اطلاعات ساختار یافته (structured data) چیست و چگونه کار می کند

اطلاعات ساختار یافته (structured data) چیست و چگونه کار می کند

اطلاعات ساختار یافته (structured data) چگونه کار می کند

اطلاعات ساختار یافته (structured data) چیست و چگونه کار می کند ؟

امروزه بسیاری از کسب و کارها بعد از طراحی سایت، به دنبال بهینه کردن وب سایت خود هستند. به همین دلیل در تلاش‌اند تا سئو سایت خود را بهبود دهند. هر چقدر که موتورهای جست‌وجو درک بهتری از صفحات و محتوای درون سایت شما داشته باشند، سایت شما را بهتر خواهند شناخت. در نتیجه رتبه بهتری در کلمات کلیدی مرتبط به صفحه‌های سایت می‌دهند. بهتر است صفحات شما دارای structured data یا اطلاعات ساختاریافته باشند تا در بهبود صفحات به شما کمک شود و گوگل بتواند بهتر صفحات شما را تشخیص دهد. در ادامه این مقاله، باهم بررسی می‌کنیم که اطلاعات ساختار یافته (structured data) چیست و چگونه کار می کند. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

structured data چیست ؟

هنگامی که اطلاعات ما در یک ساختار مشخص و یک قالب استاندارد باشند، اطلاعات ما ساختاریافته (structured data) است. اطلاعات ساختار یافته (structured data) به نظم مداوم کمک می‌کند و این امر باعث می‌شود تا کاربران به راحتی بتوانند به برنامه‌ها و اطلاعات دسترسی داشته باشند. در واقع این اطلاعات در دیتابیس ذخیره می‌شوند. درحالی که اطلاعات ساختار یافته (structured data) تنها حدود 20 درصد از اطلاعات سراسر جهان را تشکیل می‌دهند، این پایه و اساس فعلی کلان داده (big data) است. به این دلیل که دسترسی و استفاده از آن بسیار آسان است و نتایج استفاده از آن بسیار دقیق‌تر می‌باشد.

اطلاعات ساختار یافته (structured data) چگونه کار می کند

در شکل بالا تفاوت اطلاعات ساختار یافته (structured data) و اطلاعات ساختار نیافته (Unstructured Data) را نشان می‌دهد. structured data دارای مزیت‌های بسیاری هستند. اگر سازمانی قصد استفاده از آن برای کسب‌وکار خود دارد، باید حتما ساختارمند باشد. اطلاعات بدون ساختار (Unstructured Data) با هیچ مدل دیگری مطابقت ندارد و قابل شناسایی نیستند. در واقع هیچ سازمانی برای آن وجود ندارد و نمی‌توان آن را به هیچ روش منطقی ذخیره کرد. اطلاعات ساختارنیافته (Unstructured Data) در هیچ ساختار دیتابیسی قرار نمی‌گیرند، هیچ قانون یا قالبی ندارند و نمی‌توانند به راحتی توسط برنامه‌ها استفاده شوند.

مقدمه‌ای بر نشانه گذاری structured data در جستجوی گوگل

گوگل در تلاش است که یک صفحه، محتوای قابل درکی داشته باشد. شما می‌توانید با ارائه سرنخ‌های صریح درباره معنای یک صفحه برای گوگل با گنجاندن structured data در صفحه به گوگل کمک کنید. همانطور که گفتیم، structured data یک قالب استاندارد شده برای ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و همچنین طبقه‌بندی محتوای صفحه است.

چرا باید structured data را به یک صفحه اضافه کنید؟

اضافه کردن structured data به دلیل فعال کردن نتایج جستجوی جذاب برای کاربران، باعث می‌شود با وب سایتتان تعامل بیشتری داشته باشند که اصطلاحا به آن نتایج کاربردی (rich results) می‌گویند. در اینجا برخی از وب سایت‌هایی که structured data را برای سایت خود پیاده‌سازی کرده‌اند، آورده‌ایم :

  • Rotten Tomatoes اطلاعات ساختار یافته (structured data) را به 100.000 صفحه منحصر به فرد اضافه کرد و نرخ کلیک 25 درصدی بالاتری را برای صفحاتی که با اطلاعات ساختاریافته (structured data) بهبود یافته بودند، در مقایسه با صفحات بدون structured data داشته است.
  • (Food Network) 80% از صفحات خود را برای فعال کردن ویژگی‌های جستجو تبدیل کرده است و شاهد افزایش 35% در بازدیدها بوده است.
  • Rakuten دریافته است که کاربران 1.5 برابر زمان بیشتری را صرف صفحاتی می‌کنند که structured data را اجرا می‌کنند و نرخ تعامل 3.6 برابر بالاتری در صفحات AMP با ویژگی‌های جستجو در مقایسه با صفحات AMP غیرقابل استفاده دارند.
  • Nestlé کلیک صفحاتی را که به عنوان نتایج کاربردی (rich results) در جستجو نشان داده می‌شوند را اندازه‌گیری کرده است، که 82 درصد بیشتر از صفحات نتیجه غیرکاربردی (non-rich result) هستند.

