رفع خطای 404 یا page not found در وردپرس
رفع خطای 404 یا page not found در وردپرس
- آموزشی, خدمات سایت, مقالات
- مائده جلیلی

رفع خطای 404 یا page not found در وردپرس
شاید بارها هنگامی که در اینترنت صفحهای را جستجو میکردید، با صفحهی سفید رنگی که عدد 404 روی آن درج شده است برخورده باشید. اگر دوست دارید بهترین روش برای رفع خطای 404 یا page not found در وردپرس را بدانید؛ در ادامه با ما همراه باشید.
شما میتوانید بعد از اتمام این مطالب، مقالهی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول را مطالعه کنید.
خطای 404 Not Found Error چیست؟
کلمهی “پیدا نشدن” میتواند سادهترین معنی باشد که به این ارور نسبت دهیم. خطای 404 یک کد وضعیت از پروتکل HTTP از نوع خطاهای مهم رده 4XX است. در واقع به این معناست که صفحه وبسایتی که شما به دنبال دسترسی به آن هستید، بر روی سِرور آن قابل دسترسی نیست. خطا یا ارور 404 جزء معروفترین خطاهای سمت کاربری محسوب میشود. ارور 404 معمولا توسط مدیران وبسایتها، سفارشیسازی میشود. یعنی بعضی از سایتها برای ایجاد رابط کاربری بهتر، نحوه نمایش ارور 404 Not Found رو تغییر میدهند و بر اساس سیاستهای داخلی آن سایت باز طراحی میکنند.
نمایش شکلهای مختلف ارور 404 Not Found
نمایش ارور 404 Not Found شکلهای مختلفی دارد و به احتمال زیاد خطای 404 در مرورگر کروم و یا سایر مرورگرهای معروف، به شکل یکی از موارد زیر میباشد:
- 404 Error
- 404 Not Found
- Error 404
- The requested URL Resource Locator was not found on this server
- HTTP 404
- Error 404 Not Found
- 404 File or Directory Not Found
- HTTP404 Not Found
- 404 Page Not Found
- 404 not found the resource requested could not be found on this server
- net error_file_not_found
علاوه بر این، ممکن است با پیغامهایی مشابه پیامهای زیر مواجه شوید:
- صفحه مورد درخواست شما یافت نشد! این صفحه ممکن است حذف، تغییر نام و یا به طور موقت از دسترس خارج شده باشد.
- فایل شما پیدا نشد. گاهی ممکن است صفحه جابهجا یا حذف شود.
که همگی نمونههایی از ارور 404 در بستر اینترنت هستند.
ممکن است خطاهای مربوط به ارور 404 ، در هر مرورگر یا سیستم عاملی پدیدار شود. بیشتر این خطاها به صورت پیش فرض، درست همونطور که صفحات وب در مرورگر نمایش داده میشود، ظاهر میشوند.
دلایل بروز خطای HTTP 404
خطای 404 از نظر فنی، خطایی از سمت کاربر است تا خطایی از سمت سرویسدهنده (سرور). چراکه، خطای 404 ناشی از اشتباه شما (کاربران) هست. برای مثال اشتباه در نوشتن صحیح آدرس اینترنتی و یا این که صفحه (مورد نظر) منتقل شده و یا صفحه به طور کل از وبسایت حذف شده و شما از این موضوع اطلاع ندارید. یکی دیگر از دلایل خطای 404 وبسایتی است که، صفحه یا منبعی را جابهجا کند، ولی این کار را بدون آدرس دهی از نشانی اینترنتی قدیمی، به نشانی جدید انجام داده باشد. به بیان واضحتر، ریدایرکت (Redirect) صورت نگیرد. در این مواقع به جای این که به صفحه جدید هدایت شوید، با خطای 404 مواجه خواهید شد.
انواع خطای 404
برخی اوقات سرورهای وب (سرویسدهندههای وب) مربوط به خدمات اطلاعات اینترنتی مایکروسافت، با اضافه کردن پسوندِ عددی بعد از 404، اطلاعات تخصصی بیشتری را بابت علت بروز این خطا ارائه میکنند. دلیل هر پسوند مختلف خطای 404 به شرح زیر است:
- پیدا نشد.
- سایت پیدا نشد.
- محدودیت در رابط کاربری برنامهنویسی برنامهی سرویسدهندههای اینترنت (ISAPI) یا واسط گذرگاه عمومی (CGI).
- محدودیت در نوع MIME.
- بدون پیکربندی شده.
- رد به علت درخواست فیلترسازی پیکربندی.
- فعل رد شده است.
- فرمت یا پسوند فایل رد شده است.
- فضای نام پنهان.
- ویژگی فایل پنهان.
- سر صفحهی درخواست شدهی بسیارطولانی
- درخواست دربردارندهی دنبالهی گریز دوبرابری است.
- درخواست دربردارندهی کاراکترهای بیت بالا است.
- حجم محتوا، بیش از حد طولانی است.
- درخواست نشانی اینترنتی، بسیار طولانی است.
- رشته یا ردیف جستجو، بسیارطولانی است.
- درخواست نوشتن و نسخهبرداری توزیع شده به برنامهی کنترل فایل استاتیک ارسال شده است.
- محتوای پویا از طریق علائم هماهنگ کنندهی MIME ترسیمکننده، بر روی برنامهی کنترل فایل استاتیک ترسیم شده است.
- توالی ردیف درخواست، رد شده است.
- به واسطهی مقررات فیلترکننده رد شده است.
- بخشهای بسیار زیاد نشانی اینترنتی
شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطاها و رفع آنها، مقالهی لیست تمام خطاهای سایت به همراه کد آنها را مطالعه نمایید.
