معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول

معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول

معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول

معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) ابزاری رایگان است که به شما کمک می‌کند تا عملکرد وب سایت خود را برای شناسایی و رفع هر گونه مشکل احتمالی که مانع از نمایش آن در نتایج جستجوی گوگل می‌شود، بررسی کنید. ما فهرستی از رایج‌ترین گزارش‌های خطای گوگل سرچ کنسول را فراهم آورده‌ایم و در ادامه به معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله، همراه ما باشید.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل سرچ کنسول، مقاله‌ی معرفی کامل گوگل سرچ کنسول را مطالعه فرمائید.

معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول

خطاهای Submitted URL

علت اینکه گوگل برخی از صفحات شما را ایندکس نمی‌کند، 3 دلیل مختلف دارد. اما اصلی‌ترین دلیل آن ارزش پایین سئو می‌باشد که باعث می‌شود آن صفحه ایندکس نشود.

شما می‌توانید برای بهینه سازی وب سایت (سئوی سایت) خودتان با تیم متخصص شرکت تبلیغاتی ماکان همکاری نمایید تا ماکان برای شما سئوی سایت را بهبود بخشد.

1. صفحات توسط robots.txt مسدود می‌شوند.

علت:

ممکن است شما صفحه‌ای را برای ایندکس شدن ارسال کرده باشید، اما صفحه توسط فایل robots.txt مسدود شده باشد. در واقع فایل robots.txt فهرستی از قوانینی است که شما تعیین می‌نمایید و ربات گوگل (Googlebot) باید از آن‌ها پیروی کند. اگر هر یک از این قوانین به ربات بگوید که نباید صفحه خاصی را ایندکس کند، صفحه ایندکس نمی‌شود. به همین دلیل صفحه‌ای که قصد ایندکس کردن آن را داشتید نمی‌تواند توسط ربات گوگل ایندکس شود.

رفع خطا:

صفحه خود را با استفاده از تستر robots.txt تست کنید تا مشکل را شناسایی کنید. ممکن است در فایل robots صفحات زیادی را مسدود کرده باشید. اگر می‌خواهید صفحه مشخصی ایندکس شود، محتوای داخل فایل robots.txt را تغییر دهید تا از مسدود شدن آن صفحه جلوگیری کنید یا URL خود صفحه را تغییر دهید تا این قانون دیگر اعمال نشود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فایل robots و نحوه ساخت آن بهتر است مقاله فایل robots چیست و چگونه آن را بسازیم را نیز مطالعه نمایید.

2. صفحه No Index مشخص شده

علت:

گاهی شما این صفحه را برای ایندکس شدن ارسال کرده‌اید، اما صفحه دارای دستورالعمل “noindex” در یک متا تگ یا هدر HTTP است. این مشابه خطای قبلی است. شما در حال ارسال دو سیگنال متناقض به گوگل در مورد اینکه با صفحه چه کاری انجام دهد؛ هستید. در واقع ربات گوگل در زمان ایندکس کردن یک برگه با تگ noindex مواجه می‌شود که بعبارتی شما با قراردادن این تگ در هدر آن برگه به ربات گوگل اعلام می‌نمایید که ابن صفحه را ایندکس نکن.

رفع خطا:

اگر می‌خواهید این صفحه ایندکس شود، تگ noindex را از هدر HTTP آن برگه حذف کنید.

3. صفحه مشکل Crawl دارد.

علت:

ممکن است گوگل با یک خطای خزیدن (Crawl) نامشخص مواجه شده باشد. متأسفانه، دلایل زیادی می‌تواند باعث این مشکل شود، اما گوگل جزئیات بیشتری ارائه نمی‌دهد. درواقع این نوع خطا بیشتر ممکن است از سمت خزنده‌های گوگل باشد و برطرف کردن آنها در اکثر مواقع راحت می‌باشد.

رفع خطا:

گوگل توصیه می‌کند از ابزار URL inspection درگوگل سرچ کنسول برای برطرف کردن مشکل صفحه خود استفاده کنید. ممکن است لازم باشد این نوع خطا را با توسعه دهندگان خود در میان بگذارید تا علت اصلی را تعیین کنید.

معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول

خطای 404

خطای 404 به این معنی است که Googlebot نمی‌تواند صفحه‌ای را پیدا کند. به طور معمول، ربات گوگل به صفحات (URLهایی) دسترسی دارد که ممکن است آن صفحات (URLها) در حال حاضر وجود نداشته باشند. خطاهای 404 غیر معمول نیستند؛ زیرا وب سایت‌ها رشد و تغییر می‌کنند و همیشه مشکل‌ساز نیستند. در اینجا چند تمایز در مورد مواقع رخ دادن این خطا و آنچه که باید انجام دهید برای رفع آن، آورده شده است.

