دستورالعمل های structured data

دستورالعمل های structured data

دستورالعمل های structured data

دستورالعمل های structured data

برای اینکه شما بتوانید طراحی سایت خوب و معقولی داشته باشید، باید تمام صفحات شما دارای structured data باشد؛ لذا گوگل برای اینکه بتوانید بدون مشکل برای تمام صفحات خود structured data قرار دهید دستورالعمل‌هایی را تعیین کرده است که بتوانید با مطالعه آن تمام صفحات خود را دارای structured data نمایید. بدین ترتیب بعد از طراحی سایت که اقدام به سئو سایت خواهید نمود با خطاهای structured data مواجه نخواهید شد. اگر نمی‌دانید structured data چیست و چگونه کار می‌کند پیشنهاد می‌کنیم که مقاله‌ی اطلاعات ساختار یافته (structured data) چیست و چگونه کار می کند را مطالعه فرمایید.

دستورالعمل‌های کلی structured data

برای واجد شرایط بودن ظاهر نتایج کاربردی (rich result) در گوگل، نباید structured data خط مشی‌های محتوا برای گوگل (که شامل خط مشی‌های اسپم گوگل می‌شود) را نقض کند. علاوه براین؛ جزئیات این صفحه دستورالعمل‌های کلی برای پذیرفته شدن همه اطلاعات ساختاریافته (structured data) می‌شود : آن‌ها باید این موارد را پیروی کنند تا برای ظاهر شدن به عنوان یک نتیجه کاربردی (rich result) در گوگل واجد شرایط باشند.

اگر صفحه شما شامل یک مشکل structured data بود، می‌تواند نتیجه دستی وارد کردن (اقدام دستی) باشد. اقدام دستی اطلاعات ساختاریافته (structured data) به این معنی می‌باشد که یک صفحه برای ظاهر شدن به عنوان یک نتیجه کاربردی (rich result)، واجد شرایط نیست. این مسئله تاثیری در چگونگی رتبه (rank) صفحه در سرچ گوگل ندارد. برای اینکه بررسی کنید، آیا یک اقدام دستی دارید، Manual Actions report  را در سرچ کنسول کلیک کنید.

دستورالعمل‌های فنی

شما می‌توانید این دستورالعمل‌ها را به صورت کامل با استفاده از Rich Results Test و URL Inspection tool تست کنید که خطاهای فنی را دریافت کنید.

فرمت

‎برای اینکه واجد شرایط نتایج کاربردی (Rich result) باشید، صفحات سایت خود را با استفاده از یکی از این 3 فرمت زیر که پشتیبانی می‌شوند، علامت‌گذاری (markup) کنید :

  • JSON-LD (توصیه می‌شود)
  • Microdata
  • RDFa

دسترسی داشتن

اطلاعات ساختاریافته‌ی (structured data) صفحات خود را با استفاده از فایل robots.txt و تگ noindex و یا هر روش کنترل دسترسی برای ربات گوگل (خزنده) محدود یا مسدود نکنید.

دستورالعمل‌های کیفیت

این دستورالعمل‌های کیفیت به راحتی و با استفاده از ابزارهای انلاین قابل تست کردن نیستند. نقض یک دستورالعمل کیفیت می‌تواند از نمایش اطلاعات ساختاریافته به نحو صحیح به عنوان یک نتیجه کاربردی (Rich result) در جستجوی گوگل جلوگیری کند یا احتمالاً باعث شود که به عنوان اسپم علامت‌گذاری و شناسایی شود.

محتوا

  • از سیاست‌های اسپم برای جستجوی وب گوگل پیروی کنید.
  • اطلاعات به‌روز ارائه دهید. گوگل نمی‌خواهد نتایج کاربردی (Rich result) برای محتوای حساس به زمان که دیگر مرتبط نیست را نمایش دهد.
  • محتوای اصلی را که شما یا کاربرانتان تولید کرده‌اید را ارائه دهید.
  • محتوایی را که برای خواننده قابل رویت نیست، در صفحه علامت‌گذاری نکنید. برای مثال، اگر نشانه‌گذاری JSON-LD یک اجراکننده را توصیف کند، بدنه HTML باید همان اجراکننده را توصیف کند.
  • محتوای غیرمرتبط یا گمراه کننده را علامت‌گذاری نکنید. همانند نظرات فیک یا محتوای نامرتبط با موضوع یک صفحه.
  • از اطلاعات ساختاریافته برای فریب یا گمراه کردن کاربران استفاده نکنید. هویت هیچ شخص یا سازمانی را جعل نکنید یا مالکیت، وابستگی یا هدف اصلی خود را نادرست معرفی نکنید.
  • محتوای موجود در اطلاعات ساختاریافته (structured data) باید از دستورالعمل‌ها یا خط مشی‌های محتوای اضافی، همانطور که در راهنمای ویژگی خاص مستند شده است، پیروی کند. به عنوان مثال، محتوای موجود در اطلاعات ساختاریافته JobPosting باید از خط مشی‌های محتوای JobPosting پیروی کند. محتوای موجود در اطلاعات ساختاریافته Practice problems باید از دستورالعمل‌های محتوای Practice problems پیروی کند.

