آموزش رفع خطاهای 5xx یا Server Error 5xx
شاید شما هم در هنگام سئو و طراحی سایت خود به خطاهای 5xx بر خورده باشید. در واقع ارور 5xx یکی از رایجترین خطاهایی است که انواع مختلفی دارد و ممکن است به دلایل متعددی ایجاد شود. در ادامه این مطالب، تصمیم گرفتهایم تا آموزش رفع خطاهای 5xx یا Server Error 5xx را در اختیارتان قرار دهیم؛ پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
شما میتوانید بعد از اتمام این مطالب، مقالهی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول را مطالعه کنید.
Server Error 5xx
خوب است بدانید؛ کد خطاهای 5xx یک پاسخ کلی از طرف سرور است؛ مبنی بر اینکه مشکلی پیش آمده است. مشکل ممکن است زمانی رخ داده باشد که سرور منابع را درخواست کرده باشد، یا ممکن است مشکل از حافظه پنهان یا کوکیهای قدیمی یا خراب باشد. ارور 500 به این معنا است که موضوع یا مسئلهای اشتباه بر روی سرویسدهندهی وبسایت (سرور یا هاست) قرار دارد که سرور یا سرویسدهنده قادر به تشخیص دقیق مشکل نیست. وجود این خطا در مدت زمان طولانی مثلا بالای ۶ ساعت، تاثیری بسیار نامناسب بر روی سئو و بازاریابی آنلاین کسب و کار شما دارد. پس بهتر است هر چه سریعتر این خطاها را رفع کنید. پیامهایی که شما میتوانید متوجه خطای 500 شوید به صورت زیر است:
- 500 Internal Server Error
- HTTP 500 – Internal Server Error
- Internal Server Error
- HTTP 500 Internal Error
- 500 Error
- HTTP Error 500
- 500. That’s an error
رفع خطای 500
جالب است بدانید؛ مشکل این خطا به سیستم یا اینترنت شما مرتبط نمیباشد. در واقع این مشکل به سرویسدهنده (سرور) سایت شما بازمیگردد. این مشکل هم از سمت کاربر و هم از سمت ادمین سایت قابل حل است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
از سوی ادمین:
-
خطا در دسترسی (Permissions Error)
در بسیاری از مواقع به دلیل اجازه یا دسترسی نادرست و اشتباه در یک فولدر یا دایرکتوری، این خطا رخ میدهد. یک دسترسی نادرست در اسکریپت PHP و CGI در بسیاری از موارد علت اصلی است. این موارد معمولاَ باید به صورت 0775 دسترسی داده شود.
-
وقفه در PHP
زمانیکه اسکریپت شما به منابع خارجی متصل باشد و در آن منابع وقفه ایجاد شود، یک خطای 500 HTTP میتواند رخ دهد. اگر علت خطا مقررات مربوط به وقفه و یا بررسی خطا در اسکریپت شما باشد، این خطا رفع میشود.
-
خطای کدنویسی در htaccess
این خطا آنچنان متداول نیست؛ ولی بهتر است آن را بررسی کنید و اطمینان کامل حاصل کنید.
-
مشکل cookies و cache
برخی از افراد که وردپرس یا جوملا دارند، با این خطاهای زیر روبهرو میشوند:
-
- This page isn’t working site.ir is currently unable to handle this request
- HTTP ERROR 500
در این حالت ابتدا پیشنهاد میکنیم که حالت مخفی سایت را مشاهده کنید. یعنی اگر کروم داری کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + N فشار دهید و یا اگر موزیلا داری Ctrl + Shift + P فشار دهید اگر سایت به راحتی بالا آمد پس مشکل از کش یا کوکی داخل مرورگر است و پیشنهاد میکنم کش و دادههای فقط مربوط به سایت خودت را از مرورگر پاک کنید.
از سوی کاربر:
-
بارگذاری مرورگر
همانطور که میدانید؛ میتوانید روی دکمه یا گزینه Refresh کلیک کنید یا دکمهی F5 صفحهکلید را فشار دهید. با این کار اگر مشکل موقتی باشد، سریعا حل میشود.