1. به نظر می‌رسد URL ارسال شده یک Soft 404 باشد.

علت:

شما این صفحه را در مقطعی برای ایندکس شدن ارسال کردید، اما سرور اکنون یک صفحه خالی یا تقریباً خالی را برمی‌گرداند.

رفع خطا:

اگر صفحه دیگر در دسترس نیست و جایگزین واضحی ندارد، سرور خود را به گونه‌ای پیکربندی کنید که کد 404 (یافت نشد) یا 410 (رفته) را در پاسخ به درخواست ربات گوگل در زمان ایندکس کردن، برگرداند. اگر صفحه جابجا شده است یا جایگزین واضحی دارد، ریدایرکت 301 (تغییر مسیر دائمی) را تنظیم کنید.

2. URL ارسالی یافت نشد (404)

علت:

URL موجود در نقشه سایت (sitemap) شما دیگر وجود ندارد. گاهی اوقات، یک صفحه باید حذف شود (ایجاد یک 404) و این کاملا قابل قبول است. به عنوان مثال، ممکن است یک محصول متوقف شده را که جایگزینی معادل آن ندارد، حذف کنید. گاهی ممکن است پست‌های وبلاگ قدیمی را که ترافیک دریافت نکرده‌اند و لینکی ندارند و برای هیچ کلمه کلیدی رتبه بندی نمی‌شوند، حذف کنید.

رفع این خطا:

فقط برخی از 404ها باید رفع شوند. اگر یک URL وجود داشته باشد نمی‌توانید آن را به راحتی لینک دهید. پس یک تغییر مسیر 301 را اضافه کنید. اگر یک محصول متوقف شده نسخه جایگزین خوبی داشته باشد (مانند مدل جدیدتر) می‌توانید همین کار را نیز انجام دهید. اگر URL ناشناخته است یا می‌خواهید برای همیشه محتوا را حذف کنید، می‌توانید خطای 404 را نادیده بگیرید. در نهایت Googlebot جستجوی این صفحات را متوقف خواهد کرد.

برای رفع قطعی این نوع خطا شما می‌توانید، مقاله‌ی رفع خطای 404 یا page not found در وردپرس را مطالعه فرمائید.

خطای سرور (5XX)

اگر گوگل سرچ کنسول خطای سرور را گزارش کند، به این معنی است که Googlebot نمی‌تواند به URL شما دسترسی داشته باشد یا اینکه زمان درخواست به پایان رسیده است؛ حتی ممکن است سایت شما مشغول بوده باشد. در نتیجه Googlebot مجبور شده است از این درخواست صرف نظر کند. دلایل احتمالی مختلفی برای این نوع خطا وجود دارد. ممکن است در برخی موارد لازم باشد این مشکل را با تیم توسعه یا میزبان سرور خود برطرف کنید.

علت:

سرور شما هنگام درخواست صفحه یک خطای 500 سطحی را برگرداند. این خطا عموما زمانیکه ظرفیت هاست یا سرور شما پایین باشد، به وجود می‌آید. گاهی ممکن است میزان بازدید از سایت شما به یکباره افزایش چشمگیری داشته باشد که در این صورت نیز اگر هاست و سرور پهنای باند مناسبی نداشته باشند، سایت بطور کلی پایین آمده و با خطاهای 5xx مواجه می‌شود.

رفع این خطاها:

  1. درخواست‌های صفحه پویا می‌تواند باعث بارگذاری بیش از حد شود. صفحه خود را بررسی کنید و در صورت نیاز، بارگذاری‌های بیش از حد صفحه را کاهش دهید.
  2.  از اینکه سرور هاست سایتتان در دسترس باشد، اطمینان حاصل نمایید که بیش از حد بارگیری نشده‌ باشد یا پیکربندی اشتباهی نداشته باشد.
  3. بررسی کنید که سایت شما ناخواسته گوگل را مسدود نکرده باشد.
  4. خزیدن (crawl) و ایندکس شدن (indexing) سایت در موتورهای جستجو را با دقت کنترل کنید. برخی از وب مسترها عمداً از دسترسی Googlebot به سایت‌های خود جلوگیری می‌کنند تا نحوه خزیدن (crawl) و ایندکس شدن (indexing) آن را کنترل کنند. با توسعه دهندگان خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که سایت شما برای عملکرد بهینه تنظیم شده است.