نحوه عملکرد structured data در جستجوی گوگل

گوگل از structured data که در وب پیدا می‌کند برای درک محتوای صفحه و همچنین برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد وب و جهان به طور کلی استفاده می‌کند. مانند اطلاعاتی درباره افراد، کتاب‌ها یا شرکت‌هایی که در نشانه‌گذاری گنجانده شده‌اند.

به عنوان مثال، در اینجا یک قطعه اطلاعات ساختاریافته (structured data) JSON-LD است که ممکن است در صفحه دستور غذا ظاهر شود و عنوان دستور غذا، نویسنده دستور غذا و سایر جزئیات را توضیح دهد:

نحوه عملکرد اطلاعات ساخت یافته (structured data) در جستجوی گوگل

گوگل همچنین از structured data برای فعال کردن ویژگی‌ها و پیشرفت‌های خاص نتایج جستجو استفاده می‌کند. برای مثال، یک صفحه دستور غذا با structured data معتبر واجد شرایط است که در یک نتیجه جستجوی گرافیکی ظاهر شود. همانطور که در اینجا نشان داده‌ایم :

نحوه عملکرد اطلاعات ساختاریافته (structured data) در جستجوی گوگل

از آنجایی که structured data هر المان جداگانه دستور غذا را برچسب‌گذاری می‌کند. کاربران می‌توانند دستور غذای شما را بر اساس مواد تشکیل دهنده، شمارش کالری، زمان پخت و غیره جستجو کنند.

structured data با استفاده از نشانه‌گذاری درون صفحه در صفحه‌ای که اطلاعات برای آن اعمال می‌شود کدگذاری می‌شود. اطلاعات ساختار یافته(structured data) در صفحه، محتوای آن صفحه را توصیف می‌کند. صفحات خالی را صرفاً برای نگهداری structured data ایجاد نکنید، و structured data را درباره اطلاعاتی که برای کاربر قابل مشاهده نیستند، اضافه نکنید، حتی اگر اطلاعات دقیق باشند. برای مشاهده دستورالعمل‌های باکیفیت تر و فنی به صفحه Structured data general guidelines در سایت گوگل مراجعه نمایید.

Rich Results Test ابزاری آسان و مفید برای اعتبارسنجی اطلاعات ساختار یافته (structured data) شما و در برخی موارد، پیش نمایش یک ویژگی در جستجوی گوگل است.

اصطلاحات و قالب structured data

این مستندات توضیح می‌دهد که کدام ویژگی‌ها برای اطلاعات ساختاریافته (structured data) با معنای خاص برای گوگل مورد نیاز، توصیه‌شده یا اختیاری هستند. بیشتر جستجوی اطلاعات ساختاریافته (structured data) از واژگان schema.org استفاده می‌کنند، اما شما باید به جای مستندات schema.org به مستندات Google Search Central به عنوان قطعیتی برای رفتار Google search تکیه کنید. صفات و موضوعات بیشتری در schema.org وجود دارد که توسط سرچ گوگل مورد نیاز نیستند. آن‌ها ممکن است برای سایر موتورهای جستجو، خدمات، ابزارها و پلتفرم‌های دیگر مفید باشند.

از چک کردن و بررسی اطلاعات ساختاریافته (structured data) خود با استفاده از تست نتایج کاربردی (Rich Results Test) در طول بهینه سازی سایت، و گزارش‌های وضعیت نتیجه کاربردی (Rich Result status reports) پس از گسترش مطمئن شوید، تا اعتبار صفحات خود را کنترل کنید، که ممکن است پس از گسترش به دلیل مشکلات قالب یا سرور خراب شود.

برای واجد شرایط بودن یک موضوع برای نمایش در جستجوی گوگل با نمایش پیشرفته، باید تمام ویژگی‌های مورد نیاز را درج کنید. به طور کلی، تعریف ویژگی‌های توصیه‌شده‌ی بیشتر می‌تواند باعث موردپسندتر شدن شود که در نهایت موجب نمایش پیشرفته اطلاعات شما در نتایج گوگل شوند. با این حال، این خیلی مهم است که عرضه کمتر اما کامل داشته باشید و خواص توصیه شده دقیق را به جای تلاش برای ارائه هر ویژگی ممکن اما بطور ناقص، بد شکل یا نادرست استفاده نمایید.

علاوه بر ویژگی‌ها و موضوعات مستند شده در اینجا، گوگل می‌تواند از ویژگی sameAs و سایر اطلاعات ساختاریافته schema.org استفاده کلی کند. برخی از این عناصر در صورتی که مفید تلقی شوند، ممکن است برای فعال کردن آینده ویژگی‌های جستجوی استفاده شوند.

اطلاعات ساختار یافته (structured data) چگونه کار می کند

فرمت structured data

گوگل از structured data از فرمت‌های زیر پشتیبانی می‌کند مگر اینکه خلاف آن مستند شده باشد. به طور کلی، ما توصیه می‌کنیم از قالبی استفاده کنید که پیاده سازی و نگهداری آن برای شما آسان‌تر است (در بیشتر موارد، JSON-LD است). هر 3 قالب برای گوگل تا زمانی که نشانه‌گذاری معتبر باشد و به درستی بر اساس ویژگی‌های مستندات اجرا شود، به یک اندازه خوب هستند.

