مزایای بازاریابی ویروسی
در مطالب قبلی درباره بازاریابی ویروسی، انواع آن و استراتژیهایی برای راهاندازی یک بازاریابی ویروسی موفق صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم مزایا و معایب بازاریابی ویروسی را بیان کنیم.
1- پوشش گسترده
استفاده از بازاریابی ویروسی به دلیل گستردگی و استفاده از رسانههای مختلف تأثیر بیشتری در تبلیغات دارد.
2- کم هزینه بودن
بازاریابی ویروسی در مقایسه با روشهای سنتی مقرون به صرفهتر میباشد و روشی کاملاً اقتصادی است. تولید یک محتوا و نشر آن بین مردم هزینه چندانی برای کارفرما ندارد.
3- سرعت بالا
استفاده از روش بازاریابی ویروسی باعث افزایش سرعت در نشر پیام تبلیغاتی شرکت میشود. در واقع در این روش به تعداد افراد زیادی با سرعت بیشتر دسترسی دارید.
4-سادگی روش
قطعا طراحی یک پیام تبلیغاتی و انتشار آن از طریق رسانههای کوچک و البته پرطرفدار، کار چندان دشواری نیست.
5-توسعه برند
در صورتی که بازاریابی ویروسی، کنترل شده و حرفهای انجام پذیرد میتواند برند شرکت شما را توسعه دهد.
معایب بازاریابی ویروسی
1- عدم توانایی در کنترل نشر پیام تبلیغاتی
یکی از مهمترین مشکلاتی که در روش بازاریابی ویروسی وجود دارد. این است که ممکن است مخاطبان به پیام شما چیزی اضافه یا از آن کم کنند. به این ترتیب درک دیگران از پیام تبلیغاتی متفاوت از انتظار کارفرما میباشد.
همچنین تعبیر و تفسیر اشتباه پیامهای تبلیغاتی ممکن است نام و نشان تجاری شرکت را خدشهدار کند. بنابراین قبل از شروع به نشر پیام تبلیغاتی به روش بازاریابی ویروسی، بهتر است نام و نشان تجاری شرکت خود را تا حد زیادی معتبر سازید؛ تا با چند تعبیر و تفسیر اشتباه از اعتبار شرکت شما کسر نشود.
2- عدم وجود نمودار رشد
در بازاریابی ویروسی، انتشار پیام تبلیغاتی به رشد غیرقابل پیشبینی منجر میشود. گاهی رشد تبلیغات خارج از انتظار شرکت بوده و کارفرما از این رشد بیاطلاع میباشد. این رشدهای غیرمنتظره ممکن است در استراتژیک یک شرکت تغییراتی ناگهانی به وجود آورد و موجب نارضایتی کارفرما شود.
3- فقدان سنجش و اندازهگیری
محاسبه این که چه کسانی از چه طریقی چه خدمات یا محصولاتی را انتخاب و خریداری کردهاند، از طریق بازاریابی ویروسی ممکن نیست. در حالی که دانستن اطلاعات فوق در برنامهریزی تبلیغاتی شرکت موثر است و برای کارفرما از اهمیت بالایی برخوردار است.