معرفی و رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

معرفی و رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

معرفی و رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

معرفی و رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

شاید شما هم بعد از طراحی سایت خود، در هنگام سئو وب سایتتان در سرچ کنسول با این خطا مواجه شده باشید که بهتر است هر چه سریع‌تر آن را رفع نمایید. در واقع Duplicate without user-selected canonical یک وضعیت URL در گوگل سرچ کنسول است. این بدان معناست که گوگل یک صفحه مشخص را ایندکس نکرده است؛ زیرا تکراری و از یک صفحه دیگر است و هیچ یک از صفحات با استفاده از تگ canonical به عنوان صفحه canonical نشان داده نشده است. شما می‌توانید از تگ‌های canonical، نقشه‌های سایت (sitemaps) و تغییر مسیرها (redirects) استفاده کنید تا به گوگل نشان دهید کدام نوع صفحه را باید ایندکس کند. ما در ادامه این مقاله به معرفی و رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical خواهیم پرداخت. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

دلایل خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

به صورت کلی این خطا به دلیل دو چیز ایجاد می‌شود:

  1. تکرار محتوا
  2. استفاده شما از تگ canonical

تکرار محتوا

محتوای تکراری زمانی است که دو یا چند URL حاوی محتوای یکسان یا مشابه باشند. ممکن است به دلیل مشکلات فنی CMS یا سرور شما اتفاق بیفتد. اما زمانی که تلاش کافی برای منحصربه‌فرد و متفاوت بودن همه صفحات خود از یکدیگر نمی‌کنید، ممکن است رخ دهد. گوگل از ایندکس کردن محتوای تکراری برای صرفه‌جویی در منابع خودداری می‌کند و به طور کلی قصد دارد از بین چندین صفحه تکراری، فقط یک نوع را ایندکس کند. برای کنترل اینکه کدام صفحه تکراری ایندکس می‌شود، باید از تگ canonical استفاده کنید.

استفاده شما از تگ canonical

تگ canonical یک المان HTML یا یک هدر HTTP است که اگر محتوای تکراری در وب سایت خود دارید می‌توانید از آن استفاده کنید. این به شما این امکان را می‌دهد گوگل را به نسخه canonical محتوای تکراری خود راهنمایی کنید و احتمال این که گوگل آن نسخه را ایندکس کند بیشتر می‌کند. اگر در گزارش ایندکس شدن صفحه خود، Duplicate without user-selected canonical را مشاهده کردید، به این معنی است که از تگ canonical برای مجموعه داده شده از صفحات canonical استفاده نکرده‌اید. این احتمال وجود دارد که گوگل به طور خودکار یکی از صفحات را برای ایندکس شدن انتخاب کند. اما ممکن است ترجیح دهید نوع دیگری ایندکس شود، و اگر از تگ canonical استفاده نمی‌کنید، کنترل را به گوگل واگذار می‌کنید.

Duplicate Without User-Selected Canonical در گوگل سرچ کنسول

با اسکرول کردن به پایین در زیر نمودار اصلی می‌توانید وضعیت Duplicate without user-selected canonical را در گزارش ایندکس شدن صفحه بیابید:

Duplicate Without User-Selected Canonical در گوگل سرچ کنسول

پس از باز کردن، گزارش به شما نشان می‌دهد که چگونه تعداد صفحات ایندکس نشده در طول زمان تغییر کرده است.

Duplicate Without User-Selected Canonical در گوگل سرچ کنسول

نحوه رفع Duplicate Without User-Selected Canonical

رفع مشکل Duplicate Without User-Selected Canonical و وارد کردن صفحات شما به ایندکس گوگل می‌تواند آسان باشد. در ادامه می‌خواهیم با یک مثال در مورد آن صحبت کنیم.