رفع خطای 404 Not Found در وردپرس
خطای روی عکس
اگر خطا مربوط به عکسها باشد، برای رفع خطای 404 سایت باید بررسی کنید که این عکسها را در کجا فراخوانی کردهاید. اصولا وقتی به آدرس یا URL عکس دقت کنید، متوجه میشوید که این عکس مربوط به افزونه یا مربوط به قالب است. و یا به هیچ کدام مربوط نیست، بلکه شما آن را آپلود کردید. مخصوصا مدیران سایتهای وردپرسی که باید به این موضوع توجه کنند. مثلا اگر مشکل لود عکس برای افزونه مشخص باشد، میتوانید وارد تنظیمات افزونه شوید؛ عکس جدید را به آن افزونه وردپرس داده تا عکس جدید را از این به بعد لود کند.
خطا به دلیل انتقال دامنه
گاهی اوقات سایت وردپرس خودمان را از یک دامنه به دامنهی دیگر انتقال میدهیم. مثلا آدرس macanads.com بوده و سپس به macanads.ir انتقال داده شده و متوجهمیشویم که تمام آدرسهای macanads.ir با ارور 404 وردپرس روبهرو شدهاند. در این حالت اگر مطمئن هستیم که انتقال به درستی صورت گرفته است، تنها کاری که باید انجام دهید وارد قسمت تنظیمات ⬅ لینکهای یکتا ⬅ تنظیمات عمومی شده و سپس یک بار گزینه ساده را انتخاب و ذخیره کنید. دوباره بعد از این کار، همان گزینه خودتان را انتخاب کنید. به عبارت دیگر، اگه تنظیمات شما “نام نوشته” است، گزینه “ساده” را انتخاب و ذخیره کرده و دوباره گزینهی “نام نوشته” را انتخاب کنید و مجددا آن را ذخیره کنید.
خطای افزونهها
اگر در سایت وردپرس خود هیچ کاری نکردید و یک باره با خطاهای 404 روبهرو شدید، برای حل مشکل ارور 404 در وردپرس باید بررسی کنید که اخیرا چه افزونهای را نصب کردید. گاهی به دلیل تداخلهای موجود بین افزونهها ممکن هست شاهد ارور 404 در سایت وردپرسی باشیم. بهترین روش برای حل خطای 404 غیر فعال کردن افزونهها میباشد. بهتر است از افزونههایی شروع کنید که اخیرا نصب کردید. همینطور دقت داشتهباشید که چند افزونه را با هم (همزمان) غیرفعال نکنید، بلکه فقط یکی از آنها را غیرفعال کنید. بعد سایت را بررسی کرده تا متوجه شوید این روند ادامه دارد یا خیر. اگر مشکل حل نشد همین کار را با قالب انجام دهید ولی حتما قبل از این کار بکآپ بگیرید.
خطا به دلیل پاک کردن برگه
اگر در سایت وردپرس خودتان صفحه یا نوشتهای را پاک کرده باشید، طبیعتا با خطای404 مواجه خواهید شد. بهترین افزونه برای ریدایرکت کردن هم افزونه Redirection یا افزونه Yoast است و میتوانید به کمک این افزونه ها آدرسی را که حذف کردید، به آدرس جدید و یا مشابه اون انتقال دهید.
- یک اشتباه بزرگ!!
تصویر بالا، یک نمونه افزونه وردپرس برای انتقال همه صفحات 404 به صفحه اصلی است (All 404 Redirect to Homepage). یکی از اشتباههایی که در رفع خطای404 در وردپرس وجود دارد، هزاران صفحه خطای 404دارند و به کمک یک افزونه، تمام خطاهای خودشان را به صفحه اصلی انتقال میدهند. این نوع رفتار، هم از نظر سئو و هم از نظر تجربه کاربری اصلا جالب نیست و نتایج بدی را به بار میآورد. گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول یک ابزار بسیار قدرتمند است که تمام مشکلات و خطاهای سایت شما را به شما اعلام مینماید. درصورت بروز خطای 404 این ابزار، عنوان خطای URL not found (404) را به مدیر سایت از طریق ایمیل اعلام مینماید و درباره صفحاتی که مشکل دارند، اطلاع رسانی میکند. عکس زیر گویای گزارش خطاهای 404 یک سایت در سرچ کنسول است. شما همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل سرچ کنسول، مقالهی معرفی کامل گوگل سرچ کنسول را مطالعه نمایید.
یک: نام خطا در سرچ کنسول رو نمایش میدهد.
دو: برای اعلام رفع خطاهای 404 به گوگل است.
سه: نمودار بالا و پایین این نوع خطا میباشد.
چهار: آدرس صفحاتی که با خطای404 روبهرو شدهاند ر نمایش میدهد.
پنج: اخرین زمانی که ربات گوگل وارد صفحه میشود و متوجهی خطای 404 میشود.
جدیدترین مقالات
مقالات تصادفی

طراحی سایت با انواع کد نویسی
طراحی سایت با انواع کد نویسی طراحی یک وب سایت از ابتدا یک چالش است، اما مزیتهای زیادی به همراه

عکاسی مدلینگ چیست
عکاسی مدلینگ چیست این سوال که عکاسی مدلینگ چیست میتواند برای اشخاصی که بصورت تخصصی فعالیت میکنند، و یا اشخاصی

تأثیر رنگها در تبلیغات و برندینگ
تأثیر رنگها در تبلیغات و برندینگ در این مقاله تأثیر رنگها در تبلیغات و برندینگ را بررسی میکنیم. همه سازمانها

اهمیت ریلز در تولید محتوا در اینستاگرام
اهمیت ریلز در تولید محتوا در اینستاگرام اینستاگرام به عنوان یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی، امکانات و ابزارهای مختلفی را