دامنه یا دامین چیست؟
خوب است بدانید؛ نام دامنه یک آدرس منحصر به فرد و آسان برای به خاطر سپردن افراد است که برای دسترسی به وب سایتهایی مانند ‘google.com’ و ‘macanads.com’ استفاده میشود. کاربران میتوانند با استفاده از نام دامنه به لطف سیستم DNS به وب سایتها متصل شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر به آن بپردازیم و به شما به صورت دقیق بگوییم دامنه یا دامین چیست. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
اگر تمایل دارید برای طراحی سایت خود، ابزارهای طراحی سایت را بشناسید، مقالهی ابزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت را مطالعه نمایید.
دامنه چیست؟
دامنه، متنی رشتهای است که به یک آدرس IP، برای دسترسی به وب سایت از از سوی کاربر استفاده میشود. به زبان ساده، نام دامنه متنی است که کاربر در پنجره مرورگر تایپ میکند تا به یک وب سایت خاص برسد. به عنوان مثال، نام دامنه گوگل، “google.com” است. آدرس واقعی یک وب سایت یک آدرس IP عددی پیچیده است (به عنوان مثال 192.0.2.2)، اما به لطف DNS، کاربران میتوانند نامهای دامنه به یاد ماندنی و آسان را وارد کرده و به وب سایتهایی که به دنبال آن هستند هدایت شوند. این فرآیند به عنوان جستجوی DNS شناخته میشود.
تفاوت بین دامنه و URL چیست؟
URL که گاهی آدرس وب نامیده میشود، حاوی نام دامنه یک سایت و همچنین اطلاعات دیگری از جمله پروتکل و مسیر است. به عنوان مثال، در URL ‘//https://macanads.com/blog/’، ‘macanads.com’ نام دامنه است، در حالی که ‘https’ پروتکل و ‘/blog/’ مسیر یک صفحه خاص است.
انواع مختلف دامنه
نام دامنه در پسوندهای مختلف موجود است. محبوبترین آنها com. است. بسیاری از گزینههای دیگر مانند .org، .net، .tv، .info، .io و غیره وجود دارد. با این حال، ما همیشه استفاده از پسوند دامنه com. را توصیه میکنیم. بیایید نگاهی دقیقتر به انواع مختلف نامهای دامنه داشته باشیم:
(TLD)
Top Level Domain به معنای دامنه های سطح بالا پسوندهای دامنه عمومی هستند که در بالاترین سطح در سیستم نام دامنه فهرست شدهاند. به آنها gTLD یا دامنههای سطح بالای عمومی نیز گفته میشود.
صدها TLD وجود دارد، اما محبوبترین آنها com. و org. و net. هستند. سایر TLDها کمتر شناخته شده هستند و ما استفاده از آنها را توصیه نمیکنیم. برای مثال، biz، .club، .info، .agency، و بسیاری موارد دیگر.
(ccTLD)
Country Code Top Level Domain یا ccTLD نامهای دامنه خاص کشور هستند که به پسوندهای کد کشور مانند uk. برای بریتانیا، de. برای آلمان و ir برای ایران ختم میشوند. آنها توسط وب سایتهایی استفاده میشوند که میخواهند مخاطبان را در یک کشور خاص هدف قرار دهند.
(sTLD)
Sponsored Top Level Domain یا sTLD دستهای از TLDها است که دارای حامی است که نشان دهنده یک جامعه خاص است که توسط پسوند دامنه ارائه میشود. به عنوان مثال، edu. برای سازمانهای مرتبط با آموزش، gov. برای دولت و غیره.
(SLD)
Second Level Domain به طور کلی به نامی اشاره دارد که قبل از دامنه سطح بالا یا TLD آمده است. به عنوان مثال، در macanads.com، ماکان ادز دامنه سطح دوم است، در حالی که .com TLD است.
دامنه شامل چه قسمتهایی است؟
دامنه معمولاً به دو یا سه قسمت تقسیم میشوند که هر کدام با یک نقطه از هم جدا میشوند. وقتی از راست به چپ خوانده میشود، شناسهها در دامنه از عمومیترین به خاصترین تغییر میکنند. بخش سمت راست آخرین نقطه در نام دامنه، TLD است. اینها عبارتند از TLDهای “عمومی” مانند “.com”، “.net” و org” و همچنین TLDهای خاص کشور مانند “uk” و “ir” و… میباشد.
چگونه یک دامنه را امن نگه داریم؟
هنگامی که یک نام دامنه توسط یک ثبت کننده ثبت شد، آن ثبت کننده مسئول است تا زمانی که دامنه آنها در شرف انقضا است به ثبت کننده اطلاع دهد و به آنها فرصتی برای تمدید بدهد و اطمینان حاصل کند که نام دامنه خود را از دست نمیدهند. در برخی موارد، ثبتکنندهها نام دامنه منقضی شده کاربران خود را با خرید آن دامنهها به محض انقضا و سپس فروش مجدد آنها به ثبتکننده اصلی با قیمت گزاف، به دام میاندازند. انتخاب یک ثبت کننده قابل اعتماد برای جلوگیری از این نوع اعمال غارتگرانه مهم است.
مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینهی طراحی سایت میتواند همراه شما باشد و سایت شما را به بهترین شکل طراحی کند. علاوه بر این میتواند با ارتقای سئوی سایت، شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.
شما همچنین میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.