ارتباط

اطلاعات ساختاریافته (structured data) شما باید نمایانگر محتوای واقعی از محتوای صفحه باشد. در اینجا چند نمونه از داده‌های نامربوط آورده شده است:

  • یک سایت پخش زنده ورزشی که به عنوان پخش رویدادهای محلی برچسب می‌شود.
  • یک سایت نجاری که به عنوان دستورالعمل آشپزی برچسب گذاری شده است.

کامل بودن

تمام ویژگی‌های موردنیاز فهرست شده در اسناد را برای نوع نتیجه کاربردی (rich result) خاص خود مشخص کنید. مواردی که دارای ویژگی‌های لازم نیستند، برای نتایج کاربردی (rich results) واجد شرایط نیستند.

هر چه خواص پیشنهادی بیشتری ارائه دهید، نتیجه با کیفیت بالاتری برای کاربران به همراه خواهد داشت.

به عنوان مثال: کاربران آگهی‌های شغلی با حقوق مشخص شده را نسبت به کسانی که بدون آن هستند ترجیح می‌دهند. کاربران دستورالعمل‌هایی با نظرات واقعی کاربر و رتبه‌بندی ستاره‌های واقعی را ترجیح می‌دهند (توجه داشته باشید که نظرات یا رتبه‌بندی‌هایی که توسط کاربران واقعی نیستند ممکن است منجر به اقدام دستی شود). رتبه‌بندی نتایج کاربردی (Rich result) اطلاعات اضافی را در نظر می‌گیرد.

اطلاعات ساختاریافته (structured data) را در صفحه‌ای که توضیح می‌دهد قرار دهید، مگر اینکه در مستندات طور دیگری مشخص شده باشد.
اگر صفحات تکراری برای محتوای یکسان دارید، توصیه می‌کنیم که اطلاعات ساختاریافته (structured data) را نه فقط در صفحه canonical بلکه در همه صفحات بصورت تکراری و یکسان قرار دهید.

Specificity

سعی کنید برای نشانه گذاری خود از خاص‌ترین نوع قابل اجرا و مناسب و نام‌های ویژگی تعریف شده توسط schema.org استفاده کنید.

تمام دستورالعمل‌های اضافی ارائه شده در اسناد را برای نوع نتیجه کاربردی (Rich result) خاص خود دنبال کنید.

تصاویر

هنگام تعیین یک تصویر به عنوان یک ویژگی اطلاعات ساختاریافته، مطمئن شوید که تصویر مربوط به صفحه‌ای است که در آن قرار دارد. به عنوان مثال، اگر ویژگی <image> را در NewsArticle تعریف می‌کنید، تصویر باید با آن مقاله خبری مرتبط باشد.
همه URLهای عکس‌ها و تصاویر مشخص شده در اطلاعات ساختاریافته (structured data) باید قابل خزیدن و ایندکس شدن باشند. در غیر این صورت، جستجوی گوگل نمی‌تواند آن‌ها را پیدا کند و در صفحه نتایج جستجو نمایش دهد. برای بررسی اینکه آیا گوگل می‌تواند به URL‌های شما دسترسی داشته باشد، از ابزار URL Inspection استفاده کنید.

چند مورد در یک صفحه

چند مورد در یک صفحه به این معنی است که بیش از یک نوع محتوا در یک صفحه وجود دارد. برای مثال، یک صفحه می‌تواند حاوی : یک دستور غذا، ویدئویی باشد که نحوه درست کردن آن دستور غذا را نشان می‌دهد، و مسیر راهنمای اطلاعاتی درباره نحوه مشاهده و دریافت آن دستور غذا توسط افراد باشد. تمام این اطلاعات قابل مشاهده برای کاربر، می‌تواند با اطلاعات ساختاریافته (structured data) علامت‌گذاری شود، که درک اطلاعات روی صفحه را برای موتورهای جستجو مانند جستجوی گوگل آسان‌تر می‌کند. وقتی موارد بیشتری را اضافه می‌کنید که به یک صفحه مربوط می‌شوند، جستجوی گوگل تصویر کامل‌تری از موضوع صفحه دارد و می‌تواند آن صفحه را در ویژگی‌های جستجوی مختلف نمایش دهد.

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند

گوگل چندین مورد را در یک صفحه می‌فهمد، چه موارد را تودرتو کنید یا هر مورد را جداگانه مشخص کنید:

تودرتو : زمانی که یک آیتم اصلی وجود دارد و موارد اضافی در زیر آیتم اصلی گروه بندی می‌شوند. این به ویژه هنگام گروه بندی موارد مرتبط (به عنوان مثال، یک دستور غذا با یک ویدیو و نظرات) مفید است.
آیتم‌های فردی : زمانی که هر مورد یک بلوک جداگانه در همان صفحه باشد.

