معرفی بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس
باتوجهبه این مسئله که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک ابزار بسیار قدرتمند هست و بسیاری از افراد کار با این ابزار را بلد نیستند و در ارتباط با آن آگاهی کافی ندارند؛ تصمیم گرفتهایم در ادامه این مطلب به معرفی بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بپردازیم و آن را به شما معرفی کنیم؛ تا هرچه بیشتر بتوانید با این ابزار ارتباط برقرار کنید و از آن برای وبسایتتان و ارتقای آن کمک بگیرید؛ پس در ادامه و تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Google Analytics، مقالهی گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه فرمایید.
1. بخش home
بخش home یکی از اصلیترین بخشهای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) هست که در آن جا اطلاعات مهمی قرار دارد و به طور پیشفرض هم هرکسی وارد گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شود صفحه اولی که میبیند همین صفحه home هست؛ این صفحه اطلاعات کلی در ارتباط با سایت یا اپلیکیشن را در اختیار شما قرار میدهد؛ اما توصیه میشود برای بررسی دقیقتر به بخش مربوط هر قسمت بروید.
2. بخش customization
این بخش، یکی دیگر از بخشهای مهم گوگل آنالیتیکس(Google Analytics) هست که در آن شما اطلاعات متفاوت را بر حسب آن چیزی که نیاز دارید طبقهبندی میکنید؛ به طور مثال هر نوع اطلاعاتی که دوست دارید از سایت خود در سایت کنید را این جا طبقهبندی کرده و دریافت میکنید؛ اما خوب است بدانید بهطورکلی و پیشفرض این بخش از سایت به 4 افزونه تقسیم میشود.
افزونه اول: dashboard
در این قسمت شما میتوانید میز کار خصوصی و شخصیسازیشده برای خودتان ایجاد کنید.
افزونه دوم: custome report
در این افزونه شما خواهید توانست گزارشهای شخصی خودتان را بر اساس معیارهایی که برای خود و سایتتان در نظر گرفتهاید، بسازید.
افزونه سوم: saved report
اگر روزی احساس کردید؛ دوست دارید اطلاعاتی را که در قسمت قبلی مشاهده کردید، دوباره ببینید یا ذخیره کنید؛ خواهید توانست از طریق این افزونه چنین کاری را انجام دهید.
افزونه چهارم:custom alert
در این قسمت و در این افزونه شما خواهید توانست برای خودتان هشدارهای شخصی بسازید بهاینترتیب که به طور مثال اگر بازدید فلان صفحه از سایت شما به یک عدد مشخص برسد؛ شما بتوانید از این قسمت یک هشدار دریافت کنید.
3. بخش audience
این بخش یکی دیگر از قسمتهای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) محسوب میشود که در شما میتوانید گزارشهای مشخص و گروهی خاصی را از افراد مختلف دریافت کنی؛ اطلاعاتی که میتوانید از این قسمت در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) دریافت کنید را در ادامه تشریح میکنیم.
در این بخش از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شما خواهید توانست در ارتباط با این مسئله که مخاطبین شما چه کسانی هستند؟ چه سن و چه جنسیتی دارند؟ در کجا زندگی میکنند؟ و مواردی ازاینقبیل اطلاعات زیادی کسب کنید که این اطلاعات میتوانند در بهبود سایت و کسبوکار شما تا حد زیادی به کمکتان بیایند.
4. بخش acquisition
این بخش یکی دیگر از مهمترین و اساسیترین بخشهای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) هست که به شما میگوید؛ این حجم از بازدیدکنندگان وبسایت شما، از چه طریقی و از چه کانی به این وبسایت رسیدهاند به طور مثال از طریق تبلیغات ایمیلی بوده است؟ یا خبرنامهها؟ بهاینترتیب با گام گذاشتن در این قسمت از ابزار سودمند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شما خواهید توانست خیلی بهتر پیش بروید و تصمیم بگیرید که چگونه بایستی تبلیغات مؤثر برای کسبوکارتان انجام دهید.
5. بخش conversions
در این قسمت از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شما خواهید توانست بهراحتی نرخ تبدیل سایت خودتان را مشاهده کنید؛ منظور از نرخ تبدیل نیز ابزاری است که به شما نشان میدهد؛ سایت شما تا چه اندازه خوب و حرفهای عمل میکند؛ به عبارتی دیگر به تشخیص عملکرد بیزینس شما کمک میکند؛ یعنی به شما میگوید راهی که میروید و کارهایی که برای بهبود کسبوکارتان انجام میدهید؛ درست است یا غلط.
6. بخش real time
این بخش نیز یکی دیگر از قسمتهای اساسی و اصلی گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) محسوب میشود که در مدیریت یک کسبوکار اینترنتی تا حد زیادی به کمک افراد میآید؛ این بخش میتواند به شما آمار لحظهای سایتتان را از نظر بازدید و مسائل اینچنینی نشان بدهد و بهعبارتدیگر اگر بخواهید از آمار لحظهای مطلع شوید؛ این قسمت به شما توصیه میشود.
7. بخش behavior
در این قسمت از ابزار گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شما خواهید توانست تمام رفتار و مسیرهایی را که وقتی فردی وارد سایتتان میشود، طی میکند را ببینید و متوجه شوید از چه مسیری در سایت شما گذر کرده است و چه صفحاتی را بازکرده که باتوجهبه این امکان خواهید توانست متوجه شوید چه محتوایی در سایت شما خواهان بیشتری دارد و میتوانید با تمرکز روی همان محتوا به موفقیت در زمینه بیزینس و کسبوکارتان برسید.
8. بخش Intelligence Events
این بخش نیز یکی دیگر از بخشهای کاربردی گوگل آنالیتیکس است که شما میتوانید در آن دادهها و اطلاعات ضروری و مهم مربوط به وضعیت وبسایت خود را ببینید و به تحلیل و بررسی آنها بپردازید؛ به عبارتی دیگر اگر در یک روز خاص به طور ناگهانی بازدید سایت شما افزایش پیدا کرد؛ خواهید توانست در این قسمت اعلان آن را ببینید.
9. بخش Shortcuts
یکی از قسمتهای جالب و مهم در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) همین بخش shortcuts هست؛ این بخش میتواند به شما در کوتاه ساختن مسیرهای مورد انتظارتان تا حد زیادی کمک کند؛ برای انجام این کار نیز تنها کافی است به این بخش در صفحه گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بروید و سپس از منوی بالای صفحه گزینه add را انتخاب کنید؛ در مرحله بعدی نیاز هست آن مسیر موردنظرتان را تعریف کرده و سپس گزینه ok را انتخاب کنید.
سخن پایانی
در مقاله فوق سعی کردیم؛ شما را تا حد زیادی با گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و بخشهای مختلف این ابزار ارزشمند آشنا کنیم؛ اما توصیه ما این است که اگر میخواهید خیلی بهتر با این ابزار آشنایی پیدا کنید و بتوانید کاربردیتر با قسمتهای مختلف آن کار کنید؛ بایستی حتماً به یادگیری دقیقتر و جزئیتر این ابزار بپردازید تا بتوانید از تمام قابلیتهای آن استفاده مؤثر بکنید و آنها را به کار ببندید.
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.