معرفی و رفع خطای Alternate page with proper canonical tag
یکی دیگر از خطاهایی که ممکن است بعد از طراحی سایت در گوگل سرچ کنسول در هنگام سئو وب سایت خود با آن مواجه شوید، خطای Alternate page with proper canonical tag میباشد. این نشان میدهد که یک صفحه با تگ canonical که به URL دیگری اشاره میکند علامت گذاری شده است و صفحه آسیب دیده ایندکس نشده. تا زمانی که این پیام وضعیت نتیجه اقدامات عمدی شما باشد، جای نگرانی نیست. با این حال، اگر نمیتوانید این مشکل را برطرف کنید در ادامه این مقاله به معرفی و رفع خطای Alternate page with proper canonical tag خواهیم پرداخت. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
دلایل خطای Alternate page with proper canonical tag
اگر در گزارش ایندکس شدن صفحه (Index Coverage) در گوگل سرچ کنسول Alternate page with proper canonical tag را مشاهده کردید، احتمالاً به این معنی است که شرایط زیر را دارید:
- شما محتوای تکراری یا اندکی دارید که میخواهید آن را بهینه کنید.
- شما بهترین نسخه از محتوای خود را که میخواهید در نتایج جستجو نمایش داده شود، انتخاب کردید.
- شما نسخه تکراری خود را با تگ canonical که به URL اصلی اشاره میکند علامتگذاری کردهاید.
همانطور که صفحه دیگری را به عنوان canonical URL انتخاب میکنید، باید بدانید که موتورهای جستجو آن را به نفع صفحه جایگزین شما ایندکس میکنند. هنگامی که به طور عمدی انجام میشود، نشانه مثبتی از یک استراتژی ایندکس شدن است که کار میکند. این بدان معنا نیست که از ایندکس کردن صفحه تکراری خود توسط رباتها جلوگیری میکنید، اما به موتورهای جستجو تأکید میکند که کدام صفحه، صفحه ترجیحی شماست.
نحوه رفع خطای Alternate page with proper canonical tag
ابتدا مطمئن شوید که خطای Alternate page with proper canonical tag را عمداً ایجاد کردهاید. توصیه میکنیم برای تأیید آن، کل فهرست URLهای آسیبدیده را در گزارش ایندکس کردن صفحه (Index Coverage) مرور کنید.
با وارد شدن به صفحه وضعیت، میتوانید URLهای خود را در گوشه سمت چپ بالا از All known pages برای ارسال در نقشه سایت (sitemap) خود فیلتر کنید. با این حال، با توجه به اینکه شما فقط URLهای canonical را به فایل نقشه سایت XML خود اضافه میکنید، هنگام فیلتر کردن لیست All submitted pages نباید هیچ صفحه آسیب دیدهای را پیدا کنید. بر اساس تحقیقات خود، تصمیم بگیرید که چگونه به تمام صفحات آسیب دیده نزدیک شوید. ممکن است دو موقعیت ممکن را تجربه کنید:
-
زمانی که نمیخواهید صفحه جایگزین شما ایندکس شود.
به طور کلی، Alternate page with proper canonical tag نشان می دهد که گوگل به تگ canonical شما احترام میگذارد و صفحه وب دیگری را که به نظر شما نسخه ترجیحی است ایندکس کرد. اگر عمداً از تگ canonical استفاده کردهاید، و اگر صفحات جایگزین شما مشکلات بیشتری ایجاد نمیکنند، لازم نیست چیزی را تغییر دهید. برای عیبیابی آن، از ابزار URL Inspection برای یافتن نسخه canonical فعلی صفحه خود استفاده کنید. اگر به درستی به صفحه canonical اشاره کنید، URL آن را در بخش canonical اعلام شده توسط کاربر در پایین گزارش مشاهده خواهید کرد.
بسته به نحوه پیاده سازی تگهای canonical در وب سایت خود، نسخه canonical URL را بهروز کنید.
-
زمانی که میخواهید صفحه جایگزین شما ایندکس شود.