اگر مواردی هستند که هنگام پیوند به یکدیگر مفیدتر هستند (مثلاً یک دستور غذا و یک ویدیو)، از id@ هم در دستور غذا و هم در موارد ویدیو استفاده کنید تا مشخص کنید که ویدیو مربوط به دستور غذا در صفحه است. اگر موارد را به هم پیوند نداده‌اید، جستجوی Google ممکن است نداند که می‌تواند ویدیو را به عنوان یک نتیجه کاربردی (rich result) از دستور غذا نشان دهد.

این نمونه‌ها برای اختصار کوتاه شده‌اند و همه ویژگی‌های مورد نیاز و توصیه‌شده برای ویژگی‌ها را در بر نمی‌گیرند. برای مثال کامل، به مستندات نوع اطلاعات ساختاریافته (structured data) خاص مراجعه کنید.

 

نمونه تودرتو :

در اینجا نمونه‌ای از داده‌های ساختاریافته تودرتو آمده است، که در آن Recipe مورد اصلی است و aggregateRating و ویدیو در Recipe تودرتو هستند.

<html>
  <head>
    <title>How To Make Banana Bread</title>
    <script type="application/ld+json">
    {
      "@context": "https://schema.org/",
      "@type": "Recipe",
      "name": "Banana Bread Recipe",
      "description": "The best banana bread recipe you'll ever find! Learn how to use up all those extra bananas.",
      "aggregateRating": {
        "@type": "AggregateRating",
        "ratingValue": "4.7",
        "ratingCount": "123"
      },
      "video": {
        "@type": "VideoObject",
        "name": "How To Make Banana Bread",
        "description": "This is how you make banana bread, in 5 easy steps.",
        "contentUrl": "https://www.example.com/video123.mp4"
       }
    }
    </script>
  </head>
  <body>
  </body>
</html>

نمونه آیتم های فردی :

در اینجا نمونه‌ای از موارد منفرد از داده‌های ساختار یافته آورده شده است. دو آیتم متمایز وجود دارد: Recipe و BreadcrumbList.

<html>
  <head>
    <title>How To Make Banana Bread</title>
    <script type="application/ld+json">
    [{
      "@context": "https://schema.org/",
      "@type": "Recipe",
      "name": "Banana Bread Recipe",
      "description": "The best banana bread recipe you'll ever find! Learn how to use up all those extra bananas."
    },
    {
      "@context": "https://schema.org",
      "@type": "BreadcrumbList",
      "itemListElement": [{
        "@type": "ListItem",
        "position": 1,
        "name": "Recipes",
        "item": "https://example.com/recipes"
      },{
        "@type": "ListItem",
        "position": 2,
        "name": "Bread recipes",
        "item": "https://example.com/recipes/bread-recipes"
      },{
        "@type": "ListItem",
        "position": 3,
        "name": "How To Make Banana Bread"
      }]
    }]
    </script>
  </head>
  <body>
  </body>
</html>

نکات اضافی

  • برای اطمینان از اینکه جستجوی گوگل هدف اصلی صفحه را می‌فهمد، نوع اصلی اطلاعات ساختاریافته (structured data) را که تمرکز اصلی صفحه را منعکس می‌کند، وارد کنید. به عنوان مثال، اگر موضوع صفحه‌ای در مورد یک دستور غذا است، مطمئن شوید که علاوه بر اطلاعات ساختاریافته (structured data) ویدیو و بازبینی، اطلاعات ساختاریافته (structured data) دستور غذا را نیز شامل می‌شود. این فرصتی برای آن صفحه است که واجد شرایط جستجوی چندگانه باشد (نتایج کاربردی از دستور غذا (recipe rich results) ، جستجوی ویدیو (video search) ، بخش بازبینی و نظرات (review snippets)). اگر صفحه فقط حاوی اطلاعات ساختاریافته (structured data) ویدیو بود، گوگل اطلاعات کافی در مورد صفحه برای نمایش آن به عنوان نتیجه‌ای کاربردی (Rich result) از دستور غذا نخواهد داشت.
  • برای اطمینان از اینکه صفحه به طور کامل محتوایی را نشان می‌دهد که برای کاربران قابل مشاهده است، مطمئن شوید که تمام موارد اطلاعات ساختاریافته (structured data) کامل هستند. به عنوان مثال، اگر چندین نظر را درج می‌کنید، مطمئن شوید که همه نظراتی را که برای کاربران در صفحه قابل مشاهده است، لحاظ کنید. اگر صفحه‌ای تمام بازبینی و نظرات یک صفحه را علامت‌گذاری نکرده باشد، این برای کسانی که انتظار دارند همه آن نظرات را براساس ظاهر صفحه در نتایج جستجو ببینند گمراه‌کننده خواهد بود.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