فرمت‌ها :

JSON-LD (توصیه می‌شود)

یک نماد جاوا اسکریپت که در یک تگ <script> در المان‌های<head> و <body> یک صفحه HTML تعبیه شده (embed) است. نشانه‌گذاری با متن قابل مشاهده کاربر ترکیب نمی‌شود، که موارد داده‌ی تودرتو را آسان‌تر عنوان می‌کند. مانند کشور، آدرس پستی، محل برگزاری موسیقی یا یک رویداد. همچنین، گوگل می‌تواند اطلاعات JSON-LD را زمانی که به صورت پویا به محتواهای صفحه افزوده شود، بخواند. مانند کد جاوا اسکریپت یا ویجت‌های جاسازی شده (embed) در سیستم مدیریت محتوای شما.

Microdata

یک مشخصات HTML منبع باز که برای قراردادن structured data در محتوای HTML استفاده می‌شود. مانند RDFa، از ویژگی‌های تگ HTML برای نام‌گذاری ویژگی‌هایی که می‌خواهید به عنوان structured data در معرض نمایش قرار دهید، استفاده می‌کند. معمولا در المان <body> استفاده می‌شود، اما می‌تواند در المان <head> نیز استفاده شود.

RDFa

یک برنامه افزودنی HTML5 که از اطلاعات لینک شده‌ شما پشتیبانی می‌کند. با معرفی ویژگی‌های تگ HTML که با محتوای قابل مشاهده کاربر که می‌خواهید برای موتورهای جستجو توصیف کنید، مطابقت دارد. RDFa معمولا در هر دو بخش <head> و <body> صفحه HTML استفاده می‌شود.

دستورالعمل‌های structured data

مطمئن شوید دستورالعمل‌های کلی structured data و همچنین هر دستورالعمل خاصی را که مربوط به نوع اطلاعات ساختاریافته‌تان است، دنبال کنید. در غیر این صورت ممکن است structured data شما برای نمایش نتایج کاربردی (rich result) در جستجوی گوگل واجد شرایط نباشند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، دستورالعمل‌های structured data را مطالعه کنید.

با structured data شروع کنید.

در حالی که راهنما بر روی Microdata تمرکز دارد، ایده‌های اساسی برای JSON-LD و RDFa مرتبط هستند. هنگامی که با مبانی structured data راحت باشید، لیست ویژگی‌های structured data را درگوگل سرچ کنید و یک ویژگی را برای پیاده‌سازی انتخاب کنید. هر راهنما به جزئیات نحوه پیاده‌سازی اطلاعات ساختاریافته (structured data) می‌پردازد. به گونه‌ای که سایت شما را واجد شرایط نمایش نتایج کاربردی (rich result) در گوگل کند.

میزان اثرگذاری structured data

احتمالاً می‌خواهید عملکرد صفحات دارای structured data را با صفحاتی که structured data ندارند مقایسه کنید تا تصمیم بگیرید که آیا ارزش تلاش شما را دارد یا خیر. بهترین راه برای انجام این کار این است که تست قبل و بعد را در چند صفحه در سایت خود اجرا کنید. این می‌تواند کمی مشکل باشد، زیرا بازدیدها می‌تواند برای یک صفحه به دلایل مختلف متفاوت باشد.

  1. برخی از صفحات سایت خود را که از structured data استفاده نمی‌کنند، انتخاب کنید و چندین ماه اطلاعات در سرچ کنسول دارند. مطمئن شوید که صفحاتی را انتخاب کنید که تحت تاثیر زمانی از سال یا به موقع بودن محتوای صفحه قرار نگیرند. از صفحاتی استفاده کنید که تغییر چندانی نمی‌کنند؛ اما همچنان به اندازه کافی محبوب هستند. برای اینکه به اندازه کافی خوانده شوند تا اطلاعات معنی‌دار تولید شود.
  2. structured data یا سایر ویژگی‌ها را به صفحات خود اضافه کنید. تایید کنید که نشانه‌گذاری شما معتبر است و گوگل structured data شما را با استفاده از ابزار URL Inspection در صفحه شما پیدا کرده است.
  3. عملکرد را برای چند ماه در گزارش عملکرد ثبت کنید و با URL فیلتر کنید تا عملکرد صفحه خود را مقایسه کنید.

سخن پایانی

همانطور که می‌دانید؛ برای بهینه سازی وب سایت باید با ابزارهای مختلفی کار کنید که گوگل سرچ کنسول یکی از این ابزارهای پرشمار می‌باشد. اگر احساس می‌کنید که برای کار کردن با این ابزارها و سئوسازی سایت به اندازه کافی دانش ندارید و یا زمان کافی برای کسب دانش و سئو کردن سایت خود ندارید، نگران نباشید. کارشناسان ما در شرکت تبلیغاتی ماکان بصورت کاملا تخصصی می‌توانند سئوی سایت شما را بهبود دهند و بصورت کاملا تخصصی روی سایت شما کار کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان می‌توانید با همکاران ما در واحد فنی در تماس باشید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