آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

در مواردی که چندین حساب، ویژگی و نما را مدیریت می‌کنید، به‌راحتی می‌توانید در تمام آن المان‌ها از صفحه اصلی گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یا از داخل رابط حساب پیمایش کنید. برای اطلاع از اینکه گزارش‌های GA شما قرار است چه نوع اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد، و همچنین نحوه درک این معیارها را به مطالعه این مقاله ادامه دهید تا بتوانید آنها را به اطلاعاتی کاربردی تبدیل کنید و به شما در تصمیم‌گیری‌های تجاری بهتر کمک کند. در ادامه این مقاله آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس را در اختیاران قرار داده‌ایم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شما همچنین می‌توانید برای آشنایی بیشتر با Google Analytics، مقاله‌ی گوگل آنالیتیکس چیست را مطالعه فرمایید.

شما 4 تب اصلی را در داشبورد حساب گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) خود خواهید یافت.

برچسب‌ها در گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) :

  • صفحه اصلی
  • گزارش
  • سفارشی‌سازی
  • مدیر (ادمین)
  1. صفحه اصلی

اینجاست که یک نمای کلی سریع از حساب GA خود دریافت خواهید کرد. اگر بیش از یک سایت دارید، اینجا جایی است که لیستی از آن‌ها را می‌بینید و می‌توانید به‌راحتی انتخاب کنید که در کدام یک می‌خواهید گزارش‌ها را ببینید. این تب اطلاعات مهم مربوط به جلسات، نرخ پرش، نرخ تبدیل هدف و غیره را برای هر یک از وب‌سایت‌هایی که دارید نمایش می‌دهد.

“جلسات” به تعاملات مختلفی اشاره دارد که در یک بازه زمانی خاص در سایت شما رخ می‌دهد.

“نرخ پرش” درصد بازدیدکنندگانی را نشان می‌دهد که پس از بازدید یک صفحه از سایتتان، سایت شما را ترک کرده‌اند.

“نرخ تبدیل هدف” نرخ تبدیل کلی سایت شما است.

  1. گزارش

    آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

برچسب گزارش در حساب گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) شما گزارش‌های مهمی را به شما نشان می‌دهد که بینش عمیق‌تری از عملکرد سایت شما و اینکه کجا می‌توانید پیشرفت کنید به شما ارائه می‌دهد. هنگامی که روی برگه گزارش کلیک می‌کنید، به صفحه جداگانه‌ای برای گزارش مرور کلی مخاطبان هدایت می‌شوید که در آنجا برگه‌های زیر را مشاهده خواهید کرد:

  • داشبوردها – نمای کلی از مهم‌ترین گزارش‌ها را به شما نشان می‌دهد و با افزودن هر تعداد ویجت که می‌خواهید به‌راحتی قابل تنظیم است.
  • میان‌برها – دسترسی سریع به گزارش‌های پراستفاده را به شما می‌دهد که برای صرفه‌جویی در وقت شما عالی است.
  • رویدادهای هوشمند – گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک ابزار آزمایش محتوا دارد که به شما امکان می‌دهد عناصر صفحه مانند طراحی، محتوا، فرم‌های آنلاین و غیره را آزمایش کنید و سپس تغییرات ترافیک سایت را به شما نشان می‌دهد.
  • گزارش‌های بی‌وقفه – اطلاعات مفیدی درباره تعداد بینندگان فعال و همچنین فعال‌ترین صفحات یا کلیدواژه‌های برتر جستجو شده در زمان واقعی ارائه می‌کند.
  • گزارش‌های مخاطبین – این گزارش‌ها اطلاعات مربوط به بازدیدکنندگان سایت شما را در اختیار شما قرار می‌دهند. شما می‌توانید تعداد جلسات سایت خود را در یک بازه زمانی مشخص و همچنین کشور، شهر، زبان و حتی مرورگر یا سیستم‌عامل مورداستفاده آن‌ها را مشاهده کنید.
  • گزارش‌های کسب – این گزارش‌ها به شما نشان می‌دهند که بازدیدکنندگان سایت شما از چه طریقی به سایت شما دسترسی پیدا کرده‌اند و وارد آن شده‌اند (خواه ترافیک مستقیم باشد یا سازمانی، ارجاعی یا از رسانه‌های اجتماعی).
  • گزارش‌های رفتاری – با این موارد، می‌توانید روش‌های مختلف تعامل بازدیدکنندگان خود با سایت خود را مشاهده کنید. این به شما در تعیین اینکه کدام یک از محتوای شما عملکرد خوبی دارد کمک می‌کند.
  • گزارش‌های تبدیل – این گزارش‌ها اقداماتی را که بازدیدکنندگان سایت شما قبل از تبدیل انجام داده‌اند، علاوه بر تعداد کل تبدیل‌هایی که در وب‌سایت شما رخ‌داده است را به شما نشان می‌دهد.
  1. سفارشی‌سازی