اگر میخواهید URL خطای Alternate page with proper canonical tag شما ایندکس شود، باید تگ canonical را که به صفحه دیگری اشاره دارد حذف کنید. با این حال، در این مورد، باید دو نکته را به خاطر بسپارید: اطمینان حاصل کنید که صفحه شما ارزش منحصر به فردی برای کاربران شما فراهم میکند. بنابراین گوگل آن را تکراری تلقی نمیکند و یک تگ canonical مرجع خود اضافه کنید. (گوگل تشخیص میدهد که این صفحه ضروری است و میخواهید ایندکس شود).
اما به یاد داشته باشید اگر فقط تگ canonical را از یک صفحه مشخص بدون تغییر محتوای آن حذف کنید، منجر به مشکلات محتوای تکراری میشود. در این صورت، پس از اینکه گوگل دوباره صفحه شما را خزید، احتمالاً آن صفحه را به عنوان Duplicate without user-selected canonical در گوگل سرچ کنسول علامتگذاری میکند. شما میتوانید برای کسی اطلاعات بیشتر، مقالهی معرفی و رفع خطای Duplicate without user-selected canonical را مطالعه نمایید.
چرا باید خطای Alternate page with proper canonical tag را کنترل کنید؟
فراموش نکنید که وب سایت شما دائما در حال تغییر است. صفحات جدید اضافه میکنید یا محتوای موجود را بهروز میکنید تا موتورهای جستجو بتوانند نحوه ارزیابی وب سایت شما را تغییر دهند. حتی اگر به دلیل تصمیم آگاهانه خود، Alternate page with proper canonical tag را مشاهده کردید، به طور منظم URLهای آسیب دیده را ردیابی کنید تا مطمئن شوید که در خزیدن و ایندکس کردن مؤثر وب سایت شما نقش دارند.
بررسی کنید که آیا صفحات جایگزین شما بودجه خزیدن شما را هدر نمیدهند.
اگر دامنه بزرگی مانند یک وب سایت فروشگاهی را مدیریت میکنید، ممکن است URLهای جایگزین زیادی داشته باشید. (به عنوان مثال، بر اساس پارامترهای فیلترینگ خود). با این حال، حتی اگر آنها را به درستی canonical کنید، ممکن است این اتفاق بیفتد که گوگل همچنان آنها را برای خزیدن گسترده در نظر بگیرد. ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که به اشتباه به این صفحات غیر canonical لینک دهید. (به عنوان مثال، هنگام انجام طراحی مجدد ناوبری در وب سایت خود). سپس، ممکن است معلوم شود که رباتها زمان زیادی را صرف خزیدن در صفحات جایگزین شما میکنند به جای تمرکز بر صفحات canonical. اگر چنین کردند، در نظر بگیرید که آیا همه URLهای غیر canonical باید قابل خزیدن باشند تا از هدر رفتن بودجه خزیدن شما جلوگیری شود.
میتوانید با مشاهده آخرین تاریخ خزیدن در ابزار بازرسی URL یا انجام یک تحلیل خزیدن با استفاده از یک خزنده سئو مانند Screaming Frog بررسی کنید که گوگل چقدر URL شما را میخزد. اما مراقب باشید؛ به طور پیشفرض خزیدن صفحات جایگزین خود را در robots.txt مسدود نکنید. به یاد داشته باشید که گوگل در وهله اول باید از صفحات شما بازدید کند تا تگ canonical را ببیند.
همچنین به لینک داخلی خود توجه کنید:
- اطمینان حاصل کنید که به صورت داخلی فقط به صفحات قابل ایندکس کردن که آنها را canonical میدانید لینک دادهاید.
- لینکهای داخلی صفحات جایگزین خود را که بیش از حد لازم خزیده میشوند، حذف کنید.
مطمئن شوید که بر صفحات canonical خود کنترل دارید. canonical سازی صحیح صفحات شما گامی حیاتی برای ایندکس کردن کارآمد است. اما حتی اگر به درستی از تگ canonical استفاده کرده باشید، ممکن است گوگل با دیدگاه شما مخالف باشد و URL دیگری را مهمتر در نظر بگیرد. این منجر به پیام وضعیت Duplicate, Google chose different canonical than user در سرچ کنسول خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطا، مقالهی معرفی و رفع خطای Duplicate, Google chose different canonical than user را مطالعه نمایید.
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.