اگر فقط علاقهمند به دیدن رفتار بازدیدکنندگان از یک منطقه خاص به سایت خود هستید، میتوانید از آن برای جداسازی یا حذف دادهها استفاده کنید. اگر چنین است، میتوانید یک فیلتر ساده برای حذف تمام دادههای ترافیک از مناطقی که کسبوکار شما نیازی به دسترسی به آنها ندارد، اعمال کنید.
ایجاد حساب گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
ابتدا باید به http://accounts.google.com بروید و یک حساب گوگل ایجاد کنید (میتوانید از حسابی استفاده کنید که قبلاً دارید) و از آن برای تنظیم حساب گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) خود در google.com/analytics استفاده کنید و روی Start For Free کلیک کنید. از شما خواسته میشود تا برخی از اطلاعات اولیه را برای سایت خود وارد کنید، پس از آن میتوانید تنظیمات خود را برای اشتراکگذاری دادهها پیکربندی کنید.
سپس، بهسادگی روی دکمه با عنوان “دریافت شناسه پیگیری” کلیک کنید. این کار یک کد ساده جاوا اسکریپت را در اختیار شما قرار میدهد که باید در هر صفحه از سایت خود که قصد ردیابی آن را دارید نصب کنید.
چگونه کد رهگیری را به سایت خود اضافه کنید؟
اگر یک سایت وردپرسی دارید، میتوانید بهراحتی کد رهگیری را در تمام صفحات سایت خود که میخواهید ردیابی کنید، از طریق استفاده از افزونههایی مانند MonsterInsights نصب کنید. آنها این فرایند را برای همه بسیار ساده و آسان میکنند، مهم نیست که چقدر از نظر فنی چالشبرانگیز است. اما برای سایتهای دیگری که با استفاده از HTML ساخته میشوند، باید کد را قبل از برچسبهای صفحاتی که میخواهید ردیابی کنید اضافه کنید. پس از انجام این کار، زمان آن فرارسیده است که درباره مخاطبان خود یاد بگیرید.
درکی از حساب گوگل اکانتتان
برای اینکه بتوانید نهتنها دادههای موردنظر خود را ردیابی کنید، بلکه بتوانید از آنها برای بهبود تلاشهای بازاریابی خود استفاده کنید باید بتوانید درکی از حساب گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) خود داشته باشید. حساب GA شما در یک سلسلهمراتب سازماندهی شده است که در آن هر حساب پتانسیل داشتن چندین ویژگی را دارد.
هر یک از آن ویژگیها همچنین میتوانند چندین نما داشته باشند. این به این معنی است که شما پتانسیل مدیریت مؤثر دادهها را در جایی که لازم است دارید.
در اینجا خلاصهای از سطوح در این سلسلهمراتب آمده است:
- حسابها : اینها به شما امکان میدهند نحوه جمعآوری دادهها از وبسایتهای مختلف را مدیریت و سازماندهی کنید و همچنین در اینجا سطوح مجوز کاربر را تعیین میکنید.
- ویژگیها : هر حساب حداقل یک ویژگی دارد که از یک شناسه ردیابی منحصربهفرد استفاده میکند که میتوان آن را در بخش کد رهگیری وبسایت جاوا اسکریپت یافت. میتوانید چندین ویژگی را در یک حساب داشته باشید که اگر بخواهید علاوه بر وبسایتتان، دادهها را از مثلاً یک برنامه تلفن همراه جمعآوری کنید، راحت است.
- بازدیدها : حساب گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شما میتواند چندین بازدید داشته باشد که نحوه نمایش دادههای شما را تعیین میکنند. شما میتوانید آنها را با استفاده از فیلترهای خاص داخل برگه Views (بازدیدها) پیکربندی کنید. این سطحی است که در آن میتوانید اهداف خود را برای بهدستآوردن اطلاعات مربوط به عملکرد مانند سرنخها و سایر KPIها (شاخصهای کلیدی عملکرد) دررابطهبا فعالیتهای کلی بازاریابی دیجیتال خود تعیین کنید.
مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینهی ارتقای سئوی سایت میتواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.