تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ

تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ

تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ

تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ

در این مقاله تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ را بررسی می‌کنیم.

همه سازمان‌ها برای معرفی محصولات، خدمات و به طور کلی خود سازمان، از ابزار و نمادهایی استفاده می‌کنند. این ابزار و نمادها می‌توانند رنگ‌های مختلفی داشته باشند. اما استفاده از رنگ‌ها باید به دقت انجام شود تا به قدر کافی تأثیرگذار باشد. رنگ‌ها در بیان اهداف و موقعیت شرکت نقش مهمی ایفا می‌کنند. همچنین رنگ‌ها نشان دهنده نوع محصولات و خدمات شما، کیفیت، زنانه یا مردانه بودن محصولات است.

برای اطلاع از نام و کد رنگ ها حتما مقاله راهنمای انتخاب رنگ و کد رنگ را نیز مطالعه نمایید.

تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ

رنگ قرمز

رنگ قرمز در تبلیغات

رنگ قرمز موجب افزایش فشارخون و متابولیسم بدن می‌شود. از این رنگ برای انرژی بخشی و ایجاد هیجان در مردم استفاده می‌شود. استفاده از رنگ قرمز در تبلیغات مردم را به سمت تصمیم‌گیری‌های سریع هدایت می‌کند.

مثلا برای جملاتی مثل “همین الآن تماس بگیرید” و جملات مشابه از رنگ قرمز استفاده می‌کنند. به دلیل انرژی بخشی این رنگ، نماد بیشتر کارخانه‌های تولید نوشیدنی‌های انرژی‌زا همچون کوکاکولا، ردبول و… به رنگ قرمز است. نماد برخی از خودروها نیز به رنگ قرمز است تا هیجان کافی را با نماد شرکت به مخاطبان منتقل کند.

رنگ زرد

رنگ زرد در تبلیغات

زرد حس شادی، خوشحالی و سرگرمی را به مخاطبان القا می‌کند. به همین دلیل بیشتر کلوب‌ها از رنگ زرد در طراحی ابزار و نمادهای خود استفاده می‌کنند. مک دونالد و آیکیا از رنگ زرد در طراحی لوگو، نمادها و تبلیغاتشان استفاده می‌کنند.

رنگ نارنجی

رنگ نارنجی در تبلیغات

رنگ نارنجی که ترکیبی از رنگ‌های قرمز و زرد است، حس هیجان رنگ قرمز و حس شادی رنگ زرد را به مشتری منتقل می‌کند. همچنین این رنگ نماد امنیت، خلاقیت، تصمیم‌گیری، موفقیت و انگیزش است. رنگ نارنجی باعث فعالیت بیشتر مغزی می‌شود. کارخانه‌های تولید شکلات و شرکت‌هایی که تولیدکننده محصولات و خدمات سرگرم کننده از این رنگ برای معرفی خود استفاده می‌کنند.

همچنین به دلیل انتقال حس امنیت به مخاطبان، برخی از تولیدکنندگان خودرو یا خطوط هوایی مثل شرکت سایپا و خطوط هوایی الاتحاد و الخلیج از این رنگ استفاده می‌کنند.

رنگ سبز

رنگ سبز در تبلیغات

رنگ سبز برخلاف رنگ قرمز، نشان دهنده آسایش و راحتی می‌باشد. این رنگ نماد رشد، معالجه،تازگی، ایمنی، اطمینان، ثبات و… است. رنگ سبز بیشتر توسط شرکت‌های دارویی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین این رنگ ب ویژه در ایران نماد پول و ثروت است. بنابراین سازمان‌هایی که به سرمایه گذاری، امنیت مالی و… مربوط می‌شوند، رنگ سبز را برای سازمان‌شان انتخاب می‌کنند.

رنگ آبی

رنگ آبی در تبلیغات

رنگ آبی نماد ثبات، تجربه، صداقت، وفاداری، آگاهی، ایمان، هوشیاری و… است. آبی نیز مانند سبز و برخلاف قرمز حس آرامش را به مخاطبان القا می‌کند؛ و باعث کاهش متابولیسم بدن می‌شود.

برخلاف رنگ قرمز که مخاطبان را به سمت خرید و واکنش فوری هدایت می‌کند، رنگ آبی باعث می‌شود مردم با حوصله کافی برای خرید محصولات فکر و تصمیم‌گیری کنند. از این رنگ در شرکت‌های تولیدکننده محصولات پاک کننده، خطوط هوایی، آب معدنی و… استفاده می‌شود.

رنگ آبی برای محصولات خوراکی و غذایی مناسب نیست، چرا که موجب کاهش اشتها می‌شود. ایران خودرو، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، آب معدنی دماوند و… از این رنگ برای نماد شرکتشان استفاده می‌کنند.

رنگ سفید

رنگ سفید در تبلیغات

رنگ سفید نشان دهنده روشنی، پاکی، کمال، تمیزی، طراوت و… است. این رنگ در بیمارستان‌ها، محصولات دارویی، محصولات لبنی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رنگ سیاه

رنگ سیاه در تبلیغات

رنگ سیاه نماد قدرت، تشریفات، رسمی بودن و سلطه‌جویی می‌باشد. از این رنگ در شرکت‌های آدیداس، پوما، نایک، موتورولا و.. استفاده می‌شود. در پایان پیشنهاد می‌کنیم مقاله مفهوم رنگ ها را نیز مطالعه نمایید.

نمی‌توان تأثیر رنگ‌ها در تبلیغات و برندینگ را نادیده گرفت؛ بنابراین برای انتخاب رنگ لوگو، ست اداری و سایر اقلام و ابزار مربوط به شرکت، دقت لازم را داشته باشید.
بهتر است برای انتخاب رنگ و طراحی ابزار و نمادهای شرکت و یا سازمانتان از متخصصین کمک بگیرید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