خطای Redirect

وقتی صفحه‌ای را در سایت خود جابجا می‌کنید، بهتر است یک تغییر مسیر 301 راه‌اندازی کنید تا به مرورگر وب بگویید که صفحه منتقل شده است تا آن را به صفحه جدید هدایت کند. اگر صفحات چندین بار جابجا شوند یا به مکان اصلی بازگردانده شوند، ممکن است خطاهایی رخ دهد.

علت:

خطاهای Redirect معمولاً ناشی از یکی از موارد زیر است:

  1. یک زنجیره تغییر مسیر (ریدایرکت) وجود داشته باشد که بسیار طولانی است. (نهایتا از 3 ریدارکت استفاده کنید. بعنوان مثال برگه A به B و از B به C و از C به D و… ریدایرکت شده باشد.)
  2. اگر یک حلقه Redirect وجود داشته باشد (بعنوان مثال از برگه A به B ریدایرکت می‌کنید در حالیکه از B به A نیز ریدایرکت شده است و این حلقه تا بی‌نهایت ادامه دارد.)
  3. زمانیکه تغییر مسیر (ریدایرکت) URL از حداکثر طول فراتر رفت. (این مسئله ممکن است هنگام تغییر مسیر (ریدایرکت) پیمایش لایه‌ای و/یا هنگام افزودن پارامترهای کوئری مشکل ساز شود.)
    ** منظور از پیمایش لایه‌ای زمانی است که بعنوان مثال در برگه فروشگاه یک سایت وردپرسی، محصولات را فیلتر می‌نمایید. بدون اینکه صفحه Reload شود، آدرس URL و صفحه تغییر می‌کنند.
  4. یک URL بد یا خالی در زنجیره تغییر مسیر (ریدایرکت) وجود دارد.

رفع این خطاها:

همه ریدایرکت‌های خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که هر زمان که امکان دارد تنها یک Redirect وجود دارد. Chrome Extension Ayima در تشخیص اینکه وقتی یک صفحه ریدایرکت شده است، به کجا ریدایرکت می‌شود که می‌تواند به شناسایی مشکلات به صورت صفحه به صفحه کمک کند.

مشکلات شناسایی شده محصول جدید برای سایت

هشدارهای زیر و خطاهای گوگل سرچ کنسول مستقیماً به نشانه گذاری داده‌های ساختار یافته (SDM) مربوط به محصول خاص است. از ابزار تست داده‌های ساختار یافته برای تعیین اینکه کدام عناصر گم شده‌اند یا به درستی تنظیم شده‌اند استفاده کنید و از schema.org و راهنمای گوگل سرچ کنسول برای درک نحوه عملکرد داده‌های ساختار یافته برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه رفع این عناصر گم شده یا نادرست استفاده کنید.

1. باید «Offers»، «Review» یا «aggregateRating» مشخص شود.

علت:

صفحات محصول باید حداقل یکی از این عناصر مشخص شده در SDM را داشته باشند.

رفع این خطاها:

حداقل یکی از این عناصر را به صفحه یا قالب HTML اضافه کنید. اینها معمولاً یک عنصر والد با عناصر فرزند در زیر آن‌ها هستند، مانند نوع (type)، آدرس اینترنتی (URL)، ratingValue یا reviewCount.

2. فیلد «قیمت» شناسایی نشد

علت:

این فیلد از محصول، الزاما باید به صورت ( ##.##) باشد. بعنوان مثال محصول شما باید یک قیمت دقیق و درست داشته باشد. (مثال: 20,000 یا 12.68)

رفع این خطاها:

مطمئن شوید که قیمت را در SDM در قالب “87.99” درج کرده‌اید (هیچ علامت دلاری نباید در این قسمت وجود داشته باشد!)

3. رتبه بندی بهترین و/یا بدترین مقدار مورد نیاز شناسایی نشد

علت:

اگر شامل رتبه‌بندی (ratingValue) یا بررسی محصول باشد، باید محدوده «بهترین رتبه» و/یا «بدترین رتبه» را برای هر محصول مشخص کنید.

رفع این خطاها:

bestRating معمولاً 5 است، در حالی که worstRating معمولاً 1 است.

4.باید مقدار نظرات “ratingCount” مثبت باشد

علت:

این ویژگی باید شامل تعداد کل رتبه‌بندی‌های (ratings) صفحه محصول باشد.

رفع این خطاها:

درحالیکه اگر هنوز نظری درباره محصول وجود نداشته باشد، می‌تواند 0 باشد، این عدد هرگز نمی‌تواند منفی باشد.

