آیا گوگل تمام صفحات سایت را پیدا کرده است

آیا گوگل تمام صفحات سایت را پیدا کرده است

آیا گوگل تمام صفحات سایت را پیدا کرده است

آیا گوگل تمام صفحات سایت را پیدا کرده است ؟

شاید شما هم بعد از طراحی سایت به فکر سئو و بهبود وب سایت خود باشید. همانطور که می‌دانید؛ در هنگام سئو سایت با ابزار گوگل سرچ کنسول سر و کار داریم. در گوگل سرچ کنسول ممکن است با برخی از خطاها و گزارش‌ها روبه‌رو شوید که بهتر است هر چه سریع‌تر آن‌ها را برطرف کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید. یکی از این گزارش‌های مهم در گوگل سرچ کنسول، گزارش ایندکس شدن صفحات است. اما ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که آیا گوگل تمام صفحات سایت را پیدا کرده است یا خیر. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا به‌صورت دقیق این سوال را بررسی کنیم.

چند نکته مهم برای شرع کار:

  • اگر سایت شما جدید است، صبور باشید… ممکن است چند روز طول بکشد تا صفحات شما پس از اولین پست در گوگل ظاهر شوند.
  • اگر سایت شما کوچک است (کمتر از حدود 500 صفحه)، به سادگی URL صفحه اصلی سایت خود را بدون قسمت http:// یا https:// در گوگل جستجو کنید. اگر گوگل صفحه را در نتایج نشان دهد، آن صفحه در گوگل است. اگر صفحه اصلی شما در گوگل است و سایت شما ناوبری خوبی دارد (به این معنی که می‌توانید لینک‌ها را از یک صفحه به صفحه دیگر دنبال کنید و در نهایت همه صفحات سایت خود را پیدا کنید)، پس گوگل باید بتواند تمام صفحات سایت شما را پیدا کند. اگر صفحات خاصی لینک نشده هستند، یا برای دسترسی به ورودی خاص کاربر (مانند انتخاب یک گزینه کشویی) نیاز دارند، می‌توانید صریحاً به گوگل بگویید که آن صفحات را بخزد. URL‌های صفحه را به جای متن جستجو کنید؛ زیرا ممکن است صفحه شما توسط گوگل ایندکس شود، اما ممکن است در صفحه اول نتایج ظاهر نشود.
  • اگر سایت شما بزرگتر از حدود 500 صفحه است، ممکن است از گزارش Index Coverage استفاده کنید. اگر سایت شما کوچک‌تر از آن است، یا به طور منظم محتوای جدیدی اضافه نمی‌کند، احتمالاً نیازی به استفاده از این گزارش ندارید.

گزارش Index coverage چیست؟

گزارش Index Coverage نشان می‌دهد که گوگل چند صفحه را در سایت شما جستجو کرده است و اینکه آیا گوگل آن صفحات را ایندکس کرده است یا خیر. این یک نمای کلی از Coverage سایت شما را در گوگل ارائه می‌دهد. برای مشاهده وضعیت ایندکس برای یک صفحه خاص، از گزارش بازرسی URL استفاده کنید.

در اینجا گزارش Coverage نتایج یک سایت بزرگ را نشان می‌دهد:

گزارش Index coverage چیست؟

نمودار بالا تعداد صفحات ایندکس شده و غیر ایندکس شده را در آخرین تاریخ در نمودار نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که اگر گوگل از URL اطلاعی نداشته باشد، در مجموع هیچ یک از آن‌ها وجود نخواهد داشت.

هر نوار در نمودار بالا تعداد کل صفحاتی را که گوگل ایندکس کرده است (یا سعی کرده است) را تا آن تاریخ نشان دهد، نه تعداد صفحاتی را که گوگل در آن روز خاص سعی کرده ایندکس کند.

URL می‌تواند در یکی از حالت‌های زیر باشد:

ایندکس شده

گوگل این صفحه را خزیده است و در ایندکس قرار دارد.
مراحل بعدی: با کلیک روی مشاهده داده‌های مربوط به صفحات ایندکس شده، می‌توانید نمونه‌ای از صفحات ایندکس شده خود را مشاهده کنید.

ایندکس نشده

صفحه ایندکس نمی‌شود، اما این همیشه یک مشکل نیست. اگر مقدار ستون منبع وب سایت باشد، به این معنی است که در صورت نیاز، احتمالاً می‌توانید مشکل را برطرف کنید. اگر مقدار ستون منبع گوگل باشد، احتمالاً نمی‌توانید آن صفحه را ایندکس کنید (احتمالاً به دلیل خوبی).
مراحل بعدی: تأیید کنید که صفحات مهم شما ایندکس شده‌اند.
برای مواردی که دارای ارزش منبع وب‌سایت هستند، توضیحات وضعیت را بخوانید تا تصمیم بگیرید که آیا این چیزی است که باید اصلاح کنید یا خیر، و اگر چنین است، چگونه آن را برطرف کنید.
اگر در صفحاتی که ایندکس نشده‌اند، تأیید کنید که به‌طور تصادفی بخشی از سایت خود را از خزیدن مسدود نکرده‌اید.

استفاده اولیه

  1. گزارش Coverage را به صورت ماهانه یا هر زمان که تغییرات بزرگی در سایت ایجاد می‌کنید؛ (افزودن مقدار زیادی محتوای جدید یا به روز شده یا مسدود کردن بخش‌هایی از سایت از خزیدن) بررسی کنید. به یاد داشته باشید که تغییرات ممکن است چند روز طول بکشد تا به این گزارش برسد. هنگامی که چنین اقداماتی را انجام نمی‌دهید، احتمالاً نیازی به نظارت روزانه یا حتی هفتگی این گزارش ندارید، زیرا گوگل باید در هنگام بروز خطای یک پیام ایمیل برای شما ارسال کند. همچنین می‌توانید پیام‌های سرچ کنسول خود را در پنل پیام خود مشاهده کنید. بررسی کنید تا مطمئن شوید که صفحات مهم شما ایندکس شده‌اند.
  2. با رشد سایت خود به دنبال افزایش تدریجی صفحات ایندکس شده معتبر باشید. در صورت مشاهده افت یا جهش، به بخش عیب‌یابی مراجعه کنید. جدول وضعیت در صفحه خلاصه بر اساس status + reason گروه‌بندی و مرتب شده است. ابتدا باید تاثیرگذارترین خطاهای خود را برطرف کنید. به یاد داشته باشید که چند روز طول می‌کشد تا محتوای جدید پیدا شود.
  3. بررسی کنید و در صورت لزوم صفحات ایندکس نشده را اصلاح کنید. فیلتر نمودار ایندکس نشده را انتخاب کنید، سپس روی ردیف‌های جدول کلیک کنید تا مشکلات را بر اساس نوع مشکل بررسی و برطرف کنید. می‌توانید روی هر نوع مشکل کلیک کنید تا نمونه‌ای از صفحات آسیب‌دیده را ببینید، و برای مشاهده جزئیات بیشتر، روی URL صفحه کلیک کنید. از ابزار بازرسی URL برای اشکال‌زدایی مشکلات خزیدن و ایندکس شدن برای یک صفحه خاص استفاده کنید (می‌توانید ابزار را مستقیماً از جدول نمونه‌ها در گزارش Coverage باز کنید).
  4. به‌طور دوره‌ای اوج موارد ایندکس نشده بررسی کنید تا مطمئن شوید که این موارد به دلیل خوبی ایندکس نشده‌اند.

توجه

شما نباید انتظار داشته باشید که همه URL‌ها در یک سایت بزرگ ایندکس شوند. هدف شما این است که تمام صفحات مهم خود و نسخه‌های canonical صفحات خود را ایندکس کنید. (شما می‌توانید با اجرای ابزار URL Inspection، استاندارد را برای هر URL پیدا کنید.)

دلایل پنالتی شدن و رفع پنالتی گوگل

 

معرفی بخش های مختلف گوگل انالیتیکس در مقاله زیر به صورت کامل

معرفی بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معرفی جوملا
مقالات

معرفی جوملا

معرفی جوملا در مطلب قبلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس را معرفی و بررسی کردیم. در این مقاله به معرفی جوملا

ادامه مطلب »
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