این برگه به شما امکان می‌دهد بسته به نیازهای خاص خود گزارش‌های سفارشی ایجاد و پیگیری کنید. این به شما امکان می‌دهد هر تعداد گزارشی که می‌خواهید ایجاد کنید که همه آنها به‌راحتی از طریق برگه سفارشی‌سازی قابل‌دسترسی هستند. برای ایجاد یک گزارش سفارشی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که معیاری را که می‌خواهید ردیابی کنید.

همچنین یک یا چند بعد را انتخاب کنید. برای مثال، می‌توانید معیارهایی مانند نرخ پرش یا بازدید از صفحه و ابعادی مانند سیستم‌عامل یا کشورها را ردیابی کنید.

  1. مدیر (ادمین)

اینجا جایی است که حساب خود را مدیریت می‌کنید و همچنین در صورت داشتن چندین حساب می‌توانید به‌حساب‌های دیگر بروید. همچنین اگر بیش از یک وب‌سایت دارید، می‌توانید تعیین کنید که تمایل به مشاهده گزارش‌های کدام سایت را دارید. در اینجا همچنین می‌توانید اهداف خود را تنظیم کنید و به‌حساب‌های AdSense و AdWords خود لینک دهید تا عملکرد کمپین‌های خود را اندازه‌گیری کنید.

علاوه بر حساب‌ها و مدیریت و تنظیمات دارایی، در تب ادمین می‌توانید بخش‌های کاربر را ایجاد کنید، مدل‌های اتریبیوشن را مشخص کرده و هشدارها و ایمیل‌های زمان‌بندی شده را تنظیم کنید.

دریابید که ترافیک شما از کجا می‌آید.

به‌عنوان یک کسب‌وکار درحال‌رشد، بدون شک در هرجایی که می‌توانید تبلیغ می‌کنید. بسیاری از کسب‌وکارها از پست مهمان در وبلاگ‌ها، تبلیغات آنلاین پولی، توییتر، فیس‌بوک و برخی پلتفرم‌های دیگر استفاده می‌کنند.

آموزش نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

حال، فرض کنید که در چهار کمپین مختلف بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، شما صدبار در این هفته در ۱۵ پلتفرم مختلف پست گذاشته‌اید – مشغول بوده‌اید. شما نگاهی به گوگل آنالیتیکس وب‌سایت خود می‌اندازید و صفحه شما محبوبیت زیادی پیدا کرده است! شما از 2000 بازدید در روز به 20000 بازدید در روز رسیدید! عجب، شگفت‌انگیز است! تبریک می‌گوییم.

تنها مشکل این است: شما نمی‌دانید کدام یک از استراتژی‌های شما همان استراتژی است که تمام فعالیت‌ها را به همراه دارد! وقتی روی 15 پلتفرم مختلف تبلیغ می‌کنید، حقیقت این است که معمولاً فقط یک یا دو پلتفرم واقعاً ترافیک زیادی ایجاد می‌کنند. از طرف دیگر، بسیاری از آنها احتمالاً ترافیک کمتری را برای شما به ارمغان می‌آورند.

اگر می‌خواهید کارآمد باشید، باید بدانید که ترافیک شما از کجا می‌آید.

UTM چیست؟

   UTM مخفف  Urchin Tracking Mod (ماژول ردیابی اورچین) است و در اصل قطعه کدی است که به انتهای URL اضافه می‌شود و به گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) می‌گوید که ترافیک از کجا می‌آید و چرا. این یک کد ساده و سفارشی است که به‌راحتی تولید می‌شود.