خطاهای Mobile Usability

همانطور که می‌دانید؛ به دلیل راحتی و در دسترس بودن، استفاده از موبایل افزایش یافته است. پس اطمینان داشتن از وب‌سایتی سریع و آسان برای استفاده در اکثر دستگاه‌های تلفن همراه مهم است. خطاهای Mobile usability شما را در مورد مشکلاتی که پیمایش صفحات سایت شما را که برای برخی از کاربران موبایل دشوار می‌کند، هشدار می‌دهد.

1. خطای Clickable Elements Too Close Together

علت:

این گزارش سایت‌هایی را نشان می‌دهد که عناصر لمسی، مانند دکمه‌ها و لینک‌های ناوبری، به قدری به یکدیگر نزدیک هستند که کاربر تلفن همراه نمی‌تواند به راحتی با انگشت خود به عنصر مورد نظر ضربه بزند. گاهی این نزدیک بودن ممکن است باعث شود که در هنگام لمس یک عنصر (المان) توسط کاربر موبایل، بصورت ناخواسته عنصر (المان) کناری را لمس کند.

رفع این خطاها:

اندازه و فاصله عناصر را به درستی تنظیم کنید تا برای بازدیدکنندگان تلفن همراه مناسب باشد. حداقل اندازه توصیه شده برای عناصر 14 پیکسل و فاصله بین عناصر حداقل 8 پیکسل است.

2. خطای Viewport Not Set

علت:

صفحه شما ویژگی Viewport را تعریف نمی‌کند که به مرورگرها می‌گوید چگونه ابعاد و مقیاس صفحه را متناسب با اندازه صفحه تنظیم کنند.

رفع این خطا:

از آنجایی که بازدیدکنندگان سایت شما از دستگاه‌های مختلفی با اندازه‌های صفحه به صورت متفاوتی استفاده می‌کنند، صفحات شما باید با استفاده از تگ متا viewport، یک viewport مشخص کنند. تنظیم توصیه شده:

<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1.0″>

در رابطه با این موضوع، استفاده از عناصر با عرض ثابت در سایت (مانند تصاویر) که نمی‌توانند اندازه صفحه نمایش را کاهش دهند، کاربران را ملزم به پیمایش از یک طرف به طرف دیگر می‌کند. در واقع اگر در برگه ای از سایت یک تصویر با عرض ثابت وجود داشته باشد و شما آن صفحه را در گوشی موبایل باز نمایید، اگر عرض تصویر از گوشی شما بزرگتر باشد، شما می‌بایست برای مشاهده تمام تصویر صفحه را به سمت راست و چپ اسکرول نمایید.

3. خطای Content Wider Than Screen

علت:

این گزارش صفحاتی را نشان می‌دهد که برای دیدن کلمات و تصاویر در آن صفحه، اسکرول افقی ضروری است. این زمانی اتفاق می‌افتد که صفحات از مقادیر مطلق در اعلان‌های CSS استفاده می‌کنند، یا از تصاویری استفاده می‌کنند که به بهترین شکل در عرض مرورگر خاص (مانند 980 پیکسل) طراحی شده‌اند.

رفع این خطا:

مطمئن شوید که صفحات از مقادیر نسبی عرض و موقعیت برای عناصر CSS استفاده می‌کنند. قالب شما حتما باید ریسپانسیو باشد.

4. خطای Text Too Small to Read

علت:

این گزارش صفحاتی را شناسایی می‌کند که اندازه فونت آن صفحه برای خوانا بودن آنقدر کوچک است و بازدیدکنندگان موبایل برای خواندن آن باید بزرگنمایی کنند.

رفع این خطا:

پس از تعیین یک viewport برای صفحات وب خود، اندازه فونت خود را طوری تنظیم کنید که در نمای پورت به درستی مقیاس شود. از واحدهای نسبی (em یا rem) برای اندازه فونت به جای مقادیر پیکسل استفاده کنید.

خطاهای Excluded From Indexing

گاهی اوقات، در گزارش بخش پوشش (Coverage)، ممکن است صدها یا حتی هزاران صفحه را مشاهده کنید که از فهرست ایندکس گوگل حذف شده‌اند. همه اینها نباید به عنوان خطا یا مشکل در نظر گرفته شوند. اما برخی از آن‌ها می‌توانند باعث نگرانی شوند. بیایید نگاهی به 5 مورد استثنایی که معمولاً می‌بینیم بیندازیم:

1. خطای Crawled – Currently Not Indexed

علت:

Googlebot صفحه شما را خزیده است، اما به دلایلی، آن را ایندکس نمی‌کند.

