معرفی جوملا
در مطلب قبلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس را معرفی و بررسی کردیم. در این مقاله به معرفی جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا میپردازیم. جوملا نیز مانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای تحت وب است، که متن باز (open source) و کاملا رایگان میباشد. از جوملا میتوان در ساختن وب سایت و دیگر برنامههای تحت اینترنت استفاده کرد.
این وب سایتها از یک صفحه شخصی ساده تا برنامههای تحت وب شرکتهای عظیم را شامل میشود.
معرفی تاریخچه جوملا
اولین نسخه جوملا در سال 2005 ارائه شد. این نسخه از جوملا در واقع همان نرمافزار مامبود بود که مشکلات آن رفع شده بود. اکنون با گذشت 13 سال از انتشار اولین نسخه جوملا، هرروز به تواناییها و امکانات این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند اضافه میشود.
کاربردهای جوملا
از کاربردهای سیستم مدیریت محتوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- شرکتهای عظیم
- برای تجارت آنلاین
- سازمانی رایگان
- سایتهای تجاری در مقیاس کوچک
- وب سایت مذهبی
- وبسایت آموزشی
- طراحی صفحات شخصی و یا خانوادگی
به دلیل رابط کاربری خوب و سهولت در استفاده از محیط سیستم جوملا، حتی کاربران مبتدی نیز میتوانند به سادگی جوملا را نصب و از آن در طراحی سایت، افزودن محتوا، درج تصویر و کنترل سایر المانهای سایت استفاده کنند.
برای جوملا بیش از 7000 افزونه تعریف شده است؛ که با استفاده از این افزونهها میتوان امکانات مختلفی به سایت اضافه کرد. از افزونههای مهم جوملا میتوان به افزونه هیکاشاپ (برای ساخت وب سایت فروشگاهی) و افزونه classifiedads (برای ساخت سایت تبلیغاتی) اشاره کرد.
معرفی مزایای استفاده از جوملا در طراحی سایت
- open sours بودن سیستم جوملا
- رایگان بودن جوملا و بسیاری از افزونهها و قالبهای آن
- امکان توسعه آن به دلیل open source بودنش
- انعطافپذیری جوملا و امکان طراحی سایتهای مختلف با آن
- داشتن افزونههای فراوان و متنوع
معایب استفاده از جوملا رد طراحی سایت
- ممکن است برخی از افزونههای آماده سیستم جوملا، دارای کدهای مخفی مخرب و ویروسی باشند.
- در جزئیات افزونهها وقالبهای آماده جوملا نمیتوان تغییر زیادی ایجاد کرد.
- سایتهای طراحی شده با جوملا ، اصول طراحی وب سایت و اصول سئو را رعایت نکردهاند؛ بنابراین موتورهای جستجو آنها را به عنوان سایتی معتبر شناسایی نمیکند.
همچنین به دلیل وجود کدهای مخفی در افزونههای آماده که در مورد یک ذکر شد، ممکن است سایت طراحی شده را اسپم تلقی کند و به کاربران معرفی نکند.