-
پاک کردن cache مرورگر
یکی دیگر از راه حلها، پاک کردن cache یا حافظه پنهان است. اگر مشکلی در ارتباط با نسخه کش مربوط به صفحه در حال بازدید پیدا شود، این امر ممکن سبب بروز HTTP 500 شود.
-
حذف کوکیهای مرورگر
شما میتوانید برخی از مشکلات این خطا را با پاک کردن کوکیها از حل کنید. توجه داشته باشید که بعد از حذف کوکیها، مرورگرتان را راهاندازی مجدد کنید.
-
تماس مستقیم با وبسایت
خوب است با این کار مدیران سایت را آگاه کنید. شاید آنها متوجه این موضوع باشند ولی بهتر است که یادآوری کنید تا فراموش نکنند آن را رفع کنند.
-
صبور باشید
این خطا در واقع خارج از کنترل شماست؛ پس بهتر است صبور باشید و بعدا مراجعه کنید تا این مشکل برطرف شود.
خطای 502 یا Bad Gateway
در واقع این خطا یک کد در وضعیت HTTP، از نوع خطاهای 5xx است. معنی لغوی این خطا به معنی نادرست است. خوب است بدانید که امکان سفارشی سازی این خطا برای همه سایتها وجود دارد. این خطاها به صورت زیر نمایش داده میشوند:
- Error 502
- HTTP 502
- 502 Bad Gateway
- 502 Proxy Error
- Temporary Error (502)
- 502. That’s an error
- 502 Service Temporarily Overloaded
- HTTP Error 502 – Bad Gateway
- Bad Gateway: The proxy server received an invalid response from an upstream server
- 502 Server Error: The server encountered a temporary error and could not complete your request
رفع خطای 502
-
بارگذاری مرورگر
همانطور که میدانید؛ میتوانید روی دکمه یا گزینه Refresh کلیک کنید یا دکمهی F5 صفحهکلید را فشار دهید. با این کار اگر مشکل موقتی باشد، سریعا حل میشود.
-
باز کردن سایت در پنجره جدید
گاهی ممکن است بروز این مشکل از سوی سیستم شما باشد. پس بهتر است این روش را امتحان کنید و سایت را مجددا در پنجره جدید باز کنید.
-
پاک کردن cache مرورگر
یکی دیگر از راه حلها، پاک کردن cache یا حافظه پنهان است. اگر مشکلی در ارتباط با نسخه کش مربوط به صفحه در حال بازدید پیدا شود، ممکن سبب بروز خطای 502 شود.
-
حذف کوکیهای مرورگر
شما میتوانید برخی از مشکلات این خطا را با پاک کردن کوکیها از حل کنید. توجه داشته باشید که بعد از حذف کوکیها، مرورگرتان را راهاندازی مجدد کنید.
-
قرار دادن مرورگر در حالت Safe Mode یا حالت ایمن
اجرای مرورگر در حالت ایمن به این معناست که آن را بدون تنظیمات پیشفرض و بدون افزودنیهای ابزارهای جستجو (add-ons یا extensions) یا برنامههای اضافی مثل نوار ابزار اجرا کنید. در مرورگر کروم به حالت ایمن incognito و در فایرفاکس، private گفته میشود.
-
استفاده از مرورگرهای دیگر
شما میتوانید از مرورگرهای دیگر مثل کروم، فایرفاکس،اج ، سافاری و اپرا نیز استفاده کنید. اگر این ارور را مشاهده نکردید، میتوان نتیجه گرفت مشکل از مرورگر قبلیتان بوده است.
-
Restart سیستم
گاهی برخی مسائل موقت به رایانه شما و چگونگی اتصال آن به شبکه مرتبط میشود که میتوانید آن را با راه اندازی مجدد به راحتی آن را برطرف کنید.
-
بر طرف کردن مشکلات DNS
گاهی اشتباهات Bad Gateway به دلیل بروز مسائلی موقت در سرورهای DNS است. بهتر است مشکلات آن را برطرف کنید.
-
تماس مستقیم با وبسایت
خوب است با این کار مدیران سایت را آگاه کنید. شاید آنها متوجه این موضوع باشند ولی بهتر است که یادآوری کنید تا فراموش نکنند آن را رفع کنند.