رفع این خطا:

از سایت: از جستجو در گوگل استفاده کنید تا تأیید کنید که آیا صفحات لیست شده واقعاً ایندکس شده‌اند یا خیر. اگر اینطور نیستند (و فکر می‌کنید باید باشند)، تأیید کنید که در نقشه سایت (sitemap) شما هستند. در robots.txt غیر مجاز نیستند. برای صفحه دیگری متعارف (canonicalized) نیستند. تکراری (duplicate) از صفحه دیگری نیستند و یا تگ های متا ربات مناسبی روی آن‌ها دارند. اگر همه این موارد را چک کردید، می‌توانید از ابزار URL Inspection برای تایید مجدد آن‌ها استفاده کنید یا صبورانه منتظر بمانید تا گوگل، سایت شما را دوباره بررسی و ایندکس کند.

2. خطای Crawl Anomaly

علت:

گوگل قادر به دسترسی به صفحه‌ها نبود.

رفع این خطا:

از ابزار URL Inspection استفاده کنید تا ببینید آیا خطاهای آشکاری وجود دارد یا خیر. همچنین می‌توانید خزیدن صفحه‌ها را در یک ابزار SEO، مانند ScreamingFrog، برای پیداکردن مشکلات بررسی کنید.

3. خطای Duplicate without User-Selected Canonical

علت:

Googlebot بیش از یک نسخه از این صفحه را پیدا کرد، اما هیچ یک از صفحات برچسب متعارف (canonical) مشخصی ندارند. Googlebot فکر نمی‌کند که این صفحه اصلی باشد، بنابراین تصمیم گرفته است آن را ایندکس نکند.

رفع این خطا:

تمام نسخه‌های صفحه‌ها را پیدا کنید و تگ‌های متعارف (canonical) مناسب را اضافه کنید. اگر همه نسخه‌های صفحه مورد نیاز نیستند، ممکن است بخواهید تغییرات اضافی (صفحاتی که مورد نیاز نیست) را به نسخه اصلی از آن صفحه ریدایرکت کنید. اگر به همه نسخه‌ها نیاز دارید، تغییرات اضافی را به نسخه اصلی از آن URL متعارف (canonical) کنید. بنابراین شما بودجه خزیدن (Crawl) را هدر نداده و یا کلمات کلیدی را از دست نمی‌دهید.

4. خطای Duplicate, Submitted URL Not Selected As Canonical

علت:

مشابه خطای بالا، این خطا هم یک صفحه در یک گروه از صفحات تکراری است که هیچ یک از این صفحات دارای برچسب متعارف (canonical) برای آن نیستند. تفاوت بین این دو خطا در این است که این خطا زمانی ظاهر می‌شود که شما به‌طور خاص درخواست ایندکس شدن یک URL را کرده‌اید و گوگل احساس می‌کند که یک صفحه دیگر (یک URL دیگر) مستحق متعارف شدن (canonical) است.

رفع این خطا:

تگ‌های متعارف (canonical) مناسب را به صفحات خود اضافه کنید. مشابه رفع مشکل بالا، در نظر بگیرید که URL را به صفحه نسخه اصلی متعارف (canonical) کنید (اگر خود این صفحه نسخه اصلی نیست). اگر این صفحه نسخه اصلی است، URLهای اضافی را به این صفحه متعارف (canonical) کنید.

5. Discovered – Currently Not Indexed

علت:

گوگل می‌داند که صفحه وجود دارد، اما قادر به خزیدن آن نیست.

رفع این خطا:

مطمئن شوید که Googlebot می‌تواند به سایت شما دسترسی داشته باشد، و گرفتار تأخیر خزیدن (Crawl delay) بیش از حد نشده باشد (مشخص شده در فایل robots.txt) یا به‌طور کلی بیش از حد بارگیری نشده باشد.
در حالی که اینها فقط 5 مورد برتری هستند که اغلب می‌بینیم، در واقع 15 نوع خطای exclusions وجود دارد که ممکن است در داشبورد سرچ کنسول گوگل خود پیدا کنید.

در ادامه به 10 مورد دیگر بصورت تتر وار اشاره خواهیم کرد.

6. خطای Redirect error
7. خطای Server error (5xx)
8. خطای URL blocked by robots.txt
9. خطای URL marked ‘noindex’
10. خطای Not found (404) و Soft 404
11. خطای Blocked due to unauthorized request (401)
12. خطای Blocked due to access forbidden (403)
13. خطای Blocked by page removal tool
14. خطای Alternate page with proper canonical tag
15. خطای Page with redirect

مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینه‌ی ارتقای سئوی سایت می‌‌تواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *