نقشه سایت یا sitemap

نقشه سایت یا sitemap

نقشه سایت یا sitemap

نقشه سایت یا sitemap چیست

نقشه سایت یا sitemap به فایلی گفته می‌شود که بصورت اتوماتیک آدرس‌های صفحات داخلی سایت شما را به خزنده‌های موتورهای جستجو نمایش می‌دهد. علاوه بر این این فایل زمان آخرین بروزرسانی، لینک صفحات و اطلاعات دیگری را نیز به موتورهای جستجو می‌دهد که می‌تواد بسیار با اهمیت و کاربردی باشد.

فرمت فایل نقشه سایت یا sitemap بصورت xml است. فایل نقشه سایت یا sitemap باعث سرعت بخشیدن به ایندکس (index) شدن صفحات سایت شما در موتورهای جستجو می‌شود. داشتن سایت مپ یک از ویژگی‌های یک وب سایت حرفه‌ای و موفق می‌باشد.

آیا نقشه سایت یا sitemap اهمیت دارد ؟

نقشه سایت یا sitemap دقیقا از نظر سئو بسیار اهمیت دارد. بدین شکل که خزنده‌های موتورهای جستجو زمانی که به سایت شما مراجعه می‌کنند باید تمامی اطلاعات و لینک‌های سایت شما را بررسی نمایند که صحت یا عدم صحت آن‌ها را تایید نمایند.

لذا شما با معرفی نقشه سایت یا sitemap سایت خود به موتورهای جستجو می‌توانید باعث تسریع در روند کار شوید تا سایت شما بسرعت بررسی یا ایندکس index شود. شما اگر مطلب را به سایت خود اضافه نمایید و یا هر بروزرسانی در سایت خود انجام دهید خزنده‌های موتورهای جستجو به سایت شما مراجعه می‌کنند و آن تغییرات یا بروزرسانی را بررسی می‌نمایند.

پس بهترین راه برای سرعت بخشیدن به ایندکس شدن صفحات جدید یا بروزرسانی شده نقشه سایت یا sitemap است.

مقاله طراحی سئو و بهینه سازی سایت و SEO چیست را نیز مطالعه نمایید.

آیا باید از نقشه سایت یا sitemap استفاده کنیم ؟

سایت شما اگر سایت جدیدی باشد و یا شما نتوانید صفحات سایت را به درستی به هم لینک کنید، خزنده‌های موتورهای جستجو ممکن است برخی از صفحات سایت شما را از دست بدهند و نتوانند آنها را ایندکس کنند.

حتی اگر شما صفحات سایت خود را به درستی بهم لینک کنید نیز ممکن این اشتباه توسط خزنده‌های موتورهای جستجو به نسبت کمتری مجددا پیش بیاید. موتوهاری جستجو را درنظر بگیرید که قرار است هرسایت را بصورت کامل بررسی کنند و تمام صفحات را تفکیک و ایندکس نمایند. قطعا برخی از صفحات ازدست می‌روند و خزنده‌ها نمی‌توانند همه آنها را ایندکس نمایند.

نقشه سایت می‌توانید آدرس تمام صفحات و لینک‌های داخلی و خارجی سایت خود را به خزنده‌ها معرفی نمایید تا به راحتی بتوانند سایت شما را index نمایند. 3 دلیل عمده در بوجود آمدن این مشکل که خزنده‌ها نمی‌توانند برخی از صفحات سایت را بررسی نمایند به ترتیب زیر است :

  1. آرشیو سایت : سایت شما مدام در حال بروزرسانی است و تعداد زیادی صفحه و مطلب در آن وجود دارد.
  2. سایت بزرگ : سایت شما انقدر بزرگ (حجم صفحات داخلی) هست که خزنده‌ها نتوانند تمام صفحات را بررسی کنند.

ویژگی فایل نقشه سایت

فایل نقشه سایت نباید بیشتر از 10 مگابایت حجم داشته باشد و درصورتیکه سایت شما لینک های زیادی داشته باشد و حجم آن بیشتر از 10 مگ باشد باید یک نقشه سایت جدید ایجاد نمایید. همچنین این فایل نباید بیش از 50000 لینک داشته باشد که در این صورت نیز باید یک نقشه سایت جدید ایجاد شود.

در فایل نقشه سایت از تگ‌های زیر استفاده می‌شود :

  • url : محتویات صفحه
  • loc : لینک صفحات
  • lastmod : اطلاعات تغییرات صفحه
  • changefreq : بازه زمانی تغییرات صفحه
  • priority : میزان اهمیت یک صفحه

چگونگی ایجاد و ساخت نقشه سایت یا sitemap

برای افزودن نقشه سایت ابزارها و سایت‌های بسیاری هستند که با یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانید برای سایت خود یک سایت مپ جدید بسازید. بعنوان مثال با مراجعه به سایت‌های xml-sitemaps و xmlsitemapgenerator و web-site-map برای سایت خود نقشه سایت بسازید و همچنین اگر از سایت وردپرس استفاده می‌نمایید افزونه سئوی Yoast Seo و همچنین افزونه Sitemap Generator می‌توانند به شما در جهت ایجاد نقشه سایت کمک کنند.

نحوه قراردادن نقشه سایت در موتورهای جستجو

شما اگر فایل نقشه سایت یا سایت مپ خود را در پایین‌ترین سطح یعنی http://yourdomain.com/sitemap.xml قراردهید، موتورهای جستجو آن‌را بررسی و تایید می‌نمایند و درصورتیکه فایل نقشه سایت را در مکانی دیگر در هاست خود قراردادید باید وارد وبمستر موتورهای جستجو شوید و آدرس نقشه سایت خود را بصورت دستی در قسمت مشخص شده وارد نمایید.

با موتورهای جستجو و انواع آن آشنا شوید.

بعنوان مثال برای گوگل وبمستر به شرح زیر است :

برای اضافه کردن نقشه سایت به وب مستر تولز مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا وارد Google webmaster tools شوید.
  2. از منوی سمت چپ درقسمت index روی گزینه sitemap کلیک نمایید.

نقشه سایت
نقشه سایت

3- در بالای صفحه و در قسمت Add a new sitemap آدرس مورد نظر خود را وارد نمایید. و دکمه submit را بزنید.

sitemap

4- پس از فشردن دکمه submit پایین صفحه در قسمت Submitted sitemaps می‌توانید آدرس مورد نظر خود را مشاهده نمایید.

sitemap

5- در قسمت Submitted sitemaps که نقشه سایت شما وارد شده است، گزینه‌های مانند Type , Submitted , last read , status و Discovered urls نیز وجود دارند که اطلاعاتی از نقشه سایت شما را دراختیارتان قرار می‌دهد. نکته مهم اینکه اگر قسمت Status با رنگ سبز Success باشد یعنی نقشه سایت شما باموفقیت و به درستی ثبت شده است. برای موتورهای جستجوی دیگر مانند bing نیز باید همین کار را تکرار کرد.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