به بیان ساده، پارامترهای UTM به گوگل سه چیز (گاهی اوقات بیشتر) می‌گویند:

– فعالیت از کجا می‌آید؟

– چطور به اینجا می‌رسد؟

– چرا؟

هنگامی که پارامترهای UTM سفارشی را به لینک‌های خود که در پلتفرم‌های خاصی ارسال می‌کنید اضافه می‌کنید، متوجه خواهید شد که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) مواردی مانند اینها را به شما می‌گوید:

– چند نفر لینکی را که در فیس‌بوک پست کرده‌اید دنبال کردند.

– چند نفر لینکی را که در توییتر پست کردید دنبال کردند.

– لینک با کدام کمپین تبلیغاتی مرتبط بود.

– آیا آن‌ها روی یک پست وبلاگ یا نوع دیگری از محتوا کلیک کردند؟

چگونه UTM را راه‌اندازی کنم؟

اگر از  Social Web Suite (سری وب‌سایت اجتماعی) برای زمان‌بندی و اشتراک‌گذاری پست‌ها استفاده می‌کنید، این کار برای شما آسان خواهد بود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی دکمه تنظیمات کلیک کنید تا پارامترهای UTM سفارشی اضافه شود. سپس لیستی از تمام پارامترهای قبلی که تنظیم کرده‌اید را باز می‌کند. اگر هنوز هیچ‌کدام را تنظیم نکرده‌اید، دکمه‌ای در پایین با نام “افزودن جدید” وجود دارد.

چگونه UTM را راه‌اندازی کنم

افزودن پارامترهای UTM جدید در مجموعه وب اجتماعی

وقتی کادر بعدی باز می‌شود، حداقل سه ورودی از شما می‌خواهد:

utm_source: منبع- UTM

utm_campaign: کمپین- UTM

utm_medium: مدیوم- UTM

این سه ورودی که همیشه باید استفاده کنید و همان چیزی است که گوگل برای ارائه بازخورد مؤثر به شما استفاده می‌کند. “منبع” مکانی است که لینک را قرار داده‌اید، چیزی شبیه به فیس‌بوک یا توییتر. “کمپین” نام کمپین بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شما است. چیزی مانند “کمپین آگوست” یا “کمپین 20٪ تخفیف”.

“رسانه” چیزی است که شما به اشتراک گذاشتید. یک پست وبلاگ، یک عکس، یا نوع دیگری از محتوا.

همچنین می‌توانید از Utm_term (کلمات جستجوی پولی را شناسایی کنید. اگر به‌صورت دستی کمپین‌های کلمه پولی را برچسب‌گذاری می‌کنید، باید از utm_term نیز برای تعیین کلمه استفاده کنید.) و Utm_content (برای متمایزکردن محتوا یا لینک‌های مشابه در یک تبلیغ استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، اگر دو لینک دعوت به اقدام در یک پیام ایمیل دارید، می‌توانید از utm_content استفاده کنید و مقادیر متفاوتی را برای هرکدام تنظیم کنید تا بتوانید تشخیص دهید کدام نسخه مؤثرتر است.)

هنگامی که این سه ورودی را پر کردید، می‌توانید این پارامتر UTM را به هر URL که می‌خواهید پست کنید اضافه کنید که چیزی شبیه به لینک زیر خواهد بود: https://www.socialwebsuite.com/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=august-campaign

اما مراقب باشید؛ این URL بسیار طولانی است. بهتر است از Bit.ly برای کوتاه‌کردن لینک خود استفاده کنید.

از طرف دیگر، می‌توانید با  Google URL Builder، URL خود را بسازید.

شروع به اندازه‌گیری عملکرد سایت خود کنید.

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ابزاری عالی است که به شما کمک می‌کند ترافیک سایت خود را اندازه‌گیری کنید و اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید از آنها برای بهبود و به حداکثر رساندن عملکرد سایت خود استفاده کنید. اگر قبلاً این کار را انجام نداده‌اید، وقت آن رسیده است که از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) برای بهبود برنامه‌های بازاریابی دیجیتال خود استفاده کنید و از اقدامات خود بیشترین بهره را ببرید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارت ویزیت
مقالات

کارت ویزیت

کارت ویزیت کارت ویزیت ابزار تبلیغاتی است که مدیران و کارفرمایان برای معرفی شرکت و یا کسب و کار خود

ادامه مطلب »
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