-
صبور باشید
این خطا در واقع خارج از کنترل شماست؛ پس بهتر است صبور باشید و بعدا مراجعه کنید تا این مشکل برطرف شود.
خطای 503 یا Service Unavailable
این خطا نیز یک کد از وضعیت HTTP از نوع 5xx است. در واقع این خطا یکی کدهای معروف http status است که معنی لغوی آن سرویس در دسترس نیست، میباشد. خطای 503 پیامدی بد برای سئو سایت است اگر تعداد دفعات و زمان آن بالا رود که همیشه بد نیست. این ارور در مواقع آپدیت کردن پلاگین و یا قالب وبسایت وردپرسی نشان دادهمیشود. پس بهتر است در این شرایط به جای گفتن ارور 503 بگویم کد 503، چرا که به جای ارسال کد 200 موفق کد 503 عدم دسترسی را نشان میدهد و این ارور نیست، مگر صفحات مهم که ترافیک خوبی از گوگل داریم چنین خطایی را بدهد. به صورت کلی این خطاها به صورت زیر نمایش دادهمیشوند:
- 503 Error
- HTTP 503
- HTTP Error 503
- HTTP Server Error 503
- 503 Service Unavailable
- Http/1.1 Service Unavailable
- Error 503 Service Unavailable
- DNS Failure
- 503 Service Temporarily Unavailable
مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینهی ارتقای سئوی سایت میتواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.
رفع خطای 503
به صورت کلی این خطا، یک خطای سرور محور(سرویس دهندهی سایت) است که مشکل آن مجدد مانند خطای 500 هم از سوی کاربر و هم از سوی سرور قابل حل است.
از سوی کاربر:
-
بارگذاری مرورگر
همانطور که میدانید؛ میتوانید روی دکمه یا گزینه Refresh کلیک کنید یا دکمهی F5 صفحهکلید را فشار دهید. با این کار اگر مشکل موقتی باشد، سریعا حل میشود. توجه داشته باشید که اگر پیغام ارور 503 Service Unavailable هنگام پرداخت در خرید آنلاین پدیدار میشود، رفرش نکنید تا دچار هزینه مضاعف شوید. بهتر است اسکرین شات بگیرید و سپس با ادمین تماس بگیرید.
-
راه اندازی مجدد روتر و مودم
شما میتوانید مجددا روتر و مودم خود را راه اندازی کنید. سپس یارانه خود را Restart کنید. اگر مشکل حل نشد ممکن است مسائلی موقت که به خود سرورهای DNS برمیگردد رخ داده باشد.
-
تماس مستقیم با مدیران وبسایت
خوب است با این کار مدیران سایت را آگاه کنید. شاید آنها متوجه این موضوع باشند ولی بهتر است که یادآوری کنید تا فراموش نکنند و آن را رفع کنند.
-
صبور باشید
این خطا در واقع خارج از کنترل شماست؛ پس بهتر است صبور باشید و بعدا مراجعه کنید تا این مشکل برطرف شود.
از سوی سرور:
- محدودیتهای اتصال، کنترلگر پهنای باند، منابع سیستم کلی و خرابیهای ایمنی را بررسی کنید.
- بیشتر از قبل ترافیک سایتتان را بگیرید.
- از آخرین ارتقای PHP استفاده کنید. همچنین برنامهها و پلاگینهای مربوط به آن را به اخرین نسخه آپدیت کنید.
- نظرات و کامنتها را طبقهبندی کنید.
- از قالبهای پیش فرض به صورت موقت استفاده کنید. قالب فعلی را غیرفعال کرده و از قالبهای ساده و پیش فرض این سی ام اسها استفاده نمایید. اگر مشکل بر طرف شد، ایراد از قالب است.
- اگر از سیستمهای وردپرس یا جوملا استفاده میکنید، بهتر است افزونههای بیاستفاده را غیرفعال کنید.
- راندمان سنگین سرور را با cache کردن از بین ببرید و فشار آن را از روی سرور کم کنید.
