معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404

معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404

معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404

معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404

اگر در اینترنت جستجو کرده باشید، احتمالاً با خطای 404 مواجه شده‌اید. جالب است بدانید؛  پیام خطای 404 می‌تواند بازخورد مفیدی برای یک کاربر وب باشد، اما استفاده از آن در زمینه اشتباه می‌تواند منجر به خطای soft 404 شود. یک خطای soft 404 می‌تواند بر عملکرد سئو تأثیر منفی بگذارد، به خصوص زمانی که تعداد زیادی از آن‌ها شناسایی نشده باشند و شروع به انباشته شدن کنند. برای جلوگیری از این وضعیت، توسعه دهندگان باید از بیشتر با کارشناسان سئو کار کنند و با با هم مچ شوند تا صفحات خطای soft 404 را به حداقل برسانند. چراکه آنان با کمک هم می‌توانند به زودی این خطا را بر طرف کنند. زیرا اگر این مشکل مدت طولانی‌تری حل نشده بماند، خطای soft 404 می‌تواند به طور فزاینده‌ای بر عملکرد وب سایت شما تأثیر بگذارد. در ادامه این مقاله به معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404 می‌پردازیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404

خطای Soft 404 چیست؟

معمولا خطای soft 404 و خطای معمولی 404 اغلب به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، اما معنی آن‌ها متفاوت است. خطای معمولی 404، که گاهی اوقات فقط خطای 404 نامیده می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که یک صفحه وب در دسترس نباشد. در این حالت، یک سرور کد وضعیت HTTP صحیح را ارسال می‌کند که پیامی را برای نمایش در مرورگر برمی‌گرداند: «404 یافت نشد». این کد به این معنی است که صفحه را نمی‌توان یافت.

از سوی دیگر، یک خطای soft 404 زمانی رخ می‌دهد که سرور وضعیت «200 OK» را برای صفحه وب ارسال می‌کند، اما گوگل به اشتباه این پیام را تفسیر می‌کند که خطای 404 باید نمایش داده شود. اگرچه این یک اشتباه از طرف موتور جستجو است، اما معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که صفحه مانند یک خطا به نظر می‌رسد. اینجاست که سردرگمی به وجود می‌آید. موتور جستجو یک صفحه را به‌عنوان صفحه «404 یافت نشد» علامت‌گذاری می‌کند، حتی اگر این وضعیت صحیح صفحه وب نباشد. اگر خطاهای soft 404 را در وب سایت خود تجربه می‌کنید و این خطاها در ابزارهایی مانند گوگل سرچ کنسول نمایش داده می‌شوند، باید سریعاً برای رفع آن‌ها اقدام کنید. شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خطاهای گوگل سرچ کنسول، مقاله‌ی معرفی و رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول را مطالعه نمایید.

هنگامی که یک صفحه معمولی وضعیت “200 OK” را دریافت می‌کند، در نتایج موتور جستجو نمایش داده می‌شود. آن‌ها را می‌توان خزیده و فهرست کرد. با این حال، صفحاتی با خطاهای soft 404 نیز در نتیجه موتور جستجو ظاهر می‌شوند و حتی می‌توان آن‌ها را فهرست یا خزید، برخلاف خطای واقعی 404، که نه ایندکس می‌شوند و نه در نتایج نمایش داده می‌شوند.

نمونه‌های خطای Soft 404

هنگامی که کاربر چیزی را در وب سایت شما جستجو می‌کند که وجود ندارد، پیام “یافت نشد” را دریافت می‌کند که ممکن است موتور جستجو آن را اشتباه تفسیر کند. این همان چیزی است که در خطای soft 404 رخ می‌دهد. با soft 404، کد پاسخ سرور “200 OK” است، اما موتور جستجو هنوز فکر می‌کند که یک درخواست در صفحه شما وجود دارد. بنابراین به اشتباه صفحه را به عنوان خطای 404 تفسیر می‌کند. اگر می‌خواهید به صفحه‌ای دسترسی پیدا کنید که در CMS وجود دارد، اما هنوز توسط گوگل نمایش داده نمی‌شود، به احتمال زیاد به دلیل خطای 404 است. اگر صفحه دسته‌بندی هیچ محتوایی در زیر دسته نداشته باشد، احتمالاً منجر به خطاهای soft 404 می‌شود. حتی زمانی که صفحه وب در وب سایت وجود دارد، اگر محتوایی وجود نداشته باشد، گوگل صفحه را خالی تفسیر می‌کند و خطای 404 را نمایش می‌دهد.

دلایل خطای Soft 404

چندین موقعیت می‌تواند خطاهای soft 404 را برای گوگل ایجاد کند. برخی از مهم‌ترین دلایل این خطا عبارتند از:

صفحه دارای محتوای کم و بدون محتوا است.

این یکی از دلایل اصلی خطای soft 404 است. اگر صفحه محتوای اندکی داشته باشد یا اصلاً محتوایی نداشته باشد، گوگل انتظار دارد نتایجی به کد وضعیت «404 یافت نشد» اشاره کند. حتی زمانی که پاسخ وضعیت خوب باشد، ممکن است گوگل همچنان خطای 404 را نمایش دهد. برخی از نمونه‌های خطای soft 404 به دلیل کمبود محتوا عبارتند از:

  • صفحات خالی دسته محصول
  • صفحات خالی دسته وبلاگ
  • صفحات خالی نتیجه جستجو

اصلاح این صفحات یا افزودن محتوا به آن‌ها ممکن است به شما کمک کند تا از شر خطای 404 خلاص شوید. با این حال، اگر این مشکل را حل نکرده است، استفاده از دستورالعمل بدون ایندکس شدن (no index directive) از طریق تگ متا ربات‌ها می‌تواند یک راه حل باشد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فایل robots، مقاله‌ی فایل robots چیست و چگونه آن را بسازیم را مطالعه نمایید.

هدف تغییر مسیر به اندازه کافی مرتبط نیست.

اگر URL خود را به URL دیگری هدایت می‌کنید، باید مرتبط باشد؛ در غیر این صورت گوگل پیام “404 یافت نشد” را نمایش می‌دهد. این مشکل در درجه اول زمانی رخ می‌دهد که توسعه‌دهندگان سعی می‌کنند کاربران را از یک صفحه وب به صفحه‌ای دیگر که مرتبط نیست هدایت کنند. این مشکل در وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک برجسته است، که کاربر را به محصول یا دسته دیگری هدایت می‌کنند که با الگوریتم‌های گوگل مرتبط نیست.

شما به طور تصادفی گوگل را از رندر مسدود کرده‌اید.

گاهی اوقات زمانی که گوگل را از دسترسی به فایل‌های جاوا اسکریپت یا CSS خود مسدود کرده‌اید، ممکن است خطای 404 رخ دهد. این فایل‌ها برای رندر صفحات استفاده می‌شوند. اگر گوگل نتواند به آن‌ها دسترسی پیدا کند، ممکن است منجر به خطای soft 404 شود. این مشکل را می‌توان با اشکال زدایی و تأیید صفحه وب خود از طریق ابزار بازرسی گوگل حل کرد. پس از رفع این مشکل، گوگل می‌تواند فایل‌های شما را رندر کند و 404 باید حل شود.

محتوای صفحه دارای 404 و یا عبارات مشابه است.

اگر صفحه شما عباراتی دارد که عمدتاً در صفحه 404 یافت می‌شوند، می‌تواند باعث خطای soft 404 شود. از عباراتی که در صفحه خطای 404 پیدا می‌کنید، مانند «موجود نیست»، «در انبار نیست» و «دیگر در دسترس نیست» اجتناب کنید. این عبارات را می‌توان با صفحه 404 توسط گوگل اشتباه گرفت. حذف آن‌ها از سایت شما می‌تواند خطا را برطرف کند.

تفاوت بین 404 Not Found و Soft 404

تفاوت اصلی بین خطای “404 Not Found” و خطای soft 404 در کد وضعیت است. کد اولی دارای کد وضعیت 404 یا 410 است؛ به این معنی است که صفحه را نمی‌توان یافت. خطای soft 404، یعنی صفحه هنوز پیدا نشده است. اما به جای بازگرداندن کد 404 یا 410، یک کد “200 OK” برگردانده می‌شود. صفحات 404 توسط موتورهای جستجو ایندکس نمی‌شوند و در نتایج موتور جستجو ظاهر نمی‌شوند. با این حال، صفحات soft 404 توسط موتورهای جستجو ایندکس می‌شوند و می‌توانند در نتایج جستجو ظاهر شوند.

معرفی و رفع خطای soft 404 و تفاوت آن با Not found 404

چگونه گوگل خطای Soft 404 را می‌بیند ؟

گوگل راه‌های تخصیص و تشخیص کلاس soft 404 را به صورت دستی تغییر داده است. گوگل اکنون به هر صفحه بر اساس نوع دستگاه نگاه می‌کند و یک طبقه‌بندی soft 404 را به طور متفاوت به همان URL در دسکتاپ و موبایل اختصاص می‌دهد. اگر گوگل یک URL را ببیند و به همان URL در دسکتاپ و موبایل دسترسی پیدا کند، ممکن است خطای soft 404 را در موبایل و دسکتاپ برگرداند یا برعکس. این به این معنی است که گوگل اکنون وضعیت soft 404 را در یک URL شناسایی می‌کند، زیرا از طریق URL عبور می‌کند. همچنین این کار را بر اساس نوع دستگاه انجام می‌دهد.

هنگامی که صفحه به درستی در سرچ کنسول موبایل کار می‌کند و هیچ هشداری ارسال نمی‌کند، ممکن است این مشکل ایجاد شود. در همین حال، برخی از صفحات شما ممکن است با خطاهای soft 404 در خارج از کنسول مواجه شوند، که می‌تواند بر عملکرد و رتبه‌بندی وب سایت شما تأثیر بگذارد.

چرا Soft 404 برای سئو مضر است؟

اگر یک وب‌سایت به جای 404 برای صفحه‌ای که وجود ندارد، یک کد تأیید وضعیت را برگرداند، می‌تواند عملکرد وب‌سایت را در یک جستجوی ارگانیک تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، اگر وب سایت شما دارای خطاهای soft 404 بالایی باشد، تأثیر منفی در نتایج جستجو خواهید داشت. با یک خطای soft 404، وب سایت نشان می‌دهد که یک صفحه واقعی در URL وجود دارد و بازدیدکنندگان می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. موتورهای جستجو صفحه‌ای را که واقعاً وجود ندارد فهرست‌بندی و می‌خزند و بودجه ارزشمند خزیدن شما را در صفحاتی که وجود ندارند، کاهش می‌دهند.

Googlebot فقط می‌خواهد تعداد محدودی از وب‌سایت‌ها را بخزد و تلاش‌های خود را بر اساس نرخ خزیدن و تقاضای خزیدن تقسیم می‌کند.

  • نرخ خزیدن : این به گوگل اجازه می‌دهد تا صفحاتی را که خیلی سریع هستند و می‌توانند به سرور آسیب برسانند، بخزد.
  • تقاضای خزیدن : این به معنای صفحاتی است که گوگل می‌خواهد بخزد. این بودجه بر اساس محبوبیت صفحات شما و قدمت محتوا است. موتور جستجو نمی‌خواهد وقت خود را برای خزیدن محتوا در همان وب سایت تلف کند. گوگل قبل از اینکه به وب سایت بعدی برود بودجه‌ای را به خزیدن‌های وب خود اختصاص می‌دهد.

اگر وب سایت شما دارای خطاهای soft 404 بالایی باشد، ممکن است بودجه خزیدن صرف صفحاتی شود که دید شما را کاهش می‌دهند. بازدیدکنندگانی که به نتایج جستجو نگاه می‌کنند نمی‌توانند به صفحاتی با محتوای واقعی دسترسی پیدا کنند. درصد خزیدن بالا نیز بر عملکرد وب سایت شما در جستجوی ارگانیک تأثیر می‌گذارد. با کاهش خطاهای soft 404، دید و عملکرد جستجوی سایت خود را افزایش می‌دهید.

مجموعه ماکان با یک تیم تخصصی در زمینه‌ی ارتقای سئوی سایت می‌‌تواند همراه شما باشد و سایت شما را در صدر جستجوهای گوگل قرار دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با ما تماس بگیرید.

چگونه خطاهای Soft 404 را پیدا کنیم ؟

پیدا کردن یک خطای soft 404 چندان چالش برانگیز نیست. یک راه آسان برای کشف خطاها ورود به سرچ کنسول گوگل و بررسی خطاهای 404 است. هنگامی که یک 404 را شناسایی کردید، می‌خواهید مطمئن شوید که یک کد خطای 404 را برمی‌گرداند. اما اگر اینطور نیست، باید فورا آن‌ها را تعمیر کنید. اینها خطاهای soft 404 شما هستند. Screaming Frog ابزار دیگری برای یافتن لینک‌های خراب در وب سایت شما است. همچنین وب سایت‌هایی را شناسایی می‌کند که به صفحاتی که دیگر وجود ندارند لینک داده‌اند. Xenu Link Sleuth نیز می‌تواند جایگزین دیگری برای Screaming Frog باشد.

چگونه خطای Soft 404  را رفع کنیم ؟

  1. بررسی کنید که آیا صفحه واقعاً یک Soft 404 است و نه یک هشدار کاذب.