چگونه سیگنال‌های canonical را ارائه کنیم؟

فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی گل و گیاه دارید و به مشتریان اجازه می‌دهید رنگ گلدان را برای هر گیاه انتخاب کنند. وب سایت شما به گونه‌ای کار می‌کند که هر انتخاب، بازدیدکننده را به URL جدید می‌برد. همه این URLها تقریباً محتوای مشابهی دارند. همه آن‌ها صفحه محصول یک کارخانه هستند، با توضیحات و قیمت یکسان. هنگامی که گوگل با چنین مجموعه‌ای از صفحات روبرو می‌شود، سعی می‌کند تنها یکی از آن‌ها را ایندکس کند. بدون هیچ تلاشی از جانب شما برای کنترل این فرآیند، ممکن است از انتخاب URL گوگل متعجب شوید. برای ایندکس شدن صفحه مورد نظر خود، باید تمام صفحات مجموعه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کنند.

شما می توانید با استفاده از تگ‌های canonical به این هدف برسید. آن‌ها حاوی لینک‌هایی به نسخه اصلی محتوا هستند تا خزنده‌های موتورهای جستجو نتوانند آن‌ها را از دست بدهند. برای ایندکس شدن صفحه canonical خود، از تگ‌های canonical استفاده کنید که از تمام صفحات تکراری به آن لینک می‌دهند و از یک تگ کانونیکال خود ارجاع دهنده در خود صفحه canonical استفاده کنید. اگر تگ‌های canonical را به درستی پیاده‌سازی کنید و گوگل به آن‌ها احترام بگذارد، مشکل Duplicate without user-selected canonical حل خواهد شد. canonical URL به عنوان ایندکس شده گزارش می‌شود و همه نسخه‌های تکراری به عنوان Alternate page with proper canonical tag گزارش می‌شوند.

آیا گوگل می‌تواند تگ‌های canonical شما را نادیده بگیرد؟

به خاطر داشته باشید که تگ canonical تنها یک اشاره به گوگل است. این یک دستورالعمل نیست؛ پس نمی‌تواند از آن سرپیچی کند. اگر سیگنال‌های canonical شما نادرست ایجاد شده باشند، گوگل گاهی اوقات می‌تواند نادیده بگیرد. در این حالت، وضعیت Duplicate without user-selected canonical را در گوگل سرچ کنسول مشاهده خواهید کرد. اما می‌توانید با ارائه سیگنال‌های اضافی، شانس احترام گوگل به تگ‌های canonical خود را افزایش دهید. راه‌های دیگر برای نشان دادن نسخه canonical یک صفحه عبارتند از:

  • ارائه canonical URL در نقشه سایت (sitemap) خود، که لیستی از URLهایی است که می‌خواهید گوگل آن‌ها را بخزد و ایندکس کند. به خاطر داشته باشید که نقشه سایت (sitemap) سیگنال کمتری نسبت به تگ canonical دارد. گوگل هنوز باید به دنبال موارد تکراری مرتبط با صفحه ارسال شده باشد و ممکن است URL دیگری را برای ایندکس شدن انتخاب کند.
  • تغییر مسیر (redirect) به صفحه canonical با استفاده از تغییر مسیرهای 301 (301 redirects). تغییر مسیر (redirect) به وضوح نشان می‌دهد که صفحه مقصد باید به جای صفحه هدایت شده ایندکس شود، اما شما فقط می‌توانید از آن استفاده کنید که صفحه تکراری را منسوخ کنید.

اگر بخواهید بیش از یک صفحه را ایندکس کنید چه باید کرد؟

فرض کنید علاقه‌ای به نشان دادن نسخه اصلی صفحه به گوگل ندارید، اما می‌خواهید همه انواع محصولات شما ایندکس شوند. با بازگشت به مثال فروشگاه گیاه، ممکن است بخواهید ترافیک طولانی مدت را با صفحات خاصی هدف قرار دهید. ممکن است کسی که دنبال محصولی می‌گردد مثل گیاهی در گلدان خاکستری یعنی عینا آن چیزی را که می‌خواهد پیدا کند. در آن صورت، می‌توانید از تگ‌های self-referring canonical استفاده کنید. این صفحات با اشاره به خودشان، به گوگل پیغام واضحی می‌دهند که می‌خواهید هر یک از آن‌ها را ایندکس کنید.

با این حال، به یاد داشته باشید که اگر المان ارزشمندی برای متمایز کردن صفحات از یکدیگر وجود نداشته باشد، ممکن است گوگل تگ‌های self-referring canonical شما را نادیده بگیرد. صفحات قابل ایندکس شدن شما باید منحصربه‌فرد بوده و دارای ارزش متمایز برای کاربران باشد. اگر گوگل نمی‌خواهد همه آن‌ها را ایندکس کند، محتوای آن‌ها را تغییر دهید.

مقاله‌های مرتبط:

معرفی و رفع خطای Duplicate Google Chose Different Canonical than User

معرفی و رفع خطای Alternate page with proper canonical tag

چگونه نسخه‌های تکراری محتوای خود را پیدا کنیم؟

اگر گوگل موارد تکراری را به جای با ارزش‌ترین صفحات شما ایندکس کند، می‌توانید با تگ کردن مداوم صفحات canonical بر این مشکل غلبه کنید. اما چگونه صفحاتی را که باید با یک تگ canonical تکمیل کنید.

شما فقط باید “URL Inspection” را در نوار پیمایش سمت راست در گوگل سرچ کنسول انتخاب کنید و URL مورد نظر خود را جایگذاری کنید. سپس URL canonical انتخاب شده توسط گوگل را در کنار سایر اطلاعات مشاهده خواهید کرد.

چگونه نسخه‌های تکراری محتوای خود را پیدا کنیم؟

نکته حرفه‌ای: حتی اگر می‌خواهید تمام صفحاتی که تحت تأثیر مشکل قرار گرفته‌اند را از این طریق بررسی کنید، لازم نیست آن‌ها را یک به یک بررسی کنید. می توانید از URL Inspection API برای بررسی انبوه تا 2000 URL در روز استفاده کنید. تمام اطلاعات مربوط به canonicals انتخاب شده توسط گوگل در پاسخ JSON وجود دارد. شما باید وب سایت خود را برای سایر نسخه‌های تکراری احتمالی صفحه بررسی کنید. خزنده‌های سئو می‌توانند در این کار به شما نیز کمک کنند.

شما می‌توانید با مراجعه کردن به صفحه مقالات آموزشی ماکان، سایر مقالات ما را مطالعه کنید.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا با مطالب روز در حوزه دیجیتال آشنا شوید.

4 دیدگاه در “معرفی و رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

  1. محسن گفت:

    تو قسمت Google-selected canonical خود گوگل آدرس لینک درست سایت منو میاره و نشون میده و من گزینه INSPECT رو میزنم و مینویسه Page is indexed ولی دوباره که میام داخلش میبینم بازم مثل اولشه و انگار آدرس لینک جدید جایگزین نمیشه!

    1. Milad گفت:

      بعد از inspect و ایندکس کردن بصورت دستی یک یا چند روز ممکنه زمان ببره تا صفحه شما ایندکس بشه. باید صبر کنید تا زمانیکه صفحه ایندکس بشه. مقاله زیر در این زمینه شاید بهتون کمک کنه
      https://macanads.com/گزارش-ایندکس-شدن-صفحات-در-گوگل-سرچ-کنسو/

  2. علی گفت:

    تو قسمت Google-selected canonical و User-declared canonical به من اجازه نمیده که آدرس جدید رو جایگزین کنیم!

    1. Milad گفت:

      با سلام
      شما میخوای یک صفحه ای که توسط گوگل شناخته شده رو با یک صفحه ی دلخواه خودتون برای ایندکس شدن، جایگزین کنید ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