- اگر وبسایتی که خطای 503 را گزارش میدهد از طریق وب سرور مایکروسافت IIS باشد جزئیات بیشتری را نشان میدهد و بعد از عدد 500 مقادیر دیگری را هم اضافه میکند، مثلا:
- 503.0 Application pool unavailable منبع نرمافزار در دسترس نیست.
- 503.2 Concurrent request limit exceeded. دو درخواست همزمان فراتر از حد است.
- 503.3 NET queue full ASP سه لیست یا ردیف کامل ASP.NET
خطای 504
خطای 504 یک ارور 504 Gateway Timeout به معنای وقفه دروازه 504 است. در واقع این خطا نیز یک کد از وضعیت HTTP از نوع 5xx است. این خطا در بیشتر مواقع به این معنی است که هر قدر اتلاف زمان در سرور دیگر بیشتر طول بکشد، زمان انقضا احتمالا کمتر خواهد بود و یا این که پس از این زمان سرور به درستی کار نمیکند. این خطاها به صورت زیر نمایش داده میشوند:
- 504 Gateway Timeout
- HTTP 504
- 504 ERROR
- Gateway Timeout (504)
- HTTP Error 504 – Gateway Timeout
- Gateway Timeout Error
رفع خطای 504
در واقع این خطا، یک خطای سرور محور(سرویس دهندهی سایت) است و ربطی به یارانه شما ندارد. این مشکل مجدد مانند خطای 503 هم از سوی کاربر و هم از سوی سرور قابل حل است.
از سوی کاربر:
-
بارگذاری مرورگر
مجددا برای این خطا میتوانید روی دکمه یا گزینه Refresh کلیک کنید یا دکمهی F5 صفحهکلید را فشار دهید. با این کار اگر مشکل موقتی باشد، سریعا حل میشود.
-
راه اندازی مجدد روتر و مودم
شما میتوانید مجددا روتر، مودم، سوئیچها و یا دیگر سختافزارهای شبکه خود را راه اندازی کنید. سپس یارانه خود را Restart کنید. اگر مشکل حل نشد ممکن است مسائلی موقت که به خود سرورهای DNS برمیگردد رخ داده باشد.
-
بررسی تنظیمات سرویسدهندهی پراکسی در مرورگر یا نرمافزار
شما میتوانید تنظیمات سرویسدهندهی پراکسی را در مرورگر یا نرمافزار بررسی کنید. گاهی درست کار نکردن آنها موجب این ارور میشود.
-
تغییر DNS
گاهی ممکن است بروز مسئله در سرویسدهندههای (سرور) DNS باشد که شما از آنها استفاده میکنید.
-
تماس مستقیم با مدیران وبسایت
خوب است با این کار مدیران سایت را آگاه کنید. شاید آنها متوجه این موضوع باشند ولی بهتر است که یادآوری کنید تا فراموش نکنند و آن را رفع کنند.
-
صبور باشید
این خطا در واقع خارج از کنترل شماست؛ پس بهتر است صبور باشید و بعدا مراجعه کنید تا این مشکل برطرف شود.
از سوی سرور:
- با نرم افزارهای مختلفی سرور(CMS) را تست و ارزیابی کنید.
- بیشتر از قبل ترافیک سایتتان را بگیرید.
- پلاگین بهینه سازی پایگاه داده WP-DB را نصب کنید، سپس تلاش کنید DB را تعمیر کنید، کار را با بهینهسازی DB ادامه دهید تا مشکل بر طرف شود.
- از درستی فایل HTACCESS خود به ویژه اگر وردپرس را نصب مجدد کردهاید، مطمئن شوید.
- گاهی ممکن است ممکن است بعد از آپدیت کردن اسکریپت یا افزونهای با چنین مشکلی مواجه شده باشید و افزونه نتواند با سرور شما ارتباط برقرار کند و در صفحاتی که آن افزونه لود میشود با ارور 504 روبهرو شوید.
- در برخی مواقع مسیر ارتباط بین سرور اصلی و سرور CDN مشکلاتی رخ داده باشد و اصولا این مشکلات موقت هستند. بهتر است مشکل آن را نیز برطرف کنید.
شما میتوانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.
1 دیدگاه در “آموزش رفع خطاهای 5xx یا Server Error 5xx”
Thanks.