    هشدارهای کاذب را بررسی کنید. در بیشتر موارد، صفحه‌ای که به اشتباه توسط گوگل سرچ کنسول به عنوان خطای 404 علامت گذاری شده است، قابل بررسی و تأیید است.
    با کلیک کردن روی دکمه Submitted URL seems to be a soft 404 (به نظر می رسد URL ارسالی یک Soft 404 باشد) از گزارش پوشش شروع کنید. این یک لیست کامل از صفحات soft 404 را برمی‌گرداند.
    URLها را در برگه‌های جدید باز کنید.
    اگر صفحه بخش معتبری از وب سایت شما است و می‌خواهید در نتایج جستجو ظاهر شود، گزینه Validate Fix (تصحیح اعتبارسنجی) را انتخاب کنید. این باعث می‌شود گوگل صفحه را بخزد و کد وضعیت را به‌روزرسانی کند.
    پس از تکمیل، باید صفحه را بررسی کرده و URL زنده را آزمایش کنید.
    یک روش جایگزین این است که URL را انتخاب کرده و روی گزینه Inspect URL (URL را بررسی کنید) کلیک کنید. این به شما اطلاعات بیشتری در مورد صفحه موردعلاقه می‌دهد و گزینه‌ای برای Request Indexing (درخواست ایندکس) در اختیار شما قرار می‌دهد. قبل از انجام این کار، URL زنده را آزمایش کنید تا به گوگل اجازه دهید گزارش خود را بازخوانی کند. انجام این کار وضعیت صحیح صفحه را به شما می‌دهد. در بیشتر موارد، صفحه به درستی کار می‌کند و نیازی به تغییر ندارد.

  2. صفحه آسیب دیده را بهبود بخشید و درخواست ایندکس کنید.

    اگر صفحه شما وجود دارد، اما گوگل آن را به عنوان یک soft 404 گزارش کرده است، ممکن است به دلیل محتوای صفحه باشد. در این صورت محتوای صفحه را بهبود بخشیده و مجدداً به گوگل ارسال کنید. این یک مشکل رایج زمانی است که محتوای اندکی وجود دارد. افزودن محتوای بیشتر به صفحه یک راه حل آسان است. پس از به‌روزرسانی، صفحه قابل خزیدن برای گوگل بیشتر می‌شود و به حذف خطای soft 404 کمک می‌کند.

  3. صفحه را در سایت خود نگه دارید اما سعی کنید آن را از موتورهای جستجو جدا کنید.

    جایگزین دیگری برای رفع خطای soft 404 این است که صفحه را در سایت خود نگه دارید، اما آن را از موتور جستجو جدا کنید. افزودن یک دستورالعمل بدون فهرست در هدر به موتور جستجو دستور می‌دهد که آن صفحه وب خاص را در سایت فهرست نکند. انجام این کار به شما این امکان را می‌دهد تا خطای soft 404 را برطرف کنید، زیرا گوگل صفحه‌ای را در زیر گزارش خطا نمایش نمی‌دهد. توجه داشته باشید، همچنان این صفحه را در گزارش حذف شده در بخش Soft 404 فهرست شده مشاهده خواهید کرد.

  4. سرور خود را پیکربندی کنید تا کد خطای مناسب یافت نشد (404/410) را برگرداند.

    اگر صفحه در دسترس نیست یا نامعتبر است، باید سعی کنید وب سایت را برای بازگرداندن کد وضعیت صحیح، پیکربندی کنید. هنگامی که وب سایت خود را برای کد صحیح پیکربندی کردید، صفحه را مجدداً برای ایندکس شدن به گوگل ارسال کنید. این باید به شما کمک کند تا از شر خطای 404 خلاص شوید. پیکربندی سایت شما برای بازگرداندن کد 404 برای صفحات نامعتبر شامل حذف صفحات است. هنگامی که صفحه‌ای را حذف می‌کنید، سرور HTTP یک کد 404 را در هنگام درخواست صفحه نشان می‌دهد و به شما این امکان را می‌دهد درصد soft 404 خود را کاهش دهید.

  5. تغییر مسیر صفحه با استفاده از تغییر مسیر 301

    آخرین روش برای رفع خطای soft 404 با هدایت صفحه مورد نظر به یک صفحه معتبر است. می‌توانید این کار را با اضافه کردن یک تغییر مسیر 301 به فایل htaccess. خود انجام دهید. این به موتور جستجو می‌گوید که صفحه به مکان جدیدی منتقل می‌شود و اطمینان حاصل می‌کند که خطای 404 برای یک صفحه موجود نمایش داده نمی‌شود. قبل از اینکه یکی را به دیگری هدایت کنید، مطمئن شوید که هر دو صفحه دارای محتوای مشابهی هستند.